Msc

Dosta navigam
Placa timunjera je 1520 nediljom se radi do podne
Istina organizira se na krmi rostilijada koju opet mi placamo is svog djepa cirka 20dolara po clanu posade
Ovdje su oficiri crnogorci posada hrvat smuanci indonezani
Fali zapovijednickog kadra I kapa
Eto to je iskreno jer sam trenutno na jednom od brodova msc

evo malo novosti ........... ipak na MSC stiže internet...:hihi

prije par dana stiga mail da se ugrađuje wi-fi net po brodu.

u prvoj turi nam došlo nešto kablova za spojit antenu, rack ormar ..... ugl krenilo je.

kažu da je na MSC Sorayu već instaliran, pa se mi tribamo navodit prma njihovom sustavu

je da će sad bit zajebancije nama strujićima al neka, samo da se surfa :cool:

evo malo novosti ........... ipak na MSC stiže internet...:hihi

prije par dana stiga mail da se ugrađuje wi-fi net po brodu.

u prvoj turi nam došlo nešto kablova za spojit antenu, rack ormar ..... ugl krenilo je.

kažu da je na MSC Sorayu već instaliran, pa se mi tribamo navodit prma njihovom sustavu

je da će sad bit zajebancije nama strujićima al neka, samo da se surfa :cool:

To je super vijest za nase pomorce tamo. Samo pazi da vam kao i nekim drugim firmama ne blokaju stranicu Pomorac.net jer navodno ode nazale puno adresa i kontake te da onda brze bolje svi bizu ca a zato ova stranica nije omiljena medu brodovlasnicima. haha Do sad kad covik ode na MCS upali internet jednom misecno dikod i to najmanje za surf urama pa i nezna puno o drugim firmama a sad kad budu slobodni za surf bice ''bizanije'' na druge firme. Pazi da vam ga ponovo ne ukinu :) (sala mala)

Pozz i ko ce se sad branit od MSC vojske kad nagrne na forum

Pozdrav svima od Koga

Evo je i mene Kap. Pero pozva da dođem do njega s papirima.
JoÅ¡ sam čua od par ljudi da se na MSC -u popravila situacija i da su ugovori kraći.
Neman Å¡ta izgubit idem vidit već sam doma 3,5 miseca a iman samo nekih 70 dana u ovoj godini.

Pozdrav svima od Koga

Evo je i mene Kap. Pero pozva da dođem do njega s papirima.
JoÅ¡ sam čua od par ljudi da se na MSC -u popravila situacija i da su ugovori kraći.
Neman Å¡ta izgubit idem vidit već sam doma 3,5 miseca a iman samo nekih 70 dana u ovoj godini.

sta imas izgubit? tuci se nogon u guzicu....
sritno :uzdravlje

pozicija "VD treci" ?? dali vridi za makinu i palubu ? ili samo za palubu ?
jel mi može ko napisat par rici o tome ?
ta pozicija je uvedena nakon kadeture i kako sam cuo neke glasine neki cadeti
drugi dio kadeture odrade ka vd ?? koliko u tome ima istine i ko je na firmi pa da mi napise
dvi pametne. Unaprijed hvala - može i na PM :uzdravlje

drugi dio kadeture odrade ka vd ?? koliko u tome ima istine i ko je na firmi pa da mi napise

Vrijedi i za makinu i za palubu .Poslije godinu dana kadeture i polozenim porucnickim opet se ide za vd3 6mjeseci

Jos jedna od "dobre ocijene sa broda" (prijevod: kao dobar si se pokaza, radisan, nikakvih problema bla bla). :cool:
U fino.. :cool:

Ma nije samo MSC kompanija gdje je potrebna preporuka tj "veza",naravno da je lakse ako ti neki zapovjednik ili upravitelj pogura "schedu personale" u sorrentu,ali nerijetko ni na ostalim firmama je pozeljno imati tzv poguranac...naravno da je za junior oficire i to ponajvise trece 3rd i najteze jer ljudi zavrsavaju redovito pomorske skole i fakultete a sada je jos i nemali broj ovih prekvalifikanata i povratnika od 40 godina koji zele na brod...i stvorena je kriticna masa ljudi...osim toga kada razgovaram sa nekim mladjim covjekom redovito cujem ja bi na offshore,lng ili putnicke..hehehe....a o financiskoj stimulaciji za ukrcaj na MSC ja osobno nisam cuo ali kod nas je sve moguce.....

Meni je otac i pola mista radilo i radi za msc...o firmi sve naj...ali stimulacije postoje itekako a pogotovo kad su naae ljude zaminili azijci

Vridi i za makinju i palubu...nije nakon kadeture nego tijekom kadeture, barem u mom slučaju, uglavnom radis sve poslove treceg a na placi kadeta si...

Vridi i za makinju i palubu...nije nakon kadeture nego tijekom kadeture, barem u mom slučaju, uglavnom radis sve poslove treceg a na placi kadeta si...

Svaka čast peri
Obeća je jedan brod za malu plaću kormilara itf ugovor
A onda slijedeći za drugog nostroma.To se nije ostvarilo.Jadni mi pomorci nitko do nas ne drži.vise crnogorci cijene Samuanca Indonezana Madagaskara nego nas Hrvate.Zivana se u beogradu bori za svoje ljude a split Sinj niÅ¡ta
MSC je bila nekad velika firma na dobrom glasu a sada je veliko rasulo tu od droge do drugih raznih stvari. Najveća propast hrvatskog pomorstva su agenti. Zato jesu male plaće

Ne stavljaj sve Crnogorce u isti kos.Zao mi je sto si naletio na budaletinu,al sve je to od covjeka do covjeka,nebitno koje je nacionalnosti.

Nek su svima srecni predstojeci praznici,pa da 2015ta donese srecu I dosta posla za pomorce.

Ne stavljam ih u isti kos
Ali zbilja di te budaletne nadju
Neznam ali zbilja sto sam prozivio 6 mj koda sam 25 godina bija u zatvoru
Pojedinci hrvate mrze
To se zna
A nisam od onih koji ce mucati i gu...u pokazivati nego imam i ja odgovor za sve
sve kulturno uljudno i bez ikakve nervoze
Pozdrav
svako dobro za prestojece praznike

Razumijem te u potpunosti,znam kako je kad naletis na budalu koja ti zagorcava zivot a nisi mu nista lose uradio da bi se tako ponasao,srecom na normalne kompanije mozes nesto I uraditi po tom pitanju,ne znam kako je na Msc.

Nek mi ne zamjere neki sa ovog portala,ali nebi reka ni za naÅ¡e da su med i mlijeko. Bia sam na MSC..i steka najgore iskustvo po pitanju "budaletina" koje ste naveli. Ali to je bilo joÅ¡ dok su plaće bile bogovske i u eurima. Tako da sada ta hijerarhija viÅ¡e ni nema onu skladnu famoznu sponu među posadom,a to je naravno lova! :rolleyes:

msc
montenegro srbian company
madagaskar samoa company
dovoljno od msc

vega...razumijem da si isfrustriran,ali osobno sam navigao sa svakojakim nacijama a medju njima i sa susjedima crnogorcima i stvarno nemam losih rijeci za te decke.Ima da si naletio na budalu,a vjeruj mi ja sam bio na brodu sa budalom iz mojeg grada tako da to nema nikakve veze sa nacionalnosti,a sto se opcenito situacije na msc tice moram priznati da nemam blagog pojma tako da to ne mogu niti zelim komentirati.Od tih decki sto ih Zivana ukrcava cuo sam da se ona za njih bori a o "bivsem elektricaru" iz Sinja osobno nisam cuo niti jedne jedine dobre rijeci.

Pozdrav tebi i svim kolegama ma otkud da su.
Sretna,zdrava i vesela Vam 2015 i mirno vam more.

Back