GEARBULK otpusta svu eu posadu i zamjenjuje sa filipima i chinezima ??

Gearbulk je prije par dana uzeo joÅ¡ 3 Mastera Hrvata da izađu na kraj sa novom posadom.Superitendenti nisu zadovoljni i taže da se ljudi vrate jer je sa Kinezima KAOS ( To su sami Norvežani izjavili ).:D:mad:

Evo odradio zadnji ugovor za gearbulk,
bio sa Kinezima mjesec i po dana (prezivio).
Koja je to razlika uf mislim da se nece Gearbulk usrecit s njima jer su jako ponosni (Kinezi) i ne prihvacaju nikakve savjete dok ne zaseru.
A i kinezima se ne isplati jer im je ista placa na bulku a puno laksi zivot sto im je koliko sam vidio najvaznije. Nikakve hijerarhije nema cak ni prema mornarima ma jako tesko za radit i vec su se svi (Aussy trade) poceli zalit jer je sve usporilo i PSC ih gazi gdje god dodju, padaju na svemu. ( Primjer. nemoguce je bilo posadu ukrcat u free fall lifeboat ).
A da ne spominjem komunikaciju.

Svakim danom se sve vise tih tkz. Advisor-a zove nazad da pomazu svojim iskustvom ustvari da ispravljaju kad ovi zakenjaju.

Sto se mene tice evo dobio ponudu za Transocean i ukrcaj sljedeci tjedan. By Gearbulk i pozdrav kolegama u nadi da se sto bolje snadju.

Nek su bonace

A disu sada svi ti slavni forumaši koji su se pojavili kada su dobili otkaz na gearbulku, sada nema niti jednog da podjeli malo informacije di rade i kako je, samo kada je gorilo onda je trebala pomoc za ukrcaj. Uzmi sta trebas i bok.
I usput govorili su da ce sada stat brodovi jer ih voze kinezi samo ne da nisu stali nego i obnavljaju flotu.

I usput govorili su da ce sada stat brodovi jer ih voze kinezi..,

Nitko nije govorio da će im brodovi stati, nego vi pogreÅ¡no interpretirate ono Å¡to se govorilo. Brodovi nisu stali, ali koliko sam čuo ne rade dobro kao prije dok su na njima bili europejci. Npr. kinezi kradu gorivo i sada im ugrađuju neke sisteme kako bi to kontrolirali i spriječili.., toliko.

A gdje su ljudi, evo, ja sam od tada promijenio dvije kompanije i sad uskoro će mi biti treća. A da je Gearbulk ostao ne bih ga mijenjao do mirovine, iako sam tamo debelo viÅ¡e radio. Posao na gantry brodovima je neuporedivo teži nego na ove dvije tankerske kompanije na koje sam bio poslije.

Uglavnom, većina naÅ¡ih koji su bili tamo su lako pronaÅ¡li posao.., dvojicu znam da su na Disney-a, među njima i moj bivÅ¡i captain s kojim bih potpisao cijeli život navegati. Neki su preÅ¡li na Wilhelmsena itd. Moj bivÅ¡i kolega 2nd eng. s kojim sam ujedno i dobar prijatelj je nedavno dobio poziv od Gearbulka i ponuđen mu je ugovor na dvije godine da obučava kineze. Odbio je jer je već sada kapo i ima plaću 12kila na brodu i 8kila dok je doma.

:cool:

Last edited:
nitko nije govorio da će im brodovi stati, nego vi pogreÅ¡no interpretirate ono Å¡to se govorilo. Brodovi nisu stali, ali koliko sam čuo ne rade dobro kao prije dok su na njima bili europejci. Npr. Kinezi kradu gorivo i sada im ugrađuju neke sisteme kako bi to kontrolirali i spriječili.., toliko.

A gdje su ljudi, evo, ja sam od tada promijenio dvije kompanije i sad uskoro će mi biti treća. A da je gearbulk ostao ne bih ga mijenjao do mirovine, iako sam tamo debelo viÅ¡e radio. Posao na gantry brodovima je neuporedivo teži nego na ove dvije tankerske kompanije na koje sam bio poslije.

Uglavnom, većina naÅ¡ih koji su bili tamo je lako pronaÅ¡la posao.., dvojicu znam da su na disney-a, među njima i moj bivÅ¡i captain s kojim bih potpisao cijeli život navegati. Neki su preÅ¡li na wilhelmsena itd. moj bivÅ¡i kolega 2nd eng. S kojim sam ujedno i dobar prijatelj je nedavno dobio poziv od gearbulka i ponuđen mu je ugovor na dvije godine da obučava kineze. Odbio je jer je već sada kapo i ima plaću 12kila na brodu i 8kila dok je doma.

n.Å .? :)

Nisam mislio na tog nego jednog drugog. BTW, i taj je već kapo, prijatelj sam i s njim, i to dobar. Nedavno me pokuÅ¡avao ubaciti na svoju sadaÅ¡nju kompaniju, ali izletilo mi je neÅ¡to drugo, pa ću ići da ne čekam doma..,

Last edited:
A disu sada svi ti slavni forumaši koji su se pojavili kada su dobili otkaz na gearbulku, sada nema niti jednog da podjeli malo informacije di rade i kako je, samo kada je gorilo onda je trebala pomoc za ukrcaj. Uzmi sta trebas i bok.
I usput govorili su da ce sada stat brodovi jer ih voze kinezi samo ne da nisu stali nego i obnavljaju flotu.

Cemu tako podrugljivo pisanje...mnogi su aktivni ovdje...a brodovi sigurno da plove, samo ne na onaj nacin kao prije, to je sigurno.

To nije podrugljivo nego cinjenica,sada si se nasao prozvan ali u velikoj vecini je to tako kada treba ljudi dodu pokupeinformacije i ca, malo je od tih ljudi reklo di su sada i ostavili te adrese dok ljudi koji plove i bez ovoga foruma na najboljim kompanijama bez ikakve koristi ga posjecuju i jos stavljaju svoja iskustva i adrese.

cinjenica,sada si se nasao prozvan ali u velikoj vecini je to tako

Aj Mario ne petljaj gluposti..,

Ima ljudi koji navigaju, a možda nisu ni čuli za ovaj naÅ¡ forum. Za mene možeÅ¡ vidjeti kada sam se priključio, i tada mi je bio glavni motiv članstvo u UPH, a ne tražiti posao ovdje. Za neke bivÅ¡e kolege znam da ih forum nije interesirao ni onda ni danas. A oni koji su bili logirani prije i dalje su ovdje s nama. Nego, otiÅ¡la je diskusija onda u smjeru "tko je pametniji i bolji" isto kao Å¡to si i ti sad nastupio s upadicom kako smo "mislili da će brodovi stati".

Reći ću ti da od svih kompanija na kojima sam već radio jedino je Gearbulk imao sistem kojeg sam podnosio. Nitko od nas nije bio tek broj kao onaj broj na MSC kontejneru, već smo se osjećali kao dio sistema, i tako smo bili tretirani.

A o kompanijama poslije Gearbulka sam rekao dosta.., čak i previÅ¡e. Ovo tek da osporim tvoje tvrdnje.

Aj.., poidu spat.., dobro more i laku noć svima!

:uzdravlje

...................................................................................................................................................................

Ugledah ovaj post na bespućima interneta pa eto da odgovorim gdje smo se moji kolege i ja prebacili

1. Vships ( Massoel ) - Preko Vships Rijeka
2. TMA - Direktno preko Monaka
3. Feederlines - Imaju ured u Solitu i također traže ljude sa iskustvom
4- SKS - Preko Ta Na u Zagrebu i također uzimaju ex gb ljude
5. China Navigation - Preko Ta Na u Zagrebu i oni također uzimaju ljude
&. Atlanship - Direktno preko ureda u Å vicarskoj

Za gore navedene su se ljudi ( i ja među njima ) ukrcali sami i bez " guranja " sa strane a za ostale ne znam.

LP;)

kasno će norvežini shvatit da su falili sa zamjenom naÅ¡ih sa žutima.

Ipak malo je ružno to reći, moglo je ovako ili onako. Uglavnom pričati o propustima sada je kasno, i Å¡ta se to ustvari zbilo joÅ¡ nitko ne zna, no ljudi su izginuli i trebalo bi izrazit sućut.

kasno će norvežini shvatit da su falili sa zamjenom naÅ¡ih sa žutima.

Ne zaleći se s takvim izjavama. Na tragedije nije imuna nijedna nacija na moru , pa ni hrvatska , ni norveÅ¡ka ni kinesk. NIJEDNA.
Tko je prevrnuo i potopio AHTS Bourbon Dolphin, koje ono 2007. Sa 15 posade. ???????

............In January 2009 Bourbon Offshore Norway was fined 5 million Norwegian kroner (€530,000 at the time) after a Norwegian government Commission of Inquiry raised doubts about the ability of both the vessel and its crew to handle large anchors in such deep water. Norway's national prosecutor said the new captain, who died with his son in the sinking, had not been given enough time to learn about the crew and ship, as he only had 90 minutes to take over.[.....

Bio sam kao i mnogi na KGJS i sa filipinskim kapetanima i upraviteljime. I ne bi rekao ništa loše.Pogotovo za posadu.

Ajme sto ste osijetljivi. Tragedija je strasna ali cinjenica je da je ljudski faktor presudan u ovakvim havarijama a kad se vidi sastav posade onda statistika nelaze.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne zaleći se s takvim izjavama. Na tragedije nije imuna nijedna nacija na moru , pa ni hrvatska , ni norveÅ¡ka ni kinesk. NIJEDNA.
Tko je prevrnuo i potopio AHTS Bourbon Dolphin, koje ono 2007. Sa 15 posade. ???????

............In January 2009 Bourbon Offshore Norway was fined 5 million Norwegian kroner (€530,000 at the time) after a Norwegian government Commission of Inquiry raised doubts about the ability of both the vessel and its crew to handle large anchors in such deep water. Norway's national prosecutor said the new captain, who died with his son in the sinking, had not been given enough time to learn about the crew and ship, as he only had 90 minutes to take over.[.....

Bio sam kao i mnogi na KGJS i sa filipinskim kapetanima i upraviteljime. I ne bi rekao ništa loše.Pogotovo za posadu.

O AHTS Bourbon-u Dolphin na brodu imam izvjestaj na 80 stranica s raznim simulacijama i slikama potonuca.
Doduse nisam citao cijeli izvjestaj vec neke vaznije djelove.Tamo se desija zafrkan spet okolnosti.
Poklopile su se stvari koje su dobitne za potapanje bilo kojeg broda u AHTS sektoru.
Po mom misljenju je krivica vise od jednog covijeka.

Ajme sto ste osijetljivi. Tragedija je strasna ali cinjenica je da je ljudski faktor presudan u ovakvim havarijama a kad se vidi sastav posade onda statistika nelaze.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ovih dana je navrÅ¡ila tužna obljetnica (28.12.1980.) koje se nitko sjetio nije. MB DUNAV, bulk, Jugolinija...32 člana posade, i to kakve posade, naj naj....nestali u Pacifiku, nikad komad koluta ili plastike nadjen. Zato pričajmo o tome na drugi način, a ne čija je putovnica na brodu. A primjera u novijoj povjesti joÅ¡. Tankeri, kont, i Å¡to sve ne. Ne spuÅ¡tajmo raspravu na takve razine.

Back