ISPIT / KLASA Upravitelj / Drugi časnik stroja na brodu porivne snage od 3000 kW

nn

nn

U Zadru prosli put od 18 kandidata 2 proslo , 1 pao komplet klasu i 15 na popravni ;)

a kad je to bilo ?

u 11mj prosle godine je bilo 50 kandidata i vecina je prosla.......

ima nacina da se dobiju laksa pitanja...........

ako nemozes drugacije,onda posteno!!!

cujem da ce se u Zadru odrzavat konzultacije preko srednje pomorske,je li neko bio na tome

imali ko neki savjet za smjestaj u Zadar

evo dobio sam brevet napokon kad ono pise na njemu da vrijedi samo 3 godine kad su to promjenili i koliko cu trebat imat navigacije za to obnovit.

evo dobio sam brevet napokon kad ono pise na njemu da vrijedi samo 3 godine kad su to promjenili i koliko cu trebat imat navigacije za to obnovit.

Svi ti breveti kapo/sekondo nam vrijede do 31.12.2016. tako je bilo nama sa polaganja u 2012 a tako je sada i vama sa klase u 2013.
Koliko je meni poznato trebati ce ti 12 mjeseci navigacije do kraja 2016 za obnovu breveta.

Svi ti breveti kapo/sekondo nam vrijede do 31.12.2016. tako je bilo nama sa polaganja u 2012 a tako je sada i vama sa klase u 2013.
Koliko je meni poznato trebati ce ti 12 mjeseci navigacije do kraja 2016 za obnovu breveta.

to znači da praktički 2015 i 2016 se ne isplati polagat za ove brevete? naročito 2016., kako skupit 12 mj navigacije do 31.12., to je državi gubitak dosta novaca ako gledamo cijeli top four koliko ljudi izađe u godinu-dvije na ispite
nevirujem, mislim da će se tu nači neko logičnije rjeÅ¡enje ili kompromis. ili dupla zarada? jadan onaj ko avanca u 2016. morat će dva puta polagati.

u kapetaniji u dubrovniku su mi rekli da ce organizirat klasu pocetkom studenog ako nas bude cetvoro, za sad nas se skupilo trojica, ima li zainteresiranih?

Ima li zainteresiranih za klasu u Zadru 24.11? Koliko se uopće plaća?

Evo ja san mislija izaći 24.11 u Zadru. Neznan koliko koÅ¡ta sama klasa mislin da nije preko 2000 Kuna, ali moraÅ¡ imati položene d46, d47b i d48, mada su meni rekli u Zadru da se može polagati i bez ovoga d48-sprečavanje onečiÅ¡ćenja morskog okoliÅ¡a. Ova dva d46 i d47b ja san platia 5500 kuna. Pozdrav.

Evo ja san mislija izaći 24.11 u Zadru. Neznan koliko koÅ¡ta sama klasa mislin da nije preko 2000 Kuna, ali moraÅ¡ imati položene d46, d47b i d48, mada su meni rekli u Zadru da se može polagati i bez ovoga d48-sprečavanje onečiÅ¡ćenja morskog okoliÅ¡a. Ova dva d46 i d47b ja san platia 5500 kuna. Pozdrav.

Ovo je preuzeto sa stranice ministarstva,nigdje se ne spominju ti breveti d46 i d47b:

DRUGI ČASNIK STROJA NA BRODU SA STROJEM PORIVNE SNAGE OD 3000 KW ILI JAČIM (STCW III/2)
Vremensko ograničenje 5 godina

Uvjeti
I model
OdsluÅ¡ao i položeni svi ispiti prve dvije godine preddiplomskog sveučiliÅ¡nog studija brodostrojarskog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u kojima su obuhvaćeni najmanje sadržaji dijela A-III/2 STCW Pravilnika, ili
ZavrÅ¡en preddiplomski studij brodostrojarskog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u trajanju od tri godine u kojima su obuhvaćeni najmanje sadržaji sukladno programu iz dijela A-III/2 STCW Pravilnika
Položen ispit sukladno programu iz Priloga C11
Najmanje 12 mjeseci plovidbene službe u svojstvu časnika stroja odgovornog za stražu u strojarnici na brodovima sa strojem porivne snage od 750 kW ili jačim
Udovoljavanje zdravstvenim uvjetima
II model
ZavrÅ¡eno srednjoÅ¡kolsko obrazovanje brodostrojarskog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u trajanju od najmanje 4 godine u kojem su obuhvaćeni najmanje sadržaji sukladno programu iz dijela A-III/1 STCW Pravilnika ili prilagođenom programu iz dijela A-III/2 STCW Pravilnika
ZavrÅ¡en posebni program obrazovanja, koji se provodi na visokom pomorskom učiliÅ¡tu

Napomena: Prije pristupanja posebnom programu obrazovanja iz II modela, pristupnik mora imati najmanje 36 mjeseci plovidbene službe u svojstvu časnika stroja odgovornog za stražu u strojarnici sa strojem porivne snage od najmanje 750 kW ili jačim.

Cini mi seoko 1200kn ali to odes u kapetaniju pitat...cuja san sad po novome da ne priznaju navigavanje na jahte

U dubrovniku su D46 i D47B po 2000 kuna, a D48 -800 kuneja, klasa ce bit 11.11. ako se skupimo cetvorica, fali jedan..ima li dje ko zainteresiran?

Covik mi je reka da ce se sad razdilit licence za jahte i za trgovacku mornaricu...sto je i logicno...drugom nisu priznali navigaciju sa jahte...e sad ako su mene lagali onda i ja lazen...inace braveti ako nisu pojeftinili su bili 3000 i 2510kn

ma to misle napravit ko englezi ono Y4,3,2,1, ali samo misle.. nista jos ne rade, sve ti je po starom znaci preko 3000kw i nema problema..

Ovo je preuzeto sa stranice ministarstva,nigdje se ne spominju ti breveti d46 i d47b:

DRUGI ČASNIK STROJA NA BRODU SA STROJEM PORIVNE SNAGE OD 3000 KW ILI JAČIM (STCW III/2)
Vremensko ograničenje 5 godina

Uvjeti
I model
OdsluÅ¡ao i položeni svi ispiti prve dvije godine preddiplomskog sveučiliÅ¡nog studija brodostrojarskog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u kojima su obuhvaćeni najmanje sadržaji dijela A-III/2 STCW Pravilnika, ili
ZavrÅ¡en preddiplomski studij brodostrojarskog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u trajanju od tri godine u kojima su obuhvaćeni najmanje sadržaji sukladno programu iz dijela A-III/2 STCW Pravilnika
Najmanje 12 mjeseci plovidbene službe u svojstvu časnika stroja odgovornog za stražu u strojarnici na brodovima sa strojem porivne snage od 750 kW ili jačim
II model
ZavrÅ¡eno srednjoÅ¡kolsko obrazovanje brodostrojarskog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u trajanju od najmanje 4 godine u kojem su obuhvaćeni najmanje sadržaji sukladno programu iz dijela A-III/1 STCW Pravilnika ili prilagođenom programu iz dijela A-III/2 STCW Pravilnika
ZavrÅ¡en posebni program obrazovanja, koji se provodi na visokom pomorskom učiliÅ¡tu

Napomena: Prije pristupanja posebnom programu obrazovanja iz II modela, pristupnik mora imati najmanje 36 mjeseci plovidbene službe u svojstvu časnika stroja odgovornog za stražu u strojarnici sa strojem porivne snage od najmanje 750 kW ili jačim.

Skinuto iz narodnih novina, Ministarstvo pomorstva prometa i infrastrukture, ovo Å¡to si ti stavia očito nije update.

Članak 34.

(1) Svjedodžbu o osposobljenosti za drugog časnika stroja na brodu sa strojem porivne snage od 3000 kW ili jačim (STCW III/2), stječe pomorac koji:

– posjeduje svjedodžbu iz članka 31. ovog Pravilnika,

– je odsluÅ¡ao i položio sve ispite prve dvije godine preddiplomskog sveučiliÅ¡nog studija brodostrojarskog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u kojima su obuhvaćani najmanje sadržaji iz dijela A-III/2 STCW Pravilnika odnosno iz Priloga A4 ovog Pravilnika, ili

– je zavrÅ¡io preddiplomski sveučiliÅ¡ni studij brodostrojarskog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u trajanju od tri godine u kojima su obuhvaćeni najmanje sadržaji sukladno programu A-III/2 STCW Pravilnika odnosno iz Priloga A4 ovog Pravilnika,

– ima Potvrdnicu o osposobljenosti – Upravljanje ljudskim potencijalima u strojarnici;

– ima Potvrdnicu o osposobljenosti – Rukovođenje, upravljanje posadom i unapređenje timskog rada na brodu – upravljačka razina;

– ima Potvrdnicu o osposobljenosti – Sprečavanje onečiÅ¡ćenja morskog okoliÅ¡a;

– položi ispit za stjecanje takve svjedodžbe, sukladno programu iz Priloga C11, koji je sastani dio ovog Pravilnika;

– ima najmanje 12 mjeseci plovidbene službe u svojstvu časnika stroja odgovornog za stražu u strojarnici sa strojem porivne snage od 750 kW ili jačim,

– udovoljava propisanim zdravstvenim uvjetima.

(2) Svjedodžbu iz stavka 1. ovog članka može steći i pomorac koji:

– posjeduje svjedodžbu iz članka 31. ovog Pravilnika,

– je zavrÅ¡io srednjoÅ¡kolsko obrazovanje brodostrojarskog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u trajanju od najmanje 4 godine u kojem su obuhvaćeni najmanje sadržaji sukladno programu iz dijela A-III/1 STCW Pravilnika odnosno iz Priloga A3 ovog Pravilnika ili prilagođenu programu iz dijela A-III/2 STCW Pravilnika odnosno iz Priloga A4 ovog Pravilnika

– je zavrÅ¡io posebni program obrazovanja iz Priloga B2 ovog Pravilnika, koji se provodi na visokom pomorskom učiliÅ¡tu

– ima Potvrdnicu o osposobljenosti – Upravljanje ljudskim potencijalima u strojarnici;

– ima Potvrdnicu o osposobljenosti – Rukovođenje, upravljanje posadom i unapređenje timskog rada na brodu – upravljačka razina;

– ima Potvrdnicu o osposobljenosti – Sprečavanje onečiÅ¡ćenja morskog okoliÅ¡a;

– položi ispit za stjecanje takve svjedodžbe, sukladno programu iz Priloga C11, koji je sastani dio ovog Pravilnika;

– udovoljava propisanim zdravstvenim uvjetima.

(3) Prije pristupanja posebnom programu obrazovanja iz stavka 2. alineje druge ovog članka, pristupnik mora imati najmanje 36 mjeseci plovidbene službe u svojstvu časnika stroja odgovornog za stražu u strojarnici sa strojem porivne snage od najmanje 750 kW ili jačim.

(4) Svjedodžbe iz stavka 1. i 2. ovog članka imaju valjanost za razdoblje od pet godina od dana izdavanja.

Za drugog strojara zasad treba polozit ta dva braveta oko 5510kn plus imat ona tri sto su se dobila temeljem navigacije znaci security i security duties...ka a ovi za zastitu okolisa posli 2016...tako da do ispita treba se dobro potrosit

Skinuto iz narodnih novina, Ministarstvo pomorstva prometa i infrastrukture, ovo Å¡to si ti stavia očito nije update.

Je u pravu si, to sam i ja poslije našao. A ništa, onda vjerojatno ne stižem ovaj termin dok ne sredim ove ostale gluposti što su izmislili.

Back