Poanta priče
Poanta priče
Pozdrav!
Nakon svega pročitanog, i nedavnih razgovora među kolegama na brodu, provlači se činjenica da će "oni" prije ili kasnije svima nama ući u trag, sve je počelo ulaskom na mala vrata, ubacit će nas pomalo u baze podataka i nema nam "bijega" osim boravka vi??e od 183 dana na brodu, ili promjene prebivali??ta.
Čini mi se da bi bilo najlak??e (da ih skinemo s grbače) prijaviti primanja za 2008.godinu kroz EPOM obrazac, navesti dakle u točki II. visinu pomorskog dodatka, zatim u točki III. navesti ukupni prihod u kunama, pomorski dodatak, i doprinose za osguranja. Sve to popisati i izračunati ukupni dohodak, te skupa s DPOM i DHO obrascem odnijeti ili poslati u Poreznu upravu. Nikakve platne liste, ugovore i ostalo mislim da ne treba prilo?žiti. Ako nas ?žele provjeriti, lako će nas kontaktirati.
Ruku na srce i ja sam, kao i svi mi, ogorčen na ovakvu situaciju, i jedino tih 183 dana je argument kojima se "spa??avamo". Inače, uvid u primanja i ostalo ako ?žele saznat, saznat će, jer kad je u pitanju porez i ostalo, onda niti jedna dr?žava nema milosti, i danas-sutra da tra?ži uvid kod na??eg poslodavca (agencije) ovi će im dati, jer ne ?žele imati problema. A isto tako, i strani poslodavac će sigurno dati uvid u primanja ako od njega to zatra?ži Porezna uprava RH (mogu oni isposlovat nalog bilo kojeg tijela dr?žave ako ?žele, bio to MUP, CIA, KGB.... hehe)
Da rezimiram, poslat ću im DPOM, EPOM i DHO, pa ako ?žele ne??to vi??e, znaju gdje će me naći

)