Informaticar
New member
Sta se mene tice ja nisam ETO.., a polozio sam meaniku davno.., jedina ocenka iz koje sam polucio (2) - tj. ZADOVOLJIO..,
A zamislite, bija sam ucio nekoliko miseci taj predmet i spletom okolnosti popusio najnizu ocenku.., imao sam los dan.., zbilja.., uletija neki zadatak jeben I ja se zainatio da ga rijesim i uspio sam.
Ali otislo vrime nepovratno pa nisam stigao rijesiti I ostale zadatke.., i kaze profesor tada "aaa, kolega, vjera vasa vas je spasila.., mislija sam vas baciti ali posto ste jedini vi rijesili ovaj zadatak pustio sam vas.., a ovakve zadatke nismo radili na vjezbama..,"
Kada se sjetim i danas mi je krivo zbog te dvojke u indexu.., a bija sam spremao ispit zbilja studiozno i tija peticu osvojiti.., al' jeb'ga - tako ispalo.
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Iskreno ne znam tko bi se na ciji posao lakse prilagodio. ETO na strojarstvo ili strojar na ETO. To su na vrlom zapadu(prije svih u Japanu) razrijesili tako sto su stvorili novu struku pod nazivom mehatronika.i tu se objedinjuju sva glavna zvanja iz strojarstva i elektrotehnike gdje se dobije strucnjak koji osim sto dobro poznaje hidrauliku i pneumatiku, goriva i maziva, tehnicke materijale, tehnicku mehaniku, elemente strojeva itd. zna i osnove elektrotehnike, elektricne strojeve, fiziku, digitalnu elektroniku i programiranje(ponajvise industrijsko dakle LAD i STL kao start). I ti ljudi su odlicni strucnjaci u industriji. Stroge podjele na stroj i struju u klasicnoj industriji vise gotovo i ne postoje i biti ce sve manje jer automatika raste i nastaviti ce rasti. Sto to znaci za buduca brodska zanimanja cemo vidjeti.