• Raspored Ispita

Instrukcije by Mayday

Pozdrav svima... Evo dobila sam telefonski poziv da održim konzultacije za kapetanski, i nije da ne volim pare il da mi ne trebaju, ali čovik je daleko i ža mi je da se pod prvo tramaka do mene, pa gorivo i onda joÅ¡ konzultacije. Tko će te pare stvorit... Triba men para, ali triba meni dosta toga, laptop, kamera, dvosobni stan u Å ibeniku na 9 godina, ali...
Pa sam nako odlučila u zadnji tren evo drugu noć za redom visim iznad PPTa da napravim video upute koje pokrivaju taj stabilitet za kapetanski, onaj C7 ispit. Kako gledam u brojeve već XY uri bez prestanka molila bi da netko provjeri jel sve dobro rjeÅ¡eno/objaÅ¡njeno. Pogotovo bi bilo idealno da ovi aktualni kandidati za kapetanski bace oko.
Evo prvi: Kolko tereta za summer line?

Sutra bi trebao biti draft survey, preko pličine, samarica za teÅ¡ke pomak, a ako ne zaspem od umora onda ću i pÅ¡enicu (ono sa simpsonovim) pripremiti. Draft me uniÅ¡tio najviÅ¡e, svako malo interpolacija. I svako malo moram prepravljat jer ja piÅ¡em 8,23 gaz a treba pisat 8.23 ispravno jer su u hidrostatskim decimalni zarez stavili za odvajanje tisućinki, a točka za cijele brojeve pa znaju ljudi prepisat 23,456 MTC kao 23.456 u digitron i normalno sve krivo nadalje.

I onda oznake, malo Ts malo Dm, malo LCF dc pa XF... triba prvo rječnik ponit Å¡ta je Å¡ta na naÅ¡im i na stranom i na "drugom" naÅ¡em. Svak svoju oznaku stavi pa se ti misli.

Uglavnom, sutra ako sve bude išlo po planu, nove video upute koje pokrivaju stabilitet za kapetanski (iliti za prvog).

Mora da ti je glava nakon ovog svega

ali za ovo si zasluzila

i jos jednom

ImaÅ¡ pravo dalmos, jutros u 5 kad sam se probudila glava mi je bila kao da su skakali po njoj. Mislila sam se oću li uzet aspirin ili ne, i ipak nisam i dobro Å¡to nisam, lipo mi je čača govoria, jel boli glava - radi, pa će proć. Evo gotov je drugi (sporo se uploadaju od sinoć i jutros, ali ide, nestalo je i struje pa sam izgubila po ure posla ali :udriglavom neka):
Prelaz preko plicine i dva skladi

najveći problem mi je zaokruživanje, ja nastavim radit sa brojem koji mi dade digitron a oni na kapetaniji zaokruživaju pa dobijem i po tone razlike.... ko će znat na koju decimalu zaokružit.

draft survey

23 ljudi navodno pogledalo ove videoe, a nitko ne javlja jel dobro. i jesam li šta falila.... :( :( Možda nisu izdržali do kraja kad su vidili kolko muke.... :D

Last edited:
Slike zagaznica

Slike zagaznica

PoÅ¡tovani, ako ste na vezu molim za uslugu. Trebaju mi fotografije zagaznica, pramcanih, krmenih i na sredini, izbliza i iz daljine da se vidi rub palube (linija nadvođa). Googlala sam ali mi niÅ¡ta od fotki ne odgovara za ono Å¡to mi treba - draft survey i određivanje predznaka korekcije gaza. Odlučila sam napraviti odvojene upute za sve moguće situacije prema položaju zagaznica i ako je brod inkrman ili inprovan, te kako se onda određuje zbrajanje ili oduzimanje korekcija. Hvala unaprijed. Javite se na PM za email.

Obavijest

Obavijest

Obavijest

Kako sam primila informaciju da i profitabilne ustanove referiraju kandidate na moje materijale ovim putem upučujem zamolbu da se isti drže zakona o autorskom pravu i srodnim pravima (izvadak):

Pravo na priznanje autorstva

Članak 15.

(1) Autor ima pravo biti priznat i označen kao autor djela.

(2) Osoba koja javno koristi autorsko djelo dužna je pri svakom koriÅ¡tenju naznačiti autora, osim ako autor u pisanom obliku izjavi da ne želi biti naveden ili ako način pojedinoga javnog koriÅ¡tenja autorskog djela onemogućava navođenje autora.

Pravo na poÅ¡tivanje autorskog djela i čast ili ugled autora

Članak 16.

Autor ima pravo usprotiviti se deformiranju, sakaćenju i sličnoj izmjeni svojega autorskog djela, te uniÅ¡tenju kao i svakom koriÅ¡tenju autorskog djela na način koji ugrožava njegovu čast ili ugled.

Poanta mog truda i rada je da znanje bude svima dostupno u svakom trenutku, ali Vas ne oslobađa odgovornosti da pripremite adekvatne materijale za svoje kandidate koji će se koristiti u učionici. Ja sigurno ne puÅ¡tam svoje video uradke u učionici na način da ih upalim i odem čitat Slobodnu Dalmaciju. To nije poanta svega. Obradi se gradivo u učionici, i onda se doma dodatno proučava uz video upute primjera jednog zadatka ili rjeÅ¡avanja problema. Video upute su bonus, a ne sve.

Drago mi je da mi se sa ovim ukazuje veliko priznanje za moj trud, međutim te ljude koji umjesto zjenica imaju znakove za eure ili dolare poÅ¡tujem dokle god oni poÅ¡tuju mene. Primila sam upite zaÅ¡to sve ovo ne zaÅ¡titim, zaÅ¡to ne naplačujem, zaÅ¡to radim besplatno i mučim se ni za Å¡ta. Svjesna sam da moj mozak i 100000 drugih mozgova, a i viÅ¡e Å¡to me okružuje ne misli kao ja. Kao samohrana majka trebala bi činiti sve i svaÅ¡ta samo da stvorim novce, ali kakvu bi to sliku slala svom djetetu?

Točno je, nemam vlastiti krov nad glavom, tražim nam stan već godinama, a ne nalazim. Ne mogu priuÅ¡titi neke stvari koje druga djeca dobiju i razbiju (tipa tablet i mobitel). Mislite da mi nije muka gledati kako ona vidi mene kako radim, trudim se, učim, a nemam novca niti da joj poÅ¡tene cipele kupim. Strah me svaki dan da će jednog dana ustati i reći: A Å¡ta će mi Å¡kola kad vidi tebe, imaÅ¡ pusto znanje i vjeÅ¡tine, magisterij, a ne možeÅ¡ mi niti vlastitu sobu osigurat. Mogla bi ja sa svojom plaćom uÅ¡etat u dućan i kupiti cipele od 400kn, ali Å¡ta bi onda jele zadnji tjedan u mjesecu, glavu kupusa i parizera? Ja 30% plaće odvajam za Å¡tednju, i to je malo. Ne mogu dozvoliti sebi da upadne na faks, a da joj ga ja ne mogu platiti. To ne dolazi u obzir. A novci se ne mogu stvoriti od jutra do sutra, Å¡tednja je jedina opcija.

Pitaju me zaÅ¡to ne stavim DONATE botun na stranicu, a jel Vi znate da na svakih 10kn koje donirate 5 ide banci ili telefonskom operateru? Pa čekaj malo, Ti meni doniraÅ¡ 10kn i misliÅ¡ se, di mi je zahvala, a ja od tvojih 10 dobijem 5. I to samo ako se Porezna ne siti i ne "uvati se" mene. Onda ja Poreznoj moram vratiti 5 kn i joÅ¡ platiti kunu jer se mučila da me nađe i optuži. Ma koja donacija...

Ajmo zaključit Å¡toriju - JA VOLIN RADITI. Nit me ko tira da radin, nit sam ja obvezna u sri noći stvarat prezentacije za video upute. Ne pijem, ne puÅ¡im, ne izlazim u kafiće, radije bi miÅ¡ala maltu nego sidila u kafiću po ure. Takva sam kakva sam. A hoću li se kupat u novcu u starosti ili kopat boce po kantama, to je moj problem. Meni je samo jedno bitno u životu, a to da mi je dite na sigurnom, da cijeni rad i zalaganje i da se ne brine za pare dok se Å¡koluje.

Srdačan pozdrav!

20140308_132440.jpg

Malo kasno ali do sad nije bilo prilike. Nisu neke velike al su bar izbliza

Attachments

• 20140308_132440_resized_1.jpg
    20140308_132440_resized_1.jpg
    176.6 KB · Views: 0
Svaka cast

Svaka cast

SVAKA CAST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Zelim ti mnogo srice i zdravlja u zivotu.Ovaj tekst me dirnuoi tjesi me da ima jos nesebicnih ljudi na ovoj planeti.

Zamolba

Zamolba

Kraj je godine i opet imam zamolbu, i opet je vezana za godiÅ¡njak. Svi koji ste na brodu, ako ste već dobili godiÅ¡njak za 2015 molim vas da mi skenirate i poÅ¡aljete stranice sa datumima 20/03, 20/06, 23/09 i 21/12 te tablice za Polaru. Prije nego počnete linkati na online godiÅ¡njake, imam ja to sve i sve linkove, imam i programe, imam i sve brojeve i GHA i SHA. Znam Å¡to tražim i zaÅ¡to mi treba. Sken tiskanih izdanja, ne online izdanja, nebitan izdavač (admirality, browns, USA...). Pa tko ima vremena i zna koristiti skener i email attachment sustav....:D HVALA!!!

Astronav program

Astronav program

Ajmo još jedan upit.. Astronav program aktivirani (neaktivirani radi samo do 2008) ima tko da mi generira NA u PDFu za 2015 iz njega?

Sretan Božić, puno sreće zdravlja i poslovnog uspijeha te da svi dobijemo Å¡to zaslužimo, a da zaslužimo najbolje!

Tablice morskih mijena - novije Hrvatsko izdanje ima netko pri ruci? Da mi skenira par relevantnih stranica unutar istog datuma poželjno? Vidim da na ispitu dobivaju malo hrvatske malo strane verzije, strane su full jednostavne imaÅ¡ sve označeno i samo pratiÅ¡ obrazac, a ako ste samo radili s njima hrvatske treba malo proučiti Å¡ta je Å¡ta, pogotovo sizigije kvadrature, oseka u minusu od datum chart itd. i ostalo zadano. Poželjno Rovinj Pula, ali iskreno svaka kombinacija glavna sporedna luka bi dobro doÅ¡la. Hvala unaprijed!!

Sretan mi rođendan!!!

A evo poklon svima koji polažu terestiku na PFST malo ucrtavanja pozicija na razne metode: https://youtu.be/IAyShyvhaI0

I mali podsjetnik svima koji su mi obećali gigaminx teraminx ili pentaminx, niÅ¡ta se promijenilo nije, joÅ¡ uvijek ih obožavam, joÅ¡ uvijek ih nemam, joÅ¡ uvijek ih želim stoga......

HINT HINT:hihi:hihi:D

Last edited:
Sretan mi rođendan!!!

A evo poklon svima koji polažu terestiku na PFST malo ucrtavanja pozicija na razne metode: https://youtu.be/IAyShyvhaI0

I mali podsjetnik svima koji su mi obećali gigaminx teraminx ili pentaminx, niÅ¡ta se promijenilo nije, joÅ¡ uvijek ih obožavam, joÅ¡ uvijek ih nemam, joÅ¡ uvijek ih želim stoga......

HINT HINT:hihi:hihi:D
Sretan ti rodendan i sve najbolje! Uzivaj u svom danu [emoji320]

Draha Mayday od srca sritan rodjendan i puno zdravlja i srice

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dobri dan svima. Imam blagdanski poklon koji je u biti skriveni zadatak za sve buduće kapetane, a i tekuće. Svi znamo Savu (Korana, Bellatrix i ekipa) i svi znamo za skladiÅ¡te 3 te famoznu krivulju nakrivo kopiranu. odlučila sam stati tome na kraj i napraviti excell verziju krivulje za očitavanje volumetričkih momenata na temelju volumena. Međutim, tablica ima smisla samo ako su neke referentne vrijednosti dobro očitane stoga... bacite oko, tko ima može oba i recite da li sam dobro očitala za 3000 3500 400 4500 4750 i 5000 volumena upset moments. https://drive.google.com/file/d/0B0NWKHLiYqIjOU9vWTdqSlNEbms/view?usp=sharing

Hvala.

A i ja sam luda a joÅ¡ imam povećalo. Zadnji put smo pokuÅ¡ali ocitavat i svak očita drugi broj. Mora se tome stat na kraj. I ja sad mislim da je prije 5650 za 4000, da sam krivo pobrojala crte.

Back