A od koga otkupljuju to govno staro pa sta to nije njihovo? To je ramina koja naviga od Miamia do NAssau-a i nazad jer nemoze nigdi dalje se uputit od straja
Bia sam tamo par ugovora pa me cudi da su je uopce ikom prodali ako je sad opet otkupljuju. Bilo bi bolje da itkupe opet Norwegian Dream jer sam cuja da ga je Star cruises sredia u dobar brod jer je isto bia rbina za skovace. (nisu ga tili ni grci kupit onda znas kakav je

)
Buduci sam na Sky-u da malo uzmem u obranu nesretnu (dosadasnju) sudbinu broda.Stanje se podosta promjenilo u prosle dvije godine,nema vise toliko breakdown-a,NCL je ulozio dosta novca u AC sistem,poprilicno water/air cooler-a dolazi za AC substation-e(evo samo jucer 10-12 komada).Prosle godine su cijelu zonu 1 (deck-ove posade:2,3,4) izmjenili kompletne cjevovode air conditiona i sve sto je bilo zacepljeno.Radove je obavljala neka njemacka firma par tjedana.Ljudi su drzali otvorena vrata jer nije bilo protoka vode do vecine kabina,cak i kad bi samo prolazio ispred osjecao bi solidan smrad,prakticki bez izmjene zraka.To je sada proslost.Navodno zahvaljujuci pismu assitentice hotel director-a (Malezijka) na pravu adresu,pa su sredstva pronadjena.
Osmoze su u potpunosti sanirane,nove high pressure pumpe i druga oprema,gotovo pa da nema problema zadnju godinu dana.Evaporatori rade,potpuni retubing napravljen na obadva kroz proslu godinu,ne vidim da se zale na proizvodnju.
Glavni strojevi se redovno servisiraju,nema ogranicenja na nijednome,svi turbo chargeri su ili servisirani ili u potpunosti zamijenjeni (kucista su bila ispucana na dosta njih).Ostala oprema kontrolna takodjer dosta solidno stanje,pao je broj service ordera za 60-80 posto (posebno elektricni motori isl.)
Poanta je da se Sky malo oporavio,naravno sva ona ruzina u komp 7,8,9 kada su Amerikanci vozili sa pola metra vode u njima tesko da ce ikada biti u potpunosti rijesena,ali stalno se mijenju cjevovodi,extra repairman-i i engine boys,to se stalno kida i mijenja.
Cak su mijenjali kompletan pod u pekarnici jer je skroz propao i curilo je na motor broj 6.Nove plocice i oprema za mess-ove itd.
Nemojte lose o Sky-u,ako vec niste ovdje,a niste bar ne zadnje tri godine otkad sam ja tu.Upoznali smo se kad ste bili prvi na Dawn-u a ja dolazio u posjet automaticaru.
Pozdrav sa Sky-a