Poduke iz brodske struje?

Sta se mene tice ja nisam ETO.., a polozio sam meaniku davno.., jedina ocenka iz koje sam polucio (2) - tj. ZADOVOLJIO..,

A zamislite, bija sam ucio nekoliko miseci taj predmet i spletom okolnosti popusio najnizu ocenku.., imao sam los dan.., zbilja.., uletija neki zadatak jeben I ja se zainatio da ga rijesim i uspio sam.

Ali otislo vrime nepovratno pa nisam stigao rijesiti I ostale zadatke.., i kaze profesor tada "aaa, kolega, vjera vasa vas je spasila.., mislija sam vas baciti ali posto ste jedini vi rijesili ovaj zadatak pustio sam vas.., a ovakve zadatke nismo radili na vjezbama..,"

Kada se sjetim i danas mi je krivo zbog te dvojke u indexu.., a bija sam spremao ispit zbilja studiozno i tija peticu osvojiti.., al' jeb'ga - tako ispalo.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Iskreno ne znam tko bi se na ciji posao lakse prilagodio. ETO na strojarstvo ili strojar na ETO. To su na vrlom zapadu(prije svih u Japanu) razrijesili tako sto su stvorili novu struku pod nazivom mehatronika.i tu se objedinjuju sva glavna zvanja iz strojarstva i elektrotehnike gdje se dobije strucnjak koji osim sto dobro poznaje hidrauliku i pneumatiku, goriva i maziva, tehnicke materijale, tehnicku mehaniku, elemente strojeva itd. zna i osnove elektrotehnike, elektricne strojeve, fiziku, digitalnu elektroniku i programiranje(ponajvise industrijsko dakle LAD i STL kao start). I ti ljudi su odlicni strucnjaci u industriji. Stroge podjele na stroj i struju u klasicnoj industriji vise gotovo i ne postoje i biti ce sve manje jer automatika raste i nastaviti ce rasti. Sto to znaci za buduca brodska zanimanja cemo vidjeti.

Iskreno ne znam tko bi se na ciji posao lakse prilagodio. ETO na strojarstvo ili strojar na ETO. To su na vrlom zapadu(prije svih u Japanu) razrijesili tako sto su stvorili novu struku pod nazivom mehatronika.i tu se objedinjuju sva glavna zvanja iz strojarstva i elektrotehnike gdje se dobije strucnjak koji osim sto dobro poznaje hidrauliku i pneumatiku, goriva i maziva, tehnicke materijale, tehnicku mehaniku, elemente strojeva itd. zna i osnove elektrotehnike, elektricne strojeve, fiziku, digitalnu elektroniku i programiranje(ponajvise industrijsko dakle LAD i STL kao start). I ti ljudi su odlicni strucnjaci u industriji. Stroge podjele na stroj i struju u klasicnoj industriji vise gotovo i ne postoje i biti ce sve manje jer automatika raste i nastaviti ce rasti. Sto to znaci za buduca brodska zanimanja cemo vidjeti.

Ma ajde Informatičaru.., nemoj biti dite.., ne zayebaji ođe!

Toliko toga si nabrojio u Japanu.., ljeb'te'yebo.., mogao si još dodati da su uz'to još i kirurzi i ginekolozi?!

Sta se tiče ovog, ja mislim da smo mi jači od Japanaca X puta.., najskoli onaj Libar i Atlantis - đe moš postati kapo za tri miseca, a banderaš za 3000 evra u pet minuta!

BTW, pitao sam nedavno na Fejsu onog kaleidoskopskog idiota sdpejskog - tko mu je poturio na potpisivanje ove pravilnike i koliko je stavija u džep.., al' šuti, ne odgovara!

Insomma ahime!

Ma ajde Informatičaru.., nemoj biti dite.., ne zayebaji ođe!

Toliko toga si nabrojio u Japanu.., ljeb'te'yebo.., mogao si još dodati da su uz'to još i kirurzi i ginekolozi?!

Sta se tiče ovog, ja mislim da smo mi jači od Japanaca X puta.., najskoli onaj Libar i Atlantis - đe moš postati kapo za tri miseca, a banderaš za 3000 evra u pet minuta!

BTW, pitao sam nedavno na Fejsu onog kaleidoskopskog idiota sdpejskog - tko mu je poturio na potpisivanje ove pravilnike i koliko je stavija u džep.., al' šuti, ne odgovara!

Insomma ahime!

Zaboravio sam napomenuti da je to bilo u Japanu jos 80-ih godina. :D A sto se tice tih skola i tecajeva ne treba biti prestrog, bofl skola ima posvuda po svijetu. Svrati koji put do Viktor Lenca pa pogledaj sto sve izlazi s onog americkog vojnog broda ako opet svrati na remont. Velika vecina izgleda kao da uopce nisu isli u skolu. Japanke na carape u zimi, bejzbol kape ukoso i zlatni zubi u ustima. Ako si gledao onaj film "Ne budi zao dok ispijas djus..." eto tako je. :) Pa brod nekako ide. :)

Last edited:
Pa brod nekako ide. :)

A je ide brod.., ali te tipove koje si vidio nekima je zadaća da ubijaju ljude po svijetu.., a ne da voze brod.

Vidio sam i ja njihov komandni brod šeste flote nedavno na Malti - oni što su na njemu, na mostu - završili su malo jaču obuku od Libarske.

Ne trebam dolaziti u Rijeku.., al' nema veze.., nemam ja u osnovi ništa kontra Libra - ali imam kontra zakona koji je stavio njihove diplome iznad moje.

Libarski kurs traje 190 sati, na papiru, a u stvarnosti pola toga - a ja sam položio 60 ispita Informatičaru moj.., a učio sam svaki ispit barem 100 sati.

Evo banalni engleski sam neposredno za ispit spremao 15 dana, pet šest sati dnevno - i polučio ocenku odličan (5). Isto tako i talijanski..

A Libarski zakon ili pravilnik je potpisao sdpejski govnar i seljober - SINIŠA HAJDAŠ DONČIĆ - potpisao ga ili iz neznanja ili za pare!

Last edited:
Kako bilo... Kriteriji za Join the Navy nisu strogi. Evo ti pa vidi kakvu sve ekipu "Ne budi zao..." primaju, neki kandidati imaju copor djece a tek osobnu dobili.:D :D https://www.youtube.com/watch?v=QTRjW_j0koA
Ako ikoji ima I.Q. iznad sobne temperature taj moze i na neki napredniji kurs za neki slozeniji posao na brodu. U koji ulazi i brodski stroj/struja. Jednostavno ne trebaju puste skole za neka zanimanja. A dalje kako se dokazes, ako vide da se trudis, da znas, poslati ce te na neko sveuciliste o drzavni trosak koji ugovorom moras odraditi odredjeni broj godina(oh no, drzavni posao sa svim placenim benefitima i penzijom :)).

Slazem se ovo za banalizaciju skole. Eto moze se postati i bacc. strojar/nauticar kroz 6.mj. za €10.000 i na fakultetu. Postoje i za mnoga druga zanimanja kraci putevi do cilja, ali opet kvaliteta se gradi tezim putem. Tu nema precaca. Ako si kvalitetan, nemas brige. Sve se to nekako na kraju regulira.

Last edited:
informaticar pusti gavru pizdhi ludo on nema libar edukaciju i kao takav je neravroravan sugovornik

ovo sve sta pises ovisi o coviku ,kako je brod mala sredina triba znat svakog vraga...

Ako si kvalitetan, nemas brige. Sve se to nekako na kraju regulira.

Aaaa, yebo'ga'ti Informatičaru.., ja u kupe, a ti u špade!

Za svaku kvalitetu postoje kriteriji i načini kako se utvrđuje. Kako može netko donijeti pravilnik i staviti taj yebeni panćofarski kurs iznad fakulteta?! A svi vi pričate o kvaliteti, a radi se o smicalici koju su namjestili državni službenici u kompi s vlasnicima ovih govnarskih pančofarskih učilišta. I dapače, kad sam ja počeo pisati o ovom i mogli smo se organizirati i ne dopustiti im to - javili se odmah bondivani kontra mene - ovdje na forumu - uvrijeđeni se našli neki što tamo neki Gavro omalovažava njihovo akademsko postignuće - dr sc ETO.

Izvršim malu i veliku fiziološku potrebu na te brevete kojima je uvjet izobrazba u Libra ili Atlantisa. Isto tako izvršim obe fiziološke potrebe na ministarstvo pomorstva - najskoli na Hajdaša - govnara.

Pa koji je ovo narod, nemoguć, ne mogu vjerovati - opredjeljen skroz za prevaru, smicalice, korupciju.., fair play i istina ne vrijedi nimalo.

Moj novac neće staviti u džep.., pa makar s kozom orao!

gavro +1

Jedinu stvar sta su mi vrednovali od vakulteta je da su me oslobodili predavanja, vidi vraga. Sta bi znacilo dodi direkt na ispit i pokazi to vakultetsko znanje. Onda sam na ispitu koristia neke izraze koje sam izvuka iz nekih lipih knjigica, a ispitivac mi dobacuje "opa, kojim se terminima razbacujemo".
Sto reci, isprike velicanstvo, bacam zadnju recenicu ko u treseti "s ovim dosta" i eto rjesih se tog krstenja.
Sud me pomilovao, izasao pjevajuci al isto tako olaksan za 200 ojra.

Nema sifre, samo ista misao kao kod vas, apropo gospode u luškoj capetaniji.

Evala :uzdravlje

Je's' bijo doli - šta kažu - podnesi malo izvještaja, kako stoje?!

U stvari, vi njih obrazujete - a ne oni vas - tribali bi oni vama plaćati, barem neku skromnu nadnicu!!!

Nisam bia i mene to sada zanima, isticu neki breveti pa triba ic doli. Samo ne znam u cemu da se pojavim, rade li ta gospoda uopce? Mozda su se zavrnili rukavi izmedju prvog i drugog korona vala, ovo priko sezone da se podile Skiper dozvole, duga je ziima :o:uzdravlje

Back