Kadetura!1000 pitanja, 1000 odgovora

Evo za sve buduce kadete zeljne LNG-a. Ovdje sam ja zvao, odradio prvih 6 mjeseci i idem sad iza Uskrsa. Trenutno na 7 brodova se nalaze 2 E/C i 1 D/C koliko ja znam. Tako da mjesta ima, a ja sam 3. E/C.

Zvati i provati, kao i mi kadeti na Mitsuiju.

Peter van der Pluijm
Azalea Maritime B.V.
Louis Pasteurstraat 8
3261 LZ Oud Beijerland
The Netherlands
Tel: +31 186 890300

Jako me zalosti da se mladi momci zeljni navigacije moraju ovako trat da bi nasli prvi ukrcaj. Udruga ce sigurno raspravljat i o ovome pitanju i osobno sam uvjeren da bi brodovi koji viju Hrvatsku zastavu trebali krcat nase kadete pod OBAVEZNO i to ne jednog, nego dva-tri od kolpa i to dok se jos skoluju, pa da nakon skole mogu odma ili nakon jos par miseci, polagat casnicki ispit. Neka momci navigaju i rade. Ma jeben ti nepravdu i pomorsko skolstvo.

@Kolega
To je na tragu onoga sto ja govorim o losem modelu skolovanja u Hrvata.Programi stari miljardu godina.Jos se uci po Ozreticu i Pazaninu.Koliko je od tada tehnika isla naprid???

Jako me zalosti da se mladi momci zeljni navigacije moraju ovako trat da bi nasli prvi ukrcaj.... Neka momci navigaju i rade. Ma jeben ti nepravdu i pomorsko skolstvo.

Primo... ovako,

Smanji "dva-zuba", ne radi mi VIT, pa da nam cilindri dolje ne odu u over-pressure! Što se tiče ovih najmladjih kolega, nije tako strašno - naći će oni brod lakše nego što smo mi imali priliku. Malo su nestrpljivi i željni vijađa, znanja i mornarskih vještina, a evo sad imaju i Udrugu. Dalje, slažem se s ovim što kažeš za nepravdu, ali nikako s ovim što si izrekao za pomorsko školstvo, osudivši ga. Evo, gledam novine i svako malo nadjem u SD, nekog profesora u rubrici "In Memoriam"... Slava im! Vivat Academia!

:

Evo ekipo vi koji mislite ukrcati se za kadeta danas sam uzea telefon u ruke i dobio sljedece informacije u vezi ukrcaja kadeta:
-Azalea Zadar - ni??ta do 11-tog miseca
-Zorovic - jako lo??e, malo primaju, zovi svaki tjedan, mo?žda se ne??to i otvori ali mnoge firme odustale od krcanja kadeta, poslali smo par njih ka mornare jedva
-VShips Rijeka - ni??ta za sad
-Iva Shipping - ni??ta do kraja godine
- Marine-trade (mislim da se tako zovu krcaju na TeeKay-a) - ne primaju uopće kadete, već samo časnički kadar....

Ni??ta, ni??ta, ni??ta.... to je kod svih odgovor... Taman sam zavr??ia fax i tia bi na brod, al jednostavno ne znan na koji način....:(
Pitanje za starije/iskusnije kolege - KOGA JO?  ZVATI??? :confused:

Popis pravnih osoba kojima su u skladu s odredbama Pravilnika o posredovanju pri
zapošljavanju pomoraca (“Narodne novine” br. 120/2007) izdane dopusnice za
obavljanje poslova posredovanja pri zapošljavanju pomoraca
1. TA – NA d.o.o. Zagreb, Pavla Hatza 28
2. ZOROVIĆ d.o.o. Rijeka, Trpimirova 2/11
3. B.S.M. CENTAR ZA POSADE-HRVATSKA d.o.o. Split, Split, Boktulijin put bb
4. GLOBTIK EXPRESS AGENCY d.o.o. Split, Zbora narodne garde bb
5. ORION MARINE LTD d.o.o. Split, Kralja Zvonimira 8
6. SPLIT SHIP MANAGEMENT d.o.o. Split, Boktulijin put bb
7. CMA BRODOVI d.o.o. Rijeka, Pomerio 9
8. MORE TRANS ADRIATIC d.o.o. Rijeka, Školjić 6
9. GLOBE MARINE d.o.o. Rijeka, Pavlinski trg 5
10. POMORSKA AGENCIJA MUŠTRA d.o.o. Trogir, Kneza Trpimira bb
11. PASAT d.o.o. Split, Spinčićeva 2d
12. IVA POMORSKA AGENCIJA d.o.o. Split, Marasovićeva 67
13. ZAPADNI VJETAR d.o.o. Split, Mažuranićevo šetalište 1
14. COLUMBIA SHIPMANAGEMENT – RIJEKA d.o.o. Rijeka, Trpimirova 2/VIII
15. BOGDAN COMPANY d.o.o. Sinj, Domovinskog rata 33
16. DGS d.o.o. Rijeka, Srdoči 64
17. ADRIAMAR SAVJETOVANJE I POMORSTVO d.o.o. Draga 1, Šibenik
18. V.BRODOVI HRVATSKA d.o.o. Riva Boduli 1, Rijeka
19. ANAMILA d.o.o. Splitska 2/III, Rijeka
20. MARINCONSULT d.o.o. Obala kralja Tomislava bb, Kaštel Gomilica
21. COLSHIP d.o.o. Riva 16, Rijeka
22. CB MARITIME d.o.o. Riva 4, Rijeka
23. EUROS d.o.o. Riva Boduli 3/II, Rijeka
24. USPINJAČA POSAO d.o.o. Tkalčićeva 27, Zagreb (Ograničeno samo na posredovanje pri
zapošljavanju za rad kao hotelsko osoblje na brodu)
25. WILHELMSEN SHIP MANAGEMENT d.o.o., Split, Šimićeva 54
26. M.O.D.I.N. UKRCAJ d.o.o., Split, Marasovićeva 67
27. AZALEA ZADAR d.o.o., Zadar, Liburnska obala 6

http://www.imaship.com.pa/tabid/2356/Default.aspx
CMA SHIPS CROATIA
Office line: +385.51.352.350
Direct line: +385.51.352.355
Fax: +385.51.352.368
rjk.ecehic@cmaships.com

Mare Nostrum
Adriana
Mob. 098/222-903
info@msm-hr.com

www.osm.no!
http://www.cbmaritime.hr/
www.zorovic.hr/ -
uljanik-plovidba@pu.t-com.hr
http://www.bs-shipmanagement.com/rec...rvice-centres/
www.maritime-connector.com/.../ www.croatia-seaman.com
www.croatia-seaman.com/

Dal-Mar recruitment
Tel:+44 20 8123 7588
Mobile:+385 (0)98 9789 650
recruitment@dal-mar.com

EVO KONTAKT ZA TRANSEUROPU:
--------------------
Company name: Transeuropa shipping lines
Company address: vojkovo nabrezje 30
City & p. code: koper 6000
Country: Slovenia
Contact person: darej sersen
E-mail: darej.sersen@tsl.si
Phone No.: +38681603210
Fax: +38656395036
Mobile: +38641748958
Web address: Transeuropa Ferries

Pozdrav svima,

Prije svega nov sam na forumu, koji je za svaku pohvalu, te, jasno;) imam par pitanja za vas iskusne, s obzirom da nisam pomorac, ali namjeravam "postati".
1. imam zavr??enu srednju elektro ??kolu ( 3 god. ) smjer telekomunikacije, da li postoji mogućnost ukrcaja kao struja, odnosno asistent, pod mogućnost mislim na odgovarajuću spremu? Ne??to manje od godine dana radio u firmi kao brodski električar, na kopnu ( brodogradili??te ).
2. zavr??iti prekvalifikaciju u pomorskoj ??koli za nautičara, te onda polako kadetura itd, itd.?
3. ako netko ima iskustva sa prekvalifikacijom, molio bih da napi??e ne??to o navedenome? trajanje, cijene i sl.

Pozdrav svima,

Prije svega nov sam na forumu, koji je za svaku pohvalu, te, jasno;) imam par pitanja za vas iskusne, s obzirom da nisam pomorac, ali namjeravam "postati".
1. imam zavr??enu srednju elektro ??kolu ( 3 god. ) smjer telekomunikacije, da li postoji mogućnost ukrcaja kao struja, odnosno asistent, pod mogućnost mislim na odgovarajuću spremu? Ne??to manje od godine dana radio u firmi kao brodski električar, na kopnu ( brodogradili??te ).
2. zavr??iti prekvalifikaciju u pomorskoj ??koli za nautičara, te onda polako kadetura itd, itd.?
3. ako netko ima iskustva sa prekvalifikacijom, molio bih da napi??e ne??to o navedenome? trajanje, cijene i sl.

o svemu tome imas po forumu samo malo potrazi i ne brini naci ces sve odgovore. :uzdravlje

Imali ko kakvu mudru ideju kome se obratit za odradit preostala 4 miseca kadeture (moze bilo koji brod,mali turisticki...) sa obziron da niko koga san dosad zva nece ukrca postenog kadeta...

fala
:udriglavom

Ovo je nevjerojatno,ja sam danas zvao i pitao na vise mjesta za odradit kadeturu i nema pozitivnih odgovora.Nisam sve zvao ,pokusat cu sutra na jos nekoliko kompanija ali nemogu vjerovat da nase kompanije odbijaju kadete i asistente.Od 20 ljudi da se uspiju uvalit 2 ili 3 covika je neprihvatljivo.Neki zahtjevaju višu pomorsku za ukrcaj kao Tankerska,ali i to mi je nerazumljivo.

a prijo ja sam zva tankersku i kad sam reka da sam iz kastela rekli su da se javim krajem godine,tj.odjebali su me a imam visu

Evo sad vidite kako nasa Vlada i drzava ima viziju.Pomorski zakon donesen na vrhuncu ekspanzije svjetske flote imat ce dalekosezne posljedice u vidu da ce se jos manje ljudi odlucit za ovu struku,a i oni koji su se vec "zajebali" tesko da ce posla nac. Eto to su cinjenice ma koliko crne bile.

Back