Nove regule

Ja placam mirovinsko i zdravstveno i za dane kad sam doma tako da ne znam kako me mogu odjavit
A zasto to radis
Sta ti znace godine staza kad je suma koju si uplatia beznacajna
Placas kad si doma produzeni staz cca 500 kuna misecno
Sta oce rec npr da ces imat penziju 2600 kuna a neko ko nije placa produzeno ce imas 2500 kuna

Jasno mi je za ove Å¡ta su u godinama, jer inače će prije odapet nego uvatit 15god,ali neko u 20ima i ranim 30ima,nema smisla.

Država je mala i u dugovima i gledaju uzet lovu gdje god mogu i neće nas pustit na miru to je sigurno 100%. Zakon se mjenja svako malo i lako se može desit da ono Å¡to si uplatio nećeÅ¡ ni dobit. Ionako trenutno već puÅ¡imo za socijalno plaćamo ga a na brodu smo osigurani. A kad smo doma socijala.Ako otvoriÅ¡ Å¡tednju s istim parama i uz to životno osiguranje ( koje treba provjerit jeli dobro) možeÅ¡ skupit ljepu svotu za dalje. SPH ima svoje neke članove i to je zatvoren krug, a par naÅ¡ih agencija kao v ships RI, CB maritime odbija svoj HR posadi mjesečno za sph, htjeli oni ili ne. Par u vrhu SPH guzi se državi sa tim brojem pomoraca da dobiju na osobnoj važnosti i uhljebe se dobro, pa onda daju prijedloge državi a koji nisu dobri za nas pomorce bili u sph ili van. sph definitivno rade Å¡tetu svim pomorcima E sad koga tužit tu?sph? državu? Kome uložit uopće žalbu? Belgijanci imaju rjeÅ¡eno tako da se uplačuje 12 godina provedenih na brodu na moru i onda se dobija mirovina 2000 eur, kako sam ja čuo od njih. Rusi nemaju nikakvu obavezu plačanja, jer ima ih ko rusa pa pomorci su sitan nebitan broj, a tu je i nafta i plin.

Zasad drzava nije krivac..jer je zakon donesen...problem je sto se neke mjere provode mimo drzave i zakona koji je propisan i moze se procitat na stranicama mmpi ...vjerojatno ce trebat tuzit one koji zakon ne provode

Mmpi shit

Mmpi shit

Cijeli MMPI je obično sranje. :mad:

Čak i viÅ¡e, smatram da MMPI, sve pomorske Å¡kole i pomorski fakulteti rade "kriminal" nad pomorcima.

Kroz pomorsku škola ili fakultet prolazimo svo gradivo u vezi naših struka.

Svaki tko prođe kroz pomorsku Å¡kola ili fakultet treba dobiti AMA BAÅ  SVE SVJEDODŽBE DO RAZINE ČASNIKA!!!!

POSTOJI JEDAN JEDINI RAZLOG ZAÅ TO SE TE ISTE USTNOVE I PROGRAMI NE USKLAĐUJU:

PROPALI BI SVI GOVNARI KOJI SU SE DIGLI U NEBO SA USRANIM TEČAJEVIMA!!!!!

MMPI je hrpa nesposobnih ljudi, čisti Å¡kart od ljudi!!! :mad::mad:

Jesi ti obrtnik uz to sta si pomorac pa zato placas cilu godinu?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Od ulaska u EU svi koji imaju permanent ugovore a idu preko nase agencije i imaju normalnu prijavu na kapetaniji duzni su placat mirov/zdravstveno i za dane kad su doma

Od ulaska u EU svi koji imaju permanent ugovore a idu preko nase agencije i imaju normalnu prijavu na kapetaniji duzni su placat mirov/zdravstveno i za dane kad su doma

Imas to mozda negdi napismeno da stavis link?

Hvala

?? Prvi put cujem za ovo,stvarno jel imas nesto napismeno ili ti je netko reka ovo?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sax
Koliko je meni poznato od uvodenja mirovinske reforme za pomorce 2007 godine do danas se nista nije prominilo niti je donesen zakon a ni akt koji potvrduje tvoju teoriju...osim beneficiranog radnog staza...

Inace pise na mmpi prvi put da pomorci i njihove obitelji mogu osjecati sigurnost [emoji85]

Hm...
Ja san plaća na taj način, ali samo zato jer mi je poslodavac "preko noći" posta HR firma. Dakle, ne agencija, već onaj koji mi plaću isplaćuje. I to je bagra skuhala sa sph (namjerno koristim pisana slova).

Koja je to agencija, da ne lupetamo bez veze?

Last edited:
Cosmic e bas ta agencija sada firma
Nema ni u jednim novinama niti na netu
Iako Hr zakon kaze da svaka firma u HR mora svom zaposleniku placat doprinose,ali ovdje ocito ne
A znamo i tko je ovo skuhao

Cosmic e bas ta agencija sada firma
Nema ni u jednim novinama niti na netu
Iako Hr zakon kaze da svaka firma u HR mora svom zaposleniku placat doprinose,ali ovdje ocito ne
A znamo i tko je ovo skuhao

Pa covice napisi javno sta imas sakrivat koja je to firma? Ako ti je poslodavac Hrvatska firma onda si duzan placati davanja cilu godinu ali to bi ti triba placati poslodavac a ne ti sam. Tako da znam sigurno da svaki pomorac (koji nema veze s HR firmama) placa samo za vrijeme boravka na brodu, a ako si obrtnik onda kad si kuci placas i za obrt pa teoretski i fizicki placas svih 12 miseci u godini. To znam iz osobnog iskustva

Pa pisa san ja... jasno i glasno. Globtik tj. Martimae Regionis d.o.o. koji je poslodavac pomorcima koji plove na Jan de Nul.
Jan de Nul plaća za 6 miseci (od početka reforme) a ostatak niko. Fala bogu da je mene to nekako zateklo i fino počastilo sve odjednom za period od 1.9. do kraja svibnja.

E.. a to tko to triba plaćat je drugi par postoli... ja san se srića maka, izija govno i ne želim se uopće sa tim viÅ¡e zamarat. DoduÅ¡e sad ga plaćam sam, ali samo za vrime provedeno na brodu. Neda Å¡vabo niÅ¡ta mamicu mu.

Danas sam bio do HZZO, u uredu u Maksimiru. PoÅ¡to sam prekoračio 30 dana od iskrcaja, postoje sljedeće alternative :

1.Prijaviti se solo i plaćati zdravstveno, te se odjaviti prije odlaska na brod
2.prijaviti se preko bračnog ( izvanbračnog ) druga i opet odjaviti kad se ide na brod
3.pokrenuti upravni postupak posebnom zamolbom, pa kad se riješi

Tako, to se dogodi kad se ne prijavi unutar 30 dana od iskrcaja. Ovdje nije potrebno donositi pomorsku knjižicu na uvid, niti treba ići na biro rada.

Zaključak. Čekam sljedeći ukrcaj, a ako se ne budem osjećao dobro, to jest kad mi pozli od svega ovoga, pođem i prijavim se solo ( para 1 )-

P.S. Mislim da sam vidio neku temu o drugoj putovnici........

Back