Kraljica mora

motorman5

New member
Evo par slika skolskog broda ¨Kraljica mora¨.Brod se gradi u Veloj Luci , u brodogradilistu Greben.Koliko san shvati ove u skveru brod ce sluzit za obuku kadeta i asistenata.Slike nisu bas nesto jer su slikane mobitelon , ali kroz drugi tjedan ce ga porinut (pon. ili uto.) i nastojat cu poc i slikat malo bolje.

Pozdrav ekipa

Tako je brod ce biti porinut u Veloj Luci a kuma broda ce biti Premijerka Jadranka kosor.

Podatke znam jer smo kao Udruga pomoraca Hrvatske dobili pozivnicu da sudjelujemo na porinucu.

Pozdrav

@ Dalmos
Hoce ko doc na porinuce?ako iko dolazi javite se.ja san tu blizu.

Kao predstavnik UPH nece doci niko jer nemamo para da trosimo na domjenke a i navigajemo vecina nas. Ako ce neko doci osobno moze ti se javiti.

Pozdrav i ako si ti tu mozes naciniti koju sliku pa nam poslati ode :uzdravlje

Vidis ja ipak mislim da bi neko trebao doci, da se jos vise cuje za UPH.Mozda bi se i sa nekima iz vlasti moglo malo i popricti...reci koju rijec pred TV kamerama.Ipak je to veliki dogadjaj.Jasno mi je da je kriza i da se nema, ali ovo je ipak dogdjaj koji se ne bi smjelo propustiti radi svih onih koji ce danas sutra postati pomorci.

@RAUL
Ajde ne budi naivan.Tom brodu jedino putovanje ce bit od skvera do neke rive di ce ostat vjecno vezan kao znak rvacke pomorske tradicije jednako kao i nasi Kresimiri,Dmitri i slicno

Osobno se nadam da nece biti tako, vec da ce sluziti za obuku mladih pomoraca.A sto se tice ova druga dva broda sto si spomenuo oni bolje da i ne plove vec da ih prodaju nekome ili da ih daju u rezaliste.

Po mojim informacijama brod nije porinut , jer (mozda je cakula) premijerka nije uspila doc , i niko ne zna kad ce ga porinut.Sto mislite jeli ovo los znak?Da kuma ne dodje na porinuce?

to sta nisu dosli je samo potvrda naseg razmisljanja da je to put uzalud i trosenje novca bezrazlozno. Da li se jos pitate zasto se sastanak na temu breveti toliko odgada?

Bas citam kako Kraljica mora nije na raspolaganju skolama i fakultetima jer nitko ne pokriva troskove.
37 mil kuna kostala je gradnja, 25k kuna dnevni troskovi.. Da li je uopce trebao ovakav brod za izobrazbu hrvatskih pomoraca??
Mislim da se za taj iznos mogao kupiti stariji teretni brod (bulk 2 stive ili manji tanker) koji bi radio u Mediteranu ili cak Jadranu. Zapravo nije ni vazno koja vrsta broda, ali morao je biti isplatljiv odnosno samoodrziv. Pa nek studenti uz mentore traze teret odnosno putnike. Brod bez prihoda, na leđima drzave (poreznih obveznika) je nemoguc.

Bas citam kako Kraljica mora nije na raspolaganju skolama i fakultetima jer nitko ne pokriva troskove.
37 mil kuna kostala je gradnja, 25k kuna dnevni troskovi.. Da li je uopce trebao ovakav brod za izobrazbu hrvatskih pomoraca??
Mislim da se za taj iznos mogao kupiti stariji teretni brod (bulk 2 stive ili manji tanker) koji bi radio u Mediteranu ili cak Jadranu. Zapravo nije ni vazno koja vrsta broda, ali morao je biti isplatljiv odnosno samoodrziv. Pa nek studenti uz mentore traze teret odnosno putnike. Brod bez prihoda, na leđima drzave (poreznih obveznika) je nemoguc.
e jebi ga! sad ce opet graknit kako san zlocest i ronzan na sve hrvatsko...ali, je li ko meni moze objasnit kako ovaj brod moze kostat 25 kila dnevno? makinja mu je mali prdekavac, ulja ne trosi nista, ima par clanova placene posade (ostalo su djaci i studenti - mukte). 5,5 kila zelenih kosta daily operation cost pravoga broda (suvi teret). ko ovde je lud, ko marcapija i di te pare idu?

e jebi ga! sad ce opet graknit kako san zlocest i ronzan na sve hrvatsko...ali, je li ko meni moze objasnit kako ovaj brod moze kostat 25 kila dnevno? makinja mu je mali prdekavac, ulja ne trosi nista, ima par clanova placene posade (ostalo su djaci i studenti - mukte). 5,5 kila zelenih kosta daily operation cost pravoga broda (suvi teret). ko ovde je lud, ko marcapija i di te pare idu?

@Maninjorgo

Vjerovatno si ( zamene 100%) vise upucen u sve te cijene nego ovaj ko je pisao tekst pa stoga ja se drzim one da ne virujem svacemu sa pise u novine. Stoga ako ti kazes da je ovo previse ja ti virujem Ali ajmo dati argumente kolik obi kostao ovaj brod dnevno ? Bacimo ode jednu racunicu. Ono ako je 8 clanova posade viditi koliko i sta ?

i meni je ovih 25 iljada odma upalo u oko. niki dan san prosa kraj nje u portu. vezana za rivu, nijedno svitlo (niti u salonu), ne virujen da placa puno za vez (ako ista placa), nista ne iskrcaje ili ukrcaje

ako su i ukrcana dva, tri na placu opet nije toliki trosak

Back