jadrolinija

Dobra vecer . Moze li se odradivati asistentura preko ljeta na jadroliniji,tokom studiranja brodostrojarstva,ako imam zavrsenu pomorsku skolu(nautiku,imam brevete osnovne)? Npr. sad zavrsim 1.godinu ,odradim 3 mjeseca,pa dogodine zavrsim 2.godinu ,odradim jos 3 mjeseca..

Covik ima pravo sta pita jer neke zemlje imaju takav ili slican nacin rada i po meni je to jako dobro.
Navigava san sa par engleza i kanadana sta su imali 16 godina i odrade jedno polugodiste u skoli i onda na brod 4-6 miseci.
I to je ludilo jer odma moze covik shvatit jeli to za njega i ako nije moze prominit profesiju.
Vida sam i dosta nasih sa skolom i fakultetom i dodu na brod i ne mogu izdrzat iz raznih razloga i mnoge kad sretnem doma kazu da nisu bili puno na brodu,znaci fakultet zavrsen za tako rec nista.
Tako da ovo i nije tako lose

Dizaličar slažem se s tvojim primjerom i ja san radia a takvin nacijama samo je problem da na Jadroliniji jedino more vidit jei za rad u garaži.

Koliko ja vidim covik je nauticar i po tome mu triba 6mj međunarodne plovidbe i da je brod priko 500brt...

Ovako otprilike koliko se ja sicam pravilnika...

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Koliko ja vidim covik je nauticar i po tome mu triba 6mj međunarodne plovidbe i da je brod priko 500brt...

Ovako otprilike koliko se ja sicam pravilnika...

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Onda ne ide na asistenturu kako kaze nego kadeturu.Ogromna je razlika.

Ako sam ja dobro shvatio, kolega bi na temelju struke iz srednje (nauticar), htio odraditi asistenturu za brodostrojara (sto trenutno studira). U tom slucaju odgovor je - ne!

Nemas uvjete za odraditi asistenturu kad nemas brodostrojarsku struku. Za moci odraditi asistenturu, u tvojem slucaju moras zavrsiti studij brodostrojarstva (2-3-5 godina).

Ako si mislio na kadeturu, a greskom si napisao asistenturu, onda to mozes jer imas zahtjevanu strucnu spremu, a koja se trazi za odradivanje kadeture ....

Last edited:
Mozda i moze ali ne na Jadroliniji.... Tu sigurno na taj nacin nece odraditi kadeturu/asistenturu, votevr...

Mojeg sogora su svojedono trazili 5000EUR za polozaj OSa (ne sezonski posao). To je bilo prije jedno 3 godine. Mozda je sad povoljnije :) ...

Here we go again...

P.s. Pozdrav sa Jadrolinijinog broda od gvardije 4-8 koja nije platila 5 tisuca za zaposljenje...

Odlicno za tebe! Mozda su to njemu rekli samo da ga se rijese jer su imali vec dogovorene pozicije ili slicno ...

Nema dogovorenih pozicija, ima natjecaj na kojem prednost pri zaposljenju imaju oni koji su vec radili na jadroliniji i zadovoljili...

3 godine si na ugovore, ides na "prekid" u prosincu (otkaz da prodje 2 mjeseca) i na natjecaju u ozujku ili travnju te ponovno mogu zaposliti..

To i ptice na grani znaju... Nema vise ugovora na neodredjeno nigdje, pa tako ni u jadroliniji... Sto bi rekao Rojs, ko je jamio - jamio...

Back