Posebni program obrazovanja pomoraca PPOP

@casper
ma svaka cast,za ovo gore....a nisan vidija oni post gore za ZADAR i okolicu(st,du,ri) :))))))) ali komentar je:heheheheheheheeeeee :)))))

sala mala....

p.s.pocetkon 4 miseca cu istampat par plakata pa cu postavit po ovin pomorskin lokalima u gradu,pom skoli i faxu....mislin da da se informiraju malo i sljepci...

Svaka cast na informacijama,
Imam jedno pitanje pa ako ko zna odgovor
Kakav ce bit nacin ispitivanja kolokviji ili nakon odslusanog predmeta izlasci na ispite i u tom slucaju koliko cesto ce bit ti ispiti?

Svaka cast na informacijama,
Imam jedno pitanje pa ako ko zna odgovor
Kakav ce bit nacin ispitivanja kolokviji ili nakon odslusanog predmeta izlasci na ispite i u tom slucaju koliko cesto ce bit ti ispiti?

Postovanje Foranin,

Nakon odslusanog predmeta, pristupa se polaganju istog, stim da mozes odluciti, dali ces ga polagati isti dan po zavrsetku ili ces "malo" pricekati da se pripremis, pri tom, ovo "malo" znaci odgodu do tjedan dana.
Kolokvije nitko nije spomenuo, pa samim tim i ne dolaze u obzir (barem ja tako mislim).
Nakon svih polozenih predmeta na Fakultetu, pristupa se polaganju ispita u Kapetaniji, i to je to.

Postovanje Foranin,

Nakon odslusanog predmeta, pristupa se polaganju istog, stim da mozes odluciti, dali ces ga polagati isti dan po zavrsetku ili ces "malo" pricekati da se pripremis, pri tom, ovo "malo" znaci odgodu do tjedan dana.
QUOTE]

To me je zanimalo izgleda da ce bit fleksibilni po tom pitanju sta je i najvaznije.
Ako odslusan sve predmete u tri miseca vjerovatno cu morat odma na brod tako da cu moc polagat ispite tek kad se vratin sa broda.
Vidit cemo jos kako to sve fercera kad krene alternativni program.

u mome slucaju,ako oden na brod i prije ne dan ispite,tesko cu ih posli dat bez ponavljanja gradiva,a da cu se bas na brodu pripremat...
ionako mi samo brevet fali i onda cu minjat manjija,a i on ce se iznenadit kad mu projden ispit,a njegov ispit je malo jaci

@Eeeeeee kokolo moj,

A cuj, moran se malo uozbiljiti, ne mogu ka Kapetan tuci ljude po brodu :rolleyes:
Ka cif, ajde jos, kako-tako, a di cu ka Kapetan :udriglavom

@Foranin

Ne moras ti sve predmete ostaviti za polaganje dok se ne vratis sa broda, odnosno ti, kako jedan predmet odslusas, ti ga i polozis, a nek ti ostanu oni koje si odslusa na kraju ta tri miseca, a one sto si odslusa prije, bolje ti je odmah ih i poloziti, da ti se ne dogodi da imas odjednom nekoliko predmeta polagati kad se vratis.
Fakulteti jesu rekli da ce biti fleksibilni sto se tice programa, organizacije, itd., no nisu rekli da ce proci svi koji se samo pojave a zaboravili su ucrtati poziciju u kartu, ili da neznas razliku izmedju pomocnog i glavnog motora.:mad:

@Eeeeeee kokolo moj,

A cuj, moran se malo uozbiljiti, ne mogu ka Kapetan tuci ljude po brodu :rolleyes:
Ka cif, ajde jos, kako-tako, a di cu ka Kapetan :udriglavom

@Foranin

Ne moras ti sve predmete ostaviti za polaganje dok se ne vratis sa broda, odnosno ti, kako jedan predmet odslusas, ti ga i polozis, a nek ti ostanu oni koje si odslusa na kraju ta tri miseca, a one sto si odslusa prije, bolje ti je odmah ih i poloziti, da ti se ne dogodi da imas odjednom nekoliko predmeta polagati kad se vratis.
Fakulteti jesu rekli da ce biti fleksibilni sto se tice programa, organizacije, itd., no nisu rekli da ce proci svi koji se samo pojave a zaboravili su ucrtati poziciju u kartu, ili da neznas razliku izmedju pomocnog i glavnog motora.:mad:

a ova situacija kad imamo tri motora u makini i svi su auxilliary... koji koristit za vozit se po vodi, a koji za pogonit kuzinu. broj 3 je stand by i to mi je zasad jedino jasno

tija bi ovo rascistit prije nego krenen u skolu da ne ispadnen malo blesav

to ti je emc'y gen,struja triba provuc par kabela i polako,bez puno gasa da ne izbaci jer ce izbacit satelit od neta

iman ja jos odgovora,samo pucajte

A kako, a lipo

A kako, a lipo

@Turist
Najbolje ti je ugasit sve motore pa pomalo jedan po jedan palit i testing;)

Posebni program

Posebni program

Pozdrav svim kolegama Pomorcima. Postavio bih jedno pitanje koji su neki vec bili ovdje postavili ali nisam vidio odgovor, pa bih zato zamolio da ako znate da mi odgovorite. Naime zanima me dali ce Fakulteti pomorcima koji vec imaju neke predmete polozene na tom istom fakultetu priznat ( ja konkretno imam samo dva engleska...ali kod prof.Luzera ha,ha) ako se odluce preci na taj Posebni program? Jos me zanima dali bi onda u tome slucaju bila za nas i cijena Programa manja ili bi trebali platiti isto kao i ostali? Trenutno sam na brodu i nisam u mogucnosti nazvat fakultet da ih osobno pitam pa bih vas zamolio ako ko zna nesto u vezi toga. I jos jedno (to su vec 2 pitanja ha,ha)...nerazumijem ovo...nakon polozenih ispita na faxu ide se na Kapetaniju polagat....ne valjda sve te ispite sto si vec polozio na faxu?...na Kapetaniju poslje valjda ides polagat samo ''klasu'' tj. ''kapetanski'' ili ch.eng...i poslje dobivas bravet? Hvala va odgovoru i lipi pozdrav svima.

@POSCO

- Evo Beerseeker ti je dao tocan odgovor, znaci oni koji su polagali prije Bolonje, profesori ce razmatrati dali postoji razlika u nastavnom predmetu i onda bi tu razliku odgovara, a oni koji su polagali posli Bolonje, njima se priznaju i ECTS i polozen predmet, dakle tom predmetu ne moras prisustvovati, ali CIJENA PROGRAMA OSTAJE ISTA.

- Sto se tice Kapetanije, mislim da se podrazumjeva da se tamo polaze samo "Klasa"

@Turist

Upoznat sam sa tvojom situacijom, to je bila jedna serija brodova, napravljenih u Kini, koji su greskom izisli samo sa pomocnim motorima, a bez glavnog motora.
Ja sam bio na jednom takvom, i kad je kapo skuzija da nemamo glavnu makinu, mi smo poslali mail u Kinu i oni su nam poslali glavni motor "CityEx"-om u Angolu, pa su to jedan moj Timunjer i Motorman instalirali.

Pozdrav svim kolegama Pomorcima. Postavio bih jedno pitanje koji su neki vec bili ovdje postavili ali nisam vidio odgovor, pa bih zato zamolio da ako znate da mi odgovorite. Naime zanima me dali ce Fakulteti pomorcima koji vec imaju neke predmete polozene na tom istom fakultetu priznat ( ja konkretno imam samo dva engleska...ali kod prof.Luzera ha,ha) ako se odluce preci na taj Posebni program? Jos me zanima dali bi onda u tome slucaju bila za nas i cijena Programa manja ili bi trebali platiti isto kao i ostali? Trenutno sam na brodu i nisam u mogucnosti nazvat fakultet da ih osobno pitam pa bih vas zamolio ako ko zna nesto u vezi toga. I jos jedno (to su vec 2 pitanja ha,ha)...nerazumijem ovo...nakon polozenih ispita na faxu ide se na Kapetaniju polagat....ne valjda sve te ispite sto si vec polozio na faxu?...na Kapetaniju poslje valjda ides polagat samo ''klasu'' tj. ''kapetanski'' ili ch.eng...i poslje dobivas bravet? Hvala va odgovoru i lipi pozdrav svima.
Nije ni cudo sta imas samo 2 polozena ispita:hihi
Klasu polazes pa taman bia dr.sc. A cijena tecaja nije mala definitivno, ali sta je to za vas stare kuke :D

Jos jedna obavijest za Zadar.

Da bi dobili izvod iz navigacije, za pristupiti nastavi PPO, morate podniti molbu u LK Zadar (kod Pomorske Policije, na rivi) Soba Br.1, molbu ispuniti i uz 40 kn taksanih maraka, podniti kod iste djelatnice u Sobu Br.1, te ce vas ista uputiti kako i sto dalje.

Posebni Program

Posebni Program

Prvo da se zahvalim na svim informacijama, Casperu i Beerseekeru....a sad da se izvinim n79 jer sam ja u zurbi dok sam pisal poruku skuzio da sam se u jednoj stvari :ozaj..ba, naime ja sam se krivo izrazio... imam sve predmete iz prve dvi godine faxa polozene ali mi je ostao famozni ''Luzer'' i njegova dva Engleska za polozit....ja sam po onoj prvoj Bolonji i po tome bi mi se svi predmeti trebali kao i ESTC bodovi priznat...dakle imam jos samo dva Engleska za polozit i gotovo.. ali s tim se Luzerom vec borim duze....pa sam mislija da skratim muke i prebacim to na taj Posebni program...jer kao sta tamo vidim samo je jedan Engleski. Znam da izgleda glupo sto mislim o tome...jer neko bi reka imas samo dva predmeta...ali ko zna doticnog profesora razumije kako je to lako:udriglavom.....zbog toga sam mislio da ako bi jos bilo kakvog popusta s obzirom da imam skoro sve polozeno nebi bilo lose prebacit se...ali svejedno cu razmislit, jer vise nemam puno zivaca ni vrimena za cekat...65 milja kuna nije mala lova i nisam bas u polozaju da se razbacuje s njom (kao i vecina nas pomoraca) ali sam spreman i zaduziti se ako triba da se rijesim toga. Na kraju da se u moje ime zahvalim svim clanovima UPH koji su se nesebicno borili za ovu nasu stvar i njihovom zaslugom smo dobili ovaj Program, koji je po meni veliki napredak i korak naprijed za sve sadasnje a pogotovo buduce pomorce. Nisam clan UPH i nekad me dode sram sto uopce trazim informacije i usluge ovdje....ali sam odlucio da cu ubrzo postati sigurno clan ove udruge....ako nista onda bar zbog neke moralne obaveze da se oduzim svim ovim nasim kolegama koji su sve ovo pokrenili i koji su se borili i za nas koji smo sve to promatrali iz prikrajka....od svega srca vam cestitam na svemu postignutom do sada....postigli ste u par godina toliko koliko nije nijedan sindikat postigao od kad ja navigam (od 1984).... a gospoda i SPH od kad postoje nemogu se podiciti niti sa zimnicom (krumpir,fazol, zelje) za pomorce. I Zato zelim UPH jos jaci vijetar u leda....samo tako naprijed.

@Beerseeker

A sto da kazem, ma samo nek konacno PPO pocme, a za drugo, mogli smo i misliti da ce svatko pokusati ubrati dio iz nasih milijunskih racuna u Svicarskoj, Austriji....

@POSCO

Tebi svaka cast sto tako mislis i osjecas, a znas li da, recimo u Zadru, ima najvise prijavljenih za ovaj PPO, koji nemaju nikakve veze sa UPH, nikad nisu bili logirani na ovaj forum, ali su redovito gosti ovog foruma, takvi i njima slicni, ubrati ce med, poloziti PPO, sto nikad nebi mogli da nije bilo UPH i opet pljuvati po nama i ovom forumu, to su oni koji prosvjeduju za svoje pravo pokriveni maskama (ako i imaju muda izici iz kuce), jer nedaj boze da ih se prepozna, izlaze iz kuce pokriveni maskama, i doba maskara je jedino vrijeme kad su na svome, svejedno, i njima zelim uspjeh, jer UPH je i njihova Udruga, i njima sam duzan pomoci, iako znam da oni meni i meni slicnima, nikad nebi pomogli.

Postovanje,

Danas sam bio na Zadarskom sveucilistu, te sam doznao slijedece:

- PPO u Zadru pocima 14.03.2011 za Strojare, Nauticara trenutno ima 8 prijavljenih kandidata i ukoliko se popuni kvota od 10 kandidata za Nauticare do 14.03.2011, onda takodjer startaju i sa nauticarima u prdvidjenom terminu 14.03.2011

- Ukoliko to ne bude slucaj, onda Strojari krecu 14.03.2011 a Nauticari bi krenuli pocetak ili polovina Travnja 2011, jer ima dosta interesenata za taj mjesec.

- Prijave (upisi) pocimaju 01.03.2011 i traju do 10.03.2011 za ovaj prvi termin, i u attachmentu imate sve napisano, sto se sve mora priloziti prilikom upisa, javiti se sa svime, prekrasnoj Gdjici.

Voditeljici: mag.ing.naut. Ana Gundić
Pomorski odjel
Sveučili??te u Zadru
tel. 023/ 200 742

- Program ce se odvijati 12 mjeseci kroz godinu, sa mogucnoscu prekida od jednog mjeseca i to u Kolovozu, ali to jos nije definirano i postoji velika vjerojatnost da prekida nece biti.

- Zadarsko Sveuciliste svojim polaznicima osigurava svu potrebnu literaturu i pribor, te se polaznici Zadarskog Sveucilista ne trebaju snalaziti za spomenuto.

- Od polaznika se ocekuje, maksimalna ozbiljnost pristupa programu, te pruzanje povoljnih povratnih informacija, odnosno, znanja, da ne bude da polazu Volovi a ne Pomorci, a za stjecanje tih vjestina, pobrinuce se tim, od zaista profesionalnih Profesora, inace mahom aktivnih kolega Pomoraca.

- Evo jos jedna informacija koju sam upravo dobio, PPO u Zadru je prosao kod Senata i sad je i sluzbeno da program vrijedi i nastava moze poceti, sto se Zadra tice.

IGRAJ ZADRE VOLIMO TE MI......

Toliko za sad,

Uz duzno postovanje,

Svaka cast Caspere na informacijama i veoma mi je drago da je Zadar posljednji objavio posebni program obrazovanja i kako i ja vidim da je stvarno najbolji jer ce nama na offshoru omoguciti da svaki puta kad dodemo doma mozemo bar misec dana odslusati i polagati i sta je najvaznije placanja su u 6 rata sto i nije lose naspram Splita i Rijeke.

Igraj Zadre volim te

Posebni program

Posebni program

@casper 2005 znas kako je mudro odgovorio Papa Ivan Pavao II na pitanje sta misli o Ateistima ili nevjernicima? Odgovorio je isto kao i ti dobro.....rekao je: Braco i nevijernici su djeca Bozja. Vasa snaga ili snaga UPH je u tome sto se vi borite za ''nas Pomorce'' i nase stvari bez bez razmisljanja dali cete vi imati neke koristi od toga..i bez razlike dali smo mi clanovi UPH ili ne...jer za vas svi smo mi kolege Pomorci.....za razliku od lopova poput SPH koji to dijele na ''nase i vase'' i gledaju to samo kroz vlastitu korist. Zbog toga cu postati vas clan pa makar posudio za clanarinu....ne zaj..avam se......u vama sam prepoznao nesto sto nismo do sada imali. UPH je napravila za Hrvatskog pomorca toliko koliko nitko prije.....UPH je pokazala Hrvatskoj javnosti da smo mi ''Pomorci'' najprepoznatljiviji izvozni Brend ove drzave....i da nismo bez glave i repa vec da se znamo organizirat i borit za svoja prava. Zbog vas se ponovo pocinjem osijecati ponosan sto sam po zanimanju ''Pomorac''.

Upravo je u emisiji Radio Splita "Podvučeno plavim" urednika i voditelja Jadran Marinković (emisija koja ide uvik prije "Pomorske večeri"), ide prilog "Kome treba ubrzani alternativni pomorski tečaj?", te su sugovornici:

gospod. Ante Roje, član izvršnog odbora Udruge pomorskih kapetana.

gospod. Gordan Krstulović, član izvršnog odbora Udruge pomorskih strojara.

Last edited:
Back