Dotur Luigi
Makinista
Je,sad buksaju lovu kad opet dodju teska vremena. Imam dosta prijatelja po raznim lng kompanijama i koliko cujem niko jos nije diza place.
dobro vam je dok ne pocmu kidati place...
Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk
Najveca zanimljivost ce biti kako ce placati ljude jer koliko je meni poznato ako radis u HR vodama podlozan si nasim zakonima tako da 183 dana ne igraju i porez ce im pojesti place.
Viking je bio pristojan brod tamo 15-te. Nasi seniori, indonezani juniori. Mislim da je te godine i finuo u Labuan na lezarinu.Na Vikingu sam bio 2011 na 12 tu. To je prvi LNG koji je HHI napravio i pun je gresaka tj cudnih rjesenja po makinji. Tada je bio zapusten i generalno kanta pa je onda otisao u lay up. Prosle godine su ga digli iz lay up-a kada su se vozarine digle. Golar radi te konverzije vec odavno tako da bi to moglo biti dobro ali opet zavisi koji su sve zahtjevi...
Najveca zanimljivost ce biti kako ce placati ljude jer koliko je meni poznato ako radis u HR vodama podlozan si nasim zakonima tako da 183 dana ne igraju i porez ce im pojesti place.
U drzavi koja ima hrpu pomoraca na LNG-u placat ce mo da nam plin salju Indijci i Filipi......
He he.....
Hehe..
A zamisli da su Marangas uzeli?
Ovi bi fsru od kartona doveli![]()
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Uzimajuci u obzir nase novinarstvo..Brod kupuje RH tako da ce brod biti na HR zastavi.
Bit ce zanimljivo kako ce se sve to odigrati!
Jakov ce biti gasistaEvo jucer u otvorenom na hrt-u predsjednica lng hrvatska je izjavila da ce na golarovom brodu u omislju biti citava posada iz hrvatske.
hoce li placa bit po hr standardu...
Opet dobro i placa jadrolinije za svirenje qurca domaOd saborskih zastupnika nece vece biti sigurno.Vjerovatno ce se ravnati po placama Jadrolinije.