LNG brodovi

Tako je Belgijanci, Holandezi i Englezi veliki minus generalno, Å¡to ne znači da nije bilo ok likova. A brod je brod i brodske face nisu mjerilo kopna i normalnog života i okoline.

Meni draze bit sa gubom koja ti da do znanja svoje kapacitete gubavosti nego sa finim seniorom koji je umjerenih manira a zapravo te kuha ko koljenicu.
Sa grcima sam zadnje 2g, generalno ok. Bolje nego sa nasima svakako. Vjerovatno jer su u pitanju nove generacije slicnih karakteristika/razmisljanja kao mi.
Puno ovisi i o tebi/sebi kako se drzis i koliko se cijenis.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

LNG brodovi

https://afloat.ie/resources/marine-...ime-college-of-ireland-in-cadetship-programme
b17fcbaa4ad0bef45212827ee396c878.jpg

Last edited:
Sto stim? Uzimaju kadete irce, ruse, filipince, indijce i nasih nesto na kapaljku, plus nesto juniora sa drugig tipova broda pa ih treniraju.

Znaci ovaj irski koled ima ugovor s TK o sponsorshipu za kadete. Vidis o tome ja pricam, pisao sam to u drugoj temi o kadetima, voditelji nasih skola i fakulteta bi trebali izac pred firme s programom, predstaviti ponudit nase kadet i napravit dogovor, naravno uz pomoc ministarstva. al to njih ocito nije briga, dok ima studenata i oni siguran posao. to su isto uhljebi, cast izuzecima!

Ali ti misliÅ¡ da u naÅ¡em pomorskom Å¡kolstvu ima neko ko je sposoban to uopče napravit? Uhljebi kako si reka pa samo pomorski fakultet u splitu je najbolji primjer od osnutka samo je jedan dekan bia kapetan duge plovidbe. JoÅ¡ uvik smaraju dicu sa sekstantom i loranom C jer imaju komplekse u nedostatku navigacije posebno Zvone LuÅ¡ić. Pametnom dosta

Znaci ovaj irski koled ima ugovor s TK o sponsorshipu za kadete. Vidis o tome ja pricam, pisao sam to u drugoj temi o kadetima, voditelji nasih skola i fakulteta bi trebali izac pred firme s programom, predstaviti ponudit nase kadet i napravit dogovor, naravno uz pomoc ministarstva. al to njih ocito nije briga, dok ima studenata i oni siguran posao. to su isto uhljebi, cast izuzecima!

Faks u Splitu je u najmanju ruku žalostan. Glavno da na TV-u u emsiji More filozofiraju uvik kao kako su kupili ovo ono, potpisali ovo ono a u biti sve jedno veliko niÅ¡ta. Okriću novce na vandrednim studentima i ubrzanim programima i rugaju se.

Nista novo nista cudno,ljudi koji rade u pomorskim skolama,ucilistima,fakultetima,kapetanijama a koji su jedva vidili broda imaju jako velik ego i drze se koda su admirali. Najgori su oni sto su dosli do sekonda palube i stali navigati a kite se kapetanskom titulom. Svaka cast izuzecima koje sam ima prilike upoznati,ali njih je jako malo.

Takvih he na pomorskom fakultetu u rijeci koliko oces. Najveci kapo na faxu he bio kapo na bulku I sad propovjeda o lng tankerima.

Prvo isprika na off topicu, nije baš o LNG brodovima.

Kako TK ima partnerstvo sa Irskim pomorskim fakultetom, to je joÅ¡ jedan razlog da mladi odu gore ne samo raditi nego možda i upisati studij nakon kojega će dobiti posao :udriglavom

Na fakultetu u Rijeci postoji Dan karijera i koliko sam skužio neki studenti su našli kadeturu tamo. Tako da se ipak nešto pomaklo.

Å to se tiče iskustva profesora u Å¡kolama i fakultetima, mislim da za plaću od 5-6000 kn će se teÅ¡ko javiti netko iskusan.
Ne znam zaÅ¡to bi jedan barba, čif ili kapo sa LNGa ili VLCCa otiÅ¡ao predavati u Å¡kolu ili na fakultet za taj novac + Å¡to na fakultetu joÅ¡ mora magistrirati u međuvremenu i mislim da bi trebao i doktorirati kako bi bio nositelj kolegija, objavljivati znanstvene radove itd.
Nama je par predavanja držao jedan barba sa LNGa, sa tankera i cruisera nije bio nitko ako se dobro sjećam. Bio je i jedan kapetan sa frižidera držao jedno predavanje.
Za offshore sam čuo tek ovdje na forumu.

Jbg, Å¡kolstvo je takvo kako je. Neke osnove će se naučiti a kad se dođe na brod tek onda počinje prava Å¡kola.
A da bi trebali poraditi na suradnji sa agencijama i kompanijama to svakako.
Jedino Å¡to je nas malo. Nas je diplomirao 20ak nautičara i možda 7-8 strojara. Ne znam da li je to problem kad se govori o suradnji sa velikim kopanjama? Spomenutih Rusa, Indijaca i Filipinaca je daleko viÅ¡e.

Nije tolko problem u tim profesorima i predavacima, sto se tice konekcije s kompanijama, nego o ljudima koji vode te obrazovne ustanove. tu trebaju na celu bit ljudi iz struke, menaderskog kalibra, koji su radili vani i imaju i neke konekcije. nazalost doktori znanosti koji se nisu makli dalje od skole nece puno pomoci. samo da podsjetim, MOL trening centar sto je u CG, prvotno je trebao bit u hrvatskoj, i navodno su se prvo dosli raspitivat u rijeku. eto sve je jasno.

U Splitu su također ih sprdili i ljudi se pokupili u crnu goru. Bia sam doli a i ti isto pretpostavljam dok si naviga na MOLa jedan od bolji trening cnetara u ovom dijelu evrope.

Nije tolko problem u tim profesorima i predavacima, sto se tice konekcije s kompanijama, nego o ljudima koji vode te obrazovne ustanove. tu trebaju na celu bit ljudi iz struke, menaderskog kalibra, koji su radili vani i imaju i neke konekcije. nazalost doktori znanosti koji se nisu makli dalje od skole nece puno pomoci. samo da podsjetim, MOL trening centar sto je u CG, prvotno je trebao bit u hrvatskoj, i navodno su se prvo dosli raspitivat u rijeku. eto sve je jasno.

Nažalost, stručnjak, menađer, sa iskustvom rada vani i konekcijama sigurno neće raditi na fakultetu

Da vjerojatno nece, al moguce je ako se ljudima iz struke daju slobodne ruke, siguran sam da ima voljnih pojedinaca, koji su se vec osigurali. Jedan takav je meni predavao u skoli, al sprdnuli su ga ca. Nece doc radit jer mu ti doktori nece dat tu poziciju! Evo samo za primjer jedan nizozemac iz moje bivse kompanije je presao u jednu offshoru kompaniju kao manager, a prosle godine je poceo radit na nekom njihovom koledu / traning centru. Tako je i netko s tog irskog coleda imao neku vezu u glasgowu i dosao pred ljude iz TK i dogovorio se.

U Splitu su također ih sprdili i ljudi se pokupili u crnu goru. Bia sam doli a i ti isto pretpostavljam dok si naviga na MOLa jedan od bolji trening cnetara u ovom dijelu evrope.

Da, cinjeca je to da sam tamo u puno godina imao hrpu kadeta i trecih palube iz CG, a nasih kadeta nije bilo, u biti cuo sam samo za dvojicu na floti koji su dosli preko veze. sve je jasno. crnogorci su napravili dobar posao s MOL, i svaka cast na tome.

Da, cinjeca je to da sam tamo u puno godina imao hrpu kadeta i trecih palube iz CG, a nasih kadeta nije bilo, u biti cuo sam samo za dvojicu na floti koji su dosli preko veze. sve je jasno. crnogorci su napravili dobar posao s MOL, i svaka cast na tome.
Ma svaka cast na biznisu koji su napravili. U 6.misec 2016 u Basri slusam na unutarnjem sidristu MOLov VLCC kako raportira nacije na brodu " Montenegro, Bosnian, Serbian and Filipino". A nasi budale nek se bave sekstantima i loran c itd.

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk

Ma svaka čast ali kakva korist, uzimaju oni i indijaca, filipinaca, rusa i viÅ¡e.

Ima jos bolja priča, dosli im ljudi sa fakulteta u Glasgowu, da imaju studente zavrsili kod njih, rijesili kadeturu, polozili poručnički i sad su bez posla, mogu li im pomoći. I ovi se obvežu 10tak Å kota godiÅ¡nje uzet, znači 3 mjeseca kao Trainee 3/O, da vidi Å¡to je LNG i da položi advance, i onda ide in charge.

Zašto naši fakulteti i razne udruge ne mogu preuzeti inicijativu?

Back