Oocl

A pazi ...
Triba in ljudi a sad oce ukrcat ukrajinca poljaka ili naseg tesko je rec..
Dosta ukrainaca sad ima...
Vjerojatno se njihova agencija bori za njih...
A stvarno je steta da nema nas vise..

Kad san bia nedavno u Globtika na razgovoru reka mi je Fradelic da ce uzimat ljude na OOCL ali da ce se trazit experience na velikin brodima, znaci priko 13000teu jer da ce im izac dosta brodova uskoro... izgleda da je velika razlika plovit na onome od 8500teu i 335m i onome od 14000teu i 365m :udriglavom... ali firma je uvik u pravu:D

Kad san bia nedavno u Globtika na razgovoru reka mi je Fradelic da ce uzimat ljude na OOCL ali da ce se trazit experience na velikin brodima, znaci priko 13000teu jer da ce im izac dosta brodova uskoro... izgleda da je velika razlika plovit na onome od 8500teu i 335m i onome od 14000teu i 365m :udriglavom... ali firma je uvik u pravu:D

A pazi zna oocl sta govori..
Ode su riferi suber bitni a kad ti 8 ruku pocne sikat rifere triba bit mrcina za pratit situaciju.
Razlika je ipak u cargo ops velika a virujen da i coasting sa brodon od 366 metara i moston na provi kroz malaku i cilu obalu kine zahtjeva veliko iskustvo...
Oocl ti dava 15 posto plus na placu za brodove 13000plus teua..

A pazi zna oocl sta govori..
Ode su riferi suber bitni a kad ti 8 ruku pocne sikat rifere triba bit mrcina za pratit situaciju.
Razlika je ipak u cargo ops velika a virujen da i coasting sa brodon od 366 metara i moston na provi kroz malaku i cilu obalu kine zahtjeva veliko iskustvo...
Oocl ti dava 15 posto plus na placu za brodove 13000plus teua..

Nije to reka OOCL nego Globtik cisto da me skine sa k...! Isa san na nagovor prike koji se ukrca ima koji dan a ima debelo manje iskustva od mene.

Kolega po ovome postu mi se cinis malo neiskusan jerbo pricat o nekoj velikoj razlici u coastingu sa brodom od 366m ili 335m je malo i smisno jer je nema velike razlike osim u polozaju mosta, a feeling ces ionako uvatit u roku od 10tak dana mozda i manje ovisi o coviku. A kontejneri danas i nisu nista drugo doli veliki coasteri jerbo si svaki dan u drugom portu i nemices se puno od kraja... MSC ne radi razliku u tome a bogami je firma koja je po svemu osim uvjetima za nas pomorce jaca i mocnija od OOCL -a i da misle da je iole opasno poslat covika sa broda od 11000teu na oni od 14000teu nebi to cinili.. Da se razumimo VOLIA BI I JA DOC KOD TEBE NA OOCL-a....

Sad par rici o riferima... kazes da su tu riferi super bitni, a bogati dragoga di nisu? Sta mislis da na druge firme rifere niko ne cekira i provjeraje jer imaju malo manju placu? Pa MSC u godinu dan pribaci vise rifera nego OOCL kontenjeri..

Nista nije zlonamjerno ovo pisen samo da se malo spustimo na zemlju jer i na OOCL ka i na druge firme navigaju pomorci a ne astronauti... NADAM SE DA MI NECES ZAMIRIT NA CEMU.. ZIVIA MI

Nije to reka OOCL nego Globtik cisto da me skine sa k...! Isa san na nagovor prike koji se ukrca ima koji dan a ima debelo manje iskustva od mene.

Kolega po ovome postu mi se cinis malo neiskusan jerbo pricat o nekoj velikoj razlici u coastingu sa brodom od 366m ili 335m je malo i smisno jer je nema velike razlike osim u polozaju mosta, a feeling ces ionako uvatit u roku od 10tak dana mozda i manje ovisi o coviku. A kontejneri danas i nisu nista drugo doli veliki coasteri jerbo si svaki dan u drugom portu i nemices se puno od kraja... MSC ne radi razliku u tome a bogami je firma koja je po svemu osim uvjetima za nas pomorce jaca i mocnija od OOCL -a i da misle da je iole opasno poslat covika sa broda od 11000teu na oni od 14000teu nebi to cinili.. Da se razumimo VOLIA BI I JA DOC KOD TEBE NA OOCL-a....

Sad par rici o riferima... kazes da su tu riferi super bitni, a bogati dragoga di nisu? Sta mislis da na druge firme rifere niko ne cekira i provjeraje jer imaju malo manju placu? Pa MSC u godinu dan pribaci vise rifera nego OOCL kontenjeri..

Nista nije zlonamjerno ovo pisen samo da se malo spustimo na zemlju jer i na OOCL ka i na druge firme navigaju pomorci a ne astronauti... NADAM SE DA MI NECES ZAMIRIT NA CEMU.. ZIVIA MI

Svaka cast na postu.Bija san na obe vrste broda i sve si dobro reka.Kod mosta naprid je malo zajeb manovra,a ode je bilo rijec o navigaciji.Meni je jos lakse na ovim velikim.Koliko vidin OOCL je jedino jaci po placama,ako su glasine tocne.
Zna se ko je po kontejnerima i brodima broj 1,2i 3 a tu OOCL-a nema.

Bas tako zna se tko je tko... DALEKO OD TOGA DA I MENI I TEBI NEBI BILO BOLJE BAREM NOVCANO NA OOCL-a.. a sta se tice brodi sta veci to bolji - TU BI SE I MOJA ZENA SLOZILA :D

Neman sta ja zamirit kolega ali van je atitude totalno wrong..msc i maersk zidaju tolike gubitke da je to strasno dok oocl sa 60 brodih i 30ak chartera svaku god zavrsi u plusu.tolkom plusu da ti 1.1. Svake god digne placu..
E pa to je meni br 1 firma.
Ocito je da ste neodgovorni i da neznate o cemuja pricam kad kazem rifer i coasting.
Zato zna vas master i vas cif pa stoga oni imaju placu a vi kikiriki.
”To ja ta razlika” reka bi moj dragi kolega sa oocl-a.

Nebi tija omalovazavat ali kadet moj dragi neznas o cemu pricas te si isfrustriran.

Nisan ti ja nista ucinija niti reka osim o kakvom se stupnju strogoce radi ode.

I da ja se osjecan ko astronaut kad kroz singapur strait bez ikoga,ja i kormilar dodjemo do pilot stationa.
Bas me veseli.

Smiri dozivljaje i guraj naprid.
Ja sa sa splitske plovidbe dosa ode bez ikakvih poznanstava.
Pozitivan stav je bitan.
Zivija.

Last edited:
oocl

oocl

Stvar je jako jednostavna. Kada ima viska ljudi i kad je trziste zasiceno onda se traze takve stvari kao iskustvo u NASI, podmornicama i slicno. Kada nema ljudi i kad je velika potraznja, nitko te ne pita ni za vetting,coasting, ni nista. Samo idi. Zakon ponude potraznje. U pravo vrijeme na pravom mjestu. Sve ostali su pizdarije. 2006-2008 doslovce poslao si 4 aplikacije , a 5 njih te odmah zvalo. Danas nema sanse. Ja sam nekada bio na cont.brodima. I po meni za terca kuverte za pocet , ne treba nikakvo posebno iskustvo ni exp. Sve se tamo to brzo polovi. Lng i oil i chem je malo druga stvar iako ni to nije space ship. Cekam dan kad ce naLNG kadeta pitat advance plin.

Neman sta ja zamirit kolega ali van je atitude totalno wrong..msc i maersk zidaju tolike gubitke da je to strasno dok oocl sa 60 brodih i 30ak chartera svaku god zavrsi u plusu.tolkom plusu da ti 1.1. Svake god digne placu..
Ocito je da ste neodgovorni i da neznate o cemuja pricam kad kazem rifer i coasting.

Nebi tija omalovazavat ali kadet moj dragi neznas o cemu pricas te si isfrustriran.

I da ja se osjecan ko astronaut kad kroz singapur strait bez ikoga,ja i kormilar dodjemo do pilot stationa.
Bas me veseli.

Pozitivan stav je bitan.
Zivija.

Pretjerujes stvarno,a postavljas se ko da ti i jesi astronaut.Pogledaj malo svoje postove od pocetka ode na forumu.Sam sebi skaces u usta.Do prije koju godinu nisi ima porucnicki a sad tu prodajes muda za bubrige,a kamoli da si tu na OOCL-a 2 godine.Pricas o stupnju strogoce,a ti (treci palube) i kormilar sami prolazite singapur strait.Daj sine smiri dozivljaje i bar nemoj sam sebi skakat usta.Dobro pogledaj sta si sve pisa od kada si na forumu i koje ti imas iskustvo???

Last edited:
Znaci gloptik krca priko delte marine uk na oocl-a.
Prijavite se dodjite i navigajite.
Stvarno mi se neda imat debate bez smisla i svrhe.
Moje iskustvo je dostatno.
Ja super zadovoljan i ponosan.

O jos jedan info.
Svaki brod ima extra officera tako da vi sta ste nesigurni u sebe imate cifa sa sebon u gvardiji dok se COASTA.(cif inace nije u gvardiji)
Mallaca,sing etc.....
Ako kome triba kakav info o bilo cemu samo pitajte a vi isfrutrirani bombasi odite na chat neki ....

Znaci gloptik krca priko delte marine uk na oocl-a.
Prijavite se dodjite i navigajite.
Stvarno mi se neda imat debate bez smisla i svrhe.
Moje iskustvo je dostatno.
Ja super zadovoljan i ponosan.

O jos jedan info.
Svaki brod ima extra officera tako da vi sta ste nesigurni u sebe imate cifa sa sebon u gvardiji dok se COASTA.(cif inace nije u gvardiji)
Mallaca,sing etc.....
Ako kome triba kakav info o bilo cemu samo pitajte a vi isfrutrirani bombasi odite na chat neki ....

Po tvom odgovoru vidi se ko je isfrustriran,a kako okrenes plocu kad nemas vise argumenata,ali kako ti kazes necemo ulazit u debate bez smisla i svrhe i spamat temu.Ipak je ovo tema o OOCL-u.Zivija ti meni astronaute!!!:rolleyes:

Bas me veseli.

Pozitivan stav je bitan.
Zivija.

Asti gospe sokole moj ima bit da san te taka u zicu...

Prvo nitko na ovoj temi nije isfrustriran osin tebe, a potega si me za jezik tvojin stavon pa san mora napisat dvi rici... i sad cu jos dvi..

Prvo glede statusa firmi - MSC reda zadnjih par godina najveci profit u kontenjerskom prijevozu morem, a misto broja 1 su priuzeli za vrime ove krize2008-2009 kad su snizili posadi place i ukinuli oficirima bonuse te preuzeli par linija od Maerska...Posli toga su izgradili jos 10tak brodi od 14000teu i krenili se sirit u cruise bransi i izgradili par brodi Fantasia klase... Sada taj isti MSC slovi za jednu od najprofitabilnijih trgovackih flota za prijevoz morima na svitu..

Drugo glede placi - reka si da radije plovis misec tu nego skoro 2 na MSC - to je isto pizdarija jer sad jedan treci na MSC ima basic(2780e) + rtf i tfr(343e) + bonus za rifere(322e) + scati bonus(200e) +prikovrimeni (430e) bonus za 4mjeseca provedena na brodu(105e) znaci placu skoro 4075e a to je ekvivalentno 5334usd znaci razlika nije duplo nego 1160d, ne preuvelicavaj..

I moran ovo tvoje komentirat: Nisan ti ja nista ucinija niti reka osim o kakvom se stupnju strogoce radi ode.

Bas me veseli.
- BOGAMI VAM JE DOBAR STUPANJ STROGOCE

A kako si uletia sa prvin i drugin postom mislia san da si fleet menager u najmanju ruku.. imaj respekta prema kolegama imat ce i oni prema tebi..

I DA SE ISCITAT TVOJE NEISKUSTVO I NESIGURNOST KAD SI SE POFALIA DA SI PROSA SINGAPUR STRAIT SOLO SA TIMUNJEROM I SAD MISLIS DA SI SINBAD MOREPLOVAC - SVI SMO MI (TVOJI KOLEGE) TO PROSLI ALI SE NE KURCIMO JER BI SE ONDA I PROMETOV VOZAC TRIBA KURCIT KAD PRODJE VUKOVARSKON ULICOM ZA VRIME RUSH OURA I PISAT POSTOVE NA VOLVOVOM FORUMU KA DA JE CRISTIAN LOEB

I NEDA MI SE VISE S TOBON PRIPETAVAT JER SI NEOZBILJAN... STOJ MI DOBRO I MIRNO MORE

Ati gospica sta ste se vas 2 raspalili.
Lipo kuco,doji probaj,vidi pa mi se javi.
Buncas i neugodan si.
I tribalo bi stvarno prestat spamat.
Ipak ima ljudi koji su zainteresirani za oocl pa nebi tribalo vodit debate ode.
Da cu ti broj pa mozemo diskutirat na pivi kolko god oces ;)
Obojica imamo dobrih argumenata al smo se malo raspizdili pa kenjamo.
Aj amo bit fer pa prestat ;)
Pozdrav
Evo ujutu partenca pa nema vise neta ;)

Ja sam 2002 otisa sa skatula
bili su sve noviji brodi 2200teu -5500teu
sulzerRTA/flex motori
barbe filipi 90% poneki stari njemac sta je osta ona firmi
prvi,drugi,treci kuverte svi filipi
radni upravitelji 80% cro,poneki njemac i jedan filip
strojari prvi.drugi s(koji je ustavri engine fitter) svi filipi
struje svi cro,znao bi uletit koji sa strane

nikad laksih novaca i lezernijeg posla (osim dugih ugovora)
ne vidim razloga za buku/naucnu fantastiku oko kontenjera

od tocke A do tocke B brod je vozio bez ikakvih problema,sve se dalo napravit
frigo kocke su znale izlazit iz kabina koliko ih je bilo po dva,tri power packa su krcana
iako je brod imao 3 pomocna i shaft i jos je falilo force zbog broja hladenih beba

sad koja je kopanija bolja,koja je na kojem mistu???

ma briga te ,gledaj di se najbolje cutis ,TI i takujin;)

Last edited:
Pomoc

Pomoc

Otac mi je 2nd eng na kontenjerima zadnjih 25 g. Sad je na E.R-a i evo culi smo da je bolja placa na OOCL-a pa bi se otac pribacia. Upravo ispunjavamo aplikaciju a al kolika je to placa za 2nd eng ako ko zna?

oocl

oocl

Koliki je ugovor za 2nd engineera I Di se moze skinuti aplikacija za popuniti I Di Je poslati...???

Unaprijed zahvaljujem....

Ugovor je 4-2 samo na 2 broda koja su na liniji montreal sjeverna europa.na ostalin brodima je ugovor 5 miseci.
Tati bi ti bila masu veca placa na oocla.bija san prije na e.r. Pa znan.

Back