Golar Wilhelmsen management

Ako tankovi nisu gas free kako mos imat otvoren plamen na krmi.ma bilo di na open decku.
A mozda se i moze.......

Send from my Kinez

Ne razumijem sto bi to značilo tankovi gas free,koji je to tank bez plina pa i balastni tankovi imaju plina

Uvazeni kolega mislio sam se da li da vam repliciram na ovo ili ne jer ne zelim ici ukrajnost (moze se pomisliti da zelim ispasti previse pametan a stvarno ne zelim) ali ipak sam odlucio da hocu. Prvenstveno navigam na kompaniji di nije dozvoljeno apsolutno nikakav barbeque, alkohol ni nista mozda za ne povijerovati ali zbilja istina nasa Tankerska Plovidba Zadar takvih kao sto ste vi ima nebrojeno na mojoj kompaniji covijeku nedaj ni bareque ni pivo ni nista i sve super.Atmosfera na brodovima nikad gora zadovoljsvo ljudi nikad manje sve u svemu jedno veliko nula. Ali super nam u SSM-U pise ZERO i onda dodes u porat di imas Vetting (taj isti Vetting umire od smija kad procita tu glupost) zelio sam samo naglasiti da te neke sitne radosti u onom sivilu i pustoj papirologiji odvojenosti od obitelji nece naskoditi niti nastetiti nikom. Zalosno je sto mladi ljudi kao Vi dolaze na vodece funkcije i po meni neshvacaju sto je pomorac. (nije pomorac robot koji ce neki nadobudni prvi casnik goniti do iznemoglosti). Isto tako Vam zeli naglasiti da nisam pijanac pa da sam lud za alkoholom ili Vam zelim pametovati ,cisto zelim da mladi ljudi koji dolaze na rukovodece funkcije imaju osjecaj za malog covika bio on Filip, Indijac, Hrvat ili netko treci. :uzdravlje

Bravo. Slazem se 100%.

Uvazeni kolega mislio sam se da li da vam repliciram na ovo ili ne jer ne zelim ici ukrajnost (moze se pomisliti da zelim ispasti previse pametan a stvarno ne zelim) ali ipak sam odlucio da hocu. Prvenstveno navigam na kompaniji di nije dozvoljeno apsolutno nikakav barbeque, alkohol ni nista mozda za ne povijerovati ali zbilja istina nasa Tankerska Plovidba Zadar takvih kao sto ste vi ima nebrojeno na mojoj kompaniji covijeku nedaj ni bareque ni pivo ni nista i sve super.Atmosfera na brodovima nikad gora zadovoljsvo ljudi nikad manje sve u svemu jedno veliko nula. Ali super nam u SSM-U pise ZERO i onda dodes u porat di imas Vetting (taj isti Vetting umire od smija kad procita tu glupost) zelio sam samo naglasiti da te neke sitne radosti u onom sivilu i pustoj papirologiji odvojenosti od obitelji nece naskoditi niti nastetiti nikom. Zalosno je sto mladi ljudi kao Vi dolaze na vodece funkcije i po meni neshvacaju sto je pomorac. (nije pomorac robot koji ce neki nadobudni prvi casnik goniti do iznemoglosti). Isto tako Vam zeli naglasiti da nisam pijanac pa da sam lud za alkoholom ili Vam zelim pametovati ,cisto zelim da mladi ljudi koji dolaze na rukovodece funkcije imaju osjecaj za malog covika bio on Filip, Indijac, Hrvat ili netko treci. :uzdravlje

Tocno je da se na Shellu barbecue moze radit bez obzira bija gas free ili ne , ako je vrime ok , popuni se hot work permit naglasi se da je za barbecue attachira se Risk assesment, sve to isto je navedeno u IMSu ili kako na nekin firmama kazu SMSu[/QUOTE

Na tankerima se za hot work mora dobit blagoslov managementa to jest DPA ili inspektora.....kraja. Ne znam bas koliko jos tih inspektora i raznoraznih indijskih i ostalih superintend.ce blagoslovit janjca na vatri uz obavezni alkohol. Ali ne tvrdim mozda ima ali bi me jako cudilo.

ima i druga strana, a to je da su drugačija vrimena sad i prije 10 20 ili viÅ¡e godina
zamisli u trenucima "sitnih radosti" netko na stolu održi govor ala zdravko mamić, tek koji minut i niÅ¡ta viÅ¡e od toga i pođe ravno leći nakon toga, neÅ¡ ti Å¡tete? jbg danas najjeftinije govno od mobitela ima dovoljno dobar mikrofon i rezoluciju kamere da to u roku 10 minuta gleda cila kugla, pa joÅ¡ tu i tamo koja faca sa strane, pa ime broda, pa dvi tri zastave, par prazni boca itd... kad to dospije na tipa youtube fejs i slično a tu je praktički cili svit danas, ko će viÅ¡e oprati onog ko je organizira taj roÅ¡tiljić, pa joÅ¡ kad to dođe do firme, ma kakva bila neće ostat ladna na to.
nisu to novine, koje su se danas pročitale i za par dana ih viÅ¡e ne moÅ¡ naći nigdi, osim u kakvim arhivima i sl. pa bilo pa proÅ¡lo. Å¡to dospije na web tamo i ostaje (kako bi maknuli video sa tubea? a joÅ¡ gore sa privatnih accounta po portalima ili blogovima?). i toga se danas svaki normalan čovik boji, pogotovo u ova krizna vrimena di je svako radno misto dragocjeno.

ima i druga strana, a to je da su drugačija vrimena sad i prije 10 20 ili viÅ¡e godina
zamisli u trenucima "sitnih radosti" netko na stolu održi govor ala zdravko mamić, tek koji minut i niÅ¡ta viÅ¡e od toga i pođe ravno leći nakon toga, neÅ¡ ti Å¡tete? jbg danas najjeftinije govno od mobitela ima dovoljno dobar mikrofon i rezoluciju kamere da to u roku 10 minuta gleda cila kugla, pa joÅ¡ tu i tamo koja faca sa strane, pa ime broda, pa dvi tri zastave, par prazni boca itd... kad to dospije na tipa youtube fejs i slično a tu je praktički cili svit danas, ko će viÅ¡e oprati onog ko je organizira taj roÅ¡tiljić, pa joÅ¡ kad to dođe do firme, ma kakva bila neće ostat ladna na to.
nisu to novine, koje su se danas pročitale i za par dana ih viÅ¡e ne moÅ¡ naći nigdi, osim u kakvim arhivima i sl. pa bilo pa proÅ¡lo. Å¡to dospije na web tamo i ostaje (kako bi maknuli video sa tubea? a joÅ¡ gore sa privatnih accounta po portalima ili blogovima?). i toga se danas svaki normalan čovik boji, pogotovo u ova krizna vrimena di je svako radno misto dragocjeno.

Slozit cu se stobom u vecini napisanog mozes kao rukovodeci kadar naje...i bez problema jer ima svakakvih idiota koji nemisle glavom pa slikavaju svakakvu glupost i pomogucnosti to odmah stave na fejs youtube itd. isto tako nisam mislio da ces napraviti barbequ di ce svi biti mrtvi pijani bas iz tog razloga ti kao Prvi casnik, Master,Kapo biti ces sa ekipom na dva tri pica ici u kabinu (neces drzati govore ko Mamic) isto tako ces ocijenit kakvu posadu imas je li mozes drzati to pod nadzorom ili ne. Kao prava kompanija u danasnje vrime imat ces proceduru u ISM-u za barbequ itd. Isto tako moje je misljenje da nije isto tebi (npr imas ugovor 3 miseca) i onom filipincu koji ima na 9 miseci ugovor ili Hrvatskoj posadi koja ima ugovor na 6-7 miseci pa da moze cijelo vrijeme u kabinu i na posao kao robot (i onda od njih ocekuju da budu cijelo vrijeme na Top razini). Isto tako ti zelim reci da je ovaj post dobronamjer i da se borim protiv ovog robotskog sistema na brodovima koje je doslo. Isto tako svaki barbequ bi zamijenio za radno mijesto da se razumimo. Zelim naglasiti da nije bas brod spaceshatel (i prije 10-20 godina se teret prevozio) kako ga neki zele predstaviti to je tek jedno radno mijesto di rade sasvim obicni nista ekstra pametni ljudi (sebe ubrajam u ove) ljuti me sto ljudi koji nisu vidili broda propisuju svakave gluposti i onda to nasi nadobudni rukovodeci kadar doslovno shvati bez ikakvog osjecaja za ljude, pokusavaju se dodvoriti firmi chartereru itd. a ove ljude ko sisa glavno da placa ide. Zalosno ali istinito.

ljudi koji nisu vidili broda propisuju svakave gluposti i onda to nasi nadobudni rukovodeci kadar doslovno shvati bez ikakvog osjecaja za ljude, pokusavaju se dodvoriti firmi chartereru itd. a ove ljude ko sisa glavno da placa ide. Zalosno ali istinito.

u ovome Å¡to si reka leži najveći problem danaÅ¡njice, ne samo pomorstva. :udriglavom

Å ta im je sa FSRU jedinicama kako tu stoje? malo pratim Golara, reaktivirali su Gimi-a i Hilli-a i uzeli Gandriu radi
prenamjene u regas fleet. Je li i to sve stalo???

Å ta im je sa FSRU jedinicama kako tu stoje? malo pratim Golara, reaktivirali su Gimi-a i Hilli-a i uzeli Gandriu radi
prenamjene u regas fleet. Je li i to sve stalo???

Gimi, Hilli i Gandria su stavljeni u lay-up. Postoje neki novi projekti za njih kako cujen al vidis kakva je situacija pa nisan bas siguran sta ce od toga bit. FSRU svi stoje dobro svi rade, za ova dva nova postoje dogovoreni carteri jedan je vec izasa drugi je jos u skveru. Mislin da ce jedan u Kuvajt a drugi u Jordan ic.

FSRU Golar Igloo je predpostavljam vec u Kuwaitu kako sezona regasavanja zapocinje najkasnije 01/04 a kako se radi o novogrdanji trebaju prvo napravit commissioning. Inace Golarov FSRU je zamijenio Exmarove LNGRV brode koji su u Kuwaitu regasavali zadnjih 5 godina.

QUOTE=bic;150373]Gimi, Hilli i Gandria su stavljeni u lay-up. Postoje neki novi projekti za njih kako cujen al vidis kakva je situacija pa nisan bas siguran sta ce od toga bit. FSRU svi stoje dobro svi rade, za ova dva nova postoje dogovoreni carteri jedan je vec izasa drugi je jos u skveru. Mislin da ce jedan u Kuvajt a drugi u Jordan ic.[/QUOTE]

Gimi, Hilli i Gandria su stavljeni u lay-up. Postoje neki novi projekti za njih kako cujen al vidis kakva je situacija pa nisan bas siguran sta ce od toga bit. FSRU svi stoje dobro svi rade, za ova dva nova postoje dogovoreni carteri jedan je vec izasa drugi je jos u skveru. Mislin da ce jedan u Kuvajt a drugi u Jordan ic.

Hilli i Gandria su već dugo u praznom hodu, preko godinu dana na lay-up. Gimi sada ista priča.

Od FSRU su napravili dobru priču, ove veterane Khannura, Spirita, Freeze-a i Frosta su prenamjenili u regas unit.
Uz te novogradnje imaju dogovoren posa i za Chile.

Hilli i Gandria su već dugo u praznom hodu, preko godinu dana na lay-up. Gimi sada ista priča.

Od FSRU su napravili dobru priču, ove veterane Khannura, Spirita, Freeze-a i Frosta su prenamjenili u regas unit.
Uz te novogradnje imaju dogovoren posa i za Chile.

Frost je prodan sada je FSRU Toscana i nema veze sa GWM, mislin da su oni pod Saipemon locirani su kraj Livorna. Inace Frost nije veteran ka Freez, Spirit i Kahnnur mislin da je 2005 godiste.

Last edited:
Frost je prodan sada je FSRU Toscana i nema veze sa GWM, mislin da su oni pod Saipemon locirani su kraj Livorna. Inace Frost nije veteran ka Freez, Spirit i Kahnnur mislin da je 2005 godiste.

Golar Frost, odnosno danasnji FSRU Toskana je trenutno u Exmarovom managementu, a navodno bi ga Talijani trebali preuzeti kada se dobro iztreniraju. Inace, konverzija broda je u Dubaiju trajala dobre 4 godine kako je Saipem malo falija neke proracune pretezno u vezi STL-a. Commissioning na bovi off Livorno je konacno napravljen krajem prosle godine.

Sve mi se cini da ce se ljudi slabo ukrcavat na novogradnje ......
Pticica kaze da sa otkazima sta su podilili i sta misle podilit stede cca 2,5 milje ojra misecno. Pa sta je to za staroga vuka ka sta je Frederiksen? Drza je ljude misecima na placi pa ako ih ima u planu zadrzat na kompaniji moga je jos 2-3 miseca ( kazu da ce do tada novogradnje pocet izlazit). Cisto sumljan da njemu 5-10 milja u iducih nekoliko miseci toliko znaci da ce otpustit ljude u koje je ulozija za treninge. Nadam se da grijesim ali mislim da otpisanima nema povratka na kompaniju jer ce dio novogradnji prominit vlasnika ili strukturu posade.

Jest Frost je mlađi 2004god. Slike/podaci prije konverzije od Frost-a (FSRU Toscana):

Golar Frost

Dado , u prvau si , nesto smrdi!!! , jer ako su vec ulozili dosta novaca kako na training,skole i place , a sada su im podili otkaze ali ''navodno''ce im oni trebat opet za koji misec kad pocmu novogradnje izlazit ????
Novogradnje (2) ako sam u pravu su vec ispred skvera ali koliko znam jos nisu preuzete od Golara jer jos nemaju za njih teret pa pokusavaju prolongirat primopredaju zbog nekavih nepravilnosti koje su otkrili tako pokusavaju to sve stavit na troska skvera dok se ne nade teret ,Golar classic game. A John kao i vecina Norveginia ship ownera iako se on zbog para / poreza i odreka Norveskog pasosa su prvo dobri trgovci a tek onda brodari.

Makli su ca ruse i ukraince, radi sranja sta se desavaju pa "ima" mista..
Odnosno opet za odabranu ekipu! :udriglavom

to da su makli ruse i ukraice nije istina oni jos i dalje navigaju... mislin da su se otvorila nova mista jer su izasli i jos izlaze iz skvera ovi brodovi sta im je delivery bija odgoden a to je poprilican broj brodova. dali su ljudima otkaze i sad ih vracaju nazad a odredeni ljudi su nasli nove firme pa mislin da zato traze nove...

Back