Otkazi i redundancy proces zbog niske cijene nafte

gen war

jeli do vas usidren Ocean Confidence?

ako si jos na rigu onda je warm stack........ neki motoric jos zuji i cini nesto letrike

na cold stack posada ide vani i vade thrustere rig sjednu na dno.....

medutim s dp rigovima im je to problem i recimo ocean rig gleda cak izrezat sljedece godine dva bingo 9000 riga (2001,2003 proizvodnja)

gen war

jeli do vas usidren Ocean Confidence?

ako si jos na rigu onda je warm stack........ neki motoric jos zuji i cini nesto letrike

na cold stack posada ide vani i vade thrustere rig sjednu na dno.....

medutim s dp rigovima im je to problem i recimo ocean rig gleda cak izrezat sljedece godine dva bingo 9000 riga (2001,2003 proizvodnja)

Da Srelec tako je Eirik Raude i Leiv Eiriksson ce ako ne produze ugovore u Norveskoj LE i Falkland ER idu u razaliste. Posada sa LE je i tako full Norveska pa ce njih vjerovatno rijesit po brzom postupku (imaju uniju oa ce ih ona placat) a sa ER ce vjerovatno rasporedit na 3 riga koja se grade u koreji.
za ER se jos nezna oce li ostat bez posla ali za LE je vec sigurno da nece produzit ugovor iza 3/2016

Last edited:
North Sea Lay-Ups Closing in on 100 Vessels - gCaptain
North Sea Lay-Ups Closing in on 100 Vessels
The number of offshore vessels laid-up in the North Sea now stands at 93 and it seems new vessels are being stacked almost daily, according to data by Westshore Shipbrokers.

According to the firm, there are currently 93 total vessels laid up at ports in the UK and Norway. The list is comprised of 26 anchor handling tugs (AHTSs), 63 platform supply vessels (PSVs), and four multi-purpose supply vessel (MPSVs).

So far in November, eleven vessels have been added to the list, including 6 AHTSs and 5 PSVs. The latest vessels to be laid up are the AHTSs Olympic Octopus and Olympic Poseidon and the PSV FS Taurus.

The lay-ups come amid the prolonged slump in oil prices that has weakened the offshore market across the globe.
uopce nije dobro i cini se da sve tone pomalo

Evo nisan bija na pomorcu ima skoro godina dana pa vas svih lipo pozdravljam iz Las Palmasa
....a sta da kazem....u nas na TOI se sve okrenilo naopako.....Podilili su otkaza ka Jugoplastika i Mesopromet zajedno:confused:. Mi smo u cold stack i tribali bi za par sedmica saznat kakva nas karijere ceka. Cini mi se da bi moga zavrsit vozeci riksu za turiste po Rivi;)

Eto..jedan od onih dok je dobro nema ga ovdje,kad zagusti,opet je forum dobar...

Tptlk 2 via Desire 816

A sta ce jadan bice nije ima sta pisa pa ga sada od tuge otvorilo,dosa pokupi usput par adresa i odose on.
Pojedinci imaju jeben obraz

Pozdrav ekipa,
Ja sam jos uvijek na subsea construction preko Thome Zadar samo sto smo sad posli pod Siem sa technical menagement a crewing za sada je osta pod Thome.Siem polako poceo stiskat,2 ovaka broda vezana u Norvesku bez posla a i jos nekoliko psv i ahts.Pricaju da ce nam smanjivat plate pa da cemo radit mjesec na brodu a dva doma...ma ko ce im znat samo cu rec bas jebeno.Trenutno sam na brodu u meksicki zaliv i imamo vec 2 mjeseca projekat za BP well flushing na 9 lokacija i kad sam pito Amere koja je svrha rekli su mi da pripremamo wells za rigs i drilling ships.Pa sad ti budi pametan sto ce se dalje dogadjat

Pozdrav ekipa,
Ja sam jos uvijek na subsea construction preko Thome Zadar samo sto smo sad posli pod Siem sa technical menagement a crewing za sada je osta pod Thome.Siem polako poceo stiskat,2 ovaka broda vezana u Norvesku bez posla a i jos nekoliko psv i ahts.Pricaju da ce nam smanjivat plate pa da cemo radit mjesec na brodu a dva doma...ma ko ce im znat samo cu rec bas jebeno.Trenutno sam na brodu u meksicki zaliv i imamo vec 2 mjeseca projekat za BP well flushing na 9 lokacija i kad sam pito Amere koja je svrha rekli su mi da pripremamo wells za rigs i drilling ships.Pa sad ti budi pametan sto ce se dalje dogadjat

pripremaju za drillshipove a cijeli offshore u raspadu

Pozdrav ekipa,

To sta se priprema za rig znaci da je najvjerovatnije osta jos samo upper completion. Znaci nakon toga well ide u eksplataciju. Zasad se samo odustaje od novih busotina jer bi one tek tribale za kojih par godina u proizvodnju. Zasad im se vise isplati zavrsit well i eksplotirat po nizoj cjeni nego napravit abandon well pa onda za koju godinu opet sve nanovo.

Sent from my SM-G850F using Tapatalk

Dalmos ja mislim da smo mi ka nacija navikli na krizu i ajme stanje...ko uspije opstat u ovom bizmisu je na konju kad kriza prode...a proci ce jer u zivotu sve prode

Dobra vecer i par rici o teskim, tvrdim vrimenima koje osjecamo ovu zadnju godinu, a strah me da 16 nece biti puno bolja.

Ja bih osobno bio zadovoljan da ne bude gora. Famozna casa je polu prazna, malo nas je ostalo koje je mozemo viditi kao do pola punu.

Prvo bih trebalo podiliti nas ovdje, pomorce na par kategorija.

Oni koji navigaju od 0 do 5 godina - njima je najgore, jer su losa vremena za dobiti sansu i probiti se.
Oni koji navigaju od 5 do 10 godina - trebalo bi im biti malo bolje, lakse oni vec imaju nekakvu poziciju, poznanstvo i vezu.
Oni koji navigaju od 10 do 20 godina - ne bih trebali puno osjetiti ovu krizu, osim ako govorimo da nece moci papati najbolje bokune.
Oni koji navigaju od 20 do 30 godina - ja vjerujem da se bez njih ne moze ma kakva kriza bila.
Mi koji spavamo na lamarinu +30 godina - ako nismo vec stavili sto sa strane za preziviti godinu ili dvi ona nesto nije uredu s nama.

Jedini savjet koji imam je ponasajte se kako trziste stoji, malo kumpira - cijena visoka, puno kumpira - cijena niska.
Ne vridis koliko mislis, nego koliko se uspijes prodati.

Nije za nista Zidovska kletva dabogda ima pa nema.

Obucite vestit, uzmite dite za ruku obidite koji dom za napustenu dicu, podite na polnocku, nasmijite se susidu, dodajte malo vise kumpira u brudet, ucinite nesto dobro svaki dan i bice vam bolje a i svima nama skupa.

Zelim Vam svima CESTIT BOZIC i SRETNU I BERICETNU NOVU GODINU.

P.S. Bice ce svega, ali nece biti nas

Dobra vecer i par rici o teskim, tvrdim vrimenima koje osjecamo ovu zadnju godinu, a strah me da 16 nece biti puno bolja.

Ja bih osobno bio zadovoljan da ne bude gora. Famozna casa je polu prazna, malo nas je ostalo koje je mozemo viditi kao do pola punu.

Prvo bih trebalo podiliti nas ovdje, pomorce na par kategorija.

Oni koji navigaju od 0 do 5 godina - njima je najgore, jer su losa vremena za dobiti sansu i probiti se.
Oni koji navigaju od 5 do 10 godina - trebalo bi im biti malo bolje, lakse oni vec imaju nekakvu poziciju, poznanstvo i vezu.
Oni koji navigaju od 10 do 20 godina - ne bih trebali puno osjetiti ovu krizu, osim ako govorimo da nece moci papati najbolje bokune.
Oni koji navigaju od 20 do 30 godina - ja vjerujem da se bez njih ne moze ma kakva kriza bila.
Mi koji spavamo na lamarinu +30 godina - ako nismo vec stavili sto sa strane za preziviti godinu ili dvi ona nesto nije uredu s nama.

Jedini savjet koji imam je ponasajte se kako trziste stoji, malo kumpira - cijena visoka, puno kumpira - cijena niska.
Ne vridis koliko mislis, nego koliko se uspijes prodati.

Nije za nista Zidovska kletva dabogda ima pa nema.

Obucite vestit, uzmite dite za ruku obidite koji dom za napustenu dicu, podite na polnocku, nasmijite se susidu, dodajte malo vise kumpira u brudet, ucinite nesto dobro svaki dan i bice vam bolje a i svima nama skupa.

Zelim Vam svima CESTIT BOZIC i SRETNU I BERICETNU NOVU GODINU.

P.S. Bice ce svega, ali nece biti nas

Svaka cast :uzdravlje

Back