Oporavak offshore trzista

Kaze mi operational manager od TOTALa da TOTAL zeli razvit dva nova polja koja imaju u Santos Basinu, prema njemu poceli bi busit krajem ove godine, pocetak 2019.

Kaze mi operational manager od TOTALa da TOTAL zeli razvit dva nova polja koja imaju u Santos Basinu, prema njemu poceli bi busit krajem ove godine, pocetak 2019.
Ja mislim da su prosle godine kupili od Petrobrasa Lula field

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

Je 6 tjedana. Znaci ti si onda taman danas isa doma? :)

A jbg kad nismo stigli na ukrcaju popit pice mislija sam sad.
Ne nisam jos za 3/4 dana.
Evo i mi od sljdeceg puta prilazimo na drilling ugovore.4 setemane.

A jbg kad nismo stigli na ukrcaju popit pice mislija sam sad.
Ne nisam jos za 3/4 dana.
Evo i mi od sljdeceg puta prilazimo na drilling ugovore.4 setemane.
Ajde nac cemo se dikod po svitu ili okolici. A sta se tice ugovora prosa san sve offshore ugovore od 3 do 8 tjedana on/off i mogu ti rec da su mi 5-5 i 6-6 najbolje pasali.

Ajde nac cemo se dikod po svitu ili okolici. A sta se tice ugovora prosa san sve offshore ugovore od 3 do 8 tjedana on/off i mogu ti rec da su mi 5-5 i 6-6 najbolje pasali.

Najbolji su oni na Brodospasa.Oni 2 mj racunaju ko 10 tjedana.heheh
Ako ne gubis puno na putovanja sve je to isto.

Rade ljudi -)
6695c4ed82173494879b49e7d13b1c46.jpg

Poslano sa mog M7 koristeći Tapatalk

ovo je cudo koliko ode oko cabo frio ima radnih jedinica pa tako i choppera.

Asinkronus
Bas gledam kako ste lipo slazete s ti FPSO
Evo smo ih taman spojili na well, jos imamo napravit survey flowline-a jedno 2-3 dana pa onda idemo na novi projekt na Lula field. Ali bice jos ode posla, vidin da su ovi spojeni na 3 wella a 4 drillshipa jos buzaju.
Evo im je dosa nekidan novi fpso, taman je sad Guanabara bayu a ima ih joa doc iz kine i koreje. Posla ima ali broj expata je sve manji....

Click image for larger version  Name:	 Views:	1 Size:	52.7 KB ID:	370929 danas smo se vratili na onaj dan kad je sve bilo potopljeno,kakvo je stanje sa dayratom dizalicara zna li itko iz prve ruke,bio bih zahvalan ako mi rece,stage3

Last edited:
Seadrill-dizalicar direktno 400 USD,priko agencije manje dosta jer Brander agencija iz UK placa deck foremana na Seadrillu 390 USD,danasnji info direktan od mog deck foremana sta smo radili skupa tamo,i njih par jos ima toliko
Maersk direktno 400 USD,agnecije daju toliko isto ako je za jack up u North sea
Subsea 7 direktno 400 Eura ili 500 USD ili Funti,moze se izabrat valuta
Za North sea se da dogovorit dobra placa,bez problema 400 USD a dobija san i vise
od drugog miseca skoro svaki dan dolaze ponude tjedno barem tri cetiri,najgoru san dobija za Bourbona 250 USD i za Seadrill priko neke agencije 270 USD.
Ostale ponude su oko 350-400 USD ili eura
Mene pojedini zovu svako malo da idem na drillship nazad,i svaki put me pitaju iman li koga jer da ne mogu nac ljude.
kako ce nac ljude jer ako je neko doma dvi godine ko ce dat novca za sve puste brevete i OPITO papire obnavljat,to ne vridi samo za nas vec za sve zemlje di nema OPITO a i vecinu moras ic u Aberdeen ili negdi polagat

U aberdeenu vroon dize flotu, a tidewater trazi isto full posadu sta se tice norda,tribalo bi pomalo pratiti ove kompanije sta drze psv,ahts,mpsv,dsv i ostale popratne brodove jer se gori starta polako barem po ovima dvima...

U aberdeenu vroon dize flotu, a tidewater trazi isto full posadu sta se tice norda,tribalo bi pomalo pratiti ove kompanije sta drze psv,ahts,mpsv,dsv i ostale popratne brodove jer se gori starta polako barem po ovima dvima...

Je nesto se popravlja,ima posla, ali place nisu ni blizu zlatnog doba.Ima jos nekih firmi i agencija di je prihvatljiv day rate, a sve ostalo je samo prezivljavanje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

A vidim po vshipu,ne nude jos permamente place,a i ovo sta nude je u dolarima i nekako slabo..padne tu i tamo neka offshore ponuda kod njih sa dobrim dayratom...

A vidim po vshipu,ne nude jos permamente place,a i ovo sta nude je u dolarima i nekako slabo..padne tu i tamo neka offshore ponuda kod njih sa dobrim dayratom...

Oni su ok a ko ima srice moze priko njih i na funte stvarno dobar day rate ubost

Screenshot_20180816-124422.png ova britanska agencija agrl uk nudi dobre ugovore samo nisu supplajeri vec drilling,zadnje sta su ponudili bilo je 320£ po danu za DPO,sto i nije lose za semisub... ostali oglasi su im drugacijeg tipa vecinom rov piloti tehnicari it sektor i popratna zanimanja u tom điru,al dobro za vidit i orjentirat se... naleti tu i tamo koji oglas za makinjista i palubi za platformu iliti barzu

Attachments

• Screenshot_20180816-124422.png
    Screenshot_20180816-124422.png
    29.7 KB · Views: 0
Je nesto se popravlja,ima posla, ali place nisu ni blizu zlatnog doba.Ima jos nekih firmi i agencija di je prihvatljiv day rate, a sve ostalo je samo prezivljavanje.

bio nedavno jedan poznanik na psv od vroona preko agencije u northu, jako mala placa, i sve puno ukrainaca.

Back