Msc

Ja kad sam odlazio doma,poslali su email ovi IT department htjeli su da provjerim neke mogućnosti konekcija na brodu to se sve ticalo interneta. Tako da neznam Å¡ta će biti, to je kad sam odlazio sa Cma Cgm Don Giovannia..a i drugi brodovi su primili isti email da se sve to provjeri. Možda planiraju startat sa internetom tako da ima neke nade. @Gos.Jakeld taj brod se zove MSC Cristina, on nije u vlasniÅ¡tvu MSC-a on je samo u Charteru,vlasnik je E.R i neka sestrinska kompanija Katharinien SHITFART tako da je vjerojatno na njima odluka da li ce se ugrađivati oprema za internet i slično. @Senegal, samo da znaÅ¡ da su počeli rezati posadu tamo, vecinom su to brodovi Katharinien Shitfart počeli su ukidat jednog mazača i mjesto njega će biti čistač. Ass.Struje neće viÅ¡e biti nego će dolazit Kadeti makine..eto samo za info. Ovo su službene informacije na papiru od strane firme, ima joÅ¡ nekih glasina za druge stvari ali to neću govorit, ako bude čut će se već.

bice ass.struje nego su sad napravili program 6 miseci kadet palube 6 miseci ass.struj i 6 miseci kadet makinje napravili su sad jedan krug

.... @Gos.Jakeld taj brod se zove MSC Cristina, on nije u vlasniÅ¡tvu MSC-a on je samo u Charteru,vlasnik je E.R i neka sestrinska kompanija Katharinien SHITFART tako da je vjerojatno na njima odluka da li ce se ugrađivati oprema za internet i slično. ....

e to je drugo, jer bilo bi cudno da maresca ucini nesto da posadi bude ugodnje...talijane su jos prije par godina iz napolija ukrcavalia u genovu sa vlakom, da ustede na avionu....

mozda se nesto do danas promijenilo, ali prije je bilo tako...
:uzdravlje

e to je drugo, jer bilo bi cudno da maresca ucini nesto da posadi bude ugodnje...talijane su jos prije par godina iz napolija ukrcavalia u genovu sa vlakom, da ustede na avionu....

mozda se nesto do danas promijenilo, ali prije je bilo tako...
:uzdravlje

Maresca je samo crewing, a svaka cast njemu za sve sta je napravija ljudima jer nigdi posada nije imala vece place koliko kod njega a i za oficire je bilo isto tako odlicno, a sta se tice vlaka i ukrcaja na brod isli su i nasi pomorci na ukrcaj vlakom i kombijem u genovu ... a to nije bija MSC :uzdravlje

Bio sam tamo nekoliko godina. Nikakvih losih komentara nemam. Ako gledas samo svoj posao i ostalo te ne zanima nemas nigdje problema. Glavni je problem meni bila pasta koju mrzim a tamo je svaki dan i cesto 2 puta na dan.
U ovom casu elekticar ima blizu 5000E i mislim da ce se jako tesko naci slicna placa na tim vrstama brodova.

Kada dodjes u porat mozes imati internet na svom lap topu.Donesu na brod pa kupis. Sretno.

sto ih volis, covik bi reka da imas neke koristi...
:hihi :hihi

Išao sam i ja vlakom iz Trsta u Napulj što i nije tako loše.
Inače se slažem da je Maresca Antonio gospodin i puno je pomogao svima koji su bili ili jesu dobri radnici a i onima koji to nisu.
Mislim da se u skoro vrijeme žele rijeÅ¡iti naÅ¡ih južnih susjeda i opet naÅ¡e ljude čim je moguće viÅ¡e ugurati u kompaniju. Te dvije vrste ljudi su jako teÅ¡ko uoporedive, naravno čast iznimkama.

Pozdrav svima,
zna li netko kakva je trenutno plaća na MSC za mornara (O.S.) i koliko traje ugovor?
Unaprijed hvala

evo ja danas bio na razgovoru i kažu da su ugovori 6+-1mj.

fali im kapetana za velike brodove, te kažu da kod njih mehaničari imaju prednost nad svima (to vrijedi i za asistente)

za strujiće kažu da su trenutno prepuni i da je veoma teÅ¡ko upast ko assistent...ali ima i tu nade ako imate dobru/jebenu preporuku, fakultet i malo iskustva u struci :hihi

za 2-3mj odo i ja šporkat matrikulu :cool:

evo ja danas bio na razgovoru i kažu da su ugovori 6+-1mj.

fali im kapetana za velike brodove, te kažu da kod njih mehaničari imaju prednost nad svima (to vrijedi i za asistente)

za strujiće kažu da su trenutno prepuni i da je veoma teÅ¡ko upast ko assistent...ali ima i tu nade ako imate dobru/jebenu preporuku, fakultet i malo iskustva u struci :hihi

za 2-3mj odo i ja šporkat matrikulu :cool:

A znaÅ¡ li kako stoje stvari s plaćama? Jesu li joÅ¡ uvijek niske ili su ih vratili na one dobre stare?

Neznam nisam pitao

vjeruj mi to me uopće nije zanimalo, bitno mi je bilo da me samo ukrca pa makar i za kikiriki

Ja sam se iskrcao krajem 8-og mjeseca i plate za nizu posadu su bile u dolarima...Skoro se cuh sa drugom na brod i nije nista spominjao sto se novosti o platama tice...
Moj savjet ti je isto kao i od kolege gore sto ti je napisao grabi i idi ako imas sansu, pa na ljeto fino probaj za deck hand da se ubacis na neku jahtu....

dobra večer ima li ko friÅ¡ki a da je nedavno bija na msc-a da mi kaže uvjete na brodu i plaće 3 i 4eng....

Kakva je Å¡ansa upast za mazača na MSC? Imam 7 godina iskustva na stranim kompanijama.
Čujem da opet krcaju naÅ¡e ljude....kakve su plaće? Sjećam se nekad su mazači i timunjeri imali i po 3000eura a kakva je sad situacija?
Ima li koji mazač ili timunjer tu na forum da nam da konkretne informacije?
Jel neophodno ići preko Bogdana ili se može direktno preko Mareske?

dobra večer ima li ko friÅ¡ki a da je nedavno bija na msc-a da mi kaže uvjete na brodu i plaće 3 i 4eng....
3eng ili na Msc-u sekondo 4300 eura+extra a terco 3600 eura+ extra. Čest slučaj na Msc-u da je sekondo na plaći terca a terco na plaći kadeta na talijanski ugovor (2700 eura)

Ja danas bija u agenta u splitu i reka mi za placu 3ENG 4300,ali nije nista spominja ekstra.Reka mi za ukrcaj kroz misec dana.Tranperu ne treba ti ic kod bogdana u sinj mozes u st.zgrada dalme 3kat pa provaj,bas mi je danas reka da su vratili kuvare nostrome meh.i pokojeg mazaca i timunjera na evropske ugovore.

Evo sam danas bia kod Cap. Pere covik je ljudina bez mazanja ociju ...ostavia mi je skroz dobar dojam barem mozes s njim normalno popricat ...nadam se da ce bit nesto :)

drago mi vidjeti da se msc vraca na stare dane slave bar za posadu,nego krcaju li mozda kadete na talijanski ugovor,i ovih 2700 za kadeta na tal.ugovoru cini mi se malo previse nije li prije bilo oko 2000 eura?:uzdravlje

drago mi vidjeti da se msc vraca na stare dane slave bar za posadu,nego krcaju li mozda kadete na talijanski ugovor,i ovih 2700 za kadeta na tal.ugovoru cini mi se malo previse nije li prije bilo oko 2000 eura?:uzdravlje

Ne krcaju kadete na prijasnje place..krcaju ti trece palube I makinje na place kadeta itd.. Bia je s menom momak na brodu drugi ugovor ka treci makinje sa placom od 1500usd..izgleda da nema vise normalnog avancavanja na MSCa nego po pola cina :D...znaci ka treci prvi I drugi put imas 1500usd pa 2600e, sekondu prvi put daju placu od trecega itd..ma sta ces, ima ljudi sta im prihvacaju i zato to rade sta rade...zalost.. avancaju momke na brodu nakon par miseci odradjene kadeture, ali avancaju ih tako sta im placa ostane ista znaci 700usd (deck ili engine trainee) i onda im daju samostalnu gvardiju koju oni nemogu drzat jer neznaju i nemaju iskustva i onda svi mi ostali najebemo jer triba radit njihov posal...eto takva vam je situacija ode trenutno...i zbog tih svih stvari bizu ljudi ca (tko ima di pobic) a ostaju treci bez papira, sekondi sa placom trecih i cifovi sa placom sekonda...Eto to vam je stvarno stanje na firmi

Ne krcaju kadete na prijasnje place..krcaju ti trece palube I makinje na place kadeta itd.. Bia je s menom momak na brodu drugi ugovor ka treci makinje sa placom od 1500usd..izgleda da nema vise normalnog avancavanja na MSCa nego po pola cina :D...znaci ka treci prvi I drugi put imas 1500usd pa 2600e, sekondu prvi put daju placu od trecega itd..ma sta ces, ima ljudi sta im prihvacaju i zato to rade sta rade...zalost.. avancaju momke na brodu nakon par miseci odradjene kadeture, ali avancaju ih tako sta im placa ostane ista znaci 700usd (deck ili engine trainee) i onda im daju samostalnu gvardiju koju oni nemogu drzat jer neznaju i nemaju iskustva i onda svi mi ostali najebemo jer triba radit njihov posal...eto takva vam je situacija ode trenutno...i zbog tih svih stvari bizu ljudi ca (tko ima di pobic) a ostaju treci bez papira, sekondi sa placom trecih i cifovi sa placom sekonda...Eto to vam je stvarno stanje na firmi

onda me cudi kako posadu vracaju na talijanski ugovor ma nista mi vise nije jasno,sto oni izvode tamo :udriglavom :udriglavom :udriglavom :confused:

Back