Ncl

Moze li mi netko dati informaciju koliku placu na NCL-u ima 2nd assistent engineer (3rd engineer) i koliki ugovor?

Bok ekipa svima.Ja sam potpuno novi na ovom forumu a isto tako i u navigaciji.Naime diplomirao sam brodsku elektrotehniku te sam se prijavio na RCCL.Odradio sam i pismeni i usmeni te su me obavijestili da sam odobren od superintendenta za Cadet program.Mo?že li mi netko objasniti kako bi to islo,jer sam mislio da kadeti mogu biti samo od stroja i palube.Kako bi to islo,koliko mjeseci kao kadet,te sto iza toga,na koju bi me poziciju primili te koja je hijerarhija na RCCl?Procitao sam cijelu ovu temu ali ima samo hijerarhija na NCL-u ne na royalu.Ako mi netko moze pojasnit bilo bi super.

Isti sam post stavio na temu Royala ali nije bas aktivan forum pa sam mislio da bi ovdje moglo prije.

Na celebrity mislim da je pozicija assistant el. I ugovor je nekih 6-7 miseci, lova oko 1800 usd, kako je celeb. Pod rojalom mislin da ti je slican ili isti sistem samo nesto manja placa, eto to je sta ja znan

nisam na putnickim brodovima ali ovo sam nasao na netu pa neka kolege isprave ako treba ovo je prikaz koji je uopbicajen na putnickim brodovima

Bok ekipa svima.Ja sam potpuno novi na ovom forumu a isto tako i u navigaciji.Naime diplomirao sam brodsku elektrotehniku te sam se prijavio na RCCL.Odradio sam i pismeni i usmeni te su me obavijestili da sam odobren od superintendenta za Cadet program.Može li mi netko objasniti kako bi to islo,jer sam mislio da kadeti mogu biti samo od stroja i palube.Kako bi to islo,koliko mjeseci kao kadet,te sto iza toga,na koju bi me poziciju primili te koja je hijerarhija na RCCl?Procitao sam cijelu ovu temu ali ima samo hijerarhija na NCL-u ne na royalu.Ako mi netko moze pojasnit bilo bi super.

Isti sam post stavio na temu Royala ali nije bas aktivan forum pa sam mislio da bi ovdje moglo prije.

Odgovorio sam ti vecinu na tvoj PM prije nego sam vidio ovaj post.
Bilo bi bolje da ti sve kaze netko sa Royala, ovako ti ja mogu rec samo koliko saznam od kolega kad idem u posjete brodovima od RCCL-a (a idem cesto;) ).
Dakle "hijerarhija" je ovakva:
1. Chief Electrical Engineer (manja placa nego na NCL-a,barem vecini - provjereno :p)
2. 1st Electrical Engineer (u prosjeku bolja placa nego na NCL-u Automation Eng-u, ali opet ovisi kako tko ima senioritija na NCL)
3. Electronic Engineer (mislim da je ista placa kao 1st Electrical Eng.)
4. 2nd Electrical Engineer (ima ih 4 na Voyager klasi, vjerojatno vise na vecim brodovima i imaju dosta bolju placu nego Electrical Eng na NCL-u, pogotovu za pocetnike bez senioritija na NCL).
Za dalje nisam siguran...

Last edited:
Ljudi ja san prezadovoljan na NCL-u.Slobodan sam setat okolo bey da pitam,opustena je atmosfera,a sta se tice ugovora i place,jos uvik je fala bogu 6 miseci i 2400 po ugovoru,al da san moga uvatit vise na nekog Disneya ili Princesa isa bi,ovako zadovoljan san sa ovin sta je upalo.Mislim da ako ne nanjusim promotion(a nakon jednog ugovora sigurno ni necu),da cu vjerovatno i ja iskoristit ovaj NCL kao odskocnu dasku na drugu firmu i to koliko sam shvatio dosta dobru dasku.Jedno pitanje za ove sto su vec bili ovdje u mojoj poziciji,koliko zapravo mogu nagurat placu sa prekovremenima?I nakon 10 dana ovdje jos nemam konkretan odgovor od nikoga,a neda mi se cekat kraj mjeseca,lakse je pitat na sveznajucem forumu :) Pozdrav sa Gem-a

Pozdrav svima!

Ka sta ste i sami primjetili, ja sam novi na forumu i odma bi vas zamolija za odgovore na par pitanja.
Jeli iko cuja sta od Brian Perez-a zadnjih par miseci i jeli se ko od vas ukrca ( ili zna da se neko ukrca ) za 1st Off na NCL-a. Prosa sam intervju s njim prije skoro godinu dana i reka mi je da cu tribat pricekat par miseci dok se otvori misto i od tad ka da je u zemlju propa. Jel on jos uvik tamo u kadrovskoj ili ga je neko zaminija?
Slicno pitanje za Celebrity, ima sam neku semu za ic na Azamaru, dobija ponudu od Celana, ali kako sam bija na brodu mora sam odbit i ostali smo da cemo se cut ako se sta ubuduce otvori. Jel on jos uvik u kadrovskoj zaduzen za kuvertu ili?

Unaprid hvala, mirno more!

Pozdrav svima!

Ka sta ste i sami primjetili, ja sam novi na forumu i odma bi vas zamolija za odgovore na par pitanja.
Jeli iko cuja sta od Brian Perez-a zadnjih par miseci i jeli se ko od vas ukrca ( ili zna da se neko ukrca ) za 1st Off na NCL-a. Prosa sam intervju s njim prije skoro godinu dana i reka mi je da cu tribat pricekat par miseci dok se otvori misto i od tad ka da je u zemlju propa. Jel on jos uvik tamo u kadrovskoj ili ga je neko zaminija?
Slicno pitanje za Celebrity, ima sam neku semu za ic na Azamaru, dobija ponudu od Celana, ali kako sam bija na brodu mora sam odbit i ostali smo da cemo se cut ako se sta ubuduce otvori. Jel on jos uvik u kadrovskoj zaduzen za kuvertu ili?

Na N.Jade je manjkao 1.safety jedno vrime jer su dvojicu avancali.Krpali su se sa ljudima sa drugih brodova.U crew movementu je jedno vrime bila neka spanjolka da ce doc za 1. safetya i onda su je makli i na kraju prije 15 dana stavili nekog svedjanina.Inace on ti je jos tamo...

salji na trivera@rccl.com . Teresa Rivera Martinez

Pozdrav svima!

Imam ja novosti, ovdje su ti sve novosti koje te zanimaju Odrediste svih Pomoraca - Najave u Forumu : Predstavite se

Na Jadeu je imao koliko sam vidio ali su govorili nesto da ce tercima palube i makine ukinut single cabinu sto bi bio jos jedan u nizu minusa za ovu kompaniju :D

edit: Opomena za Dalmosa zbog spama

Last edited:
e hvala puno na odgovoru sonny,da znam sto me ceka veceras na razgovoru jer sam i sumlja u to da nemaju svoju kabinu kad mi je ponudija onaj perez posa!

e hvala puno na odgovoru sonny,da znam sto me ceka veceras na razgovoru jer sam i sumlja u to da nemaju svoju kabinu kad mi je ponudija onaj perez posa!

Slobodno ih pitaj, nemoj se ustrucavat jer ces 6 mjeseci bit tamo. Javi sto su ti rekli :uzdravlje

evo sinoc sam ima razgovor sa perezom,treci ima svoju kabinu,placa 2192$
plus overtime!

Nista se tu prominilo nije iako su obecavali velike promjene pogotovo juniorima(3rd eng 2nd off...) a jos da ukinu te kabine ni filipi im nebi dolazili nazad ko sta ih je vec dosta i pobiglo, ali odlicna odskocna daska za dalje.......

Cepo daj baci koji komentar nema te na NCL-ovom forumu nikako !!!!!:D

Back