Pullmantur

asst elektricar , pa onda elektricar ,mislim da je plata elektricaru 2000 USD i ugovor 8 mjeseci.
Tako ti to tamo ide asistenti,pa elektricar pa prvi elektricar i sef struje.

OK,a koliko si doma nakon tih 8 miseci...i nakon koliko smanjuju ugovore....

koliko ja znam 8-2, a mos trazit 6 miseci. ne znam koliko onda kuci bude
zato sam i pitala. oce ici tu sta nabolje ili je to to. i ko moze trazit 6 miseci

Može li koje pitanjce na PM......Idem 12.12 u Santos na Sovereign......Javi se..

Je ne zaboravi ,u Sao Paolu na aerodromu ti ne govore engleski ,trazi od marije LOP na portugalskom,
i kada dodjes na aerodromu imas da popunis jedan obrazac pa na pasosku kontrolu ,ako ne popunis vrace te,
imas sa strane izgleda kao letak ,bijeli formular.

Je ne zaboravi ,u Sao Paolu na aerodromu ti ne govore engleski ,trazi od marije LOP na portugalskom,
i kada dodjes na aerodromu imas da popunis jedan obrazac pa na pasosku kontrolu ,ako ne popunis vrace te,
imas sa strane izgleda kao letak ,bijeli formular.

Poslat ću joj,posla san sa HDL-om pasoÅ¡ u Madrid........Tamo mi rade vizu,koliko to traje....imam Amerićku--jel me ko ćeka tamo ili...

pozdrav,
koji su ugovori za sekonda kuverte ,saf.oficira i kolika je placa u erima ili dolarima.
hvala

Ugovor ti je 4 on.. 2 off ,sekondo ti je u rangu trecega jer nema trecih oko 3600 dolara je palata.
Safety Officer ima oko 9000 tako sam cuo ali nisam siguran.

Konaćno su se javili,Å¡alju sa nekom TNT dostavom...zna li ko di su oni u ST....i da li ja plačan dostavu ili oni....DHL mi je naplatia put tamo 525 kunica zlatica....

Ugovor ti je 4 on.. 2 off ,sekondo ti je u rangu trecega jer nema trecih oko 3600 dolara je palata.
Safety Officer ima oko 9000 tako sam cuo ali nisam siguran.

Sekondo ima 2650 eura, a safety malo preko 9000 USD.
Inace digli ovaj mjesec place za makinu. Treci sad ima 4200 USD, drugi 6300 USD, a prvi 6700 USD. I ukinuli placanje svima dane koje provedu na putovanju.

Sekondo ima 2650 eura, a safety malo preko 9000 USD.
Inace digli ovaj mjesec place za makinu. Treci sad ima 4200 USD, drugi 6300 USD, a prvi 6700 USD. I ukinuli placanje svima dane koje provedu na putovanju.

ne znam okle ti informacija da safety ima toliko...ja ne znam kolko ima,ali je nelogicno da 1st eng ima 6700 i to su mu sad digli ovih 700,a znam da je chief electirican imao 9000 i nesto.. a/c engineer ima oko 6500 .. tako da mislim da te neko dobro slagao.. a inace sranje je lijepa rijec za ovu kompaniju,dobro je neko reka, da se ide tamo samo ako gori..

A kao je sa strujom

katastrofa je blaga rijec. asst elec. u kabinu sa 3 , 1200 $ , electrican 2200 isto u kabinu sa 3,electronic off i eng nemaju zajendo 7000 , 1st elec oko 5 , chief 9000 i nesto .. tako nekako

Last edited:
Evo da se i ja javim malo,trenutno sam na MV Zenith i to sve Å¡ta je kolega Viva napisao je točno,za ass.električare blago sranje a i za JR Engineer isto,samo Å¡ta ja ne dilin kabinu i joÅ¡ tu nekih par stvari,previÅ¡e papirologije a malo posla u makinjji za svaki papir mene zovu,al dobro plaća za assistenta stroja je jako dobra i redovna naravno,brod je u teÅ¡kome rasulu nema rezevnih dijelova i tako to,ako koga zanimaju plaće poslat cu ja platnu listu,od ovog mjeseca su podigli za Eng dept...glembaj na koji brod ideÅ¡,meni 12.12 dolazi ass elec Matić Nedo?

ne znam okle ti informacija da safety ima toliko...ja ne znam kolko ima,ali je nelogicno da 1st eng ima 6700 i to su mu sad digli ovih 700,a znam da je chief electirican imao 9000 i nesto.. a/c engineer ima oko 6500 .. tako da mislim da te neko dobro slagao.. a inace sranje je lijepa rijec za ovu kompaniju,dobro je neko reka, da se ide tamo samo ako gori..

katastrofa je blaga rijec. asst elec. u kabinu sa 3 , 1200 $ , electrican 2200 isto u kabinu sa 3,electronic off i eng nemaju zajendo 7000 , 1st elec oko 5 , chief 9000 i nesto .. tako nekako

Nije me nitko slagao, radim na Pullmanturu i imam uvid u sve place, mogu ti tocno reci u dolar, samo moram provjeriti. Safety ima preko 9 000 usd, ali neznam sada tocno koliko... Za prvog je istina, 6700, chief ele. isto kako si rekao, chief A/C ima 4800 eura. Inace odlicna kompanija za poceti na kruzerima, lako se dobije posao i promocija i posllije mozes traziti bolju kompaniju.

Asst. electrician ima 1360 USD. Electronic officer ima 4 000 USD, za eng. nisam siguran ali mogu provjeriti. 1st electrician ima 4 650 USD.

Evo da se i ja javim malo,trenutno sam na MV Zenith i to sve Å¡ta je kolega Viva napisao je točno,za ass.električare blago sranje a i za JR Engineer isto,samo Å¡ta ja ne dilin kabinu i joÅ¡ tu nekih par stvari,previÅ¡e papirologije a malo posla u makinjji za svaki papir mene zovu,al dobro plaća za assistenta stroja je jako dobra i redovna naravno,brod je u teÅ¡kome rasulu nema rezevnih dijelova i tako to,ako koga zanimaju plaće poslat cu ja platnu listu,od ovog mjeseca su podigli za Eng dept...glembaj na koji brod ideÅ¡,meni 12.12 dolazi ass elec Matić Nedo?

e tako,ako si jr engineer znas o cemu pricam pa neka daju i duplo toliko para,ako mislis ista naucit korisno i radit ovaj posa na nek bolju firmu,zaboravi.. ja sam otisao,pa ceka narednih pola godine opet na ukrcaj,..ostanak na tu kompaniju nije korak,nego veliki koraci unazad,jer nista neces nauciti.. meni je dosao 1st eng i reko mi da ne diram injection pump jer je to mnogo skupo.. da ne zajebem to cudo.. postalo mi je jasno koliko je tu sati..da sam tu dvije ruke vise,kad treba neku hemiju i prebacat s;kraja na kraj makine...nakon toga sam otiso u kabinu,i sve se zavrsilo dobro po njih i po mene :) :) svi zadovoljni.. :udriglavom od kadeta do sekonda si za 2 godine,al poslije toga mos samo tu ostat,jer neces imat muda nijde drugo da odes,jer znas,da nista ne znas,ka i sv sto su na moj brod u tom trenutku bili...a ako ipak budes imao muda,onda te ceka siguran otkaz na novoj kompaniji,jer se neces moc brinut o svojoj opremi i radit svoj posa i neces znat sta te snaslo...
a vec ako coek sa karga koji zna nesto,pa oce na kruzere,tuda je dobro proc,ugovor dva,za iskustvo,i cuvat se da ne zaglupis.. a pravljenje karijere preko te kompanije=nekakvo samousbistvo.. staff chief engineer 1994-2009 motorman 2010-2014 do staffa.. ps zna da pametuje kako on zna dje je ventil za ovo i za ono,a ja ne znam..a kad se dodje do pitanja zasto je taj ventil tu,read read..learn learn.. :rolleyes:

Last edited:
Tocno,on ti dolazi 12.12 a ja idem na Sovereign ..ukrcajem se u Santosu.On ti je ok,bili smo na picu par puta.Zavrsia je FESB tako da je pun teorije,ali je spreman za ucit...

Stara dobra dama Discovery je u Indiji.Kupili ga Indijci pa ce izgleda u skrap.Sad se zove Amen,mozes ga vidit na find vessel.Steta brod je jos moga vozit samo da su ulozili jos malo love doli u makinju bilo bi prva liga.Svi placu za tim brodom mislim na posadu koji su bili tamo 10-12 godina vec.

Milan Braskin je Staff na Sovereigna koliko znam...Kakva je situacija na DIscovera sada? :)

@glembaj baÅ¡ smo se čuli taman ja i on :)

Pomoc

Pomoc

Postovane kolege

Dobio sam danas mail od gospodje marie castellano ,da ce me sutra zvati za telef interviju,sta mogu da ocekujen na tom interviju da li ce biti nekih strucnih pitanja,ili samo osnovno predstavljanje i ocjena engleskog jezika,veoma bi mi znacilo kada bi mi neko mogao sa iskustvom odg na ovo pitanje ,u pitanju je interviju za poziciju deck cadeta.

Hvala vam na odgovoru .

nista,samo malo da popricate,mozda te pita koje papire imas jer ti vjerovatno nije in pogledala,a ako jeste,onda ce ti reci sta ti fali, i kad bi mogao da ih dobijes.. a vidim da si ns msc,pa ti je moja topla preporuka da ostanes tamo.. jer ti sekondo palube ima 3600 dolara..

Back