Mo?že li mala pomoć.
Evo cijelo popodne se gombam sa tim ispunjavanjem obrazaca za prijavu poreza.
Moram ispuniti i DOH obrazac kao i EPOM.
DOH - jer je bio u slu?žbi do kraja 7 mj. u Hr... ,
a onda ovaj EPOM za plovidbu.
Dobila sam potvrdu o danima u međunarodnoj plovidbi 101 + 8 broj dana za putovanje ukupno 109.
Ne??to mi nije jasno, za??to uopće se pi??e ukupan broj dana 109 , kad za izračun
po tablici od MMPI ispada da za ukupni iznos pomorskog dodatka uzimaju 101 dan x 400,00 kn??? a ne 109???
a lijepo pi??e na epoh obrazcu pod točkom 6 citiram :
upisuje se ukupan broj dana radi utvrđivanja poreznog statusa tekućeg razdoblja i to u stupcu 8 ukupan zbroj dana!!!!
pliz nisam plavu??a, al sam nova u ovome, pa svaka pomoć je dobrodo??la .
Hvala
ne treba vi??e, rije??ila dilemu
Evidencija i računanje dana plovidbe
Dani plovidbe, u svrhu ispunjenja ili neispunjenja uvjeta od 183 ili vi??e dana, a o čemu ovisi i porezni tretman primitaka koje za rad na brodu u međunarodnoj plovidbi ostvari pomorac, utvrđuje se prema evidenciji lučke kapetanije polazeći od
stvarnog broja dana plovidbe u poreznom razdoblju
Pomorac mo?že ukupan broj dana, umjesto
dodatnih dana putovanja prethodne točke 3., povećati, prema evidenciji lučke kapetanije,
za dane provedene na putu od mjesta prebivali??ta odnosno uobičajenog boravi??ta do mjesta ukrcaja na brod i dane potrebne za povratno putovanje,
ako lučkoj kapetaniji dostavi izvorne račune prijevoznika o kupljenim prijevoznim kartama sredstvima javnog domaćeg ili međunarodnog prometa u skladu sa člankom 14. stavkom 1. Pravilnika o porezu na dohodak. Ako je na putu za ukrcaj odnosno na putu nakon iskrcaja do mjesta prebivali??ta ili uobičajenog boravi??ta, član posade broda u međunarodnoj plovidbi koristio privatni automobil, priznaje se jedan (1) dan za put na ukrcaj i jedan (1) dan za put do mjesta njegovog prebivali??ta ili uobičajenog boravi??ta.
ok sorry , to ste SVI već znali sigurnooo...neću vi??e ---obećajem

idem leć jutro će biti pametnije.