Rje??enje od porezne / Placanje doprinosa

da kuja radi svoj posao nebi mi zaboravila slati uplatnice za zdravstveno osiguranje kroz cijelu 2008godinu koje nisam mogao pravdati kao poreznu olasicu a na pitanje kada se mogu zaliti na porezno rijesenje sljedio je odgovor "a na sta ces se ti zaliti".
Toliko o gospodi koja radi samo svoj posao.

Ja si sam racunam i placam a kad dodem doma sa broda svratim u HZZO i ispunim odjavu/prijavu tamo mi to ispecatiraju i daju potvrdu o zdravstvenom i dopunskom zdravstvenom osiguranju (zlu netrebalo) a sve sto dobivam sluzbeno cak ni neotvaram nego jedanput u 6mj onako neotvorene uplatnice odnesem kuji u poreznoj za uspomenu...

U kojem se to gradu mora ici na HZZO i sam ispunjavat odjave/prijave?
Samo sam znatizeljan jer ja samo u Kapetaniji potpisem (bjanko)da cu placat produzeno.Cili moj "posal"traje dvi minute,ako nema niko isprid mene u redu.

U kojem se gradu mora ici na HZZO i sam ispunjavati odjave/prijave neznam i ne vjerujem da se u bilo kojem gradu mora, ja to radim samovoljno i to na prijedlog u ovom slucaju finih gospoda u HZZOu u grdau Crivenici i to na njihov prijedlog a prvenstveno zbog dopunskog zdravstvenog osiguranja koje imam pravo koristiti kao nezaposlena osoba istog trena kada izadem iz HZZOa, cini mi se to puno prakticnije i bezbolnije nego se oslanjati na tandem lucka kapetanija-porezna uprava- hrvatska posta, svi zanamo kako to (ne)funkcionira.

U kojem se gradu mora ici na HZZO i sam ispunjavati odjave/prijave neznam i ne vjerujem da se u bilo kojem gradu mora, ja to radim samovoljno i to na prijedlog u ovom slucaju finih gospoda u HZZOu u grdau Crivenici i to na njihov prijedlog a prvenstveno zbog dopunskog zdravstvenog osiguranja koje imam pravo koristiti kao nezaposlena osoba istog trena kada izadem iz HZZOa, cini mi se to puno prakticnije i bezbolnije nego se oslanjati na tandem lucka kapetanija-porezna uprava- hrvatska posta, svi zanamo kako to (ne)funkcionira.

Sve mi je to jasno...ali.
Samo su se te fine gospoje mogle potrudit(sto te pozakonu pripada)da dobijes(i ostali koji nisu)zdravstvenu iskaznicu(mojoj valjanost do 2013-te) i iskaznicu dopunskog kao ja i mnogi drugi.
Puno prakticnije i bezbolnije.
Radis Njihov posal i jos si zakinut.
Pusti to sto oni pricaju da ce se iskaznice prominit.Meni i matrikula istice u treci misec dogodine,ali bez ove stare ne mogu radit.

O ovome je bilo dosta pisano na slicnoj temi.

:uzdravlje

Last edited:
Sve mi je to jasno...ali.
Samo su se te fine gospoje mogle potrudit(sto te pozakonu pripada)da dobijes(i ostali koji nisu)zdravstvenu iskaznicu(mojoj valjanost do 2013-te) i iskaznicu dopunskog kao ja i mnogi drugi.
Puno prakticnije i bezbolnije.
Radis Njihov posal i jos si zakinut.
Pusti to sto oni pricaju da ce se iskaznice prominit.Meni i matrikula istice u treci misec dogodine,ali bez ove stare ne mogu radit.

O ovome je bilo dosta pisano na slicnoj temi.

Dobivam ja iskaznicu u plasticnom izdanju ako si na to mislio koju bi trebao vracat svaki put kada se ukrcam na brod i tako svaki put, uglavnom bitno je da ja znam koji je moj status zdravstvenog osiguranja i da na najlaksi moguci nacin mogu to dokazat bilo to u plasticnom ili papirnatom obliku.
Samim tim sto mi raspravljamo o ovoj temi dokazuje koliko se radi svoj posao u drzavnim institucijama.

Pozdrav

ja iman papirus i plastiku i kako san nazalost u zadnje vrime bija dosta po doctorima,mogu rec da mi sve radi perfekt,drugo me ne zanima

Dobivam ja iskaznicu u plasticnom izdanju ako si na to mislio koju bi trebao vracat svaki put kada se ukrcam na brod i tako svaki put,

Pozdrav

Dobro,to nisi napisa,ali
mozda ja nisam bija jasan,zdravstvena mi vridi do 2013,a dopunsku su mi izdali na 1 godinu.Ne vracam nista.Samo placam:D

Navigacija

Navigacija

Zanima me da li se visak dana navigacije u pro??loj godini prebacuje u obračun dana navigacije u ovoj godini za postizanje onih njihovih 183 dana van Hrvatske.

Zanima me da li se visak dana navigacije u prošloj godini prebacuje u obračun dana navigacije u ovoj godini za postizanje onih njihovih 183 dana van Hrvatske.

Podatak o broju dana preostalih iz prošle godine koje možete prenijeti u 2010. godinu vidljiv je u obrascu Potvrda o danima u međunarodnoj plovidbi – DPOM koji Vam je za 2009. godinu izdala Lučka kapetanija. Na rednom broju 7, stupac 2 navedenog obrasca utvrđen je broj dana za prijenos u narednu godinu. Na tom mjestu upisuje se razlika između broja dana plovidbe u tekućem razdoblju (iskazanih pod rednim brojem 5, stupac 2) i brojke 183 odnosno 0, ako je razlika 0 ili negativan broj.

Zanima me da li se visak dana navigacije u pro??loj godini prebacuje u obračun dana navigacije u ovoj godini za postizanje onih njihovih 183 dana van Hrvatske.

Prebacuje ti se.Daj molim te rijesi onu clanarinu UPH tako da sve stima za godisnji obracun.

Predjsednicki izbori

Predjsednicki izbori

Evo da Vam je u nedilju lakse odabrat

RE: pitanje‏
From: XXXXXX@xxxxxxx.com
Sent: Wednesday, January 06, 2010 5:27:14 PM
To: drago@josipovic.net

Postovani
Hvala na odgovoru.S obzirom da mi nitko nije omogucio dostojan rad i naknadu koju dobivam za isti(van Hrvatske) vec sam je sam sebi omogucio iskljucivo svojom sposobnoscu ,a vidim da bi me ne/pravicno oporezovali u Hrvatskoj sad mi je bar jasno kome sigurno glas dati necu, a nadam se i ostali pomorci.Sto se tice sindikata u tu sferu uopce ne zelim ulazit jer ti paraziti nikada o radnicima nisu ni razmisljali vec se im je iskljucivi moto kako zivit na jaslama radnika mlateci praznu slamu.
Unaprijed zahvaljujem
XXXXXXXX

> Po??tovani:
>
> Stav prof. Josipovića jest da se svima treba jamčiti pravo na dostojan
> rad i da takav rad mora biti adekvatno i pravično oporezivan.
>
> Mislimo da se, ako ste o??tećeni, va?? sindikat treba jače anga?žirati.
> Srdačno,
>
> Mr. sc. Drago Pilsel
> Odnosi s javno??ću
> Izborni sto?žer Ive Josipovića
> Importanne Galleria
> Trg Drage Iblera 10/V kat
> HR - 10000 Zagreb
> C (01) 5632 400
> T (01) 5632 418
> F (01) 5632 499
> M 091 630 9006
> W http://josipovic.net
>
>
> > Postovani
> > S obzirom da se vise manje svi kandidati sjete glasaca samo u izborno
> > vrijeme,a s obzirom da cu za ove izbore biti kuci mene jako interesira kakvo
> > je misljenje Vaseg predsjednickog kandidata u pogledau pomoraca.Naime
> > ministar Pomorstva,prometa i veza nas nije zaboravio ni ovu godinu
> > povecanjem osnovice za pomorce u međunarodnoj plovidbi.To je samo dio manji
> > dio problema uz porez na dohodak koji bi trebali platit ako ne ostavrimo 183
> > dana navigacije godisnje pogotovo tesko ostvarivo u ovo vrijeme recesije.S
> > obzirom da je na svakog pomorca vezano cca 4-5 clanova uze obitelji dolazimo
> > do brojke od 150-200 tisuca glasaca. Također u ovome treba naglasiti da
> > vecina ovih clanova direktno ovisi o nasem radu.Bivsa drzava je pomorce
> > prepoznala kao one koji kuci donose devize i na taj nacin odrzavaju
> > stabilnost tecaja te im je shodno tome i davala carinske i ine
> > povlastice.Ova drzava je sve to ukinila,a izmjenama zakona o skolovanju i
> > osposobljenosti pomoraca ucinila hrvatskog pomorca nekonkurentnim na
> > svjetskom trzistu rada.
> > Shodno tome molio bi ako mi mozete odgovorit kakav je Vas stav u pogledu ove
> > struke u Hrvata u odumiranju.
> > Unaprijed zahvaljujem
> > xxxxxxxx
> >

koliko poreza triba platit

koliko poreza triba platit

Imam prijatelja koji ima 3 miseci navigacije ovu godinu , i to za sekonda palube na neograničenoj plovidbi.

Koliko poreza će on morati platiti za ovu godinu, budući da ove godine neće na brod?

Ovo sto pise trebalo bi biti tocno jer kolega koji je to napisao je bio na sastanku u MMPI ali volio bi da on to potvrdi (ili netko tko je siguran) ako procita. Dakle prema tome ako ima manje od 3 mjeseca ne bi trebao platiti ali ako ima vise, platit ce postotak od godisnje zarade. Ne znam kako to trenutno stoji ali u 2010. je bilo ovako:

13,50% do 43.200,00 kn
25,00% iznad 43.200,00 kn do 108.000,00 kn (sljedećih 68.000,00 kn)
30,00% iznad 108.000,00 kn do 129.600,00 kn (sljedećih 21.600,00 kn)
37,50% iznad 129.600,00 kn do 302.400,00 kn (sljedećih 172.800,00 kn)
42,50% iznad 302.400,00

Evo nadam se da ce vam ovo barem malo pomoci :uzdravlje

Zaboravio sam spomenuti, ovo su stope za OPOREZIVI dio place. Dakle treba uzeti u obzir i osobne odbitke i sve ono sto tu osnovicu moze umanjiti. Ali o tom potom.

evo samo jedno pitanje molim,ovo vrijedi samo za one koji imaju ispod 183 dana plovidbe?Ako je tako,koliko moraju placati oni sto imaju preko,samo mirovinsko i zdrastveno ili jos sto?

I sad po novome i benificirani ali to jos ne znam kako ide i po kojoj osnovici.

Beerseeker,

Meni je već stiglo rje??enje i uplatnice za ovo ??to si spomenuo. Gledam upravo, doprinos za beneficirani je ne??to veći od iznosa za mirovinsko na temelju individualne kapitalizirane ??tednje. Veći je za nekih 40 kuna mjesečno.

Back