Msc

...samo sam podijelio informaciju koju sam nedje našao i to je to...

Sa prethodnim postovima sam imao namjeru u prvom redu podijeliti informaciju. Imao sam donekle i namjeru neutralizirati falši entuzijazam kojeg šire razni tipovi poput tog gosp. Vukovića kojeg si spomenuo. Nije mi uopče bila namjera hvaliti se kako imam super plaću, srećem kolege istog zvanja koji imaju duplo više nego ja ovdje.

Znam puno pomoraca iz ranga timunjer, mazač i drugih, koji su mahom vrijedni ljudi i suma od 1800 dolara nije dovoljna nagrada za njihov rad. Mislim da u Splitu imaju oko 5000 kuna i komunalni djelatnici koji rade u gradske čistoće ili parkova i nasada. A u vodovodu imaju čak 7000 kuna, ljudi bez velikih breveta.

Vuković neka priča što hoće.., radite kako vam drago!

:kafa

Zvali su me iz agencije u Beogradu,i rekli su mi da moram proci neki test,takodje ima i u Tivtu,zna li neko nesto o tom testu ?

Ja sam bio na onaj stari test od 120 pitanja i uradio sam 50 tacno,ali ono je oder,pa su sad napravili laksi,bio mi je jedan drug rece mi da ima oko 70 pitanja a treba 75% da ti bude tacno da bi prosao mogu ti dati njegov broj pa da ga pitas ako vec nisi otisao na test ja sad vidjeh ovu temu.

Bio sam vec,moje misljenje je da oni previse traze od nekog ko prvi put treba da ide na brod.Na MSC ne znam da li si ti upoznat ali 90% kadeta je ukrcano preko veze ili placen ukrcaj.Ovo drugo su glasine,a prvo mogu da potvrdim,jer imam 10ak drugova koji su "preko veze" ukrcani.Toliko o tome koliko je taj test njima bitan.

Mene su dva puta zvali u maj i u jun kad su im izasli novi brodovi,a nisam imao nikakvu vezu,zvali su me zato sto sam na onaj test ranije uradio 50 a prosjek je bio 35,a i na intervju sa Brankom sam fino znao tako da mi je on rekao da ce me zvati ali ja nisam mogao ali otisli su moja dva druga,znam da jedan nije imao vezu a za drugog nisam siguran,ali znam da za ovu godinu su mome drugu rekli da je on zadnji ukrcan kao kadet,ali ne mora da znaci da im mozda nesto ne iskrsne.Tako da taj test odradi i ako budes kod Branka na intervju ako se dobro pokazes siguran sam da ce ti naci nesto.Plata kadetu je 700 dolara prvih 6 mjeseci,a drugih 6 1400 dolara.

Dok su prije nekih 5 godina bili vodeći u plaćama Å¡ta se tiće trgovaćkih brodova trebala je debela veza,
a sad zadnje vrime kad je plaća debelo skinuta upada se bez problema ;)

Molim vas ako mi netko tko joÅ¡ plovi na MSC može reći kolike su plaće za 4th ENG i ZA 3rd ENG ? Dali postoji razlika u plaći na putničkim brodovima i na kontejnerskim brodovima? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Sto se tice plata za 4 eng ,one se krecu od 3500 do 3800 e, 3800 je sada kada 4 eng ima obavezu da gleda refere,to mu je taj dodatni bonus koji me najvise 300 e i zavisi od broja refera koji se prevoze.

zna li itko ima li istine u pricama da MSC otvara novi ured u splitu?

navodno da grade jos 20-30 brodova....

zna li itko ima li istine u pricama da MSC otvara novi ured u splitu?

navodno da grade jos 20-30 brodova....

Neznam za ured al sluzbeno je da im kinezi grade preko 20godina koji ce oni koristit kroz time charter te ce imati nakon 20godina pravo otkupa,a izgleda da ce ih i uzeti na kraju.

Nekako ne mogu da se slozim sa navedenim...

Informacije koje kruze medju pomorcima je da MSC prave 18-20 brodova u Koreji , gdje je do sada napravljena vecina njihovih brodova , i koji su se pokazali odlicni....radi se o brodovima nosivosti 8.500-9.000 TEUS-a...

Neznam za ured al sluzbeno je da im kinezi grade preko 20godina koji ce oni koristit kroz time charter te ce imati nakon 20godina pravo otkupa,a izgleda da ce ih i uzeti na kraju.

Ti si u pravu.

U suradnji sa, uglavnom njemačkim brodarskim tvrtkama, MSC uzima u najam od 15 godina 13100 TEU brodove, sa pravom prvootkupa nakon zavrÅ¡enog trajanja najma (+/- 6 mjeseci )

Tako i piše u T/C, ato su mi i potvrdili u Ženevi,gdje zovu sve zapovjednike sa tako unajmljenih brodova, koje drže "svojima" na lagano provjetravanje mozga.

Koliko još zapravo grade, ne znam. Prošle godine su kupili od nas 2, izravno u škveru u Koreji.

Hvala...ja san nasa drugaciji shedule ali to nije ni bitno toliko....ja iden za roterdam mislin oko 15og....inace elektricar pa sad ako si bija tamo u kakvon je stanju i ima li sta za zabavu bar stolni tenis))...

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Ovo sam progugla, davno sam ja bija na MSC tako da ti neman bas informacija, sritno :uzdravlje

Hvala...ja san nasa drugaciji shedule ali to nije ni bitno toliko....ja iden za roterdam mislin oko 15og....inace elektricar pa sad ako si bija tamo u kakvon je stanju i ima li sta za zabavu bar stolni tenis))...

Imam ja kolegu koji je bio tamo. Uglavnom je priča da ta serija brodova ima gadnih problema sa Generatorima, Steering-om i tako to. Cijevi ulja na hidraulici kormila su pucale,poplava uvijek u timunjeriji. Bio je čovijek zadužen da bude tamo na straži posebno kada je manovra. Generatori imaju problema sa dovodom goriva do samih,blackout svaka 2dana. Å to se tiče prostora za stolnih, kolko se sjećam je reko da može stol stat u prostoriju ali neznam za igrače. Cijeli tim koji je bio zadužen za izgradnju tih brodova je otpuÅ¡ten od strane gazde. Bunker barža kad je dolazila nije se imala di vezat i takve stvari.
Aj otiđi tamo pa vidi kakva je situacija sada pa javi, makina je elektronski kontrolirana to znaÅ¡.
Ja nisam viÅ¡e na tim BSM-ER-KATHARINJIEN SCHIFFART ili kako se već zovu kont brodovima. Zahvaljući jednom čovijeku i kolegi trenutno na drugoj firmi.

Hvala Alenmrki...ma nema veze izgurat cu pa kako god bilo jer ionako mi je ovo zadnji na kontenjeru pa cu pribolit sve)))...kad se ukrcan napisat cu kakvo je stanje a i nadan se da imaju internet jer puna mi je kapa emailova...

Ljudi, evo ja sam trenutno na jednome brodu radim asistenturu, već sam 3 mjeseca i odlično mi je, učim se i zabavljam, nedavno sam produžio, nadam se da ću izdržati cijelu godinu, naime skrenuo sam s teme, otac mi navigaje na M.S.C.-a i jako je dobar s Rocom Marescom i nadam se da ću se i ja jednoga dana ukrcati tamo kad budem terco makine. Ima po dosta negativnih komentara (ne puno, ali ih ima) pa me malo to zabrinulo, čuo sam da je to odlična kompanija sa dobrim ugovorima i sa lijepom plaćom terca makine (cca 3500 eura) pa me zanima kako se tamo radi u makini, jeli teÅ¡ko, kakvi su ljudi, možete li podijeliti nekoliko iskustva? Lijepi pozdrav i mirno more ;)

@ senegal

Sta se tice makine na tim velikim kontejnerasima veliki problem je gorivo kojeg oni potrose abnormalno na 24h
kvaliteta goriva je jako losa sta vuce za sebon dosta problema - separatori nemogu separirat potrebnu kolicinu goriva nego ga samo doslovce transveriraju i zato 4T motori imaju velikih problema sa grijacima, filterima, VT pumpama - stalno blokiraju (plunger-i / barrel-i), problemi sa spricama ... ove sam ja probleme stalno ima, meni je prijatelj jos na tim velikim brodovima i on ima iste te probleme a brodovi tek imaju par godina??
a za 2T VIT 12K98MCC nema problema jer on guta sve bez problema,
sican se da bi prvo potrosili cilo gorivo koje bi bunkerali pa bi tek onda dobili analizu goriva ... :uzdravlje
u makini je dezurstvo priko noci jer je makina u krmi a nadgradje na sredini pa ako svira alarm :confused:tako da dezurni spava u makini

Last edited:
Back