LNG brodovi

Je,sad buksaju lovu kad opet dodju teska vremena. Imam dosta prijatelja po raznim lng kompanijama i koliko cujem niko jos nije diza place.

I ja cujem isto.
A i zasto bi? Krcaju se filipi, crni, kinezi.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

dobro vam je dok ne pocmu kidati place...

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk

Slažem se,place su vrlo dobre s obzirom na druge vrste brodova tipa bulk i drugi. S obzirom na trenutno stanje na marketu i buduca predviđanja nema straha od snižavanja placa. Isto tako dosta brodova izlazi u sljedece dvi godine sto govori da ce trebati ljudi,samim time place nemogu rizati. Ali naravno uvik postoji onaj faktor iznenađenja di sva predviđanja padaju u vodu...

Pozdrav,
idem na Nakilata ko Ass ETO, jel ima ko da je tamo? Kakvi su uvjeti, ugovori i opcenito kompanija?
Hvala na odgovoru

Hehe..
A zamisli da su Marangas uzeli?
Ovi bi fsru od kartona doveli :D :D

Na Vikingu sam bio 2011 na 12 tu. To je prvi LNG koji je HHI napravio i pun je gresaka tj cudnih rjesenja po makinji. Tada je bio zapusten i generalno kanta pa je onda otisao u lay up. Prosle godine su ga digli iz lay up-a kada su se vozarine digle. Golar radi te konverzije vec odavno tako da bi to moglo biti dobro ali opet zavisi koji su sve zahtjevi...
Najveca zanimljivost ce biti kako ce placati ljude jer koliko je meni poznato ako radis u HR vodama podlozan si nasim zakonima tako da 183 dana ne igraju i porez ce im pojesti place.
U drzavi koja ima hrpu pomoraca na LNG-u placat ce mo da nam plin salju Indijci i Filipi......
He he.....

Najveca zanimljivost ce biti kako ce placati ljude jer koliko je meni poznato ako radis u HR vodama podlozan si nasim zakonima tako da 183 dana ne igraju i porez ce im pojesti place.

2012.g racunala se i u HR vodama navigacija.Cak ako si ukrcan u HR i iskrcan u HR.Mislim da je najbitnije da je zastava strana.

Na Vikingu sam bio 2011 na 12 tu. To je prvi LNG koji je HHI napravio i pun je gresaka tj cudnih rjesenja po makinji. Tada je bio zapusten i generalno kanta pa je onda otisao u lay up. Prosle godine su ga digli iz lay up-a kada su se vozarine digle. Golar radi te konverzije vec odavno tako da bi to moglo biti dobro ali opet zavisi koji su sve zahtjevi...
U drzavi koja ima hrpu pomoraca na LNG-u placat ce mo da nam plin salju Indijci i Filipi......
He he.....
Viking je bio pristojan brod tamo 15-te. Nasi seniori, indonezani juniori. Mislim da je te godine i finuo u Labuan na lezarinu.
Nece tu bit problema. Parnjaca i jos fsru. Nema zime.
Predpostavljam da nasi buzdovani nisu zahtjevali ugovorom odredjeni broj clanova posade rvacke naciinalnosti, kao i sto 99% zemalja radi koje su uzele fsru kao opciju.
Posto je Golar u pitanju, vjerovatno ce casnicki kadar bit domaci.

Golar ce prodat Vikinga RH... takvi su uvjeti u natjecaju bili i na osnovu toga je RH dobila od EU nekih stotinjak milj eura...

Evo jucer u otvorenom na hrt-u predsjednica lng hrvatska je izjavila da ce na golarovom brodu u omislju biti citava posada iz hrvatske.

Last edited:
Back