Ja se nadam da novoizbrana vlast neće mijenjati zakone i školski sustav pomoraca. Mislim na ove nove zakone i modele školovanja za pomorce koji nemaju fakultet a imaju mogućnost doći do najvećih zvanja.....
Trci brze upisat prije nego ukinu jer tesko da ces se sam uspit izborit za nesto slicno.
Sla?žem se,da su Hrvati općenito genetski modificirani za skidanje gaća i čekanje...
Ali evo, na??la se grupica altruista okupljenih u UPH, pa je krenula rje??avati svoje, a i probleme onih koji čekaju da im ih drugi rje??e...
Udru?žena ekipa starijih koji su trkali ??tafete u biv??em sistemu (ali i imali benificirani i povlastice) i mladih perspektivnih snaga, kod biv??e vlasti uspila se izboriti i za ??kolovanje (PPOP), benificirani, dane bolovanja, prijenos dana...i idemo dalje sa na??im zahtjevima, nadam se, sa jo?? boljim uspjehom, jer ovi koji su sada na vlasti, nikako ne mogu biti gori od pro??lih...
A za tebe i sve one koji jo?? čekaju čuda da se dese, pročitajte bar ovo i jo?? jednom razmislite...
Članstvo u UPH nije obaveza nego moralna odgovornost prema sebi, svojem polo?žaju u dru??tvu i svima nama koji od mora i na moru ?živimo. UPH ćlanstvom ne nudi privilegije ali nudi mogućnost da se sami izborimo za svoju dobrobit. A ??to nas je vi??e, to smo jači i konkretniji u ostvarivanju zajedničkih ciljeva i veći smo trn u oku onih koji koji rade protiv nas i koji se poku??avaju okoristiti plodovima na??eg truda i rada. Sami stvaramo sliku o sebi, kako u svijetu tako i u ovoj dr?žavi.
Svatko je pozvan i dobrodo??ao da svojim idejama i zalaganjem pomogne statusu i boljem polo?žaju hrvatskog pomorca i pomorstva. Bilo aktivno sudjelovanjem u raspravama, tehničkom podr??kom ili bilo čime ??to mo?že unaprijediti na?? rad, odnosno pasivno uplatom članarine.
Ako ste se prepoznali u prethodnom tekstu, dobrodo??li ste u UPH.
Zrile sve si napisala ka sveto pismo.Ali za borbu i ciljeve treba imat razvijenu svijest sto je na ovim prostorima jako tesko s obzirom da kod nas vlada politika gledaj sebe i svoju guzicu, drugima kako bude i svi to rade, od popa, politicara pa do naroda tako da na ove tvoje lipe stihove neces upecat nikoga.Ovo mi vise slici na margaritas ante porcos. Ljude treba dovest ili do zida ili dobro zasramit(mada su ovdje obrazi ko djonovi pa i to tesko prolazi) da bi poceli mislit svojom glavom.
Last edited: