Ncl

NCL otkupljuje Norwegian Sky, sve se kao nema.

A od koga otkupljuju to govno staro pa sta to nije njihovo? To je ramina koja naviga od Miamia do NAssau-a i nazad jer nemoze nigdi dalje se uputit od straja :hihi
Bia sam tamo par ugovora pa me cudi da su je uopce ikom prodali ako je sad opet otkupljuju. Bilo bi bolje da itkupe opet Norwegian Dream jer sam cuja da ga je Star cruises sredia u dobar brod jer je isto bia rbina za skovace. (nisu ga tili ni grci kupit onda znas kakav je:hihi )

Hm

Hm

Sky su otkupili od Star cruises posto je to brod bija od Stara.
A sta se tice Dreama, viruj mi da je to brod o kojem svaki pomorac sanja (koji voli puno radit :hihi)
Nego Dalmos kako doci na offshore ti meni reci :p

A od koga otkupljuju to govno staro pa sta to nije njihovo? To je ramina koja naviga od Miamia do NAssau-a i nazad jer nemoze nigdi dalje se uputit od straja :hihi
Bia sam tamo par ugovora pa me cudi da su je uopce ikom prodali ako je sad opet otkupljuju. Bilo bi bolje da itkupe opet Norwegian Dream jer sam cuja da ga je Star cruises sredia u dobar brod jer je isto bia rbina za skovace. (nisu ga tili ni grci kupit onda znas kakav je:hihi )

KUPLJENO po sistemu : Vidjeno-kupljeno,he,he.....

Buduci sam na Sky-u da malo uzmem u obranu nesretnu (dosadasnju) sudbinu broda.Stanje se podosta promjenilo u prosle dvije godine,nema vise toliko breakdown-a,NCL je ulozio dosta novca u AC sistem,poprilicno water/air cooler-a dolazi za AC substation-e(evo samo jucer 10-12 komada).Prosle godine su cijelu zonu 1 (deck-ove posade:2,3,4) izmjenili kompletne cjevovode air conditiona i sve sto je bilo zacepljeno.Radove je obavljala neka njemacka firma par tjedana.Ljudi su drzali otvorena vrata jer nije bilo protoka vode do vecine kabina,cak i kad bi samo prolazio ispred osjecao bi solidan smrad,prakticki bez izmjene zraka.To je sada proslost.Navodno zahvaljujuci pismu assitentice hotel director-a (Malezijka) na pravu adresu,pa su sredstva pronadjena.

Osmoze su u potpunosti sanirane,nove high pressure pumpe i druga oprema,gotovo pa da nema problema zadnju godinu dana.Evaporatori rade,potpuni retubing napravljen na obadva kroz proslu godinu,ne vidim da se zale na proizvodnju.

Glavni strojevi se redovno servisiraju,nema ogranicenja na nijednome,svi turbo chargeri su ili servisirani ili u potpunosti zamijenjeni (kucista su bila ispucana na dosta njih).Ostala oprema kontrolna takodjer dosta solidno stanje,pao je broj service ordera za 60-80 posto (posebno elektricni motori isl.)

Poanta je da se Sky malo oporavio,naravno sva ona ruzina u komp 7,8,9 kada su Amerikanci vozili sa pola metra vode u njima tesko da ce ikada biti u potpunosti rijesena,ali stalno se mijenju cjevovodi,extra repairman-i i engine boys,to se stalno kida i mijenja.

Cak su mijenjali kompletan pod u pekarnici jer je skroz propao i curilo je na motor broj 6.Nove plocice i oprema za mess-ove itd.

Nemojte lose o Sky-u,ako vec niste ovdje,a niste bar ne zadnje tri godine otkad sam ja tu.Upoznali smo se kad ste bili prvi na Dawn-u a ja dolazio u posjet automaticaru.

Pozdrav sa Sky-a

Pozdrav kolega

Meni je od srca drago ako je Sky dobio facelifting i to tamo di meni kao strojaru najvise znaci a to su tehnicke stvari. Nisam nista lose mislia (na zlocesti nacin) samo mi je bilo cudno da je brod koji je koliko sam ja znao bio od NCL-a ponovo prodan NCL-u a kad sam ja dosao na njega bio je totalno rasulo.( iman slike) Malo smo mu dizali standard ali ej jako tesko nakon Amerikanaca koji su ga namjerno unistavali

Ako si tu pozdravi mi ekipu pocevsi najprije od Rina,Mate,Dina itd... Naravno veliki pozdrav ch.struje Castru Legendi a zao mi je sta je ovaj svit napustio kapo Otto.

Aj zivia i no hard feelings.

Last edited:
Pozdrav kolega

Meni je od srca drago ako je Sky dobio facelifting i to tamo di meni kao strojaru najvise znaci a to su tehnicke stvari. Nisam nista lose mislia (na zlocesti nacin) samo mi je bilo cudno da je brod koji je koliko sam ja znao bio od NCL-a ponovo prodan NCL-u a kad sam ja otisao sa njega bio je totalno rasulo.( iman slike)

Ako si tu pozdravi mi ekipu pocevsi najprije od Rina,Mate,Dina itd... Naravno veliki pozdrav ch.struje Castru Legendi a zao mi je sta je ovaj svit napustio kapo Otto.

Aj zivia i no hard feelings.

Brod je bio u vlasnistvu Genting Group Hong Kong koja je u posjedu Star Cruises-a,tako je barem objasnjeno u izjavi za javnost povodom kupnje tj.prijenosa vlasnistva jer je takodjer napomenuto da ce financiranje transakcije biti izvedeno od Genting-a.Iznos koji je bio naveden je 260 milijuna $.Uglavnom ovo je vjerojato finaliziranje nekih vlasnickih prava a ne stvarna kupovina,barem ne cash-om/zajmom banke.

Mate je nestao bestraga,nikome se ne javlja nakon sto je uzeo leave of absence prije par mjeseci.Dino je tu,Rino dolazi za 15 dana.Castro mahnita kao i obicno,a Otto je partio;nema vise Chi Gong lekcija ranim jutrima.
Pozdravi Alena ako ste zajedno.

Pozdrav

Proso sam Itervju.Norwegian star 17 jun.Hvala svima koji su mi poslali kontakte.

Cestitam :uzdravlje

Eto,ja sam mislio da ces ovdje doc ali te poslalo na Star-a,nije los brod a imas dobru ekipu. Ukrcat ces se sa sefom struje,moj sugradjanin i odlican momak. Drugi sef ti isto nije los,malo cudak ali ne tlaci i ne mijesa se u posao.
Sretno sa imigracijom u N.Y. Javi ako trebas jos kakav info i obavezno se oglasi kad ti prodje handover (nadam se da su ti rekli da imas 2 tjedna overlap pa ti krece 12 tjedana ugovor) . :hihi:hihi:hihi

Last edited:
Hvala High Voltage,Kazi mi molimte za ove cipele ja nemam to dje kupit a nemam vremena da porucim online?Tezak dan danas moram trazit doktore za ovaj medical.:(
Ako ti nije problem dan mi na mi napises sta me ocekuje idem kao EL.Eng dosada sam radio samo na kontejnerima i riferima

Hvala High Voltage,Kazi mi molimte za ove cipele ja nemam to dje kupit a nemam vremena da porucim online?Tezak dan danas moram trazit doktore za ovaj medical.:(
Ako ti nije problem dan mi na mi napises sta me ocekuje idem kao EL.Eng dosada sam radio samo na kontejnerima i riferima

Ma nista stari,ponesi kupace obavezno,da se mozes opustit na bazenu,jer...prosla su vremena Ahrenkiel-a,he,he....prosao sam ja tu skolu odavno,izmedju ostalo i M/V Caria :)
Javim ti se na pvt:hihi

Je li netko imao ili ce imati interview za Elektricara ovu sedmicu? Posto je Vedran prosao na drugi brod,kod nas je mjesto jos uvijek otvoreno :hihi .....

Cini mi se da je ova kompanija jedina koja ce i dalje rezat place. Nema ni glasina o povecanju a kamo li povecanja haha

Cini mi se da je ova kompanija jedina koja ce i dalje rezat place. Nema ni glasina o povecanju a kamo li povecanja haha

Povecanje....nedaj Boze da nam padne na pamet tako nesto,he,he..... Po svemu sudeci,ponavlja se im se slucaj iz 2008 godine.... ako ne ulete ponov sa kakvim incentive-om,lose im se pise :hihi

Pozdrav, evo ukrcavam se na n.gem-a 15.8 kao d.cadet, pa ako moze info. sta me ceka i ako je sta nasih ljudi na brodu, hvala

Pozdrav, evo ukrcavam se na n.gem-a 15.8 kao d.cadet, pa ako moze info. sta me ceka i ako je sta nasih ljudi na brodu, hvala

ceka te mala placa,kabina sa vise vas unutra, ne bas puno posla.Ja sam bia tamo na kadeturi i nikad mi nece bit tako dobro na brodu ka ste je bilo :D

ceka te mala placa,kabina sa vise vas unutra, ne bas puno posla.Ja sam bia tamo na kadeturi i nikad mi nece bit tako dobro na brodu ka ste je bilo :D

Kako ti nece bit lipo kad nista radija nisi,aj muci nego lipo napisi coviku kakvo ga stanje ocekuje :p

Ima naÅ¡ih; jedan je staff mislin iz Splita,a ima i chief iz Dubrovnika koji nije baÅ¡ od ideje da kadet pripada na most,ali jedan drugi chief ruski Å¡ved će ti to nadoknadit i gurat te na most koliko može. Oba kapetana su jako drugačija jedan od drugoga,jedan je teÅ¡ki sitničar a drugog boli briga za sve, pa je uvik bolan prijelaz kad se sitničar vrati nazad i nađe "nered".Čuvaj se indijca navigatora, voli ga gurat koliko mu se dozvoli i iza leđa pričat laži,ali upoznati su svi sa njin tako da nije previÅ¡e opasan.Taj naÅ¡ staff navodno je prva liga za kadete,ali ga svi ostali ne vole, nadimak mu je written warning..doÅ¡a je iza mene nisan ga upozna,ali znan da je bia na Stara i tamo se zakačia sa barbon pa ga je ovi posla ća. Na Gema je prije njega bija vjerovatno najgori staff na kompaniji,tako da smo svi to dočekali sa zadovoljstvon. Sve skupa tribalo bi ti bit dobro dok god se budeÅ¡ boria za svoje pravo na mostu :)

Back