Jan De Nul

Može se isključivo priko globtika. Nisan zna da krcaju hrvate za asistente al san čua da primaju samo belgijce i nizozemce za kadete. Ukoliko i primaju, triba ti predebela veza za JDN. Ispravite me ako grijeÅ¡im.

Ma nema veze. Pogledao sam ti profil. Uvijek imaÅ¡ neÅ¡to reči za JDN. 6 godina je puno, Å¡to god da je bilo, zaboravi se, trebalo bi.

BTW Nisam znao da ima naših na DEME. Ima li vas više, ili po 1 ili nijedan na brodu?

Ne bih se složio da je JDN osrednja firma. Da imaju kobru u džepu, to da. Nisu baš osrednji.
Inače JDN, već je spomenuo Cosmic, skreče pažnju na pravi offshore. ProÅ¡iriva se flota (za sada cable laying i stone dumping), i sve čeÅ¡će im je offshore idpred dredging u reklamnim materijalima. Sukladno tome, događaju se i neke druge promijene. Već neko vrijeme ne avancavaju ljude bez pravih papira, radi se na promijeni mentaliteta (strog safety i papirilogija) itd. itd. Traže iskusnije ljude za logistiku i sl.
Nije baš tako bilo prije 6 godina, jeli tako?

JoÅ¡ im je ostalo za shvatiti da će sve to teÅ¡ko ići sa kobrom u džepu. Određen kadar ima svoju cijenu. Sada ovisi sve koliko oni namjeravaju ići u offshore.

Mislim da si ovo JAKO dobro rekao. Ako za cas iskljucimo financisku stranu ove rasprave JDN je u samom vrhu. Osobno meni najbolja firma na kojoj sam radio.
No nazalost, financiski aspekt se nemoze iskljuciti, zato nakon 12 godina vise i nisam na JDN.
No iskreno govoreci, nema dana da se sa nostalgiom ne sjetim te firme i rada na njoj......

Već kad si spomenuo financijski aspekt. Nedavno smo dobili novi kolektivni. Korigirali su iznose u tabelama sukladno svim poviÅ¡icama, promjenama itd. itd. Međutim primjetio sam jednu zanimljivu stavku, odnosno nestanak iste. Nema viÅ¡e cutter premiuma u tabelama?!?!?!?!

Ja sam na hopperima. Ima li tko da prati temu, a da je na cutteru u operaciji. Plaćaju li cutter premium?

a u globtika cim spomenes rijec kadet odma te prikine i pocme mliti kako nema nista,stanje lose ovo ono
cini mi se da za kadete triba samo direktno slati,jer od agencija nema nista

Jedno pitanje za jan de nulashe. Kako idu stvari sada sa placanjem doprinosa za zdravstveno i mirovinsko? Znam da to placamo sami za svih 12 miseci u godini, a kako cujem Jan de Nul placa samo za period na brodu. Sto nije lose, ali me zanima posto cujem razlicite varijante, koliki je dodatak na placu za doprinose? Ako je to onaj dodatak 3 u kolektivnom ugovoru, kako onda stoje skipperi na crew boatovima tugboatovima itd u toj prici? Ili recimo apprentice skipperi? U madrikulu ide svojstvo A1 ili kako? I kolika je na kraju mjeseca cifra za doprinose za skippere i apprentice skippere? Jer neka je A1 u madrikuli, ali nema smisla da app. skipper ili skipper placa iste doprinose ko i neki kep na LNG-u. Kako je to sve rijeseno?
Fala i pozdrav!

Ono sta ti pise u matrikuli na to placas
JDN placa pola
Ako ti kao skiperu pise captain platit ces isto ko i svi cap bez obzira gdje su

Ok, oni to plaćaju tako da ti lova sidne na račun sa plaćom, jel tako? I koliki su onda doprinosi mjesečno ako piÅ¡e captain?

Ok, zahvaljujem. JoÅ¡ jedno pitanje, da li plaćaju pola od te cifre za svaki misec u godini? I za period doma i na brodu? Jer to bi bilo pola onda..

Nije istina
Svaki mjesec dobijes pola od onog sto moras platit

...@sax...pitanje je bilo placaju li oni tu polovicu svaki mjesec i kada si na brodu i kada si kuci....a odgovor je bio...da placaju ti svih 12 mjeseci

Ispravi me ako grijesim,ali to sto si ti napisao je isto ono sto sam i ja odgovorio (placaju ti svaki mjesec pola iznosa jer ako cemo iskreno DJN placa puni iznos kada si na brodu a doma nista),ali Globtik to dijeli na pola pa isplacuje svaki mjesec pola iznosa.Usporedi ono sto ti pise u kolektivnom ugovoru ( Barba i kapo 418, 1.palube i 1.stroja 308,2.palube i 2.stroja 233, 3.palube,3.stroja i struja 216, Meho,Kogo i Bosun 202, kormilar i mazac 188 a kadeti palube i stroja 160 € mjesecno sa onime sto dobijes mjesecno na placi.

Back