Oceania Cruises

Imam zanima me ko sekondo koji su uvjeti i placa i preko koga aplicirat.poz;)

Pozdrav svima,evo da i ja prenesem svoja iskustva i mozda uspijem malo tebi ili bilo kome drugome pomoci
Ukrcao sam se prije 2.5
mjeseca kao 1 st .Eng. na brod M/V Marina placa 9300 USD + overtime cca jos 300 USD.Presao sam sa MSC mada sam tamo bio samo jedan brod kao 1st.eng na putnickom ostalo sve na kontejnerasima 12 godina
kao 2nd.ENG OFF placa ti je kako se prodas meni su nudili isto manje tisucu USD ali nisam na to pristao pa sam dobio maximum za moju poziciju za 2nd eng. negdje od 6200-8500 usd evo ti mail pa posalji izlazi im uskoro jos jedan novi brod M/V Riviera pa mozda se uspijes ubaciti
Inace sve stima senior oficiri su hrvati,nizi ukrainci,rumuni,bugari
pa onda ostatak svijeta ali lova je ok ugovori kratki ja sam dobio 3/3
posalji mail ili kontaktiraj NENSI Covic SSM
sretno i dobro dosao!!!!

kkrupka@prestigecruiseholdings.com

Nova vijest ..
Oceanija prodaje neke brodove i ljudi cu ostat bez posla !?
ima li itko vise saznanja o tomen sto ?

Naravno, čista matematika. Kad neki brod ode (jedan), odu i radna mjesta samo sada izlazi duplo veci brod pa ne da ce izgubit radna mjesta vec tribaju dodatni ljudi. Za tvoju informaciju odlazi Insignia , najstariji brod, a dolazi prinova Riviera.
-No frks no panics- a i buÅ¡ta će se povećat.

Naravno, čista matematika. Kad neki brod ode (jedan), odu i radna mjesta samo sada izlazi duplo veci brod pa ne da ce izgubit radna mjesta vec tribaju dodatni ljudi. Za tvoju informaciju odlazi Insignia , najstariji brod, a dolazi prinova Riviera.
-No frks no panics- a i buÅ¡ta će se povećat.

bas ti hvala na informaciji :):)

bitno je da ce biti poslaa :hihi:hihi
pa mozda i netko ubode posal na crus.
26 ili 28.5 je intervju u SSM za princes crusis!
a znam da im fali na Oceaniji 2/E :hihi

Pozdrav ljudi!!! Imamo li mi šanse niža posada(carpenter)za ukrcaj na Oceania Cruises ?
Hvala

princess cruises

princess cruises

bas ti hvala na informaciji :):)

bitno je da ce biti poslaa :hihi:hihi
pa mozda i netko ubode posal na crus.
26 ili 28.5 je intervju u SSM za princes crusis!
a znam da im fali na Oceaniji 2/E :hihi

Pozdrav jeli istina da su na princesa prominili ugovore na 3-3,i dali ima ko adresu kakvu za njihove brodove da se posalje koji CV,jer trenutno nisam u lipoj nasoj...

Pozdrav jeli istina da su na princesa prominili ugovore na 3-3,i dali ima ko adresu kakvu za njihove brodove da se posalje koji CV,jer trenutno nisam u lipoj nasoj...

Prijeneki dan sam pricao s prijateljom koji je na Princessa vec godinama i kaze da nije istina. Ugovori su original 4on 2 off a ali se dade dogovorit na recimo 3on 1,5 off. Isto tako su govorii kad sam ja bia jos tamo da ce ugovori ici kao na ''boljim'' firmama tipa NCL,RCCL,Star cruises ali od toga nista. Daj boze da se promini ali cisto sumljam jer mislim da Princess ima drugu logiku poslovanja

LP

Pozdrav ljudi!!! Imamo li mi šanse niža posada(carpenter)za ukrcaj na Oceania Cruises ?
Hvala

Mislim da nema sanse. Sve je to rezervirano za Filipince. Nadje se jos pokoji Bugar na kuverti ili vodoinstalater, ali to je jos iz starih vrimena. Nova politika firme je (kao sta je i zapocelo) primit odredjen broj latino oficira da se uspostavi ravnoteza (pretpostavi odakle je vlasnik i novac) te zapoceti sa zenskim oficirusama da se u forumima i vijestima lipo pise o firmi kao ne seksistickoj.

Evo da malo oživim temu o Oceaniji, upravo sam se vratio s prvog ukrcaja kao ass. električara na ovoj kompaniji i u ovih 4 mjeseca nije bilo nekih neugodnih iskustava. Ljudi su ok, posla ima dosta, ali nađe se i vremena za odmor. Dosta ima bugara u stroju, pogotovo električara, praktično svi, nekoliko hrvata kao 2nd engineer, jedan kapo i to je to. Ostali su oficiri na mostu, sveukupno ni 10-tak na brodu. Niža posada većinom indonežani, filipinci, hotel department isto asia, ukrajina i nesto zapadnih zemalja, uglavnom pozicije recepcionara i menagera. Plaće ne mogu uspoređivati s drugim kompanijama ali eto Å¡to sam saznao - ass.el. 1600$, plumber 1800$, carpenter 1600$, AC ass. mechanic 1600$ u stroju fitteri i mazaci su negdje oko 1400$. Konobari i spremacice u hotelu su na oko 3000$, 2nd engineer je na oko 7000$ ako me nisu lagali, 2nd eletričar 2800$, prvi električar 6500$, ch.elect. oko 12000$.
Toliko od mene za sada, pozdrav svim pomorcima koji sudjeluju u ovom forumu, jer eto meni je nakraju pomogao, ne u direktnom pronalasku posla, nego jednostavno informacijama i uvidom u ovaj način života na temelju kojih sam se nakraju odlučio upustiti u ovu profesiju.

Last edited:
Prijeneki dan sam pricao s prijateljom koji je na Princessa vec godinama i kaze da nije istina. Ugovori su original 4on 2 off a ali se dade dogovorit na recimo 3on 1,5 off. Isto tako su govorii kad sam ja bia jos tamo da ce ugovori ici kao na ''boljim'' firmama tipa NCL,RCCL,Star cruises ali od toga nista. Daj boze da se promini ali cisto sumljam jer mislim da Princess ima drugu logiku poslovanja

LP

Na Princess-a nisu presli na 3 on 3 off, ali jesu onima koji su presli na Cunard i P&O, a vecina preostalih nasih ljudi je tamo...

Zaboravio si da je Grcko vrijeme uru naprijed.
Dok sam ja sef uvjek ce bit mitinga u jednu uru...

Vidim Morski Vuce da te Visokonaponski kontrolira . Ja sam svoj miting odradija a jos da se rjesim par servisera iz skvera pa iden kupit malo mortadele i parmezana. Inace smo u Livornu i idemo prema nasem moru.
Moglo bi se otvorit jedno misto 2nd engineer za par sati ili dan dva, pa ko brze djevojci njegova je. Strojari u akciju.

Kako je tesko strujama na NCL-u :hihi samo oni pisu a strojari bice rade i nestignu niti se javit :hihi
ili su mozda na kupanju dikod po valama :hihi

Nego sta nego je tesko, a i nama na drugim firmama. Mi bar mitingujemo. Strojar sta sidi do mene upravo glodje cokoladu a prvog od hotela smo poslali u akciju "kikiriki". Ostali kud koji mili moji (bit ce ih pukla ova vrucina), a moji strujici ciste pitove od liftova. Vidis da se radi. :p

E....davno je to bilo kad sam bio u Grckoj iskrcavat banane :) .... pomalo sam i zaboravio na kojoj su uri....

Radi se radi,divota jedna.....najvise sam sretan kad imam na brodu novopecenu ekipu,e onda pitanjima i podpitanjima nikad kraja. Osjecam se....naprosto odusevljen......jer imam jos 9 dana do doma :hihi

E....davno je to bilo kad sam bio u Grckoj iskrcavat banane :) .... pomalo sam i zaboravio na kojoj su uri....

Davno bijše...ali lijepe uspomene ostale su na to razdoblje naseg pomorskog zivota. Pa koji to brodi vise idu u nase porte, a ono je biolo divota...Ploce, Rijeka, Kopar pa pravac Guayaquil:D Javi se kad dodjes doma. Fresko i ja stigo. Pozz.

Back