Zašto naši fakulteti i razne udruge ne mogu preuzeti inicijativu?
Na ovo ti je odgovoreno u prethodnim postovima.
Zašto naši fakulteti i razne udruge ne mogu preuzeti inicijativu?
Prvo isprika na off topicu, nije baš o LNG brodovima.
Å to se tiče iskustva profesora u Å¡kolama i fakultetima, mislim da za plaću od 5-6000 kn će se teÅ¡ko javiti netko iskusan.
Ne znam zaÅ¡to bi jedan barba, čif ili kapo sa LNGa ili VLCCa otiÅ¡ao predavati u Å¡kolu ili na fakultet za taj novac + Å¡to na fakultetu joÅ¡ mora magistrirati u međuvremenu i mislim da bi trebao i doktorirati kako bi bio nositelj kolegija, objavljivati znanstvene radove itd.
Ajmo to gledat ovako, mozda ima neki barba il kapo koji se "naplovija", pa sad eto odraduje navigaciju samo da skupi staz ili sto ja znam sto. pa ajmo takve zaposlit pa nek covik radi doma tih par godina do penzije , ajmo recimo nekom (natjecaj) cifu ponudit da odnaviga 3 mj godisnje, a dat mu oslobodnje od poreza ako odradi par mj. godisnje
...
Crewing je i dalje pod shellon( mozda dogodine predu na BS, tako su bar rekli da postoji ta opcija), i sve ide preko globtika. Uvjeti i sve drugo vise manje isto ka i sta je bilo pod shellovim managementom, jedino se vise radi na maintenancu jer su to brodovi u njihovom vlasnistvu pa ce malo vise drzat do njih nego sta je to shell radija. Generalno malo je opustenija atmosfera, lakse se dolazi do rezervnih djelova, a nama su juniorima obecali da ce provat napravit back to back i smanjit ugovor.
ima li tu od kolega netko na nakilata onaj fleet odvojen od shella, za par informacija (nije lova!), kakva je situacija generalno (smjene, rotacija, maintenance) jel se sto prominilo sa novim managementom. jel to jos drzi globtik, jel crewing i dalje shell ili je potpuno odvojeno. thks!
Crewing je i dalje pod shellon( mozda dogodine predu na BS, tako su bar rekli da postoji ta opcija), i sve ide preko globtika. .
Smjena ti je 3-3 jer si senior i tu nema nikakve razlike kao i dok je bio pod shell management-om. Juniorima je zvanicno 4-3 to je ono cemu se nadaju da ce mozda doci isto na 3-3, narocito kada se uzme da je ovim 4 flexa sto su bila pod OSG ranije a sad su isto pod nakilatom juniorima 3-3 (zvanicno 3-2.5 ali idu back to back svi, znaci 3-3). Dosao je skoro cirkukar u kome kazu da su odustali da ide pod BSM i da ce razviti svoj crewing ali da im za to treba vremena, tako da sto se tice flote koja je bila pod shellom manning ce i dalje raditi ssml do 2019 kada bi oni trebali imati spreman svoj crewing. Kazu da rade na alignment contract izmesju ovih sto su na ova 4 flexa i ovih sto su dosli sa shella, sta pod time misle ne znam jer jedino sto se razlikuje je ugovor juniorima. Ja licno sumnjam da ce juniorima ista zvanicno biti mjenjano dok god je manning preko ssml.Zadnje informacije od prije 5 dana nakon razgovora sa glavnim u MPD Nakilat , Leonardom Hardbottleom.Narednu godinu dana nece se minjati nista,nece biti nikakvom misanja posade ni kracih ugovora,problem im je uskladit stasco i nakilat ugovore i otprilike za godinu dana svi idemo pod nakilatov management,osim 4 q-flex broda koja ce ostati pod BSM isle of man,hamla,gattara,gharaffa i tembek,sta se tice posla...posla uvik ima ali support iz ofisa je odlican i dosta servisi dolaze u zadnje vrime,super mi neki dan govori da ce se uskoro realizirati ugovor sa MDT-om da preuzmu pomocne i sav maintenance na njima.Rotacija mi je 3-3 ima 3 godine,skoro u dan tocna a ako se uspijes dogovorit sa smjenom moze to i krace ici i ured ne pravi probleme
Vidim na crew listi da su prebacili vec par seniora i struja tamo kod vas. Po tom istom cirkukaru plan im je da se izjednaci ugivor kako bi mogli ljudini ici na sve brodove, al eto kao sto rekoh ovo za juniore tesko dok je pod ssml. Mislim da su plate seniorima iste, pa i juniorima godisnja zarada je ista samo sto mi naravno sa 4-3 radimo vise nego vi...Ja i jesam na ta 4 ex OSG broda,prvi rvat kojeg su uzeli nakon promjene magnagementa pod Nakilat(inace je forza Polska rasturala tamo i 99% oficira su bili poljaci,gledali su na mene ko na svemirca koji im je sjeba koncepciju),jedino je crew manning osta pod BSM isle of man i to ce tako i ostati.Nisam ni senior i nikad nisu pravili probleme za smjenu,ni kad bi sa kolegon dogovorija 2 miseca.Pod shellovim krovom nikad nisan bija i nezz kakva je tamo situacija.U pravu si,nista se nece minjati dok je ssml u igri a to istjece slijedece godine.iz mog iskustva mislin da stvari mogu ici samo na bolje za ljude sa shell,sta se tice place i ugovora jer vec vas sisamo u obe stavke
https://www.zorovic.hr/en/maritime/job/Chief Officer LNG/35
Zorovic trazi ChOff za neku LNG kompaniju,vidim da je placa u dolarima i ugovor 3-3 sto znaci da nije hoegh. Jeli zna ko o kojoj se kompaniji radi?
mobile.lngworldnews.com/schulte-acquires-lng-manager-pronav/
BSM kupija Pronava.
Ne vjerujem da je Stena.NMM i njihov dio sa LNG. Sad može ti bit Stena koja ima samo 3 LNGa pa tamo se rijetko ta pozicija otvori i drui dio firme ti je Nigeria LNG di imaš evropski top 4 nigerijci ostatak ekipe.