Nekada oko 650$, zadnje sta sam cuja je bilo 380$ preko OSMa ali navodno na brodu koji je bija trenutno bez posla neznam jeli se povecava ako su u projektu. ET u projekt departmentu ima i dalje 650$ i oni su pretežno direktno preko McDermonta. Navodno da su velike razlike između projekt/pipelay departmenta i marine dep te dosta nezadovoljnih koji idu ca. Ovo sve sta znam je od kolege amerikanca koji je smenom na brodu ali cesto zna uletit kod njih na neku zamjenu ili ka extra.
Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
neki bi dali g***e za takvu placu. i dok je takvo trziste rada mozes birati uzmi ili ostavi, ali znaj da nece plakati nizakim. a lista kandidata koji su voljni ici za te uvjete je jaaako duga. sto je bilo prije najbolje je zaboraviti
možda ukrainci, bugari i rumunji
Stvar je u tome sta nude dosta manje a ocekuju isto ili cak više od tebe ka i u doba dok su nudili top uvjete. To sta spominjes da bi neki dali i g**** za takvu placu, viruj mi da vecina takvih nebi ni usli u izbor niti bi zadovoljavali njihove uvjete. Nemislin sta se tice znanja nego pretezno radi prijašnjeg iskustva. Evo ti primjera, 2nd eng sa mog broda javija se na njihov oglas jer su trazili 2nd eng sa chief ticketom. On to sve ima plus dugogodisnje iskustvo sa istih brodova. Na kraju mu se zahvaljuju jer traze 2nd eng sa minimum 1g iskustva ka kapo....neki bi dali g***e za takvu placu. i dok je takvo trziste rada mozes birati uzmi ili ostavi, ali znaj da nece plakati nizakim. a lista kandidata koji su voljni ici za te uvjete je jaaako duga. sto je bilo prije najbolje je zaboraviti
Stvar je u tome sta nude dosta manje a ocekuju isto ili cak više od tebe ka i u doba dok su nudili top uvjete. To sta spominjes da bi neki dali i g**** za takvu placu, viruj mi da vecina takvih nebi ni usli u izbor niti bi zadovoljavali njihove uvjete. Nemislin sta se tice znanja nego pretezno radi prijašnjeg iskustva. Evo ti primjera, 2nd eng sa mog broda javija se na njihov oglas jer su trazili 2nd eng sa chief ticketom. On to sve ima plus dugogodisnje iskustvo sa istih brodova. Na kraju mu se zahvaljuju jer traze 2nd eng sa minimum 1g iskustva ka kapo....
A sta se tice talijana, naravno da su zadovoljni sa 6000€, firma im jos toliko placa sve doprinose te se nemoraju bojat za penziju plus sta skupljaju leave day koje nakon nekog vrimena mogu unovcit ili ih iskoristit.....
Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
To je ono sto ti vidis, a sto oni jos dobijaju naknadno kroz benefite ili bonuse otom-potom.sto se tice talijana tako je mozda na talijanskoj zastavi ili slicno. tu su na carnivala u mnozini a ugovori su im identicni kao i nama i to u eurima. ostatku svijeta je u dolarima
slazem se za stoku sitnog zubaTo je ono sto ti vidis, a sto oni jos dobijaju naknadno kroz benefite ili bonuse otom-potom.
Stoku sitnog zuba (nas, crnogorce, bugare, rumunje itd..) dovode jer smo jeftiniji, a ne za iste uvjete.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk