Permanent contract - objasnjenje

Pozdrav ekipa,
i na kraju krajeva dal' se doprinosi plaćaju i kada si kuci?

Ako si na permanent ugovoru (kakav radi dosta ljudi) mislim da bi trebao placat cilu godinu. Tj znam jer sam pitao ministarstvo, ali tu ide jos jedna glupost HR zakona a to je :

ako si zaposlen na ugovor permanent i ne potpisivas ugovor svaki put prije ukrcaja i imas placu 12 miseci znaci pomorski receno si permanent zaposlen. E tu pocinje jos jedna nebuloza, ti se uredno prijavljujes kad dodjes kuci svakih 4,6,8,10,12 tjedana zavisi koliki je ugovor i onda te oni odjave i ti si kao nezaposlen a oni koji su permanent zaposleni oni se nebi tribali prijavit kad dodju s broda nego bi trebali samo platit opwt mirovinsko i zdravstveno tj placat 12 miseci godisnje jer je to jedini nacin da ti u slucaju otkaza (ne greskom pomorca) priznaju dane za 183, a ako placas samo kad si na brodu onda nemas pravo na priznate dane do kraja godine da ti se uvaze u 183 dana da bi bio osloboden poreza.

Primjera radi: ako imas ugovor na 6 miseci (npr: bulk carrier brod) i nakon 3 miseca se brod proda i minja posada on ce tebi priznat dane do kraja ugovora na papiru (u ovom slucaju 6 miseci) a onome u slucaju povise (permanent ugovor) nece priznat do kraja godine ako je dosao kuci i vise neide radit jer se brod proda.

Sent from my iPhone VIA Pomorac.net

Last edited:
Back