Offshore Industry

LJudi evo procita vasa iskustva pogotovo Srelceva i mogu reci kapa do poda. Stari tezak je to posa u PM a evo ja i prika koji je struja pricamo danas kako je njemu dosa poziv da ide za elektricar na neki brod zvali ga Englezi isto nesto off shore i to placa 300 funti dnevno ali kaze on da je razmislja dosta dugo i odlucia da nije sve u parama jer ode imamo u elektro departmentu 5 filipinaca i 4 elektricara i on kaze kad mi se neda posaljen nekog rugog i super mi je. Ali dok si mlad mozda se triba i stisnit i malo zaradit a ne samo uzivat samo tesko je s "konja" na magarca pa makar placa i bila bolja. ....Na kraju to je samo moje skromno misljenje

Zahvaljujem strelec na opsirnom izlaganju.Ima toga podosta i kad covik to procita skuzi da bi tribalo jos jedanput procitat zbog boljeg razumijevanja.Na momente mi se ucinilo da citam script od "Armagedona". Sve u svemu tamo triba zasukat rukave i radit!! Znaci triba se i sporkat,i tuci prikovremene, i popravit/improvizirat, u sto kracem roku, no kad se sitim nekih brodova i kompanija koje sam u zivotu prosao, koje drame, patnje, krvavog posla,i gladan i zedan,ovo i ne izgleda tako strasno. Samo, sto je covik stariji, to mu je teze pocinjati iz pocetka, i puno vise toga stavlja na vagu, nego sto je vagao u 20-ima.....
A sad jos par letecih. Nocni struja!? Sto to ustvari znaci?Je li izigravas zombija,pa spavas danju a nocu radis sto??Ako je radno vrime 12 sati i "radi" se svih 12 sati,koliko prekovremenih ima priko toga u prosjeku dnevno. Ima li covik uopce vrimena malo sisti,odmorit,procakulat doma itd...jer ako to moze radit samo u slobodno vrime,koliko ostaje za naspavat se...
Ukrcaj ide priko matrikule,ili priko pasosa? Pitam zbog ovog novog zakona.Mene je agencija prijavila silom prilika,pa mi sad iskopali duga,i opcije su mi stvarno mizerne. Za pljacku banke bas i nisam,a da bi tribalo zgrnut neku lovu,tribalo bi...
I jos konkretno.Recimo da priko Ktm-a i dobijem neku ponudu za 2-og elektricara, koliku misecnu placu oni kao takvi nude, i da li je placa permanentna od pocetka, ili ide samo dok si na platformi, a doma nista.

Pitanje za Sreleca , ali i ostale.Radim vec sedam godina u brodogradilistu kao electrical commissioning engineer,imam podosta iskustva sa novijim tehnologijama, radija sam sve od automatike, jake i slabe struje, frekv. konvertere,...Imam matrikulu, visu skolu i asistenturu na reffera i ubrzo isusove godine. Kolike su mi sanse na offshore? Ili mozda cruiseri? Nije mi tesko a niti strano radit i sporkat se. Sta? Kako? Di? TREBAM SAVJET.

Pitanje za Sreleca , ali i ostale.Radim vec sedam godina u brodogradilistu kao electrical commissioning engineer,imam podosta iskustva sa novijim tehnologijama, radija sam sve od automatike, jake i slabe struje, frekv. konvertere,...Imam matrikulu, visu skolu i asistenturu na reffera i ubrzo isusove godine. Kolike su mi sanse na offshore? Ili mozda cruiseri? Nije mi tesko a niti strano radit i sporkat se. Sta? Kako? Di? TREBAM SAVJET.

Toma prika ja ti mogu samo savjetovat da se javis u SSm-a za intervju na Princess cruise line za elektricare . Znan da ih dosta triba a kako imas iskustva te visu i ako znas zera Engleskog imas velike sanse za upast. Probaj odma jer mislin da je brzo intervju. Zovi 021558558 i pitaj za Mariu i onda njoj reci za ukrcaj na PCL.....Pozdrav i sritno te javi jeli bilo sta :uzdravlje

srelec

srelec

:uzdravlje
tesko iz skvera na drill(trebalo bi zbilja imati nekog da te povuce)
jedan frigo brod je malo pogotovo ako je bilanasa posada ili vecina,na rigu si uglavnom sam,ako je ko nasi taj je suprotmo od tebe ili je u makinji nevidis ga.
godine ti nisu lose sad se traze puno struje pogucaj u gloptika(nisu niti malo losi kao sto govore,nevjeruj svemo od mene samo najbolje)
otidi na kontenjera ugovor dva(zato sta tek pocinjes laksi su psihicki od tankera i lng mozes skivat vani dosta ce bit porti) i posli toga na jan de nula
ako to prodes i jos naucis(plc,scada,tezak rad) sta mozes di oces.
kruzeri lip zivot(svi moji koji su otisli da vise nikad nebi nazad prezadovoljni
ali oni su na pozicije) malo ces naucit na putnicki (a to bi ti trebalo biti prvenstvena zanimacija sad)jer tamo su ljudi mahom specjalizirani ali ako ti pase takva vrsta posla zasto ne.
matrikula b2 posjeti gospodu ercegovic i more ludo moje more .......

Zva sam SSM i kazu da u peti misec traze 10 strojara, a elekt. za sada nista.

I jos ,da ne bude zabune: vec 7 godina radim na izgradnji tankera u skveru, 35 brodova , plus dva bulka i tri mini cruisera. Od toga je 6 za Stenu sa dvi makine. Automatika L3- Valmarine, Kongsberg, Lyngso , po 3000 I/O , optika , svaki kanal osobno testiran i pusten u rad, stelanje pid regulatora, podesavanje rada stand by pumpi, PMS, paralela generatora, msb , esb , emcy gen, testiranja i setiranja raznih parametara tako da se posli blackouta sve dize automatski, PLC- siemens i mitsubishi, kotlovi,parne turbine , inert gas, pozarne centrale, ff pjenom i maglom,Framo hidraulika, Saab, nesto od navigacije, kormila...iskustva sa ABS, DNV, ...Moga bi pisat do sutra. Radia sam znaci na ozivljavanju broda, uglavnom makinje, i predaji sistema vlasniku i klasi.Ne hvalim se i mislim da jos puuuuno
iman za ucit i da ce uvik
dolazit nove tehnologije.Ali isto mislim da sam sposoban za nesto vise od bulka i tankera.Usto za svaki brod koji ide iz skvera imam ponudu da idem navigat na njega.A neidem jer je placa oko 5000$.Mislim da je to malo. Vec radim za brokve!!!!! Zato bi radia nesto i teze samo da je postenije placeno. I mislim da su elektronicari neposteno na brodovima u losijem platnom razredu. Imaju skolu kao i strojari i kuvertasi, ili cak vecu, specificnija znanja, i ... ne isplati se pricat o tome. smatram da sam vidija vise nego sta bi vidija u navigaciji. vec sam znaci sedam godina po 11 miseci na brodu. zasto mislis da ne bi moga na drill ili rig?? Cruiseri mi nisu toliko napeti.

srelec

srelec

:o:o

da se razumimo zelim ti sve najbolje i da prode odma na novi rig za et ne na stari 88g ka ja i gledat kako mi netko ko je ovdi cili zivot tumaci o automatici koja je na epromu i u dos systemu,mislim da sam bia jasan.

platforma ili rig je povise brodi po naporu i problemina,elektronicar lipo si to reka ili zovu ga et,bop bas ne slusa a ispod nas je plin i tribalo bi ga zatvoriti
sad si na redu mogu emergency sve pokidat i utec(samo rigovi s propelama) ali on kosta 20% skverskog broda sto ces ucinti?usput o tvom bop ovisi dali ce plin izac vani i mozda povuc rig dole?tvoj top drive je sta sta ces uciniti,(downtime dnevni kosta koliko skver kosta drzavu dnevno ovo nije zafrkancija) ovo je objasnjenje za rigove.u ovom trenutku tvoj barba zeli iz kabine vrsit nadzor produkcije caskom mu instaliraj pc i onda mu napravi konfiguraciju da gleda ali nemoze manipulirati s systemom hoces na jedan pc stavit dva ekrana pretko exchengera(uzet signal s jednog od klijenata) ili ces konfigurirati novi pc(polovni).
sve se to nauci i vidi nista nije problem samo triba vrimena na brodu ces ga dobit ovdi ne.s obzirom na iskustvo na drilling te nece uzest gubiti ces vrime.
kreni normalnim putem i stekni iskustva malo znoji se nespavaj jer nisi siguran kako ces to rijesit,jer ako stane gledat ce tebe(svi noviji brodi struja je dosta visoko) stvojim znajem dobro mozes proc na jan de nula ali pocet ce sa minjanjem zarulja i upoznavanjem radne jedinice/jer to nisu brodi.
budi dobar i biti ces prvi struja a to znaci placa ka prvom kuverte i makinje
samo jos imas prikovremene svaki misec 20-30 znaci vise od njih i kad dodes na most i kazes kad izademo vani smanjite motore izgasiti cu sistem jer imam probleme gledati ce te ka boga ali triba pocet s necim.
pid kontroleri najucestaliji su pleiger( njemacki ne steluju se nego se stavlja konfiguracija ovisno o signalima dali miris ulaznu izlaznu temperaturu
ili jos uzimas signal od loda mmotora tj preko plc od makinje primas signal turba(on je brzi od loda motora) i onda kofiguriras svoje kanale dali 0-20.4-20ma ili igras se s voltima,a cims svelcompesator stelas preko osciloskopa.
i kad ti predas brod i sve je u redu prica pocinje svi oni problemi koje nisi vidia
jer nemas iskustvo.
svaki dobar/odlican struja mora biti i veoma dobar strojar poznavati rad cile mekanike i di sta ide.
grijesis ja sam struja i imam vise od dp operatera2 i 1,ovisno o jedinici di radis toliko ces biti placen kontenjer sa 300-400 friga i shaft generator i tri pomocna struja uvati po 4500eur(brod) ljudi koji su ih imali toliko znaju sta je to.ako mozes odma za 5000$ sta cekas udri koji brod i gledaj drugdi
malo te ne shvacam,meni su prijatelji bili asistenti za 350$ i sritni sta su se ukrcali i nakon 6 miseci dobili povisicu koju stoju i imali visu.
skola je zakon ali za na rig doc viruj mi niko mi skolu nije ni spomenia intervju iskustvo i preporuka od prijatelja bez nje nebi dosa na intervju i nista nebi bilo
a moga sam biti najbolji.
ali placa je tolika ako ih ti drzis ako trce kapo (prvi nece trcat jer jr filip i slab u znanju) onda ti je placa duplo manja,znaci svugdi placen koliko znacis.
vela tanker,northern marine(radia si za stenu znas onda sve)
sve te firme lova impresivna i ostat ces na svojoj katrigi.putnici ako se probijes posal laganini i veoma dobar koji se moze radit dugo ili gloptik jandenul
i sritno a nakon koje godine rada polozi boiset hv coursi trazi drilling.
sad ces nazalost gubit vrime
imas lipo znaje ali faliti utakmica u nogama sta prije krenes prije ces ici gori sad je vrime najbolje .

sritno i javi ako sta bude.

QUOTE=toma;1138]Zva sam SSM i kazu da u peti misec traze 10 strojara, a elekt. za sada nista.

I jos ,da ne bude zabune: vec 7 godina radim na izgradnji tankera u skveru, 35 brodova , plus dva bulka i tri mini cruisera. Od toga je 6 za Stenu sa dvi makine. Automatika L3- Valmarine, Kongsberg, Lyngso , po 3000 I/O , optika , svaki kanal osobno testiran i pusten u rad, stelanje pid regulatora, podesavanje rada stand by pumpi, PMS, paralela generatora, msb , esb , emcy gen, testiranja i setiranja raznih parametara tako da se posli blackouta sve dize automatski, PLC- siemens i mitsubishi, kotlovi,parne turbine , inert gas, pozarne centrale, ff pjenom i maglom,Framo hidraulika, Saab, nesto od navigacije, kormila...iskustva sa ABS, DNV, ...Moga bi pisat do sutra. Radia sam znaci na ozivljavanju broda, uglavnom makinje, i predaji sistema vlasniku i klasi.Ne hvalim se i mislim da jos puuuuno
iman za ucit i da ce uvik
dolazit nove tehnologije.Ali isto mislim da sam sposoban za nesto vise od bulka i tankera.Usto za svaki brod koji ide iz skvera imam ponudu da idem navigat na njega.A neidem jer je placa oko 5000$.Mislim da je to malo. Vec radim za brokve!!!!! Zato bi radia nesto i teze samo da je postenije placeno. I mislim da su elektronicari neposteno na brodovima u losijem platnom razredu. Imaju skolu kao i strojari i kuvertasi, ili cak vecu, specificnija znanja, i ... ne isplati se pricat o tome. smatram da sam vidija vise nego sta bi vidija u navigaciji. vec sam znaci sedam godina po 11 miseci na brodu. zasto mislis da ne bi moga na drill ili rig?? Cruiseri mi nisu toliko napeti.[/QUOTE]

Sta kazes za Stenu? Cuo sam od nekoliko ljudi da su se pokvarili?
Placa za kadeta je 1100$?
Bas me prije 2 dana zovu iz Zorovica da im treba mlade nade...

sreles

sreles

ne generaliziraj stena/tj chevron texaco rade zajedno i poznanik mi je na lng novi iz koreje na 7.5teura 4/3miseca permanent prvi makinje samo su to plinasi s makinjom i isa je sa msc tamo.placaju te ovisno na kojem si brodu tankeri su 50-60 miljona lng par puta skuplji stena ima i drill drillmax(vidi net)
mislim da cse cijeni priblizio novom kruzeru pola miljarde eura a ima 225m
:uzdravljetamo imaju za moji poziciju i 30% vise od mene.
ja sam na semi 5generacija da sam na ankor rig placa 10% doli na jackup stari jos koji %(najnoviji jackup je nesto drugo) sve zavisi na cemu navigas ili radis,
stena je veliko ime amo mozes uzmi,nemoj se mislit lako se posli prebacit kod njih na nesto drugo ili ici dalje.
vela ima place skoro ka drilling oni su ludilo pogledaj net saudi aramco pa vela.
filipi ja sam uvik prije bia s njima pa i seniorima(osim kapa) s nasima sam bia max dva covika a pretezito jedan,lakse je bez puno nasim mozda jedan dva
kad sam ih ima na jdn cilu makinju katastrofa svi su bili pametni posli sam bia sam drzali su me fantasticno sad sam samako si fighter za posal nemas se cega plasit s filipima malo vise gledas i kontroliras ali meni su odlicni budi dobar s njima i biti ces kralj.

pozdrav s mora blizu obale vitorie

Hvala na savjetu.Sad moram dobro razmislit. Ako imas jos koji , samo daj. Mogu ja tebi kako pomoc? Na Steni su place ovako - struja 5000$, top 4 od 9000-12000$. Bolji je Marinvest, bolje place ,laksi brod, internet u svaku kabinu, ali sad na zadnjemu su svi osim struje filipinci. Nisu losi. Tankerska plovidba, manje place, sve nasi, i ostalo znate kako ide.

Ako koga sta zanima o novim tankerima, Steni i sl. , stojim na raspolaganju. Srelec hvala jos jednom. Di si sad?

Da se nadovezen na ovo od Sreleca. Sta se tice nasih ljudi cin ih je vise tesko priseravanje i glumetanje i ucestale svade. ALi nisu ludi stari pomorci kad su govorili dva nasa dobro tri nije lose ali cin je 4 vec se moze na karte bacit i odma dode do svade. :( Ja mislin o Filipima sve najbolje jer ako si ti dobar i normalan s njima a ne da ponizavas nikoga zivices kao kralj i sve sta triba napravice . Filipi su ludilo bar po mome iskustvu i mogu reci da mi je dosta par nasih ali cin nas je vise nije dobro a filipa moze biti milijun na brode neboj se oni se svi skupa drze . to je sloga. li to je samo moje iskustvo.

pozdrav evo vidin da ste slabo potkovani sta se tice offshore pa pitajte ako vas zanima nesto konkretno da sad ne prican price!!!

Kakva bi bila korist nekome ko naviga 10 godina na tankeru pribacit se na offshore? Koji posal bi kuvertasi a koji makinjisti mogli radit nakon prelaska na offshore? I uopce koji bi to bili objekti i na kojim geografskim pozicijama na kojima bi se radilo? Eto dosta, neka nesto i drugi pitaju :)

pozdrav evo vidin da ste slabo potkovani sta se tice offshore pa pitajte ako vas zanima nesto konkretno da sad ne prican price!!!

KOliku placu ima i ugovor jedan strojar rangga recimo 2nda? Jeli Noble najplacenija firma a i dosta toga se zna ode o offshore ako procitas od pocetka ovaj thread. :D

Pitanje za maro!

Pitanje za maro!

Kakva bi bila korist nekome ko naviga 10 godina na tankeru pribacit se na offshore? Koji posal bi kuvertasi a koji makinjisti mogli radit nakon prelaska na offshore? I uopce koji bi to bili objekti i na kojim geografskim pozicijama na kojima bi se radilo? Eto dosta, neka nesto i drugi pitaju :)

A ima li odgovor na ovo?

Position: 2nd Engineer
Job Category: Engine
Description: Adams Offshore currently has a long term vacancy for a 2nd Engineer onboard one of the company's DPII Multi-purpose support vessels. Candidates are being sought for an interview in the company’s Aberdeen office. Probation trip scheduled for 20th of August 2008. -

6 weeks onboard, for 6 weeks leave -
Salary paid door to door -
Earnings Net of Tax/NI contributions

Minimum Qualifications and Experience: Minimum 2nd Engineer (3000kW) COC
Full seafarers medical/health certificate
Proven Offshore and DP experience
Ship Type: Dive Support Vessel
Start Date: 20 Aug 2008
Salary: Â?52000 per year

POGLEDAJTE MALO UVJETE ZA E/E U OFFSHORE-U:
Position: Senior Officer
Job Category: Electrical
Description: Electrician

Employment is within our managed fleet of state of state of theart DSV vessels. Based in the North Sea Sector.

Minimum Qualifications and Experience: Must hold all STCW '95 and offshore certification.

Interested applicants must have proven employment history in the rank above and have a substantive sub-sea service record in the offshore industry.

Ideal candidates will also hold the necessary STCW certification, current Medical and surval certificates and qualifications for immedidate deployment to an offshore unit operating primarily in the North Sea Sector.

Ship Type: Dive Support Vessel
Start Date: 20 Aug 2008
Salary: Â?51,000 per year
Temporary Job? No
Trip Length: 1 month
Leave Ratio: 1on, 1off

Pobigli ste s teme ! Ovo bi tribalo bit mesto za Offshore teme a ne za ucit pojedince kulturnom obracanju !!! Ono ca si prije pisal, Dalmos, je tocno. I mene su pitali za iskustvo kad san pocel iskat posal na offshoru ali kadi ga stec ili " kupit " kad ga nimas. Ja san srico nakon dugog trazenja upal na jednu holandsku firmu ku je kasnije kupil Vroon i pocel san opet ko cif da bi me relativno brzo avancali as san brzo " ucil ". Svi delaju neku filozofiju od posla ali u biti brzo se uci ako si zainteresiran, pogotovo ako naletis na dobrog " ucitelja ", Ja san imal prva dva komandanta engleza i u par dana su mi objasnili u cemu se sastoji nas posal ( st-by brodi) Ovaj posal ima nekih pravila, rijecnik sa klijentima ima nekih rijeci ke pomorci na drugin tipovima brodi ne koriste. I to je sva mudrost. Jer ako ja dobijen cifa ili sekonda novog va poslu, meni je va interesu da ga ca prije naucin da meni bude lakse a ne da me zove svaki as na most. Imamo neke brevete ki su samo za ofshore, razliciti za UK sektor, razliciti za Hol. itd. Standard na brodu je vrhunski ( makar ima brodova starih i 30tak godina) panatika nam je 12 eura na dan, po osobi, tako da nan nista ne fali. Ovaj posal se smatra tezak na sto san se ja skoro nasmijal kad su me pitali na firmi kako ja vidin delo jer san dosal sa malih karga kadi san puno vise delal i slusal glupih upita iz firme. Ovdi se normalno suradjuje z ljudi z ofica s kojima gres poslje posla na pivu i nema ovdi odnos sef - radnik, mi smo ravnopravni, pocev od vlasnika ki te normalno pozdravi, rukuje se stobun, predstavi se, pita te kako si itd. Prije kad san bil na Jugoliniji " sefove" san jedino videl na tv ili Novom Listu !!!!
Posal moze bit nekomu monoton jer 28 dana se vrtis oko iste platforme ali ima poslova od par dana pa se ide va porat par dana i tako Ca se tice Norda, ima fortunala ali ima i bonace, sad va letnjimi miseci ima lokarada pa ki voli neka lovi, osobno da se pohvalin, prije dvi setemane san capal 5 bujoli punih i onda san prestal as mi je prst bil sav zrizan od najlona as na 5 udic nekad zaji 6 lokardi !!!
Nadam se da san jos malo pojasnil ovaj del ofshora.
Pozdrav simi :uzdravlje

zdravi bili
pratim vas vec neko vrime i odlični ste
imam jedno pitanje
globe marine agencija iz rjeke,
ima li ko iskustva sa njima?

Back