I usput govorili su da ce sada stat brodovi jer ih voze kinezi..,
nitko nije govorio da će im brodovi stati, nego vi pogreÅ¡no interpretirate ono Å¡to se govorilo. Brodovi nisu stali, ali koliko sam čuo ne rade dobro kao prije dok su na njima bili europejci. Npr. Kinezi kradu gorivo i sada im ugrađuju neke sisteme kako bi to kontrolirali i spriječili.., toliko.
A gdje su ljudi, evo, ja sam od tada promijenio dvije kompanije i sad uskoro će mi biti treća. A da je gearbulk ostao ne bih ga mijenjao do mirovine, iako sam tamo debelo viÅ¡e radio. Posao na gantry brodovima je neuporedivo teži nego na ove dvije tankerske kompanije na koje sam bio poslije.
Uglavnom, većina naÅ¡ih koji su bili tamo je lako pronaÅ¡la posao.., dvojicu znam da su na disney-a, među njima i moj bivÅ¡i captain s kojim bih potpisao cijeli život navegati. Neki su preÅ¡li na wilhelmsena itd. moj bivÅ¡i kolega 2nd eng. S kojim sam ujedno i dobar prijatelj je nedavno dobio poziv od gearbulka i ponuđen mu je ugovor na dvije godine da obučava kineze. Odbio je jer je već sada kapo i ima plaću 12kila na brodu i 8kila dok je doma.
![]()
n.Å .?![]()
A disu sada svi ti slavni forumaši koji su se pojavili kada su dobili otkaz na gearbulku, sada nema niti jednog da podjeli malo informacije di rade i kako je, samo kada je gorilo onda je trebala pomoc za ukrcaj. Uzmi sta trebas i bok.
I usput govorili su da ce sada stat brodovi jer ih voze kinezi samo ne da nisu stali nego i obnavljaju flotu.
cinjenica,sada si se nasao prozvan ali u velikoj vecini je to tako
...................................................................................................................................................................A disu sada svi ti slavni forumaši koji su se pojavili kada su dobili otkaz na gearbulku, sada nema niti jednog da podjeli malo informacije di rade i kako je, samo kada je gorilo onda je trebala pomoc za ukrcaj. Uzmi sta trebas i bok.
I usput govorili su da ce sada stat brodovi jer ih voze kinezi samo ne da nisu stali nego i obnavljaju flotu.
Evo jedan brod ove kompanije se potopio nažalost s dosta mrtvih - za sada se zna da se samo brodski kuvar spasio:
Bulk Carrier Sinks off Vietnam, 18 Missing
Cargo ship with Pinoy crew sinks off Vietnam | ABS-CBN News
kasno će norvežini shvatit da su falili sa zamjenom naÅ¡ih sa žutima.
kasno će norvežini shvatit da su falili sa zamjenom naÅ¡ih sa žutima.
Ne zaleći se s takvim izjavama. Na tragedije nije imuna nijedna nacija na moru , pa ni hrvatska , ni norveÅ¡ka ni kinesk. NIJEDNA.
Tko je prevrnuo i potopio AHTS Bourbon Dolphin, koje ono 2007. Sa 15 posade. ???????
............In January 2009 Bourbon Offshore Norway was fined 5 million Norwegian kroner (€530,000 at the time) after a Norwegian government Commission of Inquiry raised doubts about the ability of both the vessel and its crew to handle large anchors in such deep water. Norway's national prosecutor said the new captain, who died with his son in the sinking, had not been given enough time to learn about the crew and ship, as he only had 90 minutes to take over.[.....
Bio sam kao i mnogi na KGJS i sa filipinskim kapetanima i upraviteljime. I ne bi rekao ništa loše.Pogotovo za posadu.
Ajme sto ste osijetljivi. Tragedija je strasna ali cinjenica je da je ljudski faktor presudan u ovakvim havarijama a kad se vidi sastav posade onda statistika nelaze.
Sent from my iPhone using Tapatalk