Msc

Trenutno stanje na MSC je da su dali dosta brodova Ukraincima,i dosta starih brodova je otislo u rezaliste.I sad se desava da su ljudi vec masu vrimena doma,a da ovi koji su na brodu ne idu doma jer ne znaju dali ce imati sljedeci ukrcaj.To je informacija iz prve ruke.Kad se zove italija dobije se informacija da se strpi ka da se radi reorganizacija,a trenutno je kuci oko 600 ljudi,medu kojima je svima prosjek nekih 6 miseci da su vec doma.Prioritet krcanja imaju oni koji su trazili prekrcaj s tih brodova koji su se predavali ukraincima i koji su isli u rezaliste,a nisu imali ispunjen ugovor od 6 miseci.Ima tu dosta oficira al jos vise nize posade koja ceka ukrcaj,tako da ako ste novi i pokusajete mislin da trenutno nema sanse tamo upast osim ako nemate neku debelu vezu.

Jedno pitanje za jude sa MSC:
Vidin da se na firmu krca priko Maresce, Bogdana iz Sinja ili Zivane iz Beograda.
Da li su svi ukrcani po istin ugovorima, odnosno na istim placama - ili se razlikuju?

Za tog Bogdana se pisalo po forumu da ga treba izbjegavati...

Evo ovako ekipa, prikjucer sam se iskrca i situacija je ovakva. Puno brodi su dali Ukrajincima, a jos 40-ak ih planiraju dat, sa tim da ce nama (Hrvati, Crnogorci, Talijani) doc otprilike 25-30 novih brodova, vecina chartera je otkazana, situacija nije bajna ali nije ni tako losa ka sta se prica. Inace Bogdan nije nista nego obican kurir koji me nazove i rece da su iz Italije pitali kad sam spreman za brod ili tako nesto, on nema nikakvog utjecaja na place, a niti ima Zivana, koliku placu imaju Talijani imamo i mi, aplikacije triba slat direktno Maresci. Eto toliko, ugovore izgleda da nece smanjit nego ce opet dignut place, ja sam ka terco ima 4200eura i sad ako stvarno dignu place bit ce super. Sta se ugovora tice ja sam se iskrca sa 5,5 miseci bez ikakvog problema i to nema ama bas nikakvog utjecaja na ocjene ili sljedeci ukrcaj.

tako sam i ja cua evo ja sam isto tako posla direktno papire sve u italiu i sad cekam da me zovu za ukrcaj prvi kao kadet, naravno poslao sam par preporuka ljudi koji su u firmi vec dugo godina

upravo saznao od kolege da msc dize place od 01.05.2008. i to kap 600, 1st 500, 2nd 400, 3rd 300 i ostali 250 eur
tako da sto se love tice jedna od firmi koja bolje placa , e sad ugovor sigurno nece biti 4 miseca...

Prije 7 nego 4 mjeseca, a i na 8 se otegne ako se nađe?? negdi u Australiji

cuja sam da su dosta smanjili place,i to svima.I da se jos uvik ceka dosta doma.Kum mi je bija kod njih priko 18 godina i sad je isa ca.

sinoc san srea jednoga moga prijatelja sta je na msc vec puste godine, kaze kako se dobro suska da ce posada ic na itf place. da ne bi bilo zabune, to bi znacilo da kogo ide sa oko 4K ojra na 1,6K usd.ti boga!

Sva niža posada na ITF osim noštroma, koga i struje. Svima koji su imali bonuse isti se ukidaju. Sorrento office, koji ukrcava europsku posadu, do kraja godine treba preći sa 84 broda u managementu navodno na 50-ak (neprovjerena informacija, ja nikakvu službenu obavjest nisam dobio!) :(

evo su mi ocu za nostroma ponudili 1700usd, neki su ostali na 4000eura ali njemu je ovo drugi ugovor a prvi za nostroma tako da je novi u firmi i popusia je, a sa ocem je triba ic jedan kogo za 1500usd....steta jedna od rijetkih firmi koja je posteno placala posadu i kadete, tako da je kadet sebi moga platit porucnicki i lipo se opustit kad dodje doma, a bogami nije se radilo nista vise nego na Jadroplova barem mi kadeti, naprotiv (prova san jednu i drugu firmu)...:uzdravlje

msc otvorena nova radna mista

msc otvorena nova radna mista

evo sam danas saznao da MSC-u u iducih misec dana izlazi 5 novih brodova i da traze prvenstveno elektricare i prve strojare pa ko je zainteresiran neka se javi bogdanu u sinj (cak su napravili i site www.mscbogdan.he :))))))))) :mad:

uglavnom za ove dvije pozicije su ostale place iste, dakle talijanski ugovor, a za ostale nazalost, prvenstveno mislim na posadu vise nista, mislim kormiral 1400 usd, :udriglavom sramota, pa na jadroplovu ima 2400 usd + mirovinsko i socijalno

:uzdravlje :uzdravlje :uzdravlje

MSC Lirica

MSC Lirica

Postovanje kolege,

Evo upravo sam primio poziv od Bogdana-MSC. Idem (ako Bog da i nista se ne promijeni) na kruzera, MSC Lirica 17og kao terco.
E sad, njega su zvali iz Italije za mene, jer sam aplicirao direkt njima, a ne Bogdanu, a racunovodstvo vise ne radi pa mu nisu rekli za placu. Zvat ce me u ponedjeljak. Zna li itko pouzdano koliko ima treci na njihovim kruzerima?

Hvala unaprijed!!

Pozdrav

evo sam danas saznao da MSC-u u iducih misec dana izlazi 5 novih brodova i da traze prvenstveno elektricare i prve strojare pa ko je zainteresiran neka se javi bogdanu u sinj (cak su napravili i site www.mscbogdan.he :))))))))) :mad:
"

Jakeld,

Ako čujes još štogod pouzdano o ovom što sam zaboldao u tvom postu - javi ovdje.
btw, digao si me s ovim trikom www... he he he

A kakav im je taj DR. Ivica Mastelić u kojeg se radi pregled ??
Koliko tu ima od profesionalnosti???
Čisto znati?želja!

Ajde bas je lijepo to cut,znaci da se i po pitanju nasih palubaraca nesto pozitivno dogadja na MSC.Nisam jos cuo da je neko od nasih na mostu tamo,ali lijepo je to cut.Talijanski loby znaci ipak pomalo popusta.
Jeli potrebna neka preporuka, oli je samostalna borba.
Hvala!

Ajde bas je lijepo to cut,znaci da se i po pitanju nasih palubaraca nesto pozitivno dogadja na MSC.Nisam jos cuo da je neko od nasih na mostu tamo,ali lijepo je to cut.Talijanski loby znaci ipak pomalo popusta.
Jeli potrebna neka preporuka, oli je samostalna borba.
Hvala!

Samostalna, vjeruj. Zvao sam Bogdana nekoliko puta, reko mi je nema sanse na kontejnere, a za kruzere da i ne pricam. Onda sam kontaktirao direktno stozer, sastavio dobar CV, skeniro sve dokumente i poslo njima, tri dana nakon toga me nazvao Bogdan, da su ga zvali iz Italije, da sam primljen, ukrcaj 17og ovog mjeseca u Genovi, Lirica - predivan brod. Eto, jedino jos ne znam za novce, posto su ga zvali kasno navecer u petak (jucer), pa da ce ih zvat u pon za sve pojedinosti, eto

Vidio sam na postu par smjernica sto se adresa tice, pa ne znam na koju si adresu ti slao papire.Ako nije problem da mi das adresu, nek se nađe.
Za sad sam na cargo,a imam i nesto putnickog iskustva tako da opcija povratka na cruiser uvjek visi.
Puno hvala na brzim odgovorima!

Back