... odnesem kuji u ...
Zena samo radi svoj posal.Nema razloga za ovakve epitete.
... odnesem kuji u ...
Ja si sam racunam i placam a kad dodem doma sa broda svratim u HZZO i ispunim odjavu/prijavu tamo mi to ispecatiraju i daju potvrdu o zdravstvenom i dopunskom zdravstvenom osiguranju (zlu netrebalo) a sve sto dobivam sluzbeno cak ni neotvaram nego jedanput u 6mj onako neotvorene uplatnice odnesem kuji u poreznoj za uspomenu...
U kojem se gradu mora ici na HZZO i sam ispunjavati odjave/prijave neznam i ne vjerujem da se u bilo kojem gradu mora, ja to radim samovoljno i to na prijedlog u ovom slucaju finih gospoda u HZZOu u grdau Crivenici i to na njihov prijedlog a prvenstveno zbog dopunskog zdravstvenog osiguranja koje imam pravo koristiti kao nezaposlena osoba istog trena kada izadem iz HZZOa, cini mi se to puno prakticnije i bezbolnije nego se oslanjati na tandem lucka kapetanija-porezna uprava- hrvatska posta, svi zanamo kako to (ne)funkcionira.
Sve mi je to jasno...ali.
Samo su se te fine gospoje mogle potrudit(sto te pozakonu pripada)da dobijes(i ostali koji nisu)zdravstvenu iskaznicu(mojoj valjanost do 2013-te) i iskaznicu dopunskog kao ja i mnogi drugi.
Puno prakticnije i bezbolnije.
Radis Njihov posal i jos si zakinut.
Pusti to sto oni pricaju da ce se iskaznice prominit.Meni i matrikula istice u treci misec dogodine,ali bez ove stare ne mogu radit.
O ovome je bilo dosta pisano na slicnoj temi.
![]()
Dobivam ja iskaznicu u plasticnom izdanju ako si na to mislio koju bi trebao vracat svaki put kada se ukrcam na brod i tako svaki put,
Pozdrav
Zanima me da li se visak dana navigacije u prošloj godini prebacuje u obračun dana navigacije u ovoj godini za postizanje onih njihovih 183 dana van Hrvatske.
Zanima me da li se visak dana navigacije u pro??loj godini prebacuje u obračun dana navigacije u ovoj godini za postizanje onih njihovih 183 dana van Hrvatske.
Imam prijatelja koji ima 3 miseci navigacije ovu godinu , i to za sekonda palube na neograničenoj plovidbi.
Koliko poreza će on morati platiti za ovu godinu, budući da ove godine neće na brod?
Ovo sto pise trebalo bi biti tocno jer kolega koji je to napisao je bio na sastanku u MMPI ali volio bi da on to potvrdi (ili netko tko je siguran) ako procita. Dakle prema tome ako ima manje od 3 mjeseca ne bi trebao platiti ali ako ima vise, platit ce postotak od godisnje zarade. Ne znam kako to trenutno stoji ali u 2010. je bilo ovako:
13,50% do 43.200,00 kn
25,00% iznad 43.200,00 kn do 108.000,00 kn (sljedećih 68.000,00 kn)
30,00% iznad 108.000,00 kn do 129.600,00 kn (sljedećih 21.600,00 kn)
37,50% iznad 129.600,00 kn do 302.400,00 kn (sljedećih 172.800,00 kn)
42,50% iznad 302.400,00
Evo nadam se da ce vam ovo barem malo pomoci
Zaboravio sam spomenuti, ovo su stope za OPOREZIVI dio place. Dakle treba uzeti u obzir i osobne odbitke i sve ono sto tu osnovicu moze umanjiti. Ali o tom potom.
I sad po novome i benificirani ali to jos ne znam kako ide i po kojoj osnovici.