crna legija
Heckler & Koch
Å to ste svi navalili na te svoje obaveze kada su one protuzakonite! Ako želite imati socijalno i mirovinsko plaćajte ali porez ja ne bih nikada! jer nema veze ni sa zdravom pameti a ni sa zakonima barem ne onih u EU! Recimo da sam se ja ukrcao na brod njemačkog brodara Bernarda Shule-a! Ja zarađujem plaću na njemačkom teritoriju (jer mu večina brodova plovi pod njemačkom zastavom) i ja sam njemački gastarbajter kao i svaki Hrvat koji radi na privremenom radu u Njemačkoj u nekoj firmi na kopnu u Njemačkoj. I kao i svaki njemački gastarbajter ja sa hrvatskim proračunom nemam niÅ¡ta! I nebitno je jesam li na radu na tom njemačkom teritoriju viÅ¡e od 183 dana ili manje, ja sam cijelo vrijeme njemački porezni obveznik i mogu krÅ¡iti samo njemačke porezne zakone i ni jedne druge na svijetu! Mogu uplaćivati u Hrvatskoj mirovinsko ako želim ali NE moram, mogu si plaćati socijalno ako želim ali NE MORAM ako ne želim! Nigdje u svijetu gdje god otvorili račun ne morate plaćati državi davanja na uplate ako su one uplaćene u nekoj drugoj državi osim u Hrvatskoj. Pitam se kako je ovaj zakon o pomorcima proÅ¡ao u pregovorima o pristupanji Hrvatske u EU kada je protivan zakonima EU
Ima joÅ¡ jedna stvar: Prije nekih sedam godina je HDZ-ova vlast je postavila u svaku lučku kapetaniju u Hrvatskoj referenta (Å¡to je državu koÅ¡talo oko 40 milijuna kuna) koji vam je kod produženja matrikule fotokopirao navigacije na temelju kojih su vam obračunata davanja državi! Od ovoga se ubrzo odustalo jer tko god je podnio prigovor ili se upustio u parnićenje sa državom, uspio je osporiti rijeÅ¡enje o dugu državi. Ispostavilo se da su obveznici plaćanja poreza na plaću, mirovinskog i socijalnog samo oni koji su na lučkim kapetanijama ovjerili navigacije (ili im je prijavu napisao agent koji je posredovao kod ukrcaja) i time priznali prihod! Pa zaÅ¡to ne svi, pitam vas ako je sve u skladu sa zakonom? ZaÅ¡to mene nitko ne pita za dug nego me jedino država može ucjenivati sa brevetima, koje na sreću bez ikakvih problema mogu dobiti u Sloveniji
Zanimljiva tema za diskusiju, vidis, citajuci tvoj post vidim da dosta toga pije vodu. Poslat cu ti na PM svoj slucaj, a ti mi isto na PM objasni kako u Sloveniji vadiÅ¡ brevete? A za ostale kolege; po ovome za ovo obvezno mirovinsko i socijalno, naravno i porez, da potjeramo ovo sudom (ne naÅ¡im) vrlo lako ovo mozemo oboriti, ali ovo treba vidit s nekim pravnikom koji je stručnjak za ovo područje.
i osim toga mukotrpno rade na projektima oporavaka gospodarstva..evo i dokaza..