Odličan posao za seniore kod kuće

posrednici ili takozvani head hunteri (faststream, shippingjobs,etc)imaju svoje webove. na ovom forumu je pravilo da uvjeti moraju biti prikazani . zar je problem napisati.. placa od .... do... , ovisno o iskustvu. i vuk sit i koza ziva! pravila postoje da bi se postovala.

posrednici ili takozvani head hunteri (faststream, shippingjobs,etc)imaju svoje webove. na ovom forumu je pravilo da uvjeti moraju biti prikazani . zar je problem napisati.. placa od .... do... , ovisno o iskustvu. i vuk sit i koza ziva! pravila postoje da bi se postovala.

@maninjorgo:
Vidin da si covik sa iskustvom i spominjes headhuntere, pa bi nesto pita.

U vecini slucajeva mi se ukrcivamo pricu nekog crew menagementa, odnosno manning agencije. Koje po pravilima zakona ne smiju ubirati novce od judi za ukrcaj, niti neki "fee" i tome slicno. (na crno znamo - cinilo se svasta...)

Head hunter se nesto razlikuje po tome ca svoje usluge naplacjuje legalno i nesto slicno ka i agencija za nekretnine.

Imas li kakvih spoznaja u head hunter firmama u svitu - i koje su?
I kakva su im pravila za pomorce?
A i za kakve firme radu?

Skuzajem se ako si pod headhuntere mislija na ove nase agente o kojima sve znamo. U tom slucaju zanemari pitanje.

headhunteri naplacuju fee od firme koja ih je unajmila. npr. ti se kandidiras za inspektora, postavis otprilike uvjete, head hunter posalje tvoj CV firmi i ako si izabran , ide interview. ako su zainteresirani, zadnja etapa pregovora je ugovor.od tvoje ugovorene godisnje place, firma isplacuje head hunteru 10 - 15% (ne od tvojih para). eto ukratko.

da nesto dodam za head huntere, oni traže tebe a ne ti njih i u tome je razlika. bar je tako vani. jednostavno te prate kako radis, koji su ti rezultati, imas li background koji odgovara poslodavcu za kojeg rade i onda slijedi ponuda.

to nema veze sa agencijama za ukrcaj

da nesto dodam za head huntere, oni tra?že tebe a ne ti njih i u tome je razlika. bar je tako vani. jednostavno te prate kako radis, koji su ti rezultati, imas li background koji odgovara poslodavcu za kojeg rade i onda slijedi ponuda.
to nema veze sa agencijama za ukrcaj

vidija sam na americkom forumu, da dosta njiovih pomoraca ide priko tih head huntera, i da im placaju fee. A kako sam shvatija - pomorci njima salju cv, kontaktiraju ih itd...

To mi se cini i logicno, jerbo ne znan ni san kako bi oni mogli pratit moj rad bez da im se javim.
Jedina mi sad ideja pada na pamet stavit neki CV na linkedin, ili kakvi portal ka ca je maritime connector, ali ja od tog nekako zaziren.

Vise volin direktno i malo "confidential", premda imam sumnje o tajnosti podataka u nasih agencija.

Jeli znas mozda kako se ukrcat priko njih?

evo primjer head huntinga.

naprm. chief officer si na tankeru i iskrcajes teret. discharge advisor od oil majora ti confidental da vizitku i kaze ako si zainteresiran za posao kod njih da ga kontaktiras. na taj nacin rade i vrbuju ljude.
znaci oni te prate i vide odgovara li tvoj profil njihovim klijentima / kompaniji.

http://en.wikipedia.org/wiki/Executive_search

Last edited:
kokolo

kokolo

vidija sam na americkom forumu, da dosta njiovih pomoraca ide priko tih head huntera, i da im placaju fee. A kako sam shvatija - pomorci njima salju cv, kontaktiraju ih itd...

To mi se cini i logicno, jerbo ne znan ni san kako bi oni mogli pratit moj rad bez da im se javim.
Jedina mi sad ideja pada na pamet stavit neki CV na linkedin, ili kakvi portal ka ca je maritime connector, ali ja od tog nekako zaziren.

Vise volin direktno i malo "confidential", premda imam sumnje o tajnosti podataka u nasih agencija.

Jeli znas mozda kako se ukrcat priko njih?

a vidis da nan svima dolaze ponude od tomic&co i jos nekih,sta mislis odakle in podaci o nama

a sta ces sakrivat? napravis CV i posaljes. za contract i placu stavis - negotiable, i to je to. mene par agencija stalno zove, nismo se jos nasli.... sta ne znaci i da necemo

Back