Otkazi i redundancy proces zbog niske cijene nafte

Pa nisu ludi spustat cijene kad mi kupujemo... kazu porasla je potrosnja i to navode kao znak nekog oporavka... a mi kao da ne vidimo da je situacija s poslom nikad gora?? Ne znam zasto nitko nije postavio pitanje da li je potrosnja veca zato jer su cijene vece? Ili ja to krivo kuzim...
Neki dan predsjednik udruge poslodavaca se zali jer su digli minimalnu placu za 90 kuna BRUTTO i sad iznosi 3200, tj na ruke dobiju 2500 netto... kaze fini gospodin svinjskog izgleda (ko ona tri gradonacelnika iz alan forda) da ce to narusit izvoznu preradjivacku industriju!!! Znaci otvoreno kaze da ti h 20 000 ljudi mora crknut sa 2500 kuna jer 90 kuna vise na mjesec po glavi ce nekoga unistit???? I onda takvi ljudi imaju legitimitet traziti neka prava od drzave i konstantno traziti senzibilnost naroda da shvati kako je tesko biti poduzetnik... naravno da je tesko ali kako je tek biti njihov radnik, uh sta sam se sad nasekirao majcicu im ne mogu vise gledat kako sve to trpimo i jedemo govna... Eto boli me sta nitko tu svinju nije osudio na dnevniku ili slicnoj emisiji u vrijeme kad ovce sjede i bulje u kutiju da se barem vidi da nekome smeta takvo bezdusje...

HUP upozorio da povećanje minimalne plaće ugrožava izvozni sektor - Večernji.hr

Kad se sjetim prije neko vrijeme mozda godinu dve kad je onaj Vrdoljak ministar na skupu poduzetnika rekao "...hvala vam sta ljudima dajete kruh..." i sami su se poslodavci pogledali u cudu, sta ovaj prica jebote....

Politika Plus

Last edited:
Pa nisu ludi spustat cijene kad mi kupujemo... kazu porasla je potrosnja i to navode kao znak nekog oporavka... a mi kao da ne vidimo da je situacija s poslom nikad gora?? Ne znam zasto nitko nije postavio pitanje da li je potrosnja veca zato jer su cijene vece? Ili ja to krivo kuzim...
Neki dan predsjednik udruge poslodavaca se zali jer su digli minimalnu placu za 90 kuna BRUTTO i sad iznosi 3200, tj na ruke dobiju 2500 netto... kaze fini gospodin svinjskog izgleda (ko ona tri gradonacelnika iz alan forda) da ce to narusit izvoznu preradjivacku industriju!!! Znaci otvoreno kaze da ti h 20 000 ljudi mora crknut sa 2500 kuna jer 90 kuna vise na mjesec po glavi ce nekoga unistit???? I onda takvi ljudi imaju legitimitet traziti neka prava od drzave i konstantno traziti senzibilnost naroda da shvati kako je tesko biti poduzetnik... naravno da je tesko ali kako je tek biti njihov radnik, uh sta sam se sad nasekirao majcicu im ne mogu vise gledat kako sve to trpimo i jedemo govna... Eto boli me sta nitko tu svinju nije osudio na dnevniku ili slicnoj emisiji u vrijeme kad ovce sjede i bulje u kutiju da se barem vidi da nekome smeta takvo bezdusje...

HUP upozorio da povećanje minimalne plaće ugrožava izvozni sektor - Večernji.hr

Kad se sjetim prije neko vrijeme mozda godinu dve kad je onaj Vrdoljak ministar na skupu poduzetnika rekao "...hvala vam sta ljudima dajete kruh..." i sami su se poslodavci pogledali u cudu, sta ovaj prica jebote....

Politika Plus
U ovoj drzavi je jedino dobro biti politicar,ali moras biti gnjoj kao i ostali da bi se osigurao.
Lopov se ne isplati biti jer se nema sta za ukrasti.

A mi pomorci....ja neznam sto bi rekao ali jedno sam siguran a to je da bi ovima u vladi odgovaralo da smo svih 4 miliona hrvata pomorci i da cilu godinu budemo van drzave i njima da jedno 50% uplacivamo od nasih primanja dok se oni razmnožavaju po skijalistima ili po jahtama...... tuga i zalost za ovaj napaceni narod ali nekako sam siguran da ce za 50g biti malo bolje😅

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

U ovoj drzavi je jedino dobro biti politicar,

U godinama koje sljede harac se moze samo povecavati ,rate duga sve vece -a broj ljudi koji placaju porez sve manji. U bankrotiranoj Razvalini samo ce partitokracije i poreznika biti vise.
SVE statistike u Razvalini su lazirane: broj zaposlenih/nezaposlenih,dug (443,66Kn/s) . Npr. laz da je omjer zaposlenih i umirovljenika 1,13:1. Državni zaposlenici (proračunski korisnici) efektivno ne plaćaju poreze i doprinose, a obračun tih stavaka kojeg pronalaze na svojim isplatnim listama tek je računovodstvena formalnost.Broj zaposlenih umanjen samo za budjetlije daje odnos 0,88:1 . Dalje umanjen za "samozaposlene" koji su 2007 probrojili iz sive ekonomije daje ---? Starosnu mirovinu s mirovinskim stažem od 40 i viÅ¡e godina ostvarilo je samo 97.789 umirovljenika Å¡to je 7,99 % od sveukupnog broja korisnika mirovina.
Dok sve viÅ¡e ljudi kopa po kantama za smeće, 260 hrvatskih multimiljunasa(1991 ih je bilo ø ) i dalje gomilaju svoju imovinu. Drugdje u svijetu bi ih upitali: Otkud vam to? Preispitali bi nesrazmjer primanja i imovine. No, u Hrvatskoj nitko i ne pomiÅ¡lja učiniti takvo Å¡to! . RijeÅ¡ili bi se dužničkog ropstva, kada bi vratili opljačkanu imovinu, no to nitko i ne spominje. FYI
View attachment 3639

Dok sve viÅ¡e ljudi kopa po kantama za smeće, 260 hrvatskih multimiljunasa(1991 ih je bilo ø ) i dalje gomilaju svoju imovinu. Drugdje u svijetu bi ih upitali: Otkud vam to? Preispitali bi nesrazmjer primanja i imovine.

To je sve globalna politika tj. 1% bogatih, ostalima mrvice.. ovo sto pises za obmanjivanje/ manipulaciju pa sve medije u svijetu kontrolira 5ljudi... Sta kaze General Woo "da se ne sazna istina mimo sluzbenih vijesti"

Ok sto je pala rekordno cijena nafte, a ostali sad "ne trzaju", jer prije su se redovito pozivali da moraju dignit cijene proizvoda zbog rasta cijene nafte.. mene zanima kad smo usli u hebenu EU kako tada nije nista osijetnije pojeftinilo na policima trgovina jer npr nema vise carina za proizvode iz EU...

mene zanima kad smo usli u hebenu EU kako tada nije nista osijetnije pojeftinilo na policima trgovina jer npr nema vise carina za proizvode iz EU...

Ili kad dodes negdje vani u EU pa vidis nas proizvod skoro duplo jeftiniji, isto u bosni ili cg! jasno mi je da nasi precjenjuju kunu, al opet koliko onda nabijaju marzu kod na??? a sto se tice politicara naravno da je to najbolji posal, i bit bivsi politicar, pogledaj saborske penzije, a neki dan ste vidjeli mesica kad su ga pitali o ukidanju ureda bivseg presjednika i njegovih privilegija (vozac, bodyguard) koje kostaju nas gradane milijune kuna, kako je reagirao, da je on zaposlen po cijeli dan i da stalno lobira za hr!!!! sta to lobira??? what a fuck...

mene su popljuvali kad sam govorio da peticijama a onda referendumom treba donjet zakon da se u velikim trg centrima moraju istaknut nabavne cijene... jer to je kriminal koje marze oni nabijaju... primjera evo dodje barba kupit vino meni meni za poklon i kupi ono francusko jp chennet za 75 kn a ja sam to smece kupovao u fra po 2 i pol eura.... milijun drugih primjera postoji... kauc koji je kostao 20 miljakuna pa 10 pa 5 pa 999kn... i onda ti kazu obratite nam se s povjerenjem mrš!!! Stavi ti kompa nabavnu pa nabij cijenu koju volis ali mi imamo pravo znati koliko to zapravo kosta pa ko voli nek plati 10 puta vise... drzim da bi to ojacalo jadne proizvodjace koji najvise zasluzuju taj nas dinar a dobiju najmanje...
sad ce neki balkanac rec da balkanac rec da bi otvorio podfirmu pa bi onda sam sebi prodavao po visoj cijeni ali STOJ razbojnice...neces!!
mozda zvuci utopisticki ali ajde recite svoje misljenje...

jeremije moj sjecas se da te ja nisam popljuvo, malo je utopiska ideja al dobra, ja sam za. a i ti si mi pricao kako si vani u lidlu placo onaj sir 3 put jeftinije nego kod nas! a kako su nas tek derali na mobilnu komunikaciju (i jos deru) dok nismo usli u eu! meni bi prije mobitela dolazilo po 100 eura kad bi bio s brodom tu po evropi,ako me zena zove, a sad mi dojde oko 150 kn, a jos vise pricam! da ne govorim internet i ove televizijske pakete... to ti je divlji kapitalizam da oderu sirotinju do gola...a dal se sjecas kad je moj bratic iz kanade pricao da im je besplatna struja!!! gdje smo mi od toga???

Ajde kad si se dotaka telefona negdi tamo 2001/2002 san čita članke kako u americi plačaÅ¡ 120USD mjesečno neograničen internet a ode san se po onim jebačkim ciframa impulsa on lopova zvanih deutch telecom se boja ka dite uaplit Iskonov chat.A ocu mi je mobitel ima astronomske cijene tih godina kad bi iÅ¡a na brod.A joÅ¡ kad se sitin igara za plastation u nas cva biznis sa piratima jerje orginal preskup vanka ih đabale bilo.Da mi stari tih godina nije naviga mislin da bi masu stvari gleda sa tihom čenjom.

Eo jedne prigodne

https://www.youtube.com/watch?v=yaSfqJvvbAg

jeremije moj sjecas se da te ja nisam popljuvo, malo je utopiska ideja al dobra, ja sam za. a i ti si mi pricao kako si vani u lidlu placo onaj sir 3 put jeftinije nego kod nas! a kako su nas tek derali na mobilnu komunikaciju (i jos deru) dok nismo usli u eu! meni bi prije mobitela dolazilo po 100 eura kad bi bio s brodom tu po evropi,ako me zena zove, a sad mi dojde oko 150 kn, a jos vise pricam! da ne govorim internet i ove televizijske pakete... to ti je divlji kapitalizam da oderu sirotinju do gola...a dal se sjecas kad je moj bratic iz kanade pricao da im je besplatna struja!!! gdje smo mi od toga???

referendumom treba donjet zakon da se u velikim trg centrima moraju istaknut nabavne cijene... jer to je kriminal koje marze oni nabijaju

Jeremija ima jedna caka u odnosu kod proizvođača/dobavljača i trgovačkih lanaca. Politika je danas takva da svaki proizvođač i/ili dobavljač ako hoće ući u neki lanac sa svojim proizvodima mora platit misto na polici!
Znači ako trgovački lanac radi sa maržom od 25%, oni joÅ¡ ubiru npr. cca 25% na ime rente mista na polici, zato i jest sve skupo.

Nije problem nabavna cijena jer to lanci uvik iznude vrlo povoljno za sebe, sa svim rabatima, plus imaju odgodu od par miseci plaćanja itd. Prije je i bio problem Å¡ta su robu dobavljačima nakon par miseci čekanja plaćali u kompezaciji tj. drugom robom.
I na ovom princpu rade sve lanci kod nas, izrabljuju i dobavljače i radnike.

u godinu dana 4 platforme-pravac-skver.
cold stack

dobia sam,srdacan stisak ruke,jednu placu extra,3 maila zahvale i cekam da isplate bonus za lanjsku godinu...sa ovim zadnjim,bice tesko.

Evo moj mali redundansi update, izgubili smo stari brod-vracen vlasniku, pa 6 dana sudjelova u odvozenju jos jedne rage iz britanije nazad gazdi u norvesku i sad su me zvali ka mornara tj boatmana na novi brod na falklande.......kakav vrh inace san 3rd egineer i iden ka mornar jedan ugovor jer kako kazu "ne zele me izgubit" - donekle im i virujen jer AB-jeva bar sad ima di god stignes momentalno na marketu......pa onda novi brod dolazi u 4/5 mjesec di cu nazad ja se nadan u regularnu sluzbu, posto ce bit indentican ovom lipo cu u slobodno vrime lezerno uvatit mot i sheme u makinji da posli bude lakse ....eto jos uvik ima nade za provlacenje kroz ovo gadno vrime

Poslano sa mog SM-G925F koristeći Tapatalk

Evo citam novosti da otpusta kompanija jos 4000 ljudi u ovoj godini ..... ide sve niz brdo a do kada to cemo jos viditi... valjda nece dugo potrajati

Ante valjda nece, iako kako sada ide nije dobro nikako

Evo citam novosti da otpusta kompanija jos 4000 ljudi u ovoj godini ..... ide sve niz brdo a do kada to cemo jos viditi... valjda nece dugo potrajati

al se srusilo za 24h

Commodities
COMMODITIES
Brent Crude Oil : $30.32/BBL 10.50%
Light Crude Oil : $27.94/BBL 5.89%
Natural Gas : $2.09/MMBtu 2.33%

to sta svjetska broj 1 industrija propada izgleda nikog nije briga pa je evo stanje sa slike postalo realnost.
Da je skinuti place sportasima bila bi panika diljems vita a ovako sta je skoro pola milijuna ljudi dobilo otkaz u offshore sektoru nikoga nije briga niti malo nego im je drago da se malo offshoreovac pita koliko je rucak i slicno. :udriglavom

Bidno more ko te pisa.

Back