• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Prijava poreza na dohodak za 2009

Mogu.Krizni porez je poseban porez i nema veze sa porezom na dohodak pa tako da si 365 dana van drzave po uputi koju je Mladineo posla poreznim ispostavama,a koju ja imam(jedan od rijetkih jer oni u poreznoj tvrde da takav dokument ne postoji) ispalo bi da ce nas rebnit.Bez obzira sto smo ostali izostavljeni samim zakonom o kriznom porezu,pravilniku o kriznom porezu i naknadnoj izmjeni zakona o kriznom porezu.
Ali jebi ga ko ce citat zakone.Meni su NN lektira,a zakoni zakon.Clanci iz novina me ne interesiraju.

Evo ba?? sam zvala priju u Poreznu, jo?? nisu dobili Upute za pomorce i jo?? dvi kategorije obveznika, vezano za krizni porez...Uputa Mladinea o kojoj ti priča?? je nedorečena i dvosmislena...po ovima iz Porezne, Pomorci jo?? uvik nisu obvezni platiti krizni porez (jedan od razloga je navodno i taj, ??ta krizni porez obračunava poslodavac i kao takve ih Porezna zaprima) a da ne bi vama stranac računa krizni...i Frankie ne zovi đavla vi??e...

Evo ba?? sam zvala priju u Poreznu, jo?? nisu dobili Upute za pomorce i jo?? dvi kategorije obveznika, vezano za krizni porez...Uputa Mladinea o kojoj ti priča?? je nedorečena i dvosmislena...po ovima iz Porezne, Pomorci jo?? uvik nisu obvezni platiti krizni porez (jedan od razloga je navodno i taj, ??ta krizni porez obračunava poslodavac i kao takve ih Porezna zaprima) a da ne bi vama stranac računa krizni...i Frankie ne zovi đavla vi??e...
Zna?? kako to ide kod nas.Baci se buba i ljudi počinju ??u??kati stvari koje dolaze do uha onih kojima ne bi trebalo.Zatim ka?žu :Pa kada se već ??u??ka ajmo mi to i sprovesti u djelo.

Ti si informaciju o uputi dobila jer imas gore vezu.Meni je uputa poprilicno straight foward-u prevodu naplati svima. Ove birokratske cake citam jako dobro.Ja sam svoje reka.Ja imam sistem kako se necu uvuc niti u ono mozda da platim,a sta ce ostali njihova stvar.

Ti si informaciju o uputi dobila jer imas gore vezu.Meni je uputa poprilicno straight foward-u prevodu naplati svima. Ove birokratske cake citam jako dobro.Ja sam svoje reka.Ja imam sistem kako se necu uvuc niti u ono mozda da platim,a sta ce ostali njihova stvar.
Pa daj onda druze fwd da se pripremimo u slucaju katastrofe ali nemoj da moram u tajland po zenu.:D

Prva stvar ja nisam od onih koji ce gledat kako platit nego kako ne platit.Druga stvar ja sam na brodu 6 miseci.Treca stvar ja se tim ljudima ne javljam ja ih imam na dispoziciji.Cetvrta stvar volim bit naprid s kartama zato gledam 3 koraka unaprid.Imam sve spremne dokumente,zakone,upute i ostala birkoratska sranja za sastavit kvalitetnu Ustavnu tuzbu,a to kosta cca 5000 kuna.Je li te sad jos mozda interesira koliki bi mi bio krizni porez mjesecno i koliko imam crvenih krvnih zrnaca???
Mogu ti dat i odgovor na ovo nije mi tesko.

Jebe me se za krvna zrnca i koliko bi platija da te zakači (tj ne zanimaju me tvoji prihodi).
Odakle ti uopće pomisao da sam to pita ?!?

Čisto sam pita jesi li to ti jer si sam povuka paralelu sa Lider Pressom.

Isprika ako je drugačije shvaćeno

Zasad, koliko ja znam čitat, dopada nas platit,ali štampa i svi ostali tumače da ne moramo.

I nadam se da i nećemo. Inače odmah gledam pošto najjeftinija nekretnina u CG na koju se mogu prijavit.
A u HR ću bit turist.

...Zasad, koliko ja znam čitat, dopada nas platit,ali ??tampa i svi ostali tumače da ne moramo.

I nadam se da i nećemo. Inače odmah gledam po??to najjeftinija nekretnina u CG na koju se mogu prijavit.
A u HR ću bit turist.

Ma ovo je upravo na mome tragu.Nadam se najboljem a spremam se za najgore.Inace novine su jako pouzdan izvor informacija pogotovo kad vidis koji sve pametni novinari pisu i koliko su uopce posvetili paznje onom o cemu pisu.
Za ovaj drugi dio mogu samo rec procitaj porezni zakon RH.Nista drugo.Nije neizvedivo ali je jako komplicirano ovo sto predlazes.I sam sam u nekakvim pripremnim radnjama.

Drug Tito je uvik govorio, ?živite ka da će 100 god. biti mir, a budite spremni ka da će sutra biti rat...:udriglavom neprijatelj nikad ne spava...

Evo ga ako usmena predaja nesto vrijedi jutros sam razgovarao sa poreznom i gdja Marcic kaze da joj je nacelnica(s obzirom na moj poziv jucer i obecanje da ce se konzultirat sa visim instancama) rekla da se krizni porez ne odnosi na nas.
Kako drzim da je to ispravno tumacenje zakona i ako stvarno tako bude onda mogu samo reci da pravna drzava pocinje funkcionirat.

Evo ga ako usmena predaja nesto vrijedi jutros sam razgovarao sa poreznom i gdja Marcic kaze da joj je nacelnica(s obzirom na moj poziv jucer i obecanje da ce se konzultirat sa visim instancama) rekla da se krizni porez ne odnosi na nas.
Kako drzim da je to ispravno tumacenje zakona i ako stvarno tako bude onda mogu samo reci da pravna drzava pocinje funkcionirat.

Frankie druze imas jelo po izboru ako bude tako :)
Nadan se da ce me jeftinije doc nego krizni porez :D:D:D

Ma ovo je upravo na mome tragu.Nadam se najboljem a spremam se za najgore.Inace novine su jako pouzdan izvor informacija pogotovo kad vidis koji sve pametni novinari pisu i koliko su uopce posvetili paznje onom o cemu pisu.
Za ovaj drugi dio mogu samo rec procitaj porezni zakon RH.Nista drugo.Nije neizvedivo ali je jako komplicirano ovo sto predlazes.I sam sam u nekakvim pripremnim radnjama.

Za drugi dio san i ja sa vama!!!!!

Mo?že li mala pomoć.
Evo cijelo popodne se gombam sa tim ispunjavanjem obrazaca za prijavu poreza.
Moram ispuniti i DOH obrazac kao i EPOM.
DOH - jer je bio u slu?žbi do kraja 7 mj. u Hr... ,
a onda ovaj EPOM za plovidbu.
Dobila sam potvrdu o danima u međunarodnoj plovidbi 101 + 8 broj dana za putovanje ukupno 109.
Ne??to mi nije jasno, za??to uopće se pi??e ukupan broj dana 109 , kad za izračun
po tablici od MMPI ispada da za ukupni iznos pomorskog dodatka uzimaju 101 dan x 400,00 kn??? a ne 109???
a lijepo pi??e na epoh obrazcu pod točkom 6 citiram :
upisuje se ukupan broj dana radi utvrđivanja poreznog statusa tekućeg razdoblja i to u stupcu 8 ukupan zbroj dana!!!!

pliz nisam plavu??a, al sam nova u ovome, pa svaka pomoć je dobrodo??la .
Hvala

ne treba vi??e, rije??ila dilemu ;)

Evidencija i računanje dana plovidbe

Dani plovidbe, u svrhu ispunjenja ili neispunjenja uvjeta od 183 ili vi??e dana, a o čemu ovisi i porezni tretman primitaka koje za rad na brodu u međunarodnoj plovidbi ostvari pomorac, utvrđuje se prema evidenciji lučke kapetanije polazeći od stvarnog broja dana plovidbe u poreznom razdoblju

Pomorac mo?že ukupan broj dana, umjesto dodatnih dana putovanja prethodne točke 3., povećati, prema evidenciji lučke kapetanije, za dane provedene na putu od mjesta prebivali??ta odnosno uobičajenog boravi??ta do mjesta ukrcaja na brod i dane potrebne za povratno putovanje, ako lučkoj kapetaniji dostavi izvorne račune prijevoznika o kupljenim prijevoznim kartama sredstvima javnog domaćeg ili međunarodnog prometa u skladu sa člankom 14. stavkom 1. Pravilnika o porezu na dohodak. Ako je na putu za ukrcaj odnosno na putu nakon iskrcaja do mjesta prebivali??ta ili uobičajenog boravi??ta, član posade broda u međunarodnoj plovidbi koristio privatni automobil, priznaje se jedan (1) dan za put na ukrcaj i jedan (1) dan za put do mjesta njegovog prebivali??ta ili uobičajenog boravi??ta.

ok sorry , to ste SVI već znali sigurnooo...neću vi??e ---obećajem:kafa:udriglavom:udriglavom idem leć jutro će biti pametnije.:rolleyes:

Last edited:
ok sorry , to ste SVI već znali sigurnooo...neću više ...

Ne vjerujem da su svi znali -

Dapače priznajem da sam potpuno neupućen u tu tematiku. Zapravo, za sada igram na kartu - "183 or more".

No, kada bi čovjek i htio proučiti te gluposti - ne može - zato jer je cijeli sustav takav da ga ne razumiju ni oni koji su ga napravili. Npr. u mojoj poreznoj upravi, samo nekoliko dana prije nego su počeli primati porezne prijave 2008/09, jedan porezni službenik na poziciji nekakvog šefa mi je tvrdio da: "ne moramo ispunjavati prijavu". Znači, nije bio u toku tj. nije bio informiran ni on.

Nešto sam čitao po tim stranicama, ali to što je napisano nije napisano hrvatskim jezikom nego - politikantskim jezikom. Pri kreiranju sistema autori su se rukovodili prevarantskim načelima i komparativnim mjernim jedinicama kao "otprilike" i sl. Rezultat svega toga su apsurdi i logičke kolizije koje više nitko ne poimlje. U našem slučaju s pravom možemo reći da nam je nametnut FEUDALNI društveno ekonomski sustav.

Obuzme me bijes već na spomen izraza kao npr. PREDUJAM, PRIREZ, POREZ.., posebno ovaj prvi kada čujem i kada se sjetim koliko je POKRADENO samo u posljednja tri mjeseca!

Morali bi smo malo oživiti ovu temu, da barem ovladamo terminologijom, bez postotaka!

Last edited:
Interesira me da li je jod Vas imao slično iskustvo pro??le godine ili mo?žda ove.
Ja sam jučer od firme dobila potvrdu o primanjima, samo jedna svota , a tu su ubacili ravno - pa sve , sve povrate tro??kova koje je imao na plaći za vizu,lječničke i ostalo te moram reći da to nije tako mala cifra, isto tako kako je bilo skakanje dolara od 4.6( listopad)-5.12 ( prosinac) , oni bi po tome uzeli ovaj najveeći kurs i tu jednu svotu.....
ja ću prilo?žiti i svaku kopiju isplate plaće sa tečajnom listom toga dana, mislim da mi ne bi trebali raditi problema.

I da li je to običaj da se sve "ukomponira" u plaću????

Jer jutros ih ja zovem pa neka pi??u novu potvrdu....ako treba :) :cool:

Vođa sekte u ilegali je poručio, da ako već ne znate zakone, da se uvatite čitanja istih...kao i da se uradak referira na relevantne zakone i pravilnike, za one koji su nazad s kartama....

http://www.maritime-connector.com/Administration/_Upload/Documents/porez-brosura.doc

o.....Hvala neizmjerno Velikom Guru-u !
hippie7.gif

Iako sam čitala, pročitala i pro?žvakala istu bro??uru, to nisam na??la pa zato sam i postavila upit.
jer ovdje stoji samo...
reading.gif

Plaćom se dakle smatraju i primici po osnovi rada koje fizičke osobe rezidenti ostvare kao članovi posade po osnovi rada na brodu u međunarodnoj plovidbi, uključujući i pomorski dodatak, bez obzira na to je li svota pomorskog dodatka posebno iskazana od strane isplatitelja (poslodavca) ili nije.

e ??to znaći....ne ulaze refundacije.

Back