Novi ministar pomorstva

Sorry al ovo nije istina, mislim da i ti to znas, al malo populisticki ovo izvrces. Ako referendum ne prodje, sve staje na najmanje godinu dana (do novog referenduma), ne ulazimo 2013., a image naroda i drzave vraca se cca. 12-13 godina unatrag u ocima i investitora i Europejaca.
Takav scenarij odgovara UK i Srbima, jer UK onda ima podlogu za i dalje srat po Uniji, a Srbi, jer im se opet vraca lokomotiva za koju bi se prikacili. A moguce i Bosanci. Prava ekipa nema sta, sve zemlje za uzor...

Ne razumijem zasto bi stalo?

Koliko ja znam, sve svjetske industrijske megasile nisu u EU, pocevsi od Kine, Indije, Australije, USA, Koreje i da dalje ne nabrajam. Ne vidim kako ce ulaz ili neulaz utjecati na trgovinu sa gore navedenim drzavama?
Sve ovisi o nasim pregovaracima i njihovom umjecu "trgovanja" i sklapanja trgovackih ugovora.
Koliko se sjecam, ne bas bajan primjer, al je. I nas omrazeni drug tito (o kojem zadnjih 2 g aposolutno svaka Hr novina ima bar dva clanka tjedno..) je bio na celu NESVRSTANE drzave i istoimene udruge zemalja.
Da se razgovarat o uspjesnosti ovog sistema al bar nam pokazuje da postoji i izbor i drugi put. ;)

Kako mi se cini ovde se otvorila "pandorina kutija" politickog razracunavanja i citajuci ovu temu iman osjecaj da slusam sabor i njihove beskonacne replike...
A to mi samo govori koliko smo zapravo ka narod u kurcu i kako nikad necemo na 'zelenu granu', jer je jedan ovakav forum upravo preslika naseg drustva i opceg mentaliteta, pocevsi od politike, preko nogometa i svega ostaloga...
Tako se po nasim kaficima (forumima) moze nac svaki dan 300 'izbornika' koji bi bili bolji od Bilica, i 500 'premjera' koji bi sve to puno bolje napravili i nasli rjesenja za sva nasa sranja... A radija nebi niko..
@Frenki
Moran priznat da u si prilicno informiran i zainteresiran, sta je za svaku pohvalu, a i u tvojim komentarima ima dosta argumenata i suvislih zakljucaka, i na tome svaka cast..
A brate imas i volje, a ocito i vrimena za pisanje :)
Vidin i da si prilicno jednostran i politicki opredjeljen i da te trenutacna opcija na stranci izuzetno iritira, u najmanju ruku kako je mene iritirala opcija koja je netom sisla sa vlasti ;)
Naravno, svi mi imamo pravo na svoja misljenja i opredjeljenja i moram priznat da nisam ni u ove zaljubljen, ali sam jos uvik pod domom olaksanja i radosti zbog odlaska potonje vlasti, a o tome koliko mi se kvaliteta zivota popravila samom cinjenicom sta mi se retardirana Jaca ne pojavljuje pred nosom kad god otvorim internet ili upalim tekleviziju, ne moram ni govorit..
Ovima bi ipak da malo vremena i sansu da nesto naprave pa bi onda udrija po njima, a u medjuvremenu, naravno - stat atento i reagirat koliko je god u nasoj mogucnosti na bilo kakve naznake necega sta bi nas moglo direktno ugrozit...
O mjerilima pameti i uspjeha je isto tako irelavantno raspravljat, jer su te stvari prilicno relativne..
Kvocjent inteligencije nije proporcionalan ni sa jednim ni sa drugim i za mnoge je njegova visina bila pogubna, pa se nebi ni sa tim puno zanosija..
A ni sa upravljanjem miljunskim iznosima vridnosti brodova..
Ja sam upravo zakljucija i potpisa budget za iducu godinu u iznosu od 4 ipo miljuna dolara i ne mislim da to govori o meni kao nekome ko "upravlja miljunima dolara", tako je to na svim brodovima na svitu jer je takva prioda naseg posla, a takve iste budgete potpisuju i Filipinci i Bugari i Ukrainci i Kinezi i upravitelji svih nacija na stotinama iljada brodova diljem svita...
Cjenit sebe - svakako, ali bit umjeren, prizemljen i skroman - samo je jos jedna vrlina i kvaliteta u ukupnoj slici covjeka...

@Bili Brod
Ne ovi bi po svemu trebali biti moja opcija mada sam ja apolitican medjutim problem je sto oni nisu to za sto se prodaju. A u biti meni su svi oni moja opcija jer sam lako prilagodljiv i uvijek ih tucem njhovim oruzjem.Tesko da ces u mene vidjeti neku inovativnost,a o iritaciji nema govora. Meni je to sve igra i kako sam jebao one tako cu jebavat i ove.Ali trazim jednaka pravila igre za sve. Ne volim raspravljati o tome sto bi bilo kad bi bilo vec su se prilagodit situaciji kakva bude. Jasno da kakav god bio porezni smjer pa on ce najmanje pogodit bogate(mada ne znam sto to znaci bit bogat i gdje je granica srednja klasa i bogati.Ja sam se oduvijek smatrao srednjom klasom mada sam na momente propadao i u ove siromasnije slojeve u nekim periodima svog zivota i nemam se namjeru vracati tamo gdje ne pripadam).
Cuj oni(ADZ) kakvi bili da bili s naseg aspekta vratili su nam ono sto ja mislim da nam pripada. Jos neke stvari treba poslozit u pravom smjeru i to je to.
Sto se tice vremena njega imam napretek iz razloga sto kradem od svog sna i tu pronalazim vrijeme naustrb sebe.
Sto se tice kvocijenta inteligencije on je jedino egzaktno mjerilo pameti. A lova i druga agregatna stanja iste odnosno kolicina iste mjerilo bogastva. Uspjeh i sreca sa tim nemaju nikakve veze i nekome je uspjeh i sreca nesto skroz 5. i nema veze ni s pameti ni sa lovom.Evo dosta mojih prijatelja njima je jedina sreca biti pijan i drogiran po mogucnosti 24 sata dnevno,ali ne mogu ulaziti u tudje afinitete jer me to ne zanima.
Mogucu kolicinu uspjeha i srece mozda bi se dalo mjeriti kolicinom serotonina u organizmu i mozda bi se pokazalo da su oni sretniji od mene. Ne znam ali za pamet IQ jedino pravo mjerilo.Nema veze s nicim ni s uspjehom ni sa bogatstvom. A jasno ni bogatstvo nema nikakve veze sa pameti. Kakvih ja budaletina znam, glupi da se useres,a puni ko brod.
A sad pamet ima i te kakve veze sa tim tvojim budgetom.Pa zar mislis da bi ti dali da planiras budget i upravljas istim da si glup??? Cisto sumnjam.Mozda bi ti dali da cistis kumpire na tom kruzeru.Em znaci da bi dosao na tom mjestu trebas imat edukaciju,znanja,iskustvo i organizacijske sposobnosti te na kraju i imat srecu za bit prepoznat. Znaci tebe je neko prepoznao u svemu ovome i postavio na to mjesto.Nije te se bas biralo na izborima na nacin da si se sam predlozio tako da sam u ovoj prici mnogo blize istini.
Sto se tice vrlina i kvaliteta ja uvijek kazem da mi skromnost nije jaca strana i to u svim aspektima zivota.Od familje,posla,love,sexa ... ali to ne znaci da ja nisam cvrsto na zemlji. Ja sam itekako racionalan,realan i prizeman.

Le amateur - usporedjivat ove i koaliciju 2000 nema nikakve logike. Drugi su ljudi, druge politike i drugi povijesni kontekst. Ovima je milijardu puta gore, jer vise smo duzni, vise opljackani i cili svit je u krizi, sta nas same cini nebitnima.

Eto toliko.

Malo samokritike i pozitivnog duha nam svima treba i ja van ga od srca zelim u Novoj Godini!

jedina su??tinska razlika je ??ta vi??e nije na čelu Račan koji je ima nera??či??ćene osobne račune sa HDZ-om koji je bija po??tedija njega i njegovu stranku (opet kao protuuslugu za mirno prepu??tanje vlasti) pa se onda on revan??ira i po??tedija njih. Taj niz je nadam se konačno vi??e prekinut. ? ta se tiče povijesnog konteksta on je isti, da se ne ponavljam previ??e pisa san već o tome na tvojoj temi o EU. Sve ove takozvane promjene koje imamo tu i tamo su samo dio iste dugotrajne igre rezultat koje će biti potpuna pusto??, do sad smo ostali bez proizvodnje, pa onda i bez para i sada u trećoj fazi ostajemo i bez vlasni??tva, kako osobnog tako i dr?žavnog. Tim vi??e mi je Linić mr?ži jer san posve siguran da on dobro zna poglavlje iz Kapitala o pauperizaciji stanovni??tva jer je pro??a ??kolu u onom sistemu, a da je novokomponirani ekonomist moga bi se bar pravit blesav da mu je to nepoznato. Tribamo se na ove derat odma sad, a i to je sa zaka??njenjem, a kad nas oderu onda se neću niti trudit kukat i ?žalit, nema koristi od toga. Kao i alegorijski Cigo koji po??alje sina na bunar sa vrčem pa mu odma doma zalipi ple??čurinu, jer kasnije ako razbije vrč nema koristi.

Novi list 03.01.2011.

Novi list 03.01.2011.

Članak
NOVI LIST

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Komadina-Pomorcima-cemo-dati-ono-sto-im-po-slovu-Pomorskog-zakonika-pripada
slika uz clanak :cool:
591580.jpg

BIROKRATSKE ZAVRZLAME NOVI MINISTAR MORA USTRAJAT ĆE NA PROVOĐENJU POMORSKOG ZAKONIKA
Komadina obećao riješitistaž i mirovinu pomoraca
U suradnji s drugim nadležnim tijelima Ministarstvo mora ustrajat će na zaštiti prava pomoraca, kazao je Zlatko Komadina. Radi se o pravu na beneficirani staž i mirovinu sa 60 godina
RIJEKA Novi ministar mora, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina obećao je pomorcima dati ono što im po slovu Pomorskog zakonika pripada. U svom odgovoru na naš upit ministar je jasno dao do znanja da je svjestan birokratskih zavrzlama oko ostvarenja prava pomoraca na beneficirani radni staž i umirovljenje sa 60 godina života, odnosno činjenice da država pomorcima već dvadeset godina daje i oduzima davno stečena prava, kakva u međuvremenu nesmetano ostvaruju njihovi kolege iz ostatka svijeta.
– Uvođenje beneficiranog staža za sve hrvatske pomorce bila je intencija zakona, a time je i zaokružena socijalna reforma za pomorce. U tom kontekstu u suradnji s drugim nadležnim tijelima ovo će Ministarstvo ustrajati na zaštiti prava hrvatskih pomoraca, rekao je Komadina ističući da će se zauzimati da se pomorcima osigura mogućnost ostvarivanja svih njihovih prava koja imaju sukladno Pomorskom zakoniku.

Pismo kapetana

Izmjenama Pomorskog zakona koje su na snagu stupile u lipnju 2011. godine pomorcima je, podsjećamo, omogućen odlazak u punu starosnu mirovinu s navršenih 60 godina i 15 godina Â?čisteÂ? navigacije, a vraćeno im je i birokratskom odlukom gotovo dva desetljeća uskraćivano pravo na beneficirani radni staž. Iako je intencija zakona, kako je istaknuo Komadina, bila da se napokon riješe problemi pomoraca s umirovljenjem
U istom košu sa zastupnicima

Komentirajući tumačenje HZZO-a i Ministarstva gospodarstva Predrag Brazzoduro ističe da su time pomorci su strpani u istu kategoriju sa saborskim zastupnicima, iako se visina mirovine za pomorce ne određuje posebnim propisima.
– Pravom na beneficirani staž pomorcima se ništa ne poklanja, već im se samo daje mogućnost da plaćaju dodatno osiguranje upravo kako bi mogli u mirovinu sa 60 godina. Naše istraživanje pokazalo je da tri četvrtine pomoraca starijih od 55 godina više ne ispunjava psihofizičke uvjete za rad na brodu. Zar se državi više isplati da ti ljudi idu u invalidsku mirovinu, jer više ne mogu obavljati posao, ili da im omogući da plaćaju staž s povećanim trajanjem i time zapravo sami plate mogućnost ranijeg umirovljenja, kaže Brazzoduro.
i radnim stažom, praksa je pokazala da su nakon izmjena zakona pomorci suočeni s novim problemima u ostvarivanju tih prava. Na to je, na samom isteku prošle godine, novog ministra pismom upozorio i dubrovački kapetan Ivo Banović, koji je posljednje dvije godine proveo na mjestu šefa kadrovske službe u Dubrovačkoj Atlantskoj plovidbi, a upravo ovih dana se vraća zvanju pomorskog kapetana i odlazi na brod.
– Nakon dugo godina borbe za povrat priznavanja beneficiranog staža za pomorce te samim time i priznavanja teškoće njihovog poziva, donesen je Pomorski zakonik koji formalno daje pomorcima to pravo. Kako u ovom trenutku izgleda, još će proći neko vrijeme da pomorcima to pravo bude priznato i u praksi. A u svemu tome najgore i najžalosnije bi bilo da, usprkos svim dosadašnjim deklaracijama i zvučnim objavama da su pomorci napokon priznati i socijalno zbrinuti u našoj domovini, ispadne kako je riječ o još jednoj prijevari kojom će im teškom mukom zarađeni novac biti oduzet i pretočen u našu praznu državnu blagajnu, kaže Banović o motivima slanja pisma.

Apsurdna situacija

Jedan od najvećih problema s ostvarivanjem prava pomoraca je tumačenje Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Ministarstva gospodarstva da pomorci ne ostvaruju pravo na zaštitni mirovinski dodatak, budući da ostvaruju pravo na mirovinu po posebnom propisu, a ne po Zakonu o mirovinskom osiguranju. Bez dodatka, koji je prošle godine iznosio 27 posto, pomorci su dovedeni u apsurdnu situaciju da im je isplativije otići u Â?običnuÂ? prijevremenu mirovinu, nego u punu pomoračku, čime su izmjene Pomorskog zakonika postale besmislene. Takvo tumačenje, objašnjava tajnik Sindikata pomoraca Predrag Brazzoduro, u suprotnosti je sa samim Pomorskim zakonikom, koji određuje uvjete za umirovljenje, ali i jasno kaže da se visina mirovine za pomorce određuje sukladno Zakonu o mirovinskom osiguranju, dakle kao i za svakog drugog Â?običnogÂ? radnika.
Marinko GLAVAN

Last edited:
....
Sto se tice kvocijenta inteligencije on je jedino egzaktno mjerilo pameti....
Ne znam ali za pamet IQ jedino pravo mjerilo.

Dear Mr. Frankie

Emocionalna Inteligencija (samokontrola, revnost, ustrajnost, motivacija...) je va?žnija od kvocijenta inteligencije IQ. ;)

Dear Mr. Frankie

Emocionalna Inteligencija (samokontrola, revnost, ustrajnost, motivacija...) je važnija od kvocijenta inteligencije IQ. ;)

Tako i oni sta imaju maloga pisu kazu da je sve u tehnici. A inace ostavljam ti na slobodnu procjenu da ocjenis moju emocionalnu inteligenciju s obzirom na ove 4 osobine koje si naveo.

Last edited:
Tako i oni sta imaju mali qrac kazu da je sve u tehnici. A inace ostavljam ti na slobodnu procjenu da ocjenis moju emocionalnu inteligenciju s obzirom na ove 4 osobine koje si naveo.

Da, tvoj umjereno vulgarni post je dokaz da si u pravu, naravno, kao i obično.

Kako bilo, ljudski mozak se dijeli na dva dijela:
- dio koji misli (Intelekt)
- dio koji osjeća (Emocionalni)
Emocionalni dio uma je mnogo br?ži od Intelektuaknog dijela.

Pa po ovome tvome mi je emocionalna inteligencija brza. I kako mi je post vulgaran??? Stvari treba nazvati pravim imenom. Ali evo samo za tebe cu napisat piso jer vidim da ovdje imam posla s djecom,a ne zelim negativno uticat na njihov razvoj u bilo kojem smislu. Jer znas kakva su djeca sto vide i cuju i oni sami ponavljaju,a to mi nije namjera.
A sad da li sam naravno kao i obicno u pravu to opet ostavljam tebi na prosudbu.Ja bi jasno volio da jesam jer mi to dokazuje da mi ni emocionalna ni intelektualna inteligencija nisu zaruzinavile.
Sad sto se tebe tice ne znam koja ti od ove dvi inteligencije skripi pa da se konstantno vatas mene,a rezultat ti je porazavajuci i to svaki puta..

Last edited:
Pa po ovome tvome mi je emocionalna inteligencija brza.
A sad da li sam naravno kao i obicno u pravu to opet ostavljam tebi na prosudbu.Ja bi jasno volio da jesam jer mi to dokazuje da mi ni emocionalna ni intelektualna inteligencija nisu zaruzinavile.
Sad sto se tebe tice ne znam koja ti od ove dvi inteligencije skripi pa da se konstantno vatas mene,a rezultat ti je porazavajuci i to svaki puta..

Evo ti dokaza da je Emocionalna Inteligencija br?ža od Racionalne Inteligencije. :kafa

Evo ti dokaza da je Emocionalna Inteligencija brža od Racionalne Inteligencije. :kafa

Pa sam si reka da je emocionalna vaznija od racionalne. Opet ne drzim da je to tocno,ali tvoja ustrajnost,motivacija i revnost bez samokontrole pokazuje da ti ni emocionalna inteligencija nije bas na visokoj razini. Unatoc tome ja zelim da ti i ova racionalna rodi malo ovu godinu i to bi mi bilo bas drago. Nego ajmo se mi vratit na temu pa da pokazes malo i ovu racionalnu barem u skladu sa temom i svojim mogucnostima. Postavit cu moja ocekivanja dosta nisko u svezi s tvojim mogucnostima,a samo iz razoga da me ne razocaras. Tako da ti ne bude problem premasit moja ocekivanja.Tako je i Osama Bin Laden nakon napada na blizance rekao:"Attacks exceed expectations" mada drzim da su njegova ocekivanja bila jako visoka.

Last edited:
BOLJI DANI ZA POMORCE?

Objavljeno: 03.01.2012 u 09:17
Pi??e: Zadarski list,

Komadina obećao rije??iti sta?ž i mirovinu pomoraca

Pomorci prosvjedima već tra?žili prava, sada se boje nove prijevare kojom će njihov novac zavr??iti u dr?žavnoj blagajni

Novi ministar mora, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina obećao je pomorcima dati ono ??to im po slovu Pomorskog zakonika pripada. U svom odgovoru na na?? upit ministar je jasno dao do znanja da je svjestan birokratskih zavrzlama oko ostvarenja prava pomoraca na beneficirani radni sta?ž i umirovljenje sa 60 godina ?života, odnosno činjenice da dr?žava pomorcima već dvadeset godina daje i oduzima davno stečena prava, kakva u međuvremenu nesmetano ostvaruju njihovi kolege iz ostatka svijeta.

- Uvođenje beneficiranog sta?ža za sve hrvatske pomorce bila je intencija zakona, a time je i zaokru?žena socijalna reforma za pomorce. U tom kontekstu u suradnji s drugim nadle?žnim tijelima ovo će Ministarstvo ustrajati na za??titi prava hrvatskih pomoraca, rekao je Komadina ističući da će se zauzimati da se pomorcima osigura mogućnost ostvarivanja svih njihovih prava koja imaju sukladno Pomorskom zakoniku.

Izmjenama Pomorskog zakona koje su na snagu stupile u lipnju 2011. godine pomorcima je, podsjećamo, omogućen odlazak u punu starosnu mirovinu s navr??enih 60 godina i 15 godina "čiste" navigacije, a vraćeno im je i birokratskom odlukom gotovo dva desetljeća uskraćivano pravo na beneficirani radni sta?ž. Iako je intencija zakona, kako je istaknuo Komadina, bila da se napokon rije??e problemi pomoraca s umirovljenjem i radnim sta?žom, praksa je pokazala da su nakon izmjena zakona pomorci suočeni s novim problemima u ostvarivanju tih prava. Na to je, na samom isteku pro??le godine, novog ministra pismom upozorio i dubrovački kapetan Ivo Banović, koji je posljednje dvije godine proveo na mjestu ??efa kadrovske slu?žbe u Dubrovačkoj Atlantskoj plovidbi, a upravo ovih dana se vraća zvanju pomorskog kapetana i odlazi na brod.

- Nakon dugo godina borbe za povrat priznavanja beneficiranog sta?ža za pomorce te samim time i priznavanja te??koće njihovog poziva, donesen je Pomorski zakonik koji formalno daje pomorcima to pravo. Kako u ovom trenutku izgleda, jo?? će proći neko vrijeme da pomorcima to pravo bude priznato i u praksi. A u svemu tome najgore i naj?žalosnije bi bilo da, usprkos svim dosada??njim deklaracijama i zvučnim objavama da su pomorci napokon priznati i socijalno zbrinuti u na??oj domovini, ispadne kako je riječ o jo?? jednoj prijevari kojom će im te??kom mukom zarađeni novac biti oduzet i pretočen u na??u praznu dr?žavnu blagajnu, ka?že Banović o motivima slanja pisma.
Apsurdna situacija

Jedan od najvećih problema s ostvarivanjem prava pomoraca je tumačenje Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Ministarstva gospodarstva da pomorci ne ostvaruju pravo na za??titni mirovinski dodatak, budući da ostvaruju pravo na mirovinu po posebnom propisu, a ne po Zakonu o mirovinskom osiguranju. Bez dodatka, koji je pro??le godine iznosio 27 posto, pomorci su dovedeni u apsurdnu situaciju da im je isplativije otići u "običnu" prijevremenu mirovinu, nego u punu pomoračku, čime su izmjene Pomorskog zakonika postale besmislene. Takvo tumačenje, obja??njava tajnik Sindikata pomoraca Predrag Brazzoduro, u suprotnosti je sa samim Pomorskim zakonikom, koji određuje uvjete za umirovljenje, ali i jasno ka?že da se visina mirovine za pomorce određuje sukladno Zakonu o mirovinskom osiguranju, dakle kao i za svakog drugog "običnog" radnika.

Komadina: Nema nižih cestarina, vinjete nepravedne

U vezi s uvođenjem vinjeta Komadina je kazao da to nije samo prometno već i socijalno pitanje. Oko 900 ljudi radi na naplatnim kućicama, što bi bilo oko 900 otkaza.

Na stranu to da li su opravdane vinjete ili nisu,jos vise sokira cinjenica da se 900 ljudi drzi u katastrofalno zaduzenoj firmi i to na odlicnim placama(preko 6000 kn ) umjesto da se traze rjesenja kako poslovati profitabilnije(a ona postoje),drzava ce radije krpati minuse iz proracuna odnosno novog zaduzivanja ili poreza.

Pari mi se da je sve ostalo isto.Novi prasci u starom koritu.

http://www.poslovni.hr/vi...te-nepravedne-193943.aspx
Lini

Komadina: Nema ni?žih cestarina, vinjete nepravedne

U vezi s uvođenjem vinjeta Komadina je kazao da to nije samo prometno već i socijalno pitanje. Oko 900 ljudi radi na naplatnim kućicama, ??to bi bilo oko 900 otkaza.

Na stranu to da li su opravdane vinjete ili nisu,jos vise sokira cinjenica da se 900 ljudi drzi u katastrofalno zaduzenoj firmi i to na odlicnim placama(preko 6000 kn ) umjesto da se traze rjesenja kako poslovati profitabilnije(a ona postoje),drzava ce radije krpati minuse iz proracuna odnosno novog zaduzivanja ili poreza.

Pari mi se da je sve ostalo isto.Novi prasci u starom koritu.

http://www.poslovni.hr/vi...te-nepravedne-193943.aspx
Lini

Nisu problem vi??ak radnika na naplatnim kučicama nego jednostavno manji priliv novca u dr?žavnu kasu - hrvatske ceste.
Za??to je tako? Pa evo uzmimo u obzir da vinjeta u Sloveniji ko??ta 15 eura a da se sa istih tih 15 eura mo?že?? sedam dana voziti po autocesti ??to kod nas samo da ode?? na put od Rijeke do Zagreba tamo i nazad plati?? 15 eura a da ne govorim za one koji putuju na veće relacije.Jučer sam pro??ao cijelu Slovensku autocestu od Postojne do Graca ??to je nekih 250 km X 2 za 15 eura koja mi va?ži sedam dana dok od Rijeke do Zagreba imam 2x170 km =15 eura jednokratno.
Radnici su samo izgovor a sa Frankijevim navodima se potpuno sla?žem.

Sjetite se

Sjetite se

Nemojmo nasjedat na novinarske bombe i senzacije. Dok zakoni ne stupe na snagu komentiranje "razno raznih najava" je bespotrebno tro??enje vremena.Nova vlada jo?? ne zna gdje udara doista, pretpostavljam da su udrili guzicom o tle kad su uvidjeli koliko je ona prethodna banda ustvari popljačkala i opuhala te ostavila praznu blagajnu. Ako se godinama trpjela krim organizacija na vlasti, a ??to je to onda bit strpljiv jo?? nekoliko vremena i pru?žit priliku novima.:uzdravlje

Imenovani pomocnici ministra, medu kojim i Nikola Mendrila (pročelnik UO za pomorstvo, promet i veze PG??). To bi trebao bit po nekoj logici nasljednik Babica?

Slovenija je sve bli?ža odluci da proda svoju mre?žu autocesta kako bi spasila proračun. Potvrdio je to nedavno i ministar prometa Patrick Vlačič, čime je dr?žava priznala stalna nagađanja o neodr?živom stanju u DARS-u, slovenskom dr?žavnom poduzeću za autoceste.
Rupu koja je nastala Slovenci su poku??ali zakrpati uvođenjem vinjetnog sustava naplate cestarine, ali on se pokazao proma??ajem zbog kojeg je Slovenija već 2009. bilje?žila minus od 70 milijuna eura.

Slovenija je sve bliža odluci da proda svoju mrežu autocesta kako bi spasila proračun. Potvrdio je to nedavno i ministar prometa Patrick Vlačič, čime je država priznala stalna nagađanja o neodrživom stanju u DARS-u, slovenskom državnom poduzeću za autoceste.
Rupu koja je nastala Slovenci su pokušali zakrpati uvođenjem vinjetnog sustava naplate cestarine, ali on se pokazao promašajem zbog kojeg je Slovenija već 2009. bilježila minus od 70 milijuna eura.

Pa vidis kako su Slovenci glupi. Umisto da prodaju dvi zdrave firme ka mi oni ce prodat to nerentabilno sranje I vidis Slovenci pokusali sa vinjetama i nije islo i sada kidaju bolesno tkivo,a ne mi cemo kidat zdravo da bi hranili bolesno.Pa ko je tu lud???A znas sto ce se dogodit kad mi prodamo CO i HPB??? KAd prodaju CO i HPB onda ce doc stranac i potirat pola ljudi ca imat jos veci profit(slicna prica kao i HT i uskoro u INAa) i ti ce ljudi postat problem drazve Hrvatske. Ali nema veze neka smo si mi socijalno osjetljivi. Komadina prica o osjetljivosti,a Gazimir o kriznom managementu,a narod to sve lipo pusi i divi se njihovoj socijalnoj osjetljivosti i pameti.

Last edited:
Ima jo??

Ima jo??

Oli je jo?? ??togod ostalo za prodat?Divno čudo.Jo?? ako se to proda lumenima tipa todorići,kutlote and kompanija bela uspjeh zajamčen.Velika perspektiva za djecu i unuke,radit u konzuma i sl.Svakog prvog sto marki u pa-d?že..Gdje smo dosad bili.A gdje smo svi mi bili kad se sve uopće počelo prodavat?? utali k'o piz...A sad (kad ni H od Hrvatske nije ostalo)srce junačko neda...
Zato je ponekad bolje vratit se u mi??je rupe odakle nije trebalo ni izlazit!

Back