Novi sindikat

• Thread starter Thread starter edward
  • Start date Start date
U Ponediljak se sastajem s novinarkom slobodne dalmacije pa cemo javiti rezultate sta ce reci. Ista ona sta je napisala clanak u slobodnoj nedavno o pomorcima i zakonu. Eto

ajd na pp daj detalje ??ta i kako će?? sa tom slobodnom pa se ja anga?žiram za novi list

Ja sam supruga pomorca:) Muz mi je trenutno na brodu,al bez obzira na to sigurna sam da bi Vam se itekako pridruzija i da bi Vam dao svoj glas.
Iako,smatram da i mi supruge tu imamo itekakvo pravo glasa.Istina i Bog,ja sam doma s sinom,svakodnevno ga gledam dok raste,al' i supruge imaju isto tako sve nus-pojave odlazaka.Necu sad daviti o tome...vecini ce mozda biti pateticno,al...kad ja za koji misec uplatim ovoj lopovskoj drzavi 80.000- 110.000kn za apsolutno NISTA!!!!!.....Sta da Vam napisem,Normabel i je najblaza opcija:(
Nadam se da cete uspjeti prominiti otaj qurchevi sindikat koji apsolutno nista ne radi za zastitu pomoraca.Isto tako se nadam da ce Vam se pridruziti i supruge:)

Ima bit da se stvari krecu naprid, drago mi je to cut. Nadam se da cu clanak procitat u novinama kad dojen doma za par dana.
Ionako san se snerva kad san procita jucer sta je Berlan izjavija u slobodnoj, i jos se fali kako je to uspjeh SPH-a, ma svaka in dala...
Ajde, puno srice, nadan se da cemo se vidit na faksu pa cemo na :uzdravlje

108/1051

Dragi Edward iznimno postujem to sta zelis ubrzati postupak ali to ne ide tako. Zao mi je ali cemo prvo pricekati da vidimo sta ce biti s Slobodnom Dalmacijom pa cemo dalje . Bez ikake uvride razumi da nemogu dati da ti prestavljas pomorac.net jer te neznamo ni ja,ni Sonny, a po postovima ako se sicas pocetka s tebom smo imali dosta problema. Ali fala bogu sad si cudo od uzornog korisnika. Stoga razumi da nemozemo mi svakome dati da predstavlja pomorac.net a ako zelis izdati clanak o novom sindikatu to te ja ne mogu niti zelim zadrzavati. Eto tolko za sad

Lip pozdrav

je,sjećam se va??ih preventivnih upozorenja radi apsolutno ničega.nije mi cilj nikakvo ubiranje vrhnja ili zasluga na račun ove hvalevrijedne inicijative.svejedno zadr?žavam stav da se previ??e priča a premalo radi.zahvaljujem na korisnim informacijama dobivenim putem ovog foruma.

novi sindikat povlaći nove oportuniste, koji bi vukli korist sa obe strane. Dakle ista praksa kao i u ovih sada??njih. Trebaju nam dobri ljudi i entuzijasti, koji bi taj poao radili besplatno ili na bazi dobrovoljnih donacija.

Eto ubrojite i mene u tu udrugu, sindikat ili ti ga ??ta je već u planu, samo zbog ovoga sam se i registrirao na ovaj Pomorac.net. Ako se stvarno namjerava pokrenut nekakva konstruktivna udruga spreman sam plačati i nekakvu članarinu ili kako drugo financijski ili članarski pomoć samo da bi u ovoj korumpiranoj , monopolističkoj i lobističkoj dr?žavi dobio nekakvu za??titu i pomoć.

Ovakav sindikat je sramota!
Ja smatram da su pomorci zasluzili itekako vecu olaksicu za dan proveden na brodu,a ne bidnih 4ookn!
Koji majmuni,a tek one izjave tipa..."srahujemo za hrvatske brodare" Koje brodare? Koliku placu ti brodari daju pomorcima? Sta debili misle da su pomorci humanitarci???
Po tome bi i one guzonje u Saboru tribale raditi za minimalnu placu i s minimalnim poreznim olaksicama i pitaj Boga koje sve privilegije imaju!
Ovaj sindikat nije napravija apsolutno NISTA za pomorce.Bolje bi bilo da ih i nema,nego da Vam rade ovakve "usluge"
Prvo su poceli trljati o vracanju beneficiranog radnom stazu,kojeg su pomorci i imali u doba ono "stravicnog" komunizma,a za sta su se na kraju izborili????
Sindikat pomoraca se izborije da uz zdravstveno i mirovinsko,pomorci upadnu u sustav POREZA NA DOHODAK!!!
E pa bas im "fala".
Eto,ja prva pristajem da se takvom sindikatu plati da NEpregovara,NEdogovara i nista ne trazi.Manje ce stete napraviti ako samo budu kupili pare i MUCALI.Hebes sindikat koji se pokunji i na prvu odustaje.GAMAD!

Novi sindikat

Evo i ja san za novi sindikat. NAPRID DALMOS, ajmo nesto uradit, ma da i ne uradimo nista ali da izadjemo u novine i da se zna za nas, da se nesto pokrene. Procita san i ovaj post od gospodje supruge jednog pomorca i vidin da su se i one napalile pa predlazen posto su one doma a i ima ih dosta nezaposlenih da one organiziraju sindikat i da one budu u tom sindikatu na samome VRHU sa par pomoraca sa strane kao savjetnika. Misljenja sam da ce one puno bolje stitit nasa prava jer su i ONE same pomorci a ne samo mi.
Koji je moj glas po redu na listi za novi sindikat?

Osnovna prava člana SPH:
# pravo na pravnu pomoć i zastupanje u sporovima nastalim u zemlji i svijetu
# pravo na korištenje fondova SPH
# pravo na osposobljavanje i obrazovanje koje organizira SPH
# pravo na obavještavanje
# pravo na sudjelovanje u rekreacijsko-športskim,kulturnim i drugim djelatnostima koje organizira SPH
!!!OBRATITE PAZNJU NA SLJEDECE-

pravo da određuje i kontrolira ostvarivanje Programskih ciljeva, da bude biran i da neposredno sudjeluje u predlaganju i biranju predstavnika/ca u tijela SPH, da kontrolira rad tijela SPH i njihovih članova/članica s pravom prijedloga za njihov opoziv ili smjenjivanje

# pravo na nagrade i priznanja što ih dodjeljuje SPH
# druga prava ustanovljena aktima i odlukama SPH

Ne znam sad,dal' sam ja prevec optimisticna,al' kog Boga cekaju ti pusti clanovi sindikata??? Lipo im stoji da mogu smjenjivati clanove/clanice koji NE rade kako treba!
Zasto samo pasivno promatraju ili se i ne sicaju da im se od place skida novac za nesto sto radi PROTIV njihove dobrobiti.

Last edited:
Sljedeci e-mail je poslan na Vas sindikat!
S obzirom da vidim kako ste "zainteresirani" za problem,ovo je i ujedno moj (za sad) hahah
zadnji post na ovom forumu.
Ne kazem da se pitaj Boga sta moze postici,al' ne pokusati se izbortiti za sesbe????
To je ludje od ovoga sto ja radim.....
I zato gospodo draga koja.....Telefone,tipkovnice u ruke i zahtjevajte da se ovi nebulozni zakon doradi!
Dok se ne doradi ne moze se niti primjenjivati!
Dal' u butigu smiju staviti manistru s cijemom...."doznat cete na kasi"??????
E pa tako ni Vi ne mozete predavati ista dok ne znate sto,koliko i kome placate?

MOJ E- MAIL UPUCEN V.SVALINI
Ovo je pitaj Boga koji e-mail koji Vam saljem u ova dva dana.Nazalost vikend je pa ne radite.Medjutim,sutra cemo se cuti i telefonski.Ma ako triba i vidit cemo se.
Uzasno sam ljuta na Vas .
Ja sam supruga pomorca i sad pomalo listam i upoznajem se inim promjenama na kojima ste upravo VI kao sindikat inzistirali.
Koliko sam dosada upoznata krenulo se s beneficiranim radnim stazom,s pustom kao zastitom,a jedino do cega ste upravo Vi doveli Hrvatskog pomorca je to da sad drzavi tribaju placati puste pare ako zele raditi na stranim brodovima!

Napravili ste im vise zla nego sto im je ikad itko napravio! Ucjenjujete ih s brevetima u slucaju da ne podmire ine doprinose od kojih nece imati nista!!!
Sto da moj muz od 40 godina sad uplacuje na mirovinsko???? Sto? Da mu mirovina na kraju iznosi oko 1500kn!
Sramite se koliko ste dugi i siroki!

Objasnite mi na koji nacin ste dosli do 400kn porezne olaksice za dan proveden na brodu???
Znaci,Vi koji sidite u foteljama ste se slozili da je to dovoljno? Dal' ste Vi dana na brodu proveli? Dal' su Vama na brod upadali gusari sa zoljama???!!!!
Dal' ste vi radili na kemikalcima i izlagali sebe da obolite od raka????
I za to sve je Vama dovoljno 400kn dnevno!!!
Opet Vas pitam,po kojim kriterijima ste dosli do te cifre?
Ma koji ste vi to sindikat kad niste sposobni s gore navedenim argumentima ista postici? Pa kako Vas nije sram?

I jos nesto....Po kojem tecaju ce se obracunavati zaradjena dobit???
Moj suprug prima placu u dolarima.Kroz 2008 dola je vridija oko 4.421, a sad je oko 5.302.
Na Poreznoj govore da ce se gledati tecaj na dan podnosenja prijave! Top znaci da ce meni drzava ukrasti oko 71.000kn!!!
Lipo ste Vi to sve s Vladom dogovorili.Da se poslalo babu s pijace,kvalitetnije bi i s boljim uspjehom pregovarala.

Vi ne radite za pomorce.Vi radite za Vladu koja nije u stanju obnoviti vlastitu flotu.Za Vladu koja ovim poreznim ludostima uz Vasu veliku pomoc ucjenjuje pomorce i prisiljava ih da mijenjaju drzavu ili daju otkaze!
Za Vladu koja nije spremna ni sposobna platiti pomorce onoliko koliko zasluzuju.Za Vladu koja pomorce cijeni manje nego iti jedna strana zemlja na svitu.
Da se pita Vas ili Vladu,pomorce bi platili s 3.000kn misecno!
Slobodno Vam pisem SRAMITE SE !!!!

Dragi prijatelji danas san bija u Slobodnoj na razgovoru s novinarkom i clanak ce izaci ovaj ili sljedeci tjedan. Ima dosta tema pa nemozemo pisati sad neke knjige od par straica ali sve u svemu izacemo u slobodnoj onasem forumu i glasu pomoraca kao najvaznija stavka i ono sta nas muci. Mislim da cemo malo po malo doci do cilja. Dina podrzavam te i ako si spremna i imas vrimena javi mi se na PM pa cemo se cuti telefonski jer kao sta je neko gori napisa triba nam i ljudi koji su doma a vezani su s pomorcima a mislim da boljih od nasih zena nema za tu funkciju. Eto toliko za sad
113/1051

@Dalmos - poslala sat ti mob. na PM.
Inace,anas sam pricala s nekom gospodjom iz sindikata.Zena mi je rekla da je u sindikatu kompletno stresna situacija.Dolazi masa nezadovoljnih pomoraca,neki su se cak vec nazalost i odjavili,odnosno preselili su se u Italiju.Zalosno,al' istinito.Ona tvrdi da je sindikat svakodnevno u kontaktu s ovima iz Vlade,da im salju miljun primjera i dokaza zbog cega sve ovaj zakon treba prolongirati ali???? Ovi iz Vlade ne sisaju nikoga 5%
Zalosno ali istinito.Bez obzira sto je dio zakona koji se odnosi na porez na dohodak,bez obzira sto je prekaso odredjen Vlada ne zeli odustati.Sve skupa jako,jako zalosno.
Navodno ce kroz par dana doci do nekih sastanaka al' nista to nije 100& sigurno niti ista garantira da ce se zakon prolongirati.Oni iz sindikata traze (koliko sam je ja razumila) traze da se zakon pocne primjenjivati od 01.01.2009. a dal' ce u tome uspiti???
E to vise nitko normalan u ovoj drzavi ne razumi.

pozdrav

pozdrav

Pozdrav svima i cestitke na borbi,

Evo da malo olaksan dusu s ljudima s istom sudbinom...Uredno placam doprinose i produzeno osiguranje al kad sad sve ovo vidin, zbrojin i oduzmen, sve mi pari ka uvertira u jednu veliku pljacku i prevaru. Za mi je sta san se ikad prijavia i usa u sistem kad vidin ovaj kaos i nered. Zapita se covik, koga mi to placamo.
Evo ka ni vi jos uvik ne znam odgovor sta, kako i kome prijavit. Inace imam 245 dana pa me ne kaci porez al svejedno me boli jer znan da ce stoka na vlasti mjenjat zakone...

Ili ce nam u 2009 maknit pravilo 183 dana, ili ce nas prisilit placat doprinose prema stvarnim primanjima.
Nista me nebi iznenadilo.

Ja san evo prosle godine usua cca 2000 eura doprinosa i volija bi da san ih iskida. Uglavnom, posto sve ovo ne mirise na dobro, posto stvari mogu bit samo gore ja eto osobno iden ca...mjenjan prebivaliste van RH i otvaram offshore racun za placu.
Na taj nacin vise nisam rezident RH te me ne kace doprinosi i porez u bilo kojem obliku.
Sa offshore racunom uredno dobijam i Mastercard s kojim uredno dizen lovu na bankomatu i peglan po ducanima ka i dosad.

Ljudi, nemojte bit dobri pa pojist govno...bizte ca vani, bar fiktivno.

A sta se tice uvjetovanja izdavanja breveta placanjem doprinosa i poreza, volia bi vidit sta na sve to kaze IMO, ILO, ITF, i sud u Strasbourgu.
Kao HR drzavljani imate pravo boravit vani tj imati prebivaliste vani (rezidenti strane drzave) i koristit HR brevete i matrikulu te ih uredno obnavljat bez placanja doprinosa i poreza HR. UOSTALOM I VLADA ZNA DA JE TO SAMO BLEF JER I U ZAKONIKU NIGDI IZRICITO NE PISE DA NECES MOC OBNOVIT BREVET.
To nije dopusteno medjunarodnim pravilima! Strucna osposobljenost nema veze s porezom, to je krsenje osnovnih ljudskih prava!

Podrzavam sindikat, srusimo vladinu bagru iz SPH. Organizirajmo se u udrugu, pisimo medijima, urodit ce plodom virujte....pisimo vani, znaju li vani sta se ovdje dogadja i sprema, zna li ITF sta SPH radi tj ne radi?

Glas ZA!;)

Dragi prijatelji danas san bija u Slobodnoj na razgovoru s novinarkom i clanak ce izaci ovaj ili sljedeci tjedan. Ima dosta tema pa nemozemo pisati sad neke knjige od par straica ali sve u svemu izacemo u slobodnoj onasem forumu i glasu pomoraca kao najvaznija stavka i ono sta nas muci. Mislim da cemo malo po malo doci do cilja. Dina podrzavam te i ako si spremna i imas vrimena javi mi se na PM pa cemo se cuti telefonski jer kao sta je neko gori napisa triba nam i ljudi koji su doma a vezani su s pomorcima a mislim da boljih od nasih zena nema za tu funkciju. Eto toliko za sad
113/1051

Alo Miki,

Odmah clanak na forum, na brodu sam, kako i znas i necu ga moc "opipat"!
Ajde zivio......

Pozdrav svima i cestitke na borbi,

Evo da malo olaksan dusu s ljudima s istom sudbinom...Uredno placam doprinose i produzeno osiguranje al kad sad sve ovo vidin, zbrojin i oduzmen, sve mi pari ka uvertira u jednu veliku pljacku i prevaru. Za mi je sta san se ikad prijavia i usa u sistem kad vidin ovaj kaos i nered. Zapita se covik, koga mi to placamo.
Evo ka ni vi jos uvik ne znam odgovor sta, kako i kome prijavit. Inace imam 245 dana pa me ne kaci porez al svejedno me boli jer znan da ce stoka na vlasti mjenjat zakone...

Ili ce nam u 2009 maknit pravilo 183 dana, ili ce nas prisilit placat doprinose prema stvarnim primanjima.
Nista me nebi iznenadilo.

Ja san evo prosle godine usua cca 2000 eura doprinosa i volija bi da san ih iskida. Uglavnom, posto sve ovo ne mirise na dobro, posto stvari mogu bit samo gore ja eto osobno iden ca...mjenjan prebivaliste van RH i otvaram offshore racun za placu.
Na taj nacin vise nisam rezident RH te me ne kace doprinosi i porez u bilo kojem obliku.
Sa offshore racunom uredno dobijam i Mastercard s kojim uredno dizen lovu na bankomatu i peglan po ducanima ka i dosad.

Ljudi, nemojte bit dobri pa pojist govno...bizte ca vani, bar fiktivno.

A sta se tice uvjetovanja izdavanja breveta placanjem doprinosa i poreza, volia bi vidit sta na sve to kaze IMO, ILO, ITF, i sud u Strasbourgu.
Kao HR drzavljani imate pravo boravit vani tj imati prebivaliste vani (rezidenti strane drzave) i koristit HR brevete i matrikulu te ih uredno obnavljat bez placanja doprinosa i poreza HR. UOSTALOM I VLADA ZNA DA JE TO SAMO BLEF JER I U ZAKONIKU NIGDI IZRICITO NE PISE DA NECES MOC OBNOVIT BREVET.
To nije dopusteno medjunarodnim pravilima! Strucna osposobljenost nema veze s porezom, to je krsenje osnovnih ljudskih prava!

Podrzavam sindikat, srusimo vladinu bagru iz SPH. Organizirajmo se u udrugu, pisimo medijima, urodit ce plodom virujte....pisimo vani, znaju li vani sta se ovdje dogadja i sprema, zna li ITF sta SPH radi tj ne radi?

Glas ZA!;)

U mom prvom javljanju na ovom forumu,rekao sam da je ucjena,??ta nam ne daju brevete ako se ne prijavi??.Isto tako i prijavljivanje na kapetaniju prije i poslje ukrcaja.Treba ih dati na sud,mo?žda na ustavni za početak.Idemo sa tim krenuti za prvo.

ljudovi,ograničavanje kretanja pomorcima na način da se moraju prijaviti unutar deset dana od iskrcaja je PROTUUSTAVNO dakle instanca za rješavanje tih svih sranja barem djelomično jest USTAVNI SUD koji je prekrcan predmetima za koje zapravo i nije nadležan - prosto zbog činjenice što je cijeli sudski postupak preko istoga BESPLATAN.

stoga što hitnije je potrebno se organizirat pa makar i neformalno i udarit za početak tužbom,prije nego nas još više okljaštre.

Back