Malo o porezu...

Porez i mirovinsko

Porez i mirovinsko

Placajte samo ono koliko ste bili na brodu , jer oni salju ( barem meni ) uplatnice svaki mjesec .
Sta se tice dana koje dobijamo za put evo vam odgovor koji sam dobio prije 2 dana , i sta rec nego obavezno odraditi vise od 183 dana godisnje cak i po cjenu promjene kompanije.

Pozdrav.

...............................................................

Po??tovani gospodine,

Pravilnik koji regulira broj dana putovanja na i s broda jo?? nije stupio na snagu tako da su informacije koje imate glasine i ne mogu Vam potvrditi da će to biti doista 4 dana. Čim stupi Pravilnik na snagu, a njega donosi Porezna uprava Ministarstvo mora će ga objaviti na svojim slu?žbenim stranicama.

S po??tovanjem,

Roko Mrvica

roko.mrvica@pomorstvo.hr tel: +385 1 6169 133

REPUBLIC OF CROATIA

Ministry of the Sea, Transport and Infrastructure

Safety of Navigation, Maritime Enviroment and

Inland Waters Protection Directorate

Prisavlje 14, 10 000 Zagreb

tel: +385 1 6169 250 fax: +385 1 6169 069

... bija sam prijavit danas ukrcaj u kapetaniji u splitu, kad govori mi cura za ??aletrom: ma di će u ovo vrime na brod do kraja godine ti ima 40 dana opalit će ti porez na to, čekaj jo?? malo...
...samo ??ta mi nije rekla ne mo?že?? ić. nezna ona da ja čekam na ukrcaj od 7 miseca, uostalom neka i opale porez (u tih 40 dana ću zaradit oko 2700$). dosta je bilo le?žarine triba radit, triba delat (govorija je jedan terco)...

100 k

100 k

ja ne bi ??irio paniku. porezne prijave se predaju tek u veljači iduće godine a porezna rje??enja dolaze tek nakon obrade prijava. priča o 100 k kuna ne dr?ži vodu

A nece da rece tocno kolika mu je placa :) to mu je doslo za platit a isa je na brod ima tjedan dana nije se ni javi nikome od zurbe,e sad tocno sta ce bit neznan,ali cim saznam i vi ce te :)

I i II stup

I i II stup

prvi stup ide direktno u dr?žavnu blagajnu za isplatu mirovina sada??njim umirovljenicima, drugi stup mo?že?? birati sam, to bi trebalo pomoći tvojoj mirovini

prvi stup ide direktno u dr?žavnu blagajnu za isplatu mirovina sada??njim umirovljenicima, drugi stup mo?že?? birati sam, to bi trebalo pomoći tvojoj mirovini

... vidim da su cifre koje trebam platit na kraju mjeseca iste bez obzira uzeo ja osiguranik I Stupa ili osiguranik I i II stupa...

Prije 5 god kad je donesen novi zakon o mirovinama izmislili su I. i II. stup. U prvi stup su mogli izabrati ljudi preko 40 god a da ne ulaze u II. stup. U I. i II. stup su morali uci svi zaposleni mladji od 40 god.

brza brodica

brza brodica

prijavio sam se za ispit brze brodice u kapetaniji.
nema tečaja i "nema" literature
ako mi moze ko sta rec o tom ispitu
hvala

prijavio sam se za ispit brze brodice u kapetaniji.
nema tečaja i "nema" literature
ako mi moze ko sta rec o tom ispitu
hvala

... falija si temu 100%. btw da ti se brevet ne zove rukovanje brodicom za spa??avanje i spasilačkom brodicom osim brze spasilačke brodice. ako je onda imam odgovor na to pitanje...

je mili-vanili, iskuzajte, malo sam cacka pa sam ubo thread.
rukovanje brodicom za spašavanje i spasilačkom brodicom osim brze spasilačke brodicese zove brevet
evo motorman mi je javija da se to dobije na temelju navigacije.
jos bi zelija da ako je 100% to da mi potvrdis
hvala

Danas sam dobio uplatnice za porez. Nasao sam razliku izmedju sume na uplatnicama i sume koju sam sam izracunao preko kalkulatora sa stranica ministarstva. Moram platiti 151 kunu manje nego po kalkulatoru. Malo mi je cudno, jer iz prica vidim da dolaze uvijek vise cifre, a nekad i puuuuno vise.

Evo da odma pomognem kolegama.

Ovako,danas se taman vratia iz grada,doša doma da ću nešto ručat kad me čeka na stolu od ministarstva financija opomena da dugujen uplatu za ono što san bia na brodu.Nako ljut i gladan sidan u auto i odma na Poreznu i tamo mi kaže čovik da san mu ja 200-ti pomorac danas i da svi se isto žale ( oni koji su uredno platili,naravno..).Kaže da im sistem sporo radi i da još sa kapetanije nije došlo da san iskrcan a ima da san doma već 2 ipo mj.,luda kuća! Kaže da su danas poslali preko 5000 takvih uplatnica po cijeloj Domovini i da su ljudi sad ludi na to.Kaže da zanemarim to i da je sve u redu.Da će i dalje dolazit,da se ne obazirem.Eto,tako da se ne brinete vi koji ste u istoj situaciji ka ja.

Tako ti je to u lipoj Rvatskoj. Kapetanija salje paipre na mirovnisko i zdravstveno, a onda oni poreznoj koja naplacuje. I sto je zanimljivo svi imaju drugacije datume obracuna, tako da je uvijek ispadne da je nesto preplaćeno. Ali na kraju krajeva sve ovisi o mjestu prebivalista, kakve su volje. Znama da Sibenik funkcionira dosta dobro (kasne samo mjesec dana), dok je npr. Dubrovnik katastrofa.

Zivili!!!:uzdravlje

Back