Pozdrav svima i cestitke na borbi,
Evo da malo olaksan dusu s ljudima s istom sudbinom...Uredno placam doprinose i produzeno osiguranje al kad sad sve ovo vidin, zbrojin i oduzmen, sve mi pari ka uvertira u jednu veliku pljacku i prevaru. Za mi je sta san se ikad prijavia i usa u sistem kad vidin ovaj kaos i nered. Zapita se covik, koga mi to placamo.
Evo ka ni vi jos uvik ne znam odgovor sta, kako i kome prijavit. Inace imam 245 dana pa me ne kaci porez al svejedno me boli jer znan da ce stoka na vlasti mjenjat zakone...
Ili ce nam u 2009 maknit pravilo 183 dana, ili ce nas prisilit placat doprinose prema stvarnim primanjima.
Nista me nebi iznenadilo.
Ja san evo prosle godine usua cca 2000 eura doprinosa i volija bi da san ih iskida. Uglavnom, posto sve ovo ne mirise na dobro, posto stvari mogu bit samo gore ja eto osobno iden ca...mjenjan prebivaliste van RH i otvaram offshore racun za placu.
Na taj nacin vise nisam rezident RH te me ne kace doprinosi i porez u bilo kojem obliku.
Sa offshore racunom uredno dobijam i Mastercard s kojim uredno dizen lovu na bankomatu i peglan po ducanima ka i dosad.
Ljudi, nemojte bit dobri pa pojist govno...bizte ca vani, bar fiktivno.
A sta se tice uvjetovanja izdavanja breveta placanjem doprinosa i poreza, volia bi vidit sta na sve to kaze IMO, ILO, ITF, i sud u Strasbourgu.
Kao HR drzavljani imate pravo boravit vani tj imati prebivaliste vani (rezidenti strane drzave) i koristit HR brevete i matrikulu te ih uredno obnavljat bez placanja doprinosa i poreza HR. UOSTALOM I VLADA ZNA DA JE TO SAMO BLEF JER I U ZAKONIKU NIGDI IZRICITO NE PISE DA NECES MOC OBNOVIT BREVET.
To nije dopusteno medjunarodnim pravilima! Strucna osposobljenost nema veze s porezom, to je krsenje osnovnih ljudskih prava!
Podrzavam sindikat, srusimo vladinu bagru iz SPH. Organizirajmo se u udrugu, pisimo medijima, urodit ce plodom virujte....pisimo vani, znaju li vani sta se ovdje dogadja i sprema, zna li ITF sta SPH radi tj ne radi?
Glas ZA!