Korkyra Shipping

a​

Pozdrav Wolf!! Znaci placa na stocarima za struju je 6250 dolara, 25 posto vise nego na bananjerima i bulkovima? Je li ljudi traze na stocara zbog ovih 25 posto jer realno to nije mala razlika bez obzira na "govna" :-) ?! Kakva je situacija za asistenta el., krcaju li? Hvala!!

a​

Pozdrav Wolf!! Znaci placa na stocarima za struju je 6250 dolara, 25 posto vise nego na bananjerima i bulkovima? Je li ljudi traze na stocara zbog ovih 25 posto jer realno to nije mala razlika bez obzira na "govna" :-) ?! Kakva je situacija za asistenta el., krcaju li? Hvala!!

Ja sam se vratija sa Ocean Swagmana ima 10 dana, bija sam asistent struje i uzimaju asistente za sve stocare. Nisam bas vidija veliku potraznju za ic na stocara radi 25% vece place. Ima puno posla jer brodovi nisu bili odrzavani, ali kako su svi bili ili su trenutno u skveru tribalo bi ic sada na bolje.

Danas ih zvao , trenutna situacija za ass struje nista , al dobro bi bilo poslat im dokumente i cv na mail .

a​

Da. Ovih 25% ti je mislim odredio ITF, ali nisam siguran, cuo sam nesto o tome da sad ne nagađam. Istina, plaća je veća zato sto je i zahtijevnije i malo teže nego na bulku i bananjeri, ali nije nista strasno za ubit se od posla i da si satran, meni posao nije bio nikakav problem, problem ti moze biti ako nesto treba narucit i zamjenuti, a imas C/O koji je stara Å¡kola i nece da naruci a onda moras moljakat kapetana, ako je on dobar dobit ces sta ti treba, a ako je isto zadrt onda se jebi kako znas i umijes. Gvardije su ti kad vozite stoku u vecine kapetana 6-6, ako je dobar barba onda ti je 4-6, ja sam imao sreću pa sam imao dobra barbu pa je bilo 4-6, tako da mi ta 2 sata vise nisu smetala. Å to se tiče posade, filipi niža posada i stvarno su odlični, ja sta sam god zamolio noÅ¡troma, uradio mi je i viÅ¡e nego Å¡to sam pitao, uvijek je bilo; terco, ovo je urađeno vidi valja li, ja provjerim i svaki put bi bilo urađeno odlično, na kraju ih počastim baksom pive i oni zahvalni i sretni, dok bi te nas noÅ¡tromo spremio u p.... m......., zato bi se volio ponovo vratit na stočara, a i plaća tercu je 900 dolara visa nego na bulku i bananjeri, jer na 3778 USD ide i 100 USD bonusa, pa sračunaj 900x4, mislim da 3600 USD nije mala razlika u plaći. Korkyra je odlična firma, plaća ti je redovna i sigurna i do 7 u mjesecu ti je na računu, firma plaća mirovinsko i socijalno i nema vise ti uplatis i čekas sljedeci ukrcaj da ti isplate, sad ti uplatis, posaljes uplatnice i oni ti odmah isplate, ovo ti je 100% provjereno jer je meni tako bilo. Jedini problem kod njih ti je Å¡to imaju malo brodova, pa se mora čekati, a Wellard (vlasnik brodova) ima namjeru uzimati jos kojeg stočara pa bi u budućnosti trebalo biti joÅ¡ posla, ali o tom po tom. Eto nadam se da sam ti malo pomogao sa info, za sve ostale informacije zovni u ured kapetana Dejana Boticu, korektan je i kaže ti stvarno stanje bez zavlačenja.:uzdravlje

Hvala Wolf, Adict i Coko!!!! I ja tako gledan, ako si vec na brodu i nisi doma sa svojima onda bolje da vise zaradis bez obzira sta ima vise posla zato bolje stocar!! Jer razlika nije mala, dosta je to love!! A te place opcenito nisu lose za pocetak, evo npr. struja na Atlantskoj ima 3900, Jadroplov 4500...a Korkyra 5000 odnosno 6250 na stocaru!! Da se razumimo nije vrime za birati, prihvatit cu ja za ass i prve brodove za struju bilo di i za bilo kakvu lovu, ali sa pocetkom na Korkyiri mislin da triba biti vise nego zadovoljan ko upadne!! Je Adict triba poslati i cekati, otvorit ce se...ja cu tek tamo u 8. misecu poceti aktivno sa trazenjem, ode iman ugovor jos godinu dana ali nikad ne znas mozda i prije utecen pa bude i prije!! Zivili!!

Hvala Wolf, Adict i Coko!!!! I ja tako gledan, ako si vec na brodu i nisi doma sa svojima onda bolje da vise zaradis bez obzira sta ima vise posla zato bolje stocar!! Jer razlika nije mala, dosta je to love!! A te place opcenito nisu lose za pocetak, evo npr. struja na Atlantskoj ima 3900, Jadroplov 4500...a Korkyra 5000 odnosno 6250 na stocaru!! Da se razumimo nije vrime za birati, prihvatit cu ja za ass i prve brodove za struju bilo di i za bilo kakvu lovu, ali sa pocetkom na Korkyiri mislin da triba biti vise nego zadovoljan ko upadne!! Je Adict triba poslati i cekati, otvorit ce se...ja cu tek tamo u 8. misecu poceti aktivno sa trazenjem, ode iman ugovor jos godinu dana ali nikad ne znas mozda i prije utecen pa bude i prije!! Zivili!!

SluÅ¡aj kolega! ImaÅ¡ i loÅ¡ijih i boljih firmi od Korkyre da se odmah razumijemo. Ja imam prijatelja koji je na danskom Tormu i kao terco ima 3300 USD, s tim da sam plaća mirovinsko i socijalno, znači da ima manje nego ja na korkyrinom stočaru. Korkyra ima bolje place vec neke strane tankerske firme, ja ih svrstavam u malo bolju srednju klasu, ni jedna nasa kompanije ne daje vece place svojim firmama od Korkyre, a kao Å¡to rekoh i bolje su od nekih firma koje prevoze naftu.

Last edited:
Jel ima ko da je na Korkyri, da malo napise vise o firmi, jel ima kakvih promjena u vezi placa i opcenito, bilo kakve novosti?? Hvala

Prijatelju dragi, korkyra ti je u laganom raspadu, place snizili, ne placaju vise doprinose, i egzodus sa firme. Kadeturu radit na stocaru ti je ravno samoubojstvu, ja sam odradio 2 ugovora kao treci palube tamo i jedva Boga se kasnije prebacio na bulkove, nisam mogao ni na sto drugo, jos mi se smijali u agencijama i firmama koje sam kontaktirao sto sam bio na stocaru, jos te svatko ismijava i omalovazava. Imao sam kadeta i po cijeli dan su bili u stalama i prali govna, rijetko, ali bas rijetko bi netko bio sa sekondom. Ako imas ista drugo ne idi tamo jer ces se kasnije teskom mukom prebacit i na sto drugo. Eto toliko. Cuo sam od kapetana tamo da imaju jednog bulka i pitaj da ides tamo, nemoj na stočare ni za zivu glavu. To mi je bila velika greska sto sam isao na stocara, ali bilo i proslo i ne ponovilo se vise. Ne slusaj price njih u officeu, oni ti svasta kazu samo da nadju ljude da idu na te govnjare. Ako imas dobar zeludac idi, a ako ne ni slucajno. Najgore mi je bilo u 13h iza ručka ici u stalu provjeravat safety, od smrada od govana i pisaline ne mozes primirisat, ma uzas.

Vec 2 godine trazim ukrcaj ko asistent struje, a uskoro cu 26 god. navrsit, tako da ce mi onda bit jos teze naci posao.Vec sam trebao ic na na tankera (thome), bio u Zadru na razgovoru, rekli mi da samo rjesim taj brevet, i da me ceka siguran ukrcaj, to sam polozio i nakon toga su me fino zalevatili.I jos je bilo slicnih scenarija kod drugih agencija.Tako da Samo zelim krenuti naprijed vec jedanput kolko god bilo tesko. Inace mi ne smeta smrad puno, samo da su ljudi ok. Hvala na dobronamjernom savjetu!

Back