Prvo isprika na off topicu, nije baš o LNG brodovima.
Kako TK ima partnerstvo sa Irskim pomorskim fakultetom, to je joÅ¡ jedan razlog da mladi odu gore ne samo raditi nego možda i upisati studij nakon kojega će dobiti posao
Na fakultetu u Rijeci postoji Dan karijera i koliko sam skužio neki studenti su našli kadeturu tamo. Tako da se ipak nešto pomaklo.
Å to se tiče iskustva profesora u Å¡kolama i fakultetima, mislim da za plaću od 5-6000 kn će se teÅ¡ko javiti netko iskusan.
Ne znam zaÅ¡to bi jedan barba, čif ili kapo sa LNGa ili VLCCa otiÅ¡ao predavati u Å¡kolu ili na fakultet za taj novac + Å¡to na fakultetu joÅ¡ mora magistrirati u međuvremenu i mislim da bi trebao i doktorirati kako bi bio nositelj kolegija, objavljivati znanstvene radove itd.
Nama je par predavanja držao jedan barba sa LNGa, sa tankera i cruisera nije bio nitko ako se dobro sjećam. Bio je i jedan kapetan sa frižidera držao jedno predavanje.
Za offshore sam čuo tek ovdje na forumu.
Jbg, Å¡kolstvo je takvo kako je. Neke osnove će se naučiti a kad se dođe na brod tek onda počinje prava Å¡kola.
A da bi trebali poraditi na suradnji sa agencijama i kompanijama to svakako.
Jedino Å¡to je nas malo. Nas je diplomirao 20ak nautičara i možda 7-8 strojara. Ne znam da li je to problem kad se govori o suradnji sa velikim kopanjama? Spomenutih Rusa, Indijaca i Filipinaca je daleko viÅ¡e.