LNG brodovi

A ocito, ovisi o sreci. Meni su frenda zvali sa bulkera na Nakilat plinase, kad im je falilo kadra. Znaci, nije imao nikakvog iskustva prije toga na plinu. No, tako je bilo tada, a sada su opet neka druga vremena ...

Sent from my GT-I9100

Alo ljudi!
Ima li možda netko iskustva sa Pronavom? možda netko bio na firmi ili možda neÅ¡to čuo o njoj? Bilo kakva informacija bi pomogla, bila ona pozitivna ili negativna...
Hvala!

Alo ljudi!
Ima li možda netko iskustva sa Pronavom? možda netko bio na firmi ili možda neÅ¡to čuo o njoj? Bilo kakva informacija bi pomogla, bila ona pozitivna ili negativna...
Hvala!

Mitsui ti je preuzeo 5 Pronavovih brodova, crew menagement je sa Globtika otiÅ¡a na Azaleu-Rotterdam, jedan brod sa posadom je dan Hoegh-u, ova četiri joÅ¡ voze a Å¡to će biti sa njima neznam. Uglavnom Å¡to znam je da Mitsui nije baÅ¡ oduÅ¡eljen sa kadrom sa Pronava jer ti momci su se specijalizirali samo za te brode tako da ih baÅ¡ nemogu slat i na druge brodove (čitaj: neki Kapi sa Pronava su tamo od asistenture). Da se razumijemo oni jesu stručnjaci za te brodove odn tu klasu ali kako bi se pokazali kao seniori na drugim klasama LNG tankera sad je drugo pitanje.Za ostale Pronavove br
odove neznam.

Mitsui ti je preuzeo 5 Pronavovih brodova, crew menagement je sa Globtika otiÅ¡a na Azaleu-Rotterdam, jedan brod sa posadom je dan Hoegh-u, ova četiri joÅ¡ voze a Å¡to će biti sa njima neznam. Uglavnom Å¡to znam je da Mitsui nije baÅ¡ oduÅ¡eljen sa kadrom sa Pronava jer ti momci su se specijalizirali samo za te brode tako da ih baÅ¡ nemogu slat i na druge brodove (čitaj: neki Kapi sa Pronava su tamo od asistenture). Da se razumijemo oni jesu stručnjaci za te brodove odn tu klasu ali kako bi se pokazali kao seniori na drugim klasama LNG tankera sad je drugo pitanje.Za ostale Pronavove br
odove neznam.

Hvala Al Debeel!
NeÅ¡to slično sam već čuo, ovo je bila mala nadopuna znanja. MožeÅ¡ mi reći kolika je vjerojatnost prelaska sa starog tipa broda (LNG Virgo) na brod novije gradnje ako uopće postoji, a čak i ako ne postoji svejedno mi se čini da je to dobar tiket za ulazak u LNG posa s obzirom da nemam baÅ¡ nikakvog iskustva... Po tvojim saznanjima, uzima li Azalea ljude na LNG i koliko je ključno iskustvo?

Hvala Al Debeel!
NeÅ¡to slično sam već čuo, ovo je bila mala nadopuna znanja. MožeÅ¡ mi reći kolika je vjerojatnost prelaska sa starog tipa broda (LNG Virgo) na brod novije gradnje ako uopće postoji, a čak i ako ne postoji svejedno mi se čini da je to dobar tiket za ulazak u LNG posa s obzirom da nemam baÅ¡ nikakvog iskustva... Po tvojim saznanjima, uzima li Azalea ljude na LNG i koliko je ključno iskustvo?

Meni je Peter van der Pluijm (fleet menager pri Azalei) reka u jednoj telefonskoj konverzaciji (pita me imam li prijatelje-strojare sa iskustvom na LNG tankerima) da oni prvo odaberu oficire sa LNG iskutvom, pa onda sa LPG iskustvom, pa ako i toga nema onda sa tanker iskustvom, ovo se vjerovatno odnosi na juniore, jer sumnjam da će jednog Kapa sa oil tanker iskustvom staviti in charge na LNG tanker.JoÅ¡ neÅ¡to prika, malo su ti čudni, ja sam prvi put doÅ¡a na Mitsui LNG flotu bez iskustva na LNG (imao sam LPG iskustvo, motorni pogon, četvrti makine) bez ikakvih veza i vezica, znači ka padobranac i upa tamo, dok sad dečki sa Pronava koji su htjeli ne mogu upasti tamo jer navodno da im je znanje skromno (tako sam ja čuo na brodu) i safety kultura očajna u porođenju sa Mitsuiem iako imaju steam i gas expirience. Ko će im znati Å¡to Azalea i Mitsui kemijaju, uzimaju Rumunje sa nekim jadnim tanker expiriencom a ne žele Hrvate juniore sa gas expiriencom.Ja mislim da je to zbog mjeÅ¡anja posade, da posada nije homogena viÅ¡e nego Å¡to navodno momci sa Pronava imaju skromno znanje odn iskustvo sa samo jedne klase LNG brodova.

Hvala Al Debeel!

Ovaj navedeni LNG Virgo nije iz flote Mitsuija vec Pronav Hamburg. Staro na novo nokakav problem jer sve se da naucit pa nikome ko je otisa prvi put nije mu to drugi put, samo pomalo i strpljivo skupljaj znanje sa broda jer ono sta si u skoli naucia malo ti moze koristit. Hmm pronav i odabrana elita koja je tamo ostala, nek ti je sa sricon....

Jedno pitanje: meni kao kadetu na LNG od breveta trebaju 3 osnovna (Basic safety training, Familarization training, Medical first aid) + osnovni brevet za gas tankere i to je to ?

Jedno pitanje: meni kao kadetu na LNG od breveta trebaju 3 osnovna (Basic safety training, Familarization training, Medical first aid) + osnovni brevet za gas tankere i to je to ?

Ovaj boldani ti vjerovatno ne treba, a trebas polozit Advanced Firefighting da bi moga polagat Tanker Familiarization...

gas advance ti ne treba, treba ti basic, first aid, adv firefighting i tanker familiarisation :uzdravlje

Meni je Peter van der Pluijm (fleet menager pri Azalei) reka u jednoj telefonskoj konverzaciji (pita me imam li prijatelje-strojare sa iskustvom na LNG tankerima) da oni prvo odaberu oficire sa LNG iskutvom, pa onda sa LPG iskustvom, pa ako i toga nema onda sa tanker iskustvom, ovo se vjerovatno odnosi na juniore, jer sumnjam da će jednog Kapa sa oil tanker iskustvom staviti in charge na LNG tanker.JoÅ¡ neÅ¡to prika, malo su ti čudni, ja sam prvi put doÅ¡a na Mitsui LNG flotu bez iskustva na LNG (imao sam LPG iskustvo, motorni pogon, četvrti makine) bez ikakvih veza i vezica, znači ka padobranac i upa tamo, dok sad dečki sa Pronava koji su htjeli ne mogu upasti tamo jer navodno da im je znanje skromno (tako sam ja čuo na brodu) i safety kultura očajna u porođenju sa Mitsuiem iako imaju steam i gas expirience. Ko će im znati Å¡to Azalea i Mitsui kemijaju, uzimaju Rumunje sa nekim jadnim tanker expiriencom a ne žele Hrvate juniore sa gas expiriencom.Ja mislim da je to zbog mjeÅ¡anja posade, da posada nije homogena viÅ¡e nego Å¡to navodno momci sa Pronava imaju skromno znanje odn iskustvo sa samo jedne klase LNG brodova.

Uzimaju indijce i inzistiraju na njihovom avancamentu, neke senior officere su i nakon ugovora kontaktirali da ipak potpišu advancment nekim indijcima koji su bili na prošlom brodu. MOL London jednostavno obožava indijce, baš se pitam zašto lol:rolleyes: Ovi su sad i dobili e-mail da ce na nekim brodovima biti full indian crew. Naši su im preskupi.

S jedne strane, neki su dečki s LNG iskustvom zvali Petera u office pa su govorili da im ne treba workforce, s druge strane ljudima mjesecima ne nalaze smjenu. Onda ili rastegnu posadu, ili nađu Rumunja/Indijca

A glede Eastern European crew, pa nije li logično da prokleti englezi guraju Rumunje prije Hrvata, vole te koji im kimaju glavom na sve njihove pizd....

Čini mi se da ovih dana, junior LNG officer Hrvat ima relativno male Å¡anse upast na MOl nažalost. A i neÅ¡to mi je tako i natuknuo njihov superintendent za tankere, on traži novi posao jer mu je dosta pi.... koje izvode u Azalei.

Davno su proÅ¡la vremena kad su naÅ¡i i bez iskustva na LNG upali gore, to je bilo 2005-8. Sad je takvo neÅ¡to rezervirano za Asian crew. nemojte ovo shvatit rasistički molim Vas, ali situacija je tamo postala zabrinjavajuća.

pa tako je svagdi doslo , pogotovo ako se oni uvuku u office, eto kad san bija na KOTC tamo dodje kadet na brod i poznaje 20 inspektora u firmi, tako da kad se zavuku u office normalno da ce svoje gurat

pa tako je svagdi doslo , pogotovo ako se oni uvuku u office, eto kad san bija na KOTC tamo dodje kadet na brod i poznaje 20 inspektora u firmi, tako da kad se zavuku u office normalno da ce svoje gurat

Da, samo razlika je Å¡to MOL mjenja europljane azijatima, a KOTC obratno, oni se trude viÅ¡e ne imat posla s indijcima ako je moguće :D

Trebali su i naÅ¡i kadeti na KOTC, toliko sam ih izludila da su jednog i krenuli ukrcat, a on napravio piz..... taman prije ukrcaja, pokazao je disrespect, i sad neće da joÅ¡ neko vrime imaju posla s naÅ¡im kadetima, joÅ¡ su istraumatizirani :D Ali sad ću ih ja pitat opet :D

Last edited:
Da, samo razlika je Å¡to MOL mjenja europljane azijatima, a KOTC obratno, oni se trude viÅ¡e ne imat posla s indijcima ako je moguće :D

Trebali su i naÅ¡i kadeti na KOTC, toliko sam ih izludila da su jednog i krenuli ukrcat, a on napravio piz..... taman prije ukrcaja, pokazao je disrespect, i sad neće da joÅ¡ neko vrime imaju posla s naÅ¡im kadetima, joÅ¡ su istraumatizirani :D Ali sad ću ih ja pitat opet :D

Meni je nakon što sam Edni u London posalo mail odgovorio ABDULAZIZ AL-MUTAWA sa copijom maila za Ednu:

The Management has instigated a change in how we recruit and place cadets, the new criteria will take about 6 to 8 weeks to be in place. Recruitment / placement of Sea Time cadets will only resume at that time.

Koje su sad to kombinacije??

jako tesko da nece imat posla sa indijcima kada su oni debelo vecina u firmi (i inspetori i office ), tako da ce proc podosta vrimena da ih se rjese, a recimo engleizi su odavno isparili

Meni je nakon što sam Edni u London posalo mail odgovorio ABDULAZIZ AL-MUTAWA sa copijom maila za Ednu:

The Management has instigated a change in how we recruit and place cadets, the new criteria will take about 6 to 8 weeks to be in place. Recruitment / placement of Sea Time cadets will only resume at that time.

Koje su sad to kombinacije??

Nacini sljedece. Lijepo nakon tih 6 do 8 sedmica odgovori na taj mail sa upitom o svom ukrcaju, direktno AL Mutawi a pod cc stavi De Souzu.

jako tesko da nece imat posla sa indijcima kada su oni debelo vecina u firmi (i inspetori i office ), tako da ce proc podosta vrimena da ih se rjese, a recimo engleizi su odavno isparili

Istina, a koliko do sada vidim, ima tu dosta i politike, koliko god oni govorili da oce nase, Indijci se krcaju odje na lopate (a svega ima za vidit i cut, stvarno svega..) dok nasi dolaze na kapaljku. Neki ne prodju intervju, nekima "ne valjaju breveti" a neke se jednostavno ignorira, a ljudi fali nemilo... Svih rangova.

Last edited:
Kako obozavan oni moment kad dodjem u office / nazovem telefonski,
i onda teta / barba (po mogucnosti barba sa titulom kapetana, a nije dalje od sekonda dosa)
mi milozvucnim glasom objasne da mi treba iskustvo da bi se ukrca na LNG.

A sta, indijci se radjaju sa LNG brevetom?????? :mad: :confused:

pozdrav

pozdrav

Pozdrav dobri ljudi....

Ma evo čitam sve skupa ovo na forumu i zajednički nazivnik je taj da da su naÅ¡i ljudi svima preskupi. Hm, preskupi smo im, a onda se događa da kad su na Gearbulku sve naÅ¡e istjerali, ponovno ih zovu nazad da učine mjesec dana kako bi učili poslu Kineze. I onda smo im skupi.......

Ok, sljedeće Å¡to se opaža jest da izgleda nema nikakvih Å¡ansi da netko s general cargo pođe na tankere, jer mu kažu nemaÅ¡ iskustva,. nemaÅ¡ iskustva a trljaÅ¡ po 20 godina na brodu. i sad bi trebao krenuti od ne znam ni ja čega, valjda od kadeture, po njima.
StraÅ¡no je to zar ne. I frustrira u isti čas.
Pa me zanima imaju li naÅ¡e agencije ikakav ulaz u LNG kompanije i da ukrcaju ljude na LNG bez iskustva. Jer ja ipak čujem i znam da se sa Å¡telom može sve. Odnosno preporukom kako se to danas voli reći.
i onda ti ljudi sa bulkova se pokažu odličnima. Pa normlano da se pokažu odličnima kad su prije toga gulili 20 godina na moru.
Ah, samo crne vijesti....što je ovo došlo danas.
Norvežani bježe iz wilhelmsena jer svi idu na offshore, njima ne trreba iskustvo, a ispada da je za naÅ¡e ljude science fiction upasti na offshore. Pa znam ljude koji su iÅ¡li u Aberdeen ispolagati sve brevete i samo im odgovore nemaÅ¡ iskustva. Pa kako bi ga trebao steći kad ti sve kompanije odgovore isto: nemaÅ¡ iskustva i nijedna ti ne daje priliku....

učit kineze poslu???:mad:

--- a Å¡ta je najžalosnije naÅ¡i papci će stat u red za pilanje grane na kojoj side.... da bar malo držite do sebe bar bi kosooke naučili kako radit Å¡tetu, a ne posal kako triba.... ma vidi bezobrazluka da učit kineze, a naÅ¡e onda odhebat - pa koja budala ima takvu računicu???

ja bi u agenciju pita da tamo primu kosooke da hi nauču tajnami meneđmenta....:kafa

Back