Oocl

sta je sa ovom temom. nitko nista nepise. kako danas uletit tamo?
nije mi jasno kako oni daju toliko vece place od drugih a nisu ni medu 10 kontejnerskih kompanija.

Niko nepise jer nas i nema puno ovdi,na floti od 60tak brodova ima nas mozda sve skupa 40tak,ja san evo vec treci ugovor jedini nas na brodu a tako je i veci ljudi ovdi,osim na ona dva broda sta drze liniju za kanadu.kako uletit ovdi,neznam ni sam sta bi ti reka pukom sricom,ako hong kong office ima potribu za odredjenim rankom javi se delti u uk,ovi globtiku i tako to ide.a place su vece jer vec s tim sta su ovdi 90% oficira i jedno 75% posade kinezi,firma dosta ustedi i onda imaju prostora drugim nacijama dat dobru paru

Ima li koga ovde da napiÅ¡e malo o firmi, poslu na brodu, ma o svemu ukratko....Konkretno ako ima koji električar, jel zadužen za rifere ili ima frižiderista?Ima li puno papirologije?

Poslano s SM-G930F putem Pomorac.net

Ti kao elektricar na firmi nisi Electrician nego REE - Reefer Electrical Engineer (Ako si na vecim brodovima imas uz sebe (AREE - Asistant Reefer Electrical Engineer) i EC (Electrical Cadet). I ako tamo dospijes, a imas iskustva i znas svoj posao ce ti biti dobro. Rifera ima dosta, neznam koliko tocno, ali ih ima dosta, u nijednom slucaju ih nema ispod 100. S time da neke rute gdje brodovi idu za Novi Zeland ili Australiju kada su sezone rifera onda su puni, ali to su manji brodovi i tamo mislim da si sam. U ofisu de dakako negleda dali bi na kojem brodu trebalo biti 2 elektricara i ne salju po 2 na stare nego bas suprotno di je lakse i veci su i noviji brodovi salju 2, a na manje brodove s vise posla salju 1.

"Struja" je zaduzen za cekiranje rifera ujutro, a popodne to radi deck officer. upisivanje u knjigu zna stvarno biti annoying.
Mislim da ti je placa 7800$. S time da se za prolazak kroz HRA -"pirate" dobiva dodatna osnovica po danu. I na nekim brodovima koji su u chartereru tamo se dobiva dodatno i za rifere.

Generalno imaju 2 vrste brodova ICE CLASS 2 broda (Montreal i Belgium) di su oficiri nasi/uk, posada Filipi. Ostali FAR EAST (oni to tako nazivaju), E tamo se zna desiti da si jedini Evropljanin i zna biti zajebano, ali zna biti i dobro. Ovisi od ekipe. Moje generalno misljenje (ja sam palubarac), Sa dobrim, "strogim" kapetanima nisam imao problema, ali ima i dosta ljubomornih idijota, ekstremnih idijota... Ali to je druga prica.

Hrana je kineska, s time da neki zapovjednici znaju pitati ako ti treba sta. kinezi su jako nepristojni dok jedu, Filipincima nisu ni do koljena. Ba gadno, pljuju dok jedu, tesko je to opisati. Preferirao sam ici sam na veceru. Zna biti tu i tamo parti barbecue.

Za papirologiju, neznam stvarno sta je dio od struje, ali kada dojdes na brod - svaki brod u roku mjesec dana moras procitati svih (mislim) 13 manuala i potpisati. S time da prvi put na firmi imas 2 mjeseca za to obaviti. PMS je lagan, jednostavan programic tipa windows 3.1...

Jos jedna informacija... ja kada sam dosao na firmu bilo je to 2012.... tada nije bilo maila, sto me je jako zacudilo. Nitko skoro nezna sta je ITF. Od kada je implementiran MCL od onda su uveli mail i novine za sve, ali zna se desiti da ne radi...

Novogradnje se vise manje rade u Samsungu i konstrukcija je ok, s time da je oprema sranje tesko. Za makinu nisam siguran, znam da brodovi od 8000 i preko TEU imaju shaft generator, 4 pomocna motora.

S zadnjeg broda sam se iskrcao u Septembru 2014. To je to sto znam.

Ti kao elektricar na firmi nisi Electrician nego REE - Reefer Electrical Engineer (Ako si na vecim ...itd.

I pretpostavlja sam da je otprilike tako...Nije tu za vraga tako velika lova...Bolje imat i malo manju lovu uz opuÅ¡tenu atmosferu i zapadnjačku hranu...Ugl hvala na informacijama...

I pretpostavlja sam da je otprilike tako...Nije tu za vraga tako velika lova...Bolje imat i malo manju lovu uz opuÅ¡tenu atmosferu i zapadnjačku hranu...Ugl hvala na informacijama...

Znaci kada OOCL zatrazi covijeka, zatrazi ga od Delte Crew Management | Marine Crew Recruitment | Crewing Agency UK , a Delta ako nema njihovih, zatrazi ga od Globtika. Koliko znam seniora je falilo. Znam dosta ljudi koji su slali CV Delti, i onda bi Delta prosljedila Globtiku da ukrcaju te ljude.

Navodno uzimaju "Evropljane" da povecaju standard svojih i radi manjeg broja deficencija.

kakvi su ugovori prvome kuverte placa , duzina ugovora i mogucnost napredovanja
pozdrav

Ugovor je 5 mjececi FAR EAST, 4 ICE CLASS... Napredovanje je moguce ako imas srece, s kime te postave.
Place, uploadiro bi dokument da znam kako...View attachment yb75g-pzqte.pdf

Nasao :)..
Place su od 2012... ali navodno su digli za nesto malo 2015...

Last edited:
Place na OOCL,zadnji update i zadnje povecanje 01.01.2015
Master -12640
Ce - 12240
2o/3e - 7760
3o/4e - 6520
Ree - 7760
place su u dolarima,ovo su place bez ikakvih bonusa,tipa hra,mega ship,newbuilding,winter north atlantic...

Poslano sa mog m2 note koristeći Tapatalk

Pa toliko skoro daje i MSC ...ipak bolje lagano pijuckati pivo i raditi sa Crnogorcima i Talijanima nego za cca 500 dolara viÅ¡e jesti s Kinezima rižu i guÅ¡iti se u pustoj i većini skučajeva bespotrebnoj papirologiji....

Nisu to lose place, cak i prema mnogim tankerskim firmama. Sumnjam da na msc 2/O ima ni blizu 7760 usd? Nego kakvo je stanje za elektricare, jel traze njih, pitam za jednog starijeg frenda.

Pa toliko skoro daje i MSC ...ipak bolje lagano pijuckati pivo i raditi sa Crnogorcima i Talijanima nego za cca 500 dolara viÅ¡e jesti s Kinezima rižu i guÅ¡iti se u pustoj i većini skučajeva bespotrebnoj papirologiji....

A mislis da Malezijci i Kinezi i Singapurcani i Englezi i Hrvati ne uzivaju u pivici...
I mislis li da je na MSC panatika veca od 10.5 dolara...
Ne rasizmu :)
Ugl u prosjeku se gradela 2 puta misecno a
Od paperworka imas sve sta zahtjeva svaki
Vrhunski SMS ni papira vise ni manje.

Back