Offshore agencije

Na Farstada,Deepwater (Transocean),Noble...se upada kao meteor u atmosferu,slobodnim padom, ako znas nekoga da tamo radi na iole visoj poziciji i ako direktno da tvoje dokumente. Bez ikakvoga iskustva i potrebnih certifikata za off-shore. To znam provjereno iz nekoliko slucajeva.

tu se neupada lako , to je jedna od top firmi barem ovi moji tako kazu , kazu da su zmajevi u poslu ,evo im sada
vecina njihovih ahts brodova ide na ugradnju ROV i kazu da oni traze 10000-15000h na dp kao uvjet na zaposlenje i da su ima place debelo iznad ostalih.

10000-15000 sati na DP-u???To je jako puno...I vise nego dovoljno za stepenicu vise, DSV, CSV, Pipe Lay, Drilling...Tako da cisto sumnjam da je zaista takav uvjet postavljen.
Ako govorimo o AHTS brodovima bili oni sa ROV ili bez, mislim da Hartman ima najjace place u tom segmentu i Farstad se ne moze mjeriti sa njima.

Inace na Farstad je davno prije ukrcavao OSM kao i na vecinu norvezina...da li je jos uvijek tako ne znam...

Last edited:
Chief Engineer Required

DP2 Construction Support Vessel
Must have minimum 2 years on DP2 Vessels
DP Maintenance certificate
Joining w/c 19/01/15
Persian Gulf
3 - 4 week contract
$992.68 USD per day (paid in GBP)

Interested candidates should contact mike@seamariner.com /
023 8089 0374

Ne direktno ali recimo dojdes na brod i firmu loja uzima ljude preko vise agencija pa onda za isti posal jedan ima 250 eura dan a drugi ima 350 preko druge agencije , a firma placa isto i jednoj i drugoj agenciji ,onda se zakljucak namece sam po sebi.

Ja mogu reć da večinom Holandske agencija tipa TOS, Marlow, IPS, Deltamarine plaćaju pomorce direktno tj ugovor se potpisuje s njima tako da je teÅ¡ko reć koliko kompanija stvarno isplaćuje agenciji. To vrijedi kako za strance ali tako i za holandeze s tim sto normalno oni dobiju veću paru.

Back