Ncl

Da ja vas ljudi nešto pitan vezano za NCL..,

A ne znam GB Arrow.., da li zagrebavaš ili si ovo doista doživija?!

Malo mi je vjerovatno da neki banderaÅ¡ ima toliki utjecaj da bi mogao nuditi 100% siguran posao. JoÅ¡ manje je vjerovatno ako se govori o NCL kompaniji. Mislim da maksimalno Å¡to može jest - može eventualno na-čuti ili saznati kada postoji potreba na kompaniji za ljudima neke struke i može ti reći - "sluÅ¡aj, čuo sam da će primati novih ljudi" itd. Tako su i timunjeri na MSC svi govorili da su na "ti" s Marescom.., imali su običaj reći: "Zva sam Maresca..." - i Maresca se odmah javio dočim se ovaj naÅ¡ predstavio gospođi Å¡to radi na distribuciji poziva. Te priče sam sluÅ¡ao od ljudi koji znadu ukupno 10 riječi talijanskog jezika, a od tih 10 riječi jedna je "cazzo".

GB Arrow, BTW, jučer sam saznao neugodnu vijest - jedan kolega iz ST je imao prometni udes.

Već danima je u komi.., ajme.., nesreća motorom.

Last edited:
Nisan čua niÅ¡ta, a Å¡ta ću stislo sa svih strana pa slobodnu samo priletin onako. Kvragu, valjda će se Å¡kapulat.
Nego san vidija ovde prije jedan post koji je bia masu neugodan i baca mi je na sprdnju pa ga je neko izgleda uklonija a i bolje da je. Ovde je biće nekima masu dosadno i nemaju pametnija posla pa piÅ¡u svaÅ¡ta Å¡ta im pade na pamet. Bilo bi in bolje da tu svoju energiju utroÅ¡e negdi na terenu za mali balun kad već nemogu u postelji. A neki su me prijatelji već upozorili da se ovde u zadnje vrime samo sprda i da ovo nije forum koji je prije bija i da su ozbiljni ljudi digli sidro baÅ¡ zbog te grube zajeb....je. Ja san se prijavia jer su mi tribali savjeti i pomoć, i fala onima koji su mi dali podrÅ¡ku i kvalitetne savjete. Ali morate se ljudi malo uozbiljit ako mislite naprid, ovo je sada ka oni fejsbuk di se meni dica zafrkavaju po cile dane a i možda gore jer ovde ka Å¡ta čitan puno ljudi traži pomoć i savjete a naleti na neke da mi oprostite drkađije. Inače fala svima na pomoći. JoÅ¡ ću ja ovde pisat naravno neću sad prestat. Ajte bog.

Bravo, svaka ti je ric na mistu!!!! :uzdravlje

Nisan čua niÅ¡ta, a Å¡ta ću stislo sa svih strana pa slobodnu samo priletin onako. Kvragu, valjda će se Å¡kapulat.
Nego san vidija ovde prije jedan post koji je bia masu neugodan i baca mi je na sprdnju pa ga je neko izgleda uklonija a i bolje da je. Ovde je biće nekima masu dosadno i nemaju pametnija posla pa piÅ¡u svaÅ¡ta Å¡ta im pade na pamet. Bilo bi in bolje da tu svoju energiju utroÅ¡e negdi na terenu za mali balun kad već nemogu u postelji. A neki su me prijatelji već upozorili da se ovde u zadnje vrime samo sprda i da ovo nije forum koji je prije bija i da su ozbiljni ljudi digli sidro baÅ¡ zbog te grube zajeb....je. Ja san se prijavia jer su mi tribali savjeti i pomoć, i fala onima koji su mi dali podrÅ¡ku i kvalitetne savjete. Ali morate se ljudi malo uozbiljit ako mislite naprid, ovo je sada ka oni fejsbuk di se meni dica zafrkavaju po cile dane a i možda gore jer ovde ka Å¡ta čitan puno ljudi traži pomoć i savjete a naleti na neke da mi oprostite drkađije. Inače fala svima na pomoći. JoÅ¡ ću ja ovde pisat naravno neću sad prestat. Ajte bog.

Nisam ni ja saznao iz novina, nego mi je jučer rekao jedan prvi makinje koji mi je prijatelj. A ovaj s gear-a je njemu prijatelj i popijemo ponekad kavice zajedno. Neugodno mi je bilo čuti, jer znam da ima malu djecu.., a vidiÅ¡ kakva je situacija u zemlji - da si zdrav ne'moÅ¡ zaraditi kunu itd.

Å to se tiče kritike foruma, odbacujem je kao neutemeljenu! Ovo je za pomorca - da se tako izrazim -

The best source of information and news.​

Malo se zezamo jedan s drugim - mi koji se poznajemo, ili smo popili poneku pivu skupa tu i tamo.

Aj, živija i nadajmo se da će se ovaj izvući.

:uzdravlje

...Ovde je biće nekima masu dosadno i nemaju pametnija posla pa piÅ¡u svaÅ¡ta Å¡ta im pade na pamet. Bilo bi in bolje da tu svoju energiju utroÅ¡e negdi na terenu za mali balun kad već nemogu u postelji. A neki su me prijatelji već upozorili da se ovde u zadnje vrime samo sprda i da ovo nije forum koji je prije bija i da su ozbiljni ljudi digli sidro baÅ¡ zbog te grube zajeb....je. Ja san se prijavia jer su mi tribali savjeti i pomoć, i fala onima koji su mi dali podrÅ¡ku i kvalitetne savjete. Ali morate se ljudi malo uozbiljit ako mislite naprid, ovo je sada ka oni fejsbuk di se meni dica zafrkavaju po cile dane a i možda gore jer ovde ka Å¡ta čitan puno ljudi traži pomoć i savjete a naleti na neke da mi oprostite drkađije. Inače fala svima na pomoći. JoÅ¡ ću ja ovde pisat naravno neću sad prestat. Ajte bog.

Pa jasno da nam je dosadno i da pisemo svasta. I sad ako dobro znas analizirat vjerujem da ces iz svega toga izvuc jako korisne savjete. Cini mi se ponekad da mi je ovo najbolje iskoristena energija.Dostiga sam stadij perpetum mobilea.Koliko god se ovdje ispusem jos vise mi se vrati.
Ozbiljni ljudi poput maninjorga,zrile su otisli u nepovrat steta ali sta je tu je,a oni koji su ovakvu zajebanciju unatoc svemu mogli trpit su dozivotno banirani.
Uozbiljit se da bi isa naprid. Ja sam totalno neozbiljan i svaki dan u svakom pogledu sve vise napredujem. Cilj mi je u konacnici doc na nivo djeteta. To ce mi bit najveci uspjeh u zivotu.
I sad sta da mjenjam pobjednicku formulu,pari da sam lud. Uozbilji se ti ili uneozbilji sto vec ,ali svakako radi suprotno od ovoga sto sada radis jer vidis da ti ne ide od ruke.
I jasno da ces ti ovdje jos uvijek pisat dokle god ne nadjes posal,a onda crna zemlja. Takve ja zovem plesali su jedno leto.
Sad ne znam hoces li me razumit ali saljem ti tajne poruke dahom nocnih vetrova,ali ne znam da li prolaze pored rajskih vrtova????

Kadetura na NCL- pitanje, savet...

Kadetura na NCL- pitanje, savet...

Pozdrav svima,

ja bih zamolio pomorce koji poznaju prilike na NCL da mi daju savet oko prihvatanja ponude.

Dobio sam ponudu za deck cadet ili junior officer kako oni to kazu.

Zanima me kakve su sanse za napredak na NCL nakon kadeture, i sa posedom OOW brevete, ako se covek pokaze kao dobar radnik. tj zanima me da li kompanija uzima kadete da bi kasnije dobila oficire ili iz nekih drugih razloga...

Hvala unapred.

Inace plata je 464$ i kabinu cu deliti sa jos 3 cimera.

Recepcioner na NCL-u

Recepcioner na NCL-u

Pozdrav, imam priliku ukrcat se na NCL i radit kao recepcioner (za početak nadam se), kakva su vaÅ¡a iskustva, jel se ispalati, kakva je zarada, radno vrijeme, spavanje po kabinama u 2,3,4..ili kako već.

Hvala.

bok ljudi! da ne otvaram novu temu.
kakvo ja stanje sa stolarina na Ncl,uvijeti,plače?
ima li naših na toj poziciji?

bok ljudi! da ne otvaram novu temu.
kakvo ja stanje sa stolarina na Ncl,uvijeti,plače?
ima li naših na toj poziciji?

@don
Na NCL-u je pozicija stolara pretezno za filipince i imas dugi ugovor a placa i nije nesto koliko ja znam.

@Kale
NA recepciji ima svega tako da sansa uvik postoji a uvjeti nisu bas idealni ali za iskustvo je sve dobro

Sritno

@don
Na NCL-u je pozicija stolara pretezno za filipince i imas dugi ugovor a placa i nije nesto koliko ja znam.

@Kale
NA recepciji ima svega tako da sansa uvik postoji a uvjeti nisu bas idealni ali za iskustvo je sve dobro

Sritno

bok dalmos,
tako je više manje na svim kruzerima osim MSC?
tamo imaju joÅ¡ naÅ¡e stolare i dobre plače(tako su mi rekli)?
HVALA

Back