Ncl

Pa ali nije placa 2 nd eng.bila 8300$ sad govore da su in digli jos plaće

Poslano s SM-A500FU putem Pomorac.net

Pozdrav

Nakon godinu i pol dana na superjahti u travnju sam se vratio natrag na NCL gdje sam prethodno odradio 8 godina (2006-2014)
Apliciranje online,intervju i ponudjena tier0 placa za poziciju electrical engineer.Dopao me jedan od novijih brodova zadnje generacije.

Intervju je vodio Arias,a u usporedbi sa intervjuima 2006 godine (moj prvi ukrcaj na NCL) sada su slali offer letter koje sam morao potpisati te skenirano vratiti.Detalji o iznosu placu i radnom mjestu,ponudjenom smjestaju,te potencijalnom brodu za kojeg me planiraju.
Sve ovo pod pretpostavkom uspjesnog prolaska medical-a i police clearance report-a nakon kojeg je slijedila karta i ostalo.

Na jahti mi je dosadilo ne imati purchase rijesen,sve sam trazis,pregovaras o cijenama i onda pazis kako brzo ce management platiti po ponudi.Tamo gdje nismo bili klijenti sa ugovorom nista se nije isporucilo prije prethodnog placanja.A to je znalo i po 6-7 tjedana trajati unutar kojih bi jahta (ponekad) otplovila pa onda cijeli proces update-a gdje smo za dostavu te ako treba doplatiti za razliku. Nema home port-a :-)

A kako svi odjeli na jahti imaju isti nacin rada po pitanju nabave taj dio je nesto gdje mi je nedostajala organizacija velikih kompanija.

U svakom slucaju jahta je zanimljivo iskustvo ali kad se odmakne od fancy i skupih rijesenja,egzoticnih destinacija ne mogu se bas (iz vlastitog iskustva jahte od 134 m sa diesel-electric propulzijom) pohvaliti uredjenim sistemom od nabave,odrzavanja,tehnicke podrske sa kraj etc.
Sve se dogodi ali daleko sporije i teze nego u slucaju velikh komercijalnih cruise kompanija.

Od jucer su ugovori 2nd Officerima palube promjenjeni u 4-2. Znaci nema vise 6 mjeseci i zbog toga ce trebati vise radne snage.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Moze li mi neko objasnit, ako nije problem, hijerarhiju struja na brodovima od ncl-a?? ZavrÅ¡avan sad ETO tečaj, joÅ¡ malo pa san gotov i planiran se ukrcat tamo.. Ugl spizdili ste me sa tin asistentima pa sa 1.2.3. electrician pa electrical eng 1.2.3. pa electronical eng 1.2.3., niÅ¡ta mi vise nije jasno bogati... Ima li ko volje napisat onako Å¡turo, za nas malo manje inteligente, ko je Å¡ta, ko Å¡ta radi, koliki su ugovori itd...

Hvala!

Chief electrician engineer
Automation engineer
Electronic engineer
1 El. Engineer
2 El. Engineer
Junior electronic (bavi se telefonima i pizdarijama)
Junior electronic (nosi televiziju citav ugovor)
Ass. El. Tech.

Ova dva juniora ne znam tocan naziv... U zagradi pise ono sto sam ja vidio da (ne)rade..

P.s. chif je jasno, automaticar isto, electronical popravlja glass doors i slicno, elektricari rade sve, ova dva juniora sam napisao a asistenti mijenjaju sijalice i zavidavaju iscupane uticnice i to, sitnjarije...

Od jucer su ugovori 2nd Officerima palube promjenjeni u 4-2. Znaci nema vise 6 mjeseci i zbog toga ce trebati vise radne snage.

Onda su i trecima makine vjerovatno na 4-2 promijenili,mislio sam da ce to biti tek od januara,odlicna vijest.

Sent from my D5503 using Tapatalk

Je li III/7 certifikat za electrical rating i kad se on dobije? Je li se to dobije/polaze tek nakon odradene asistenture?
Evo meni zenska sa gori maila sta pise trazi to za assistant ETO...

Je li III/7 certifikat za electrical rating i kad se on dobije? Je li se to dobije/polaze tek nakon odradene asistenture?
Evo meni zenska sa gori maila sta pise trazi to za assistant ETO...
Mozes ga dobit nakon 6mj navigacije. Ne isplati ti se ni vadit kad mozes napravit ETO

Poslano sa mog HTC One mini 2 koristeći Tapatalk

Ajde dobre vijesti...a hoce se to odrazit na placu? Sada je 3800usd?

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Digli su je unazad neko vrijeme. Sad kada nisam tocno siguran. Znam da se dize opet 1.1.2017. Sada uvjeti stvarno nisu losi tko zeli...

Dobra vecer iman ponudu za drugog struju na NCL i cisto me zanima dali neko ima da navigaje na toj firmi i da je doma da mi da broj mobitela da ga nazoven i pitan par pitanja da ode ne gnjavin po forumu hvala puno unaprijed!!!!

Back