• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

inozemni tj offshore racuni

Meni se cini da neki ljudi nakon ovoliko vremena jos ne razumiju hrvatske zakone a pogotovo onaj o porezu na dohodak - gdje na kraju sve zavrsava...
Ne kazem da su dobri, takvi su kakvi su, sada su na snazi i ako ne zelis imati problema trebaju se postivati i provoditi.
Prema sadasnjem zakonu porezni obveznik u republici hrvatskoj izmedju ostalih je i rezident republike hrvatske, tj osoba koja ima prijavljeno prebivaliste ili samo boravak u republici hrvatskoj. (Ja mislim da najvise pomoraca spada u tu kategoriju). Shodno tome se i podnosi porezna prijava.
Ja sam misljenja i to mi nitko ne moze izbiti iz glave da mi pomorci imamo dobar zakonik. Uz sve nedostatke, kojih naravno ima sama cinjenica o famoznih 183 daje mi pravo na to misljenje. Ako ikad izgubimo tu povlasticu a ja se iskreno nadam da necemo tek onda cemo biti u gabuli. Ovo sada sto odvajamo za doprinose ja uzimam kao kolateralnu zrtvu za vise dobro a to je ne placanje poreza na dohodak ako imas vise od 183 dana navigacije sto mislim da svaki iole pomorac ima tokom godine ( postoje iznimke, ali necu sada o tome)

Sad da se nadovezem na temu:

Ukoliko imas hrvatsku osobnu iskaznicu, samim time imas i prijavljen boravak/prebivaliste u republici hrvatskoj i NITI JEDAN BANKOVNI RACUN u svijetu te nece osloboditi podnosenja porezne prijave i placanja poreza prema istoj.

Sada, da li ces ti podnositi poreznu prijavu ili neces, to je tvoj problem, ali po zakonu to si duzan I ako to ne ucinis mozes odgovarati za posljedice koje su tome propisane.
Do sada nitko nije provodio a ni kontrolirao provedbu toga I masu ljudi se pravilo blesavo I lovilo u mutnome sto bi se reklo. E sad kad se krenulo u kontrolu…svi padaju sa Marsa. Samo blesav covijek je mogao ocekivati da to nece nikada poceti ( kontrola)

Nadalje:

NON REZIDENT bankovni racun moze se otvoriti gotovo u svakoj ozbiljnijoj banci van Hrvatske i vjerovatno je jeftiniji nego u hrvatskoj ( konkretno moj racun kojega vise ne koristim u Sloveniji me kosta 2 eura mjesecno), ali to je danas ravno nuli jer smo clanica EU i kao takvi, podlozni smo razmjeni podataka izmedju banaka i drzava na osnovu EU zakona o "pranju novaca". Drugim rijecima ukoliko se to zatrazi od republike Hrvatske strana banka mora dati na uvid listu njezinih stedisa i korisnika... i tu je tome kraj price.
Isti zakon se provodi i na zemlje kandidate i potencijalne kandidate za EU. u manjem obimu, kao proces tzv. screeninga, pa su i te zemlje duzne dati svoje podatke ako ih Hrvatska to zatrazi. Tu spadaju ovdje najcesce spominjane Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Kosovo i Turska. I tu zavrsava prica o " skrivanju" novaca u tim drzavama.
OFF SHORE racuni su racuni u poreznim oazama ( necu ih sada nabrajati) dostupni svima a ne samo bogatasima. To kosta malo vise i tvoj identitet bi se mogao sacuvati (do nekih granica jer sve vise pritiscu i takve banke ) ali isto tako ne vidim svrhu ako zivis u Hrvatskoj i ne mozes objasniti porijeklo novaca.

Da zakljucim:

Sto se pomoraca tice, trenutno, LEGALNO ne placanje poreza mozes izbjeci ako ne posjedujes nista I nemas nikakve dokumente u hrvatskoj, imas hrvatske dokumente I imas vise od 183 dana prijavljenih na kapetaniji. ( sa svime sto ulazi u 183 dana).
Sve ostalo je mutljavina I moze ti se odbiti u glavu kad/tad.

:uzdravlje

AMEN

Sto se pomoraca tice, trenutno, LEGALNO ne placanje poreza mozes izbjeci ako ne posjedujes nista I nemas nikakve dokumente u hrvatskoj, imas hrvatske dokumente I imas vise od 183 dana prijavljenih na kapetaniji. ( sa svime sto ulazi u 183 dana).

E hebiga Gili, otišao si previše u široko.., dobro aj, nema veze.

Ne slažem se s tobom da zakone treba poÅ¡tivati, dapače treba ih zaobilaziti, i krÅ¡iti koliko god se može. Zakoni su posljedica kemijskih reakcija u glavama i mjeÅ¡inama saborskih zastupnika. Evo kako, npr. Å eks se naždere i napije rujne vinčine, poluči se vinska kemijska reakcija i glasa "DA" za neki zakon. A neki drugi zastupnik popije čaÅ¡u mlijeka i poluči se mliječna kemijska reakcija i priko mozga glasa "NE" za taj isti zakon. Ono da ne duljim znate valjda kako u naÅ¡em tijelu sve to cirkulira itd. A zaÅ¡to jedan glasa "DA", a drugi glasa "NE" za istu stvar. Hoću reći, nema se razloga poÅ¡tivati zakon, sve je to da oprostiÅ¡ - goli penis!

Vidi dalje.., kada je u pitanju interes, bilo da se radi o pojedincu ili određenoj grupi tada svi dobro kontaju algebru. I svaki bi glasao s "DA" kad je u pitanju njegova guzica. Konkretno, sjećate li se kada su naÅ¡i delegati tzv. predstavnici poÅ¡li u EU parlament (btw, da nas sramote svojom grezavoÅ¡ću), i kako su graknuli "e nećemo mi plaćati porez". Pa koji su qrac oni, pa ne poÅ¡tivaju iste zakone kao svi ostali građani. Å ta ćemo znači uvoditi zakon za svakog posebno, na osnovu čega?

Osnovni cilj ove banditske države gospodo bio je da pokupi od nas neÅ¡to likvidnog novca kojim će rjeÅ¡avati dnevne potrebe. Boli njih qrac za nas pa i za ostale građane. Nakon 24 godine tzv. neovisnosti mi kao gospodarstvo upoće ne znamo gdje smo ni kuda idemo. Slijepci nama upravljaju i možemo zavrÅ¡iti jedino u provaliju.

Sjetite se roÅ¡avog idiota koji je premijer. Ranije davao pusta obećanja.., "mi ćemo ovako, mi ćemo ovo", ajde navedite mi barem jedan primjer da je neÅ¡to unaprijedio ili popravio.., mislim popravio u smislu tih zakona? Za njega je i redikulica Yatza doktorica nauka!

Sve kada bih imao svaki mjesec 10 tisuća dolara ne bi mi doteklo da pokrijem sve izdatke koje oni nameću!

Eo, kad sam počeo post imao sam namjeru na kraju izredat im sve po spisku..,

al' neću.., eda ne bi tko od kolega Å¡ta zamjerio i tako..,

pozdravljam s

SMRT FAŠIZMU (financijskom i drugim fašizmima).

Meni se cini da neki ljudi nakon ovoliko vremena jos ne razumiju hrvatske zakone a pogotovo onaj o porezu na dohodak - gdje na kraju sve zavrsava...
Ne kazem da su dobri, takvi su kakvi su, sada su na snazi i ako ne zelis imati problema trebaju se postivati i provoditi.
Prema sadasnjem zakonu porezni obveznik u republici hrvatskoj izmedju ostalih je i rezident republike hrvatske, tj osoba koja ima prijavljeno prebivaliste ili samo boravak u republici hrvatskoj. (Ja mislim da najvise pomoraca spada u tu kategoriju). Shodno tome se i podnosi porezna prijava.
Ja sam misljenja i to mi nitko ne moze izbiti iz glave da mi pomorci imamo dobar zakonik. Uz sve nedostatke, kojih naravno ima sama cinjenica o famoznih 183 daje mi pravo na to misljenje. Ako ikad izgubimo tu povlasticu a ja se iskreno nadam da necemo tek onda cemo biti u gabuli. Ovo sada sto odvajamo za doprinose ja uzimam kao kolateralnu zrtvu za vise dobro a to je ne placanje poreza na dohodak ako imas vise od 183 dana navigacije sto mislim da svaki iole pomorac ima tokom godine ( postoje iznimke, ali necu sada o tome)

Sad da se nadovezem na temu:

Ukoliko imas hrvatsku osobnu iskaznicu, samim time imas i prijavljen boravak/prebivaliste u republici hrvatskoj i NITI JEDAN BANKOVNI RACUN u svijetu te nece osloboditi podnosenja porezne prijave i placanja poreza prema istoj.

Sada, da li ces ti podnositi poreznu prijavu ili neces, to je tvoj problem, ali po zakonu to si duzan I ako to ne ucinis mozes odgovarati za posljedice koje su tome propisane.
Do sada nitko nije provodio a ni kontrolirao provedbu toga I masu ljudi se pravilo blesavo I lovilo u mutnome sto bi se reklo. E sad kad se krenulo u kontrolu…svi padaju sa Marsa. Samo blesav covijek je mogao ocekivati da to nece nikada poceti ( kontrola)

Nadalje:

NON REZIDENT bankovni racun moze se otvoriti gotovo u svakoj ozbiljnijoj banci van Hrvatske i vjerovatno je jeftiniji nego u hrvatskoj ( konkretno moj racun kojega vise ne koristim u Sloveniji me kosta 2 eura mjesecno), ali to je danas ravno nuli jer smo clanica EU i kao takvi, podlozni smo razmjeni podataka izmedju banaka i drzava na osnovu EU zakona o "pranju novaca". Drugim rijecima ukoliko se to zatrazi od republike Hrvatske strana banka mora dati na uvid listu njezinih stedisa i korisnika... i tu je tome kraj price.
Isti zakon se odnosi i na zemlje kandidate i potencijalne kandidate za EU. u manjem obimu, kao proces tzv. screeninga, pa su i te zemlje duzne dati svoje podatke ako ih Hrvatska to zatrazi. Tu spadaju ovdje najcesce spominjane Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Kosovo, Albanija i Turska. I tu zavrsava prica o " skrivanju" novaca u tim drzavama.
OFF SHORE racuni su racuni u poreznim oazama ( necu ih sada nabrajati) dostupni svima a ne samo bogatasima. To kosta malo vise od 2 eura mjesecno i tvoj identitet bi se mogao sacuvati (do nekih granica, jer sve vise pritiscu i takve banke ) ali isto tako ne vidim svrhu ako zivis u Hrvatskoj i ne mozes objasniti porijeklo novaca.

Da zakljucim:

Ne slažem se u potpunosti sa tvojim mišljenjem i navodima.
Sve ovisi za Å¡ta ti treba inozemni ili offshore račun.
Danas dosta ljudi ima ovrhe na računima i naravno da traže "spas" u inozemnim računima.
ZaÅ¡to nebi netko otvorio inozemni račun i tamo pričao svoju plaću, umjesto da mu ta plaća dolazi na "naÅ¡" račun i onda mu ne ostane niÅ¡ta. Postoje razne situacije i razni primjeri, nekome treba inozemni ili offshore račun za varanje države, nekome jer ima ovrhe, nekome jer želi bit "faca" poÅ¡to ima račun u nekoj oazi, nekome.....
Å ta se tiče inozemnih računa, Hrvatska država NE MOŽE dobit nikakav uvid od stranih banaka za nekog pojedinca, OSIM ako se ne radi o pranju novca (Å¡verc, droga i sl.).
To znači da ako netko ima otvoren račun izvan Hrvatske i ima ovrhe, nitko mu ne može zatražit provjeru računa u inozemstvu jer nema ZAKONSKO PRAVO za to!
Ako netko mulja sa Å¡vercom ili pere lovu, onda se može SUDSKI zatražit da se provjere svi njegovi računi i u Hr i vani.
Å ta se tiče varanja oko poreza, nisam upoznat.

Naravno, od prije par godina i građani RH imaju pravo otvorit račun bilo di u inozemstvu i na njemu držat novce ili primat uplate. Tako i u offshore oazama. Nije u tome kvaka, jer ako je prihod prijavljen, niko ti niÅ¡ta ne može. Koliko znam, za poreznu i ne triba isljučivo izvod od banke, dovoljna je i platna lista, bez obzira di je lova sila.
Ovde pričamo o offshore računima na koje sida neprijavljeni novac, i država takve naganja.

E hebiga Gili, otišao si previše u široko.., dobro aj, nema veze.

Ne slažem se s tobom da zakone treba poÅ¡tivati, dapače treba ih zaobilaziti, i krÅ¡iti koliko god se može. Zakoni su posljedica kemijskih reakcija u glavama i mjeÅ¡inama saborskih zastupnika. Evo kako, npr. Å eks se naždere i napije rujne vinčine, poluči se vinska kemijska reakcija i glasa "DA" za neki zakon. A neki drugi zastupnik popije čaÅ¡u mlijeka i poluči se mliječna kemijska reakcija i priko mozga glasa "NE" za taj isti zakon. Ono da ne duljim znate valjda kako u naÅ¡em tijelu sve to cirkulira itd. A zaÅ¡to jedan glasa "DA", a drugi glasa "NE" za istu stvar. Hoću reći, nema se razloga poÅ¡tivati zakon, sve je to da oprostiÅ¡ - goli penis!

Vidi dalje.., kada je u pitanju interes, bilo da se radi o pojedincu ili određenoj grupi tada svi dobro kontaju algebru. I svaki bi glasao s "DA" kad je u pitanju njegova guzica. Konkretno, sjećate li se kada su naÅ¡i delegati tzv. predstavnici poÅ¡li u EU parlament (btw, da nas sramote svojom grezavoÅ¡ću), i kako su graknuli "e nećemo mi plaćati porez". Pa koji su qrac oni, pa ne poÅ¡tivaju iste zakone kao svi ostali građani. Å ta ćemo znači uvoditi zakon za svakog posebno, na osnovu čega?

Osnovni cilj ove banditske države gospodo bio je da pokupi od nas neÅ¡to likvidnog novca kojim će rjeÅ¡avati dnevne potrebe. Boli njih qrac za nas pa i za ostale građane. Nakon 24 godine tzv. neovisnosti mi kao gospodarstvo upoće ne znamo gdje smo ni kuda idemo. Slijepci nama upravljaju i možemo zavrÅ¡iti jedino u provaliju.

Sjetite se roÅ¡avog idiota koji je premijer. Ranije davao pusta obećanja.., "mi ćemo ovako, mi ćemo ovo", ajde navedite mi barem jedan primjer da je neÅ¡to unaprijedio ili popravio.., mislim popravio u smislu tih zakona? Za njega je i redikulica Yatza doktorica nauka!

Sve kada bih imao svaki mjesec 10 tisuća dolara ne bi mi doteklo da pokrijem sve izdatke koje oni nameću!

Eo, kad sam počeo post imao sam namjeru na kraju izredat im sve po spisku..,

al' neću.., eda ne bi tko od kolega Å¡ta zamjerio i tako..,

pozdravljam s

SMRT FAŠIZMU (financijskom i drugim fašizmima).

Zakon je normativni akt države koji po točno određenom postupku donosi zakonodavni organ, najčeÅ¡će skupÅ¡tina (parlament). Zakon je nakon Ustava najviÅ¡i i najvažniji pravni akt i svi drugi pravni akti u državi moraju biti s njime u skladu

Eto kao I sto definicija kaze zakon je normativni akt…znaci neka nulta tocka I pocetne smjernice normalnog funkcioniranja neke drzave. Kao I svagdje u svim slojevima drustva ljudi imaju svoja misljenja I interpretacije pa to naravno u praksi skoro nikada ne funkcionira…
Tvoje misljenje je da zakone ne treba postivati nego da ih treba zaobilaziti I krsiti. To je tvoje misljenje I ako zivis u tom uvjerenju sretno ti bilo, u mojim ocima nisi nista “manji”, samo bih te pitao jednu osobnu stvar, BEZ UVREDE, dali I svojoj djeci usadjujes ista razmisljanja? ( ako imas djece).
Neznam, mozda je moj mentalni skop u q….u ali ja ne bih mojoj djeci nikada sugerirao nesto tako.
Kao sto sam I naveo ni ja se ne slazem sa svim nasim zakonima, ali tu su I u cilju mirnog spavanja, ne gubitka I sto kasnije sijede kose ja pokusavam da ih ne krsim, nego u slobodno vrijeme zlu ne trebalo trazim rupe u istom da se mozebitne nenadane situacije rijese ako je moguce legalno…a rupa ima I to puno…I zasto bi ih samo saborski zastupnici koristili I smijali se svima u facu???
Sto se politicara tice ja se samo nadam da su do sada svi svjesni da nam nece biti nista bolje dok god se jedno te ista garnitura vrti u krug. Sami ih biramo I neka nam ih…
Ja znam da za mog zivota necu dozivjeti normalnu I sredjenu drzavu a imam jos za zivjeti…ali zasto moje dijete ne bi imalo bolji zivot I uvjete I njegova djeca kasnije?

Negdje I nekad se mora podvuc crta I krenut drugacije, samo nitko to ne zeli…

Pozdrav…:uzdravlje

Last edited:
Ne slažem se u potpunosti sa tvojim mišljenjem i navodima.
Sve ovisi za Å¡ta ti treba inozemni ili offshore račun.
Danas dosta ljudi ima ovrhe na računima i naravno da traže "spas" u inozemnim računima.
ZaÅ¡to nebi netko otvorio inozemni račun i tamo pričao svoju plaću, umjesto da mu ta plaća dolazi na "naÅ¡" račun i onda mu ne ostane niÅ¡ta. Postoje razne situacije i razni primjeri, nekome treba inozemni ili offshore račun za varanje države, nekome jer ima ovrhe, nekome jer želi bit "faca" poÅ¡to ima račun u nekoj oazi, nekome.....
Å ta se tiče inozemnih računa, Hrvatska država NE MOŽE dobit nikakav uvid od stranih banaka za nekog pojedinca, OSIM ako se ne radi o pranju novca (Å¡verc, droga i sl.).
To znači da ako netko ima otvoren račun izvan Hrvatske i ima ovrhe, nitko mu ne može zatražit provjeru računa u inozemstvu jer nema ZAKONSKO PRAVO za to!
Ako netko mulja sa Å¡vercom ili pere lovu, onda se može SUDSKI zatražit da se provjere svi njegovi računi i u Hr i vani.
Å ta se tiče varanja oko poreza, nisam upoznat.

Od primjera sto si naveo kao razlog za otvaranja racuna vani, ja osobno mogu opravdati samo onaj da netko zeli bit faca…mada mi ni to nije jasno.
Da… ljudi mozda traze spas otvaranjem racuna vani da im nase ovrhe ne pojedu sve….ali tko je te iste ljude doveo do te ovrhe…Ovrhe ne padaju sa neba I ne dolaze preko noci.
U malo slucajeva uzroci do kojih je ta ovrha dosla mogu biti komplicirani I tu mogu razumijeti ljude da pokusavaju spasiti sto se spasiti moze….ali u vecini slucajeva te ovrhe su posljedice necijeg ponasanja I za to po meni nema opravdanja. Zivi u skladu sa svojim mogucnostima I dometima…ako ne, imaj muda I snosi posljedice.

Ostavimo se ovrhe…tema je bila pomorci I inozemni racun na koji sjeda placa I ja sam pisao o tome I mislio na pomorce . Iz osobnog iskustva cu ti reci da kada sam ja otvarao racun u Sloveniji dok Hrvatska jos nije bila u EU prva stvar koju mi je cinovnik rekao kod otvaranja racuna je da ako Hrvatska to zatrazi oni im moraju dati uvid u moje podatke.

Rijec je bila o racunima pomoraca I kako su pocele provjere….Pozvan si u poreznu, vozis auto, imas barku, stan si platio gotovinom ili imas kredit, mjesecna rata 5,6,8,10000kn, a nisi podnio poreznu prijavu vec 5 godina, u hrvatskoj ne radis nista, nemas racun I para u hrvatskoj banci, sve je vani…..kako bis ti to objasnio???
Odgovore tipa dobio sam na kladionici, u kazinu, na lotu ne racunam
Isto tako : ostavila mi mama, tata, baka I dida ne priznajem jer I to se moze lako provjeriti.

Pricam I dalje samo o pomorcima : a sta je po tebi ne podnosenje porezne prijave I ne placanje poreza po istoj??? Jel to utaja poreza??? Pranje novaca??? Da li stvarno mislis da ako se netko zainati ne moze dobit tvoje podatke od strane banke u tom slucaju. Pusti na stranu sto nisi obavezan platiti porez ako imas vise od 183 dana, ali ako ne podneses prijavu to u poreznoj ne znaju I mogu te ganjat po toj osnovi... Ima pare, nista ne prijavljuje... sigurno je neki kriminalac, mozda diler…i tako to sve krene....

Ti se ne moras slagati sa mojim razmisljanjima I navodima kao ni ja sa tvojima ali kada je rijec o pomorcima sve navedeno u tom postu je tocno.

LP :uzdravlje

Last edited:
Od primjera sto si naveo kao razlog za otvaranja racuna vani, ja osobno mogu opravdati samo onaj da netko zeli bit faca…mada mi ni to nije jasno.
Da… ljudi mozda traze spas otvaranjem racuna vani da im nase ovrhe ne pojedu sve….ali tko je te iste ljude doveo do te ovrhe…Ovrhe ne padaju sa neba I ne dolaze preko noci.
U malo slucajeva uzroci do kojih je ta ovrha dosla mogu biti komplicirani I tu mogu razumijeti ljude da pokusavaju spasiti sto se spasiti moze….ali u vecini slucajeva te ovrhe su posljedice necijeg ponasanja I za to po meni nema opravdanja. Zivi u skladu sa svojim mogucnostima I dometima…ako ne, imaj muda I snosi posljedice.

Gle giligili, pazi ovako..,

Ja sam imao račun npr. u Italiji, i nije mi bio taj motiv "biti faca", uostalom taj motiv koji si spomenuo i nije motiv nego je isprazno frazelaÅ¡tvo neupućenih. Koji je bio moj motiv? Pa jednostavno, kompanija mi je tražila da otvorim račun vani jer se deÅ¡avalo da dođem u naÅ¡u govnarsku banku (Zagrebačka Banka), da podignem novce, a oni kažu "ne vide se". Doslovno tako su mi govorili da se "novci ne vide", a zovem kompaniju i kažu uplaćeno sve na vrijeme i to, btw, prije viÅ¡e od mjesec dana.

Jednom sam htio naručiti neku stručnu knjigu iz Engleske i platiti putem banke.., a oni mi kažu npr. "aaaa, ne može to tako, morate donijeti predračun". A u isto vrijeme sam ja povlačio novce iz Italije u Hrvatsku, takoreći telefonski. Nazovem ih i kažem da mi poÅ¡alju novce u Hrvatsku, nisam uopće odlazio u Italiju. Jednom sam povukao, kada mi viÅ¡e nije trebao račun tamo, sumu od 50 tisuća maraka.., sve preko telefona.

Dalje, Å¡to se tiče OVRHE:

Nu, na temelju čega vi to sumnjate u ponaÅ¡anje građana vezano s tim? Bio bih ja glupson kada bih tvrdio da su svi građani pedantni i fer, međutim da li je Hrvatska kao sistem takva da omogućuje svakom da se financijski organizira i da može podmirivati svoje "dužničke" obaveze?! Jest moj qrac!

Ja imam OVRHU, koju mi je pokrenuo VIPnet, preko govna Orsata Miljenića, koji je btw sada ministar pravosuđa. A taj isti VIPnet mi je maznuo 2500 eura na način da su mi uÅ¡li u devizni račun u Zagrebačkoj Banci. O tome sam pisao ovdje u vrijeme kada se to desilo. Reakcija čitalaca je uglavnom bila da sam ja "budala" ili sam neÅ¡to "falio".., kao Å¡to i vi sada može biti mislite isto tako.

No, činjenica je da sam natjerao taj VIPnet da mi vrati 9300 kuna, znači nisam falio. A kolika sam budala joÅ¡ nisam utvrdio, kada utvrdim javiti ću vam!

:kafa

Last edited:
milu za ministra mmpi.

Pusti zagrebanciju Bodule..,

Giligili me malo razjario svojim traktatom o državi. Pari kao da mi ostali nismo čitali Platona i Aristotela?! Bože moj, jasno nam je svima da svaka država mora u određenoj mjeri biti idealistićko-utopistička kao i Platonova. Tj. nemoguće je stvoriti takvu državu u kojoj će svi podanici biti sretni i zadovoljni. No, ovo Å¡to mi imamo, možemo jedino psovati.., al' eto, ovaj put ću se izraziti, odnosno opisati je po naučnom:

Hrvatska država ima sistemsku greÅ¡ku. Naime, mogučnost njenog koriÅ¡tenja darovana je samo registriranim članovima.

:kafa

Last edited:
1.Zanimljivo je da nije cijeli svijet isti. Ali, Å¡to duže živite na jednom mjestu, viÅ¡e će vam se činiti da je svijet samo ono Å¡to mislite, doživljavate i vidite na svom mjestu života.
Ukoliko smatrate da imate slobode, možda niste ni svjesni da mnogo veće slobode mogu da postoje na nekom drugom mjestu na planeti zemlji.
Ukoliko smatrate da ste ograničeni, možda niste ni svjesni koliko je neko drugi ograničen na nekom drugom mjestu na planeti zemlji.
Da li ste slobodni ili ograničeni ili vaÅ¡ dojam o slobodi zavisi od vaÅ¡e percepcije i pozitivnog ili negativnog stava prema životu i poslovanju.
Mnogi uspjeÅ¡ni i poznati ljudi dolaze iz sredina koje možemo nazvati "ograničenim", dok se mnogi ljudi mogu osjećati sputanim i ograničenim u onim sredinama i državama koje vrijede kao "slobodne države".
Zato postoje ljudska prava. Nitko vas ne može ograničiti u ljudskim pravima. Ali, ta ljudska prava nećete dobiti automatski. Država, policija, porezna uprava i onda razni drugi kriminalci, učiniće sve da vas spriječe da ostvarujete svoja ljudska prava.
Temeljno ljudsko pravo je pravo kretanja. Ali, vi to pravo u praksi skoro pa i nemate. Bez putovnice, ne možete preko granice. Ako i krenete bez putovnice, to se smatra prelaskom granice "na crno", pa će vas i država i druÅ¡tvo obilježiti negativno, iako ste samo prakticirali svoje ljudsko pravo kretanja i putovanja. Sloboda kretanja i putovanja unutar Europske unije je samo prividna.
Vi imate pravo na kretanje i putovanje. To pravo vam države masovno uskraćuju i traže da imate "putovnicu" inače vam ne dozvoljavaju prelazak granice ili boravak u drugoj državi. Ali, putovnica nije potrebna da prakticirate svoje ljudsko pravo. Teoretski. Ljudi koji prelaze granice bez putovnice i koji se pozivaju na svoja ljudska prava kretanja i putovanja, često budu oslobođeni i tužbe protiv njih padnu u vodu.
Ipak, temeljno ljudsko pravo kretanja i putovanja je skoro maksimalno ograničeno i to svuda u svijetu. Da li to znači da sebi trebamo da uskratimo svoje pravo na putovanje i da moramo da sluÅ¡amo zakone koji to pravo namjerno krÅ¡e?
Da li činite nekome neÅ¡to nažao time Å¡to putujete?
Da li ste možda oštetili bilo koga ako prelazite granicu na crno?
Time Å¡to putujete i krećete se kuda želite, ne Å¡tetite nikoga i niste počinili kriminal. Uprkos tome, bićete smatrani kriminalcem i mogu vas privremeno smjestiti u zatvor, čak i ako optužbe budu povučene.
Ali, ono Å¡to vi znate o kaznama za prelazak granice na crno u svojoj državi nije ni blizu tako u nekim drugim državama. Ako dođete na crno u Italiju, vi sigurno nećete biti kažnjeni na isti način kako se to radi u Njemačkoj. Italija ima preko milijun ljudi na crno koji žive i rade bez ometanja. U Italiju redovno dolaze Afrikanci i ljudi iz istočne Evrope. Bez putovnice. Bez vize. Preko milijun ljudi se puÅ¡ta da žive i rade jer državni sustav nije toliko strog koliko je to slučaj u Austriji ili Njemačkoj. Naravno da mnogi dobiju i određene zabrane dolaska ili "izgon iz zemlje". U praksi to može da znači da lice bez putovnice može da dobije "izgon iz zemlje" za rok od 5 godina, preda mu se dokument u ruke i čovjeka puste u Italiji da sam izađe iz zemlje. Zar to nije humano u odnosu na Srbiju, Hrvatsku, Bosnu, Njemačku, gdje će strance odmah uhapsiti, smjestiti u zatvore i praktično ih deportirati u matične države.
Ovaj primjer slobode kretanja i putovanja i ograničenja putovanja sa razlikama u strogoći od strane države je dobar primjer koji će vam ukazati i na druge slobode i ograničenja koja možete da imate u raznim državama.
Offshore tvrtke pružaju viÅ¡e slobode poslovanja i omogućavaju vam da koristite svoja ljudska prava na bolji način nego Å¡to to možete da ostvarujete u vlastitoj državi Hrvatskoj.
Offshore tvrtke predstavljaju slobodu poslovanja Å¡irom svijeta. Offshore tvrtka je direktan odgovor faÅ¡ističkom režimu i ograničavanju poslovanja u mnogim državama. Među ostalom i u državama kao Å¡to su Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora i Makedonija. Države bivÅ¡e Jugoslavije nasljedile su faÅ¡ističke zakone iz SFRJ, Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, u kojoj su samo rijetki privatnici imali privilegije samostalnog poslovanja i u kojoj su se ekonomski tokovi maksimalno kontrolirali. FaÅ¡izam sam po sebi nije odlika samo Musolinije i Hitlera. FaÅ¡izam se krije u raznim državnim sustavima danaÅ¡njice.
Komunizam i socijalizam je zahtijevao da se praktično sve gospodarske aktivnosti obavljaju u korist "države" ili u "korist naroda", pa su tako i sve tvrke, poduzeća, fabrike, bile druÅ¡tvena svojina. Privatnicima i privatnim vlasnicima tvrtki prije dolaska komunizma, imovina je bila kompletno oduzeta "u ime naroda" i privatne tvrtke su praktično bile zabranjene sa izuzetkom nekih malih zanatlija, kao Å¡to su kujundžije, zlatari i slično.
To vam treba biti dovoljan dokaz, da ako pustite grupi kriminalaca koji se nalaze na pozicijama "državne vlade" da ograniče vaÅ¡e slobode, onda će oni to i da urade. Vi se nećete moći odbraniti od volje interne državne mafije kojima je jedini cilj oteti novac narodu u svrhu privatnog bogaćenja.
Korištenjem offshore tvrtke preventivno se možete zaštititi od uplitanja državne mafije u vaše privatne poslove, možete se zaštititi od uvida u vaše poslovne transakcije i možete zaštititi svoj život, svoje vrijeme, svoj novac i svoju familiju od državnih grabljivica.

Offshore tvrtka je direktan odgovor faÅ¡ističkom režimu i ograničavanju poslovanja u mnogim državama... FaÅ¡izam sam po sebi nije odlika samo Musolinije i Hitlera. FaÅ¡izam se krije u raznim državnim sustavima danaÅ¡njice.

Komunizam i socijalizam je zahtijevao da se praktično sve gospodarske aktivnosti obavljaju u korist "države" ili u "korist naroda", pa su tako i sve tvrke, poduzeća, fabrike, bile druÅ¡tvena svojina.

To vam treba biti dovoljan dokaz, da ako pustite grupi kriminalaca koji se nalaze na pozicijama "državne vlade" da ograniče vaÅ¡e slobode, onda će oni to i da urade. Vi se nećete moći odbraniti od volje interne državne mafije kojima je jedini cilj oteti novac narodu u svrhu privatnog bogaćenja.

Korištenjem offshore tvrtke preventivno se možete zaštititi od uplitanja državne mafije u vaše privatne poslove, možete se zaštititi od uvida u vaše poslovne transakcije i možete zaštititi svoj život, svoje vrijeme, svoj novac i svoju familiju od državnih grabljivica.

Pako, dobar traktat.., eto, drago mi je da nas nisi napušta!

Paz'vako, sviđa mi se ova terminologija koju koristiÅ¡, a poslije ću reći u čemu se ne slažemo. Zato sam malo 'editirao' tvoje, tj. samo sam razdvojio pasuse i zaboldao ovo Å¡to me zanima. Termin "faÅ¡iÅ¡tički režim" u istom smislu koristim već godinama. Jasno, nije puÅ¡ka jedino oružje s kojim možeÅ¡ ubivati ljude. Postoje razna ekonomska oružja, genocidna oružja, svjetonazorska oružja, faktoloÅ¡ka oružja itd.

Zaboldano grupi kriminalaca koji se nalaze na pozicijama "državne vlade"... također se slažemo. Jedino Å¡to bih se ja izrazio, ajmo reć matematićki i stavio bih jednadžbu bez nepoznanica:

grupa kriminalaca - državna vlada = 0​

Zbilja gospodo, prisjetite se o kojim prestupnicima piÅ¡u novine najviÅ¡e, svaki dan? Å toviÅ¡e, sjetimo se koje su to face bile najčeÅ¡će muÅ¡terije tzv. hrvatskog pravosuđa, već 24 godine zaredom?!

Pako, Å¡to se tiče ovog zadnjeg pasusa kojeg sam citirao iz tvog posta, tu nisam načisto. Možda se može tako privremeno pobjeći grabežljivim pticama. Međutim, na sceni se odvija tzv. GLOBALIZACIJA. A globalizacija nije niÅ¡ta drugo nego proces koncentracije kontrole i proces koncentracije upravljanja nad proizvodnim snagama čovječanstva. Dakle, strahujem da sve te sheme vrte globalisti i to planski ih vrte! A globalisti nisu amateri, nego su zaista yebeni igrači.

Komunizam?! NaÅ¡ komunizam je iznio naÅ¡e očeve iz srednjeg vijeka direktno u XX stoljeće, i komunizmu možemo zahvaliti Å¡to smo danas pismeni i teÅ¡ko nas je ukrotiti, odnosno vladati nad nama. Posebno, moj uzor iz tog vremena je prof. dr. Stipe Å uvar. Taj naÅ¡ komunizam je propao, pomalo, zahvaljujući vlastitim greÅ¡kama i nezreloj svijesti građana, npr. ko' Å¡to sugerira ona pogovorka "tražiti kruha pored pogače". Dakle, komunizam je propao zbog toga Å¡to sam naveo, ali je bio večim dijelom uniÅ¡ten od strane GLOBALISTA potpomognutih ostatcima buržoaskih parazita!

Na kraju, mislim da čovječanstvo može opstati i živjeti podnoÅ¡ljivo jedino ako nastupi neka nova RENESANSA, s nekim novim gorostasima tipa ko' Å¡to su bili Giordano Bruno, Kopernik, Galileo, Leonardo da Vinci etc.

:confused:

Last edited:
2
Offshore tvrtke pružaju velike prednosti i slobode u poslovanju, pogotovo po pitanju međunarodnog poslovanja. Sa offshore tvrtkom se mogu kupovati nekretnine, onda može se trgovati valutama na burzi, mogu se kupovati dionice i trgovati dionicama na burzi, dalje offshore tvrtka se može koristiti kao javno poduzeće u svrhu dobivanja investicija sa javnim reklamiranjem Å¡irom svijeta, mogu se koristiti kao holding tvrtke u svrhu osnivanja poduzeća u domaćim i stranim državama ili se mogu koristiti samo za čuvanje nekretnine, registraciju plovila na ime offshore tvrtke ili jednostavno čuvanje i kupnju zlata ili održavanje bankovnog računa.
Niski troÅ¡kovi osnivanja i registracije offshore tvrtke pružaju prednosti koje se ne mogu ostvariti sa domaćim tvrtkama. I u offshore državama žive ljudi i poduzetnici. Oni su sretni jer u većini slučajeva mogu da koriste iste slobode poslovanja kao i stranci. Ljudi koji žive u offshore državama žive bolje, jednostavnije, sa manjim troÅ¡kovima poslovanja, sa mnogo većim slobodama poslovanja i uglavnom ne plaćaju poreze. Njihove države su u većini u napretku i imaju razvijene turističke ponude, nude razne vrste ulaganja strancima i standard je na boljem nivou nego u državi kao Å¡to je Hrvatska.
Neki takve države nazivaju banana repulikama ili banana državama Å¡to je sasvim smijeÅ¡no ako se uzme u obzir koliko se posla odvija u takvim državama i koliko ljudi investiraju u offshore države. Naspram Hrvatske, skoro svaka offshore država je boljestojeća od Hrvatske.
Koje su to stvarne banana države?
Takozvane banana države su u stvarnosti slijedeće države:
Hrvatska je prava banana država
Bosna i Hercegovina je primjer banana države
Srbija je prava banana država
Neke susjedne države ne mogu se svrstati viÅ¡e u banana države jer pružaju sve viÅ¡e sloboda i prednosti svojim građanima. Na primjer u Sloveniji se porez na dobit smanjuje, jer je vladi Slovenije jasno da se poduzetniÅ¡tvo podstiče smanjenjem poreza, a ne povećanjem kako to gosp'on Linić u Hrvatskoj podstiče.
Karakteristike domaćeg poduzeća
Domaće tvrtke, koje se osnivaju u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni, Sloveniji, Makedoniji ili Crnoj Gori, imaju slijedeće karakteristike:
Registraciju poduzeća je obično potrebno obaviti pred javnim bilježnikom ili uz pomoć odvjetnika. U nekim državama kao u Sloveniji ili Srbiji, bilježnik ne mora biti potreban, registracija tvrtke se može obaviti u registru poduzeća. Vrijeme potrebno za registraciju domaćeg poduzeća može biti viÅ¡e tjedana, a bilježničke usluge su mnogo skuplje nego kod osnivanja stranih poduzeća.
VaÅ¡e ime i prezime kao vlasnik i direktor ostaje za javnost poznato u registru poduzeća ili sudskom registru.
Potrebno je zaposliti barem jednu osobu. U većini država bivÅ¡e Jugoslavije, potrebno je zaposliti barem jednu osobu. To znači da ako imate poziciju direktora, a niste na drugi način zaposleni, trebali biste sebe "zaposliti na papiru". To nema smisla, pogotovo ako takvo domaće poduzeće želite da otvorite u svrhu zaÅ¡tite imovine.
Potrebno je pokazati da imate poslovni prostor. A, Å¡ta ako se bavite putem Interneta posredovanjem u prodaji nafte, za Å¡to vam nije potreban poslovni prostor? Komplikacije kod domaćeg poduzeća su značajne i predstavljaju bespotrebne troÅ¡kove domaćim poduzetnicima.
Čim ste zaposlili nekoga u svom domaćem poduzeću i unajmili ili pokazali da imate poslovni prostor, izloženi ste inspekcijama, porezima, ako se čak i malo zakasnite, vaÅ¡i računi mogu biti blokirani, banke, dobavljači i kupci mogu lako da vam prave probleme. A, vi možda niste niti počeli da poslujete.
Svako domaće poduzeće zahtijeva bankovni račun, a takav bankovni račun nije tajan, praktično svako u gradu može radi neprofesionalnosti banaka da sazna kakvim se poslovima bavite. Na jedan telefonski poziv.
U mnogim slučajevima, država, porezna uprava i drugi financijski grabljivci vas mogu tužiti čak i ako ste kao vlasnik ili direktor sa ograničenom odgovornosti, jer u tim državama ne postoji stvarna ograničena odgovornost, već samo "privid pravne osobe".
Karakteristike offshore tvrtke
Registracija offshore tvrtke može da se obavi sa bilo kojeg mjesta na planeti zemlji, putem Interneta, brzo i jednostavno, obično u roku od 24 sata, nekad u roku od jednog minuta i bez koriÅ¡tenja javnobilježničkih usluga. Osnivanje offshore tvrtke je jeftinije od domaćeg poduzeća.
Vaše ime i prezime može biti kompletno anonimno za javnost, tako niko ne mora znati da ste vlasnik ili direktor neke offshore tvrtke.
Offshore tvrtka ne mora da zaposli nikoga, a možete da pravite ugovore sa bilo kim na cijelom svijetu. Ukoliko koristite panamsku offshore tvrtku možete onda da zaposlite i ljude u Panami, tako da ostvarujete zaradu koja se ne svrstava kao "offshore" i da premjestite kompletno nadležnost poslovanja u Panamu.
Poslovni prostor ili ured nije potreban, možete da koristite bilo koje adrese za poslovanje, bilo u offshore državi ili u drugim državama. Možete da unajmite poslovne prostore ili da koristite virtualne kancelarije.
Niste izloženi inspekciji niti ćete biti kažnjeni ako se zakasnite sa knjigovodstvom, jer offshore tvrtke u većini slučajeva ne moraju da predaju niti knjigovodstvene niti druge izvjeÅ¡taje.
Offshore tvrtka ne mora da ima bankovni račun, jer može da se koristi i za gotovinske transakcije ili da koristi druge vrste financijskih računa, sve zavisno u koju se svrhu koristi. Ako se offshore tvrtka koristi samo za čuvanje zlata, nekretnine ili u svrhu određenih ugovora koji ne zahtijevaju bankarske transakcije, onda se offshore tvrtka može koristiti bez bankovnog računa. Offshore tvrtke kad otvaraju račune kod banke, obično dobiju i posebnu bankarsku tajnu, tako da nitko ne može da zna kakve poslovne transakcije pravite sa svojom offshore tvrtkom.
KoriÅ¡tenjem offshore tvrtke kao holding tvrtke, vlasnika domaćih poduzeća, nekretnina i druge imovine, Å¡titite takvu imovinu od osobne ovrhe ili ovrhe nad vaÅ¡im poduzećem. KoriÅ¡tenjem offshore tvrtke kao holdinga, udjeli u poduzeću ili dionice ne mogu postati predmet ovrhe ili bilo kakvog oduzimanja.
Od tužbe ste samim tim zaÅ¡tićeni jer ste prebacili nadležnost poslovanja u drugu državu, neku offshore državu, pa ukoliko ste napravili dobar izbor, možete maksimalno biti zaÅ¡tićeni od tužbe kao vlasnik ili direktor offshore tvrtke, jer je ograničena odgovornost u drugim državama maksimalna. U nekim offshore državama, prije nego Å¡to neko smije da tuži offshore kompaniju, mora da uplati garanciju od US $20,000 za sve sudske troÅ¡kove. To može biti vrlo skupo za potencijalnog grabljivca kome može biti cilj otimanje vaÅ¡e teÅ¡ko stečene imovine.

3
Ne posjeduj ništa, kontroliraj sve je bio moto Rockefelera kao i mnogih drugih uspješnih biznismena koji su koristili offshore strukture za zaštitu imovine, privatnosti i biznisa.
Kontrola nad offshore tvrkome se ne ostvaruje samo kroz posjedovanje. Mnogi biznismeni su u zabludi da se offshore tvrtke moraju posjedovati da bi se ostvarivala kontrola. Ali, to sve zavisi od situacije biznismena, posebno od njegove rezidencije.
Ukoliko je klijent u državi gdje se ne kontrolira upravljanje stranim offshore tvrtkama niti se strane tvrtke oporezuju u takvoj državi, takav klijent i biznismen može bez problema da bude i vlasnik i direktor ili menadžer u stranoj offshore tvrtki; to nije slučaj niti u Hrvatskoj, niti u Sloveniji, Srbiji, Bosni i drugim okolnim državama;
Ukoliko je klijent u državi gdje se neće kao fizička osoba oporezivati na ostvarene dividende, tj. prihode iz offshore tvrtke, a ujedno takve prihode želi da isplati, onda može i treba da bude vlasnik takve offshore strukture; isplata dividendi bez poreza je bila moguća i u Hrvatskoj do prije nekog vremena, Å¡to se kompletno promjenilo, sada je takva isplata moguća za rezidente Federacije u Bosni i Hercegovini i onda rezidente Mađarske, Slovačke i nekih drugih okolnih država;
Ukoliko je klijent u državi gdje se strana tvrtka po zakonu o porezu na dobit oporezuje ukoliko je njena kontrola u državi, onda klijent ne bi trebao da bude direktor u takvoj tvrtki, već da postavi zamjenske direktore, a da svoju poziciju svede na zastupnika, opunomoćenika ili agenta tvrtke; ovo je ako ne najčeÅ¡ća greÅ¡ka koju prave domaći biznismeni kad otvaraju offshore tvrtke jer postave sebe odmah za direktora i ne žele da shvate da od tog momenta čine porezni prekrÅ¡aj ako ne prijave podružnicu, a takva greÅ¡ka ostaje greÅ¡ka onoliko dugo koliko godina Hrvatska određuje zastarjevanje poreznog prekrÅ¡aja;
Ispravno rijeÅ¡enje je koristiti offshore tvrtke na takav način da se one niti posjeduju niti direktno upravljaju.

ZaÅ¡tita od ovrhe je moguća. Prije svega, treba biti mudar i zaÅ¡tititi se prije nego Å¡to može da dođe do ovrhe nad imovinom. Ovrha je prisilno naplaćivanje ili ostvarivanje tražbina na temelju pravomoćne presude i vjerodostojnih računa. Do ovrhe dolazi kad neka osoba nije platila određena potraživanja, tražbine ili račune i onda se vjerovnik odlučuje da naplati svoje račune iz imovine te osobe. Imovina može da bude novac na računima, plovila, nekretnine, čak i dividende i dionice koje ta osoba posjeduje. Å to jasno govori da je takva imovina ugrožena ovrhom.

Za financijski neuke poput mene u borbi protiv ovrhe jedan mali savijet kojeg prakticiram: racun na ime clana familije (nositelj) te ja kao benificirani opunomocenik (korisnik) tog racuna, tu mi ide placa uredno, imam svoju karticu i dizem koliko hocu i kad hoci uz jednu slatku napomenu.....gamad mi ne more sist na racun jer jednostavno nije moj

Za financijski neuke poput mene u borbi protiv ovrhe jedan mali savijet kojeg prakticiram

Ties, može i tako..,

Al' čuo sam da su dolazili po kućama uzimati stvari ljudima. Konkretno to je bila ovrha za TV pretplatu, Ne znam da li je istina jer nisam vidio nego mi je to pričao prijatelj. a bilo je i u novini SD. Sad će netko pomisliti da je to u redu da ovrÅ¡ava HRT i plijeni ljudima stvari, a ja bih postavio pitanje roÅ¡avim vladama roÅ¡ave države Rvacke:

Kako to da penzioner koji ima puni radni staž prima samo 2000 kuna mirovine, a mora plaćati pretplatu HRT?!

BTW, yebo vam bog mater, zašto ne privatizirate i HRT ili prodate kao što ste sve ostalo prodali?!

Govorili su "država loš vlasnik", a jedino za HRT je država dobar vlasnik!

Back