GEARBULK otpusta svu eu posadu i zamjenjuje sa filipima i chinezima ??

Vidim da si napisao da si falio thread, ali ovo cu komentirati. Razumijem ja sreleca, ali ovdje govorimo o necemu drugome, ne o struji. Evo slikovito:

Imas 2 fizicka radnika: A. Nosi vrecu od 50 kg i zaradjiva 5000 Kn mjesecno. B. Nosi vrecu od 65 kg i zaradjiva 6500 Kn mjesecno.

Po meni oba tesko rade i za HR prilike dobro zardjivaju. Po nekima B je pametan zaradjiva normalno i mali je supermen, dok je A budala koji jedva spaja kraj sa krajem i ljencina koja nista ne radi. Ovo je totalno glupo razmisljane, po meni su oba dobri radnici i oba solidno zaradjivaju. O tome govorimo, ali na temu pomoraca. Sada se pitas zasto A nebi radio posao kao i B, mozda covjek ima kredit i dvoje djece i pita se sto ce se dogoditi bude li nosio 65 kg svaki dan, sto ako odu ledja, koliko ce onda moci nositi i zaradjivati? Logika: Bolje vrabac u ruci nego ptica na grani. Banka ne pita gdje si i koliko si bowthruster motra uredio, banka zeli svoju ratu.
Sada se dogodilo da je A ostao bez posla i dao molbu za posao gdje radi i B, i svi ga otpilili zato jer je po njima ljencina i blesav. Ovo je skroz neposteno, netko tko duze vremena nosi 50 kg vjerovatno ce i 65 kg nositi bez problema, o tome ja ovdje govorim.

I opet napominjem sve sto pisem moze se primjeniti i na bilo koju drugu kompaniju, tema je GB.

Samo da nadopunim, na ovom forumu jos dodatno ovaj B pokusava uvjeriti A da vrece koje je nosio godinama nisu teske 50 kg a kao argument navodi da on nosi 65kg i zaradjiva 6500 Kn pa zna o cemu prica. Koliko je tek ovo bezobrazno i glupo necu uopce komentirati.

Ma falio thread ali ono totalno.Cilj mi je bio oplest po banderasima pa ako je pala koja kolateralna zrtva jebiga. Sve je podredjeno visim ciljevima.Ovo sto ti govoris opet sve ovisi kako gledas na stvari.Tko je i s cim zadovoljan je opet individualno. Ali kad mi netko kaze da je zadovoljan da nosi vricu od 50 kila za 5000 kuna ja to zovem neambicioznost ako postoji ova vrica od 65 za 6500 kuna. Mada s drugu stranu ovdje govorimo o nekih 30% razlike,a ja u takvim postotcima ne baratam niti funkcioniram i svatko tko me zna,zna da mene interesiraju postotci od 100,200 i vise % pa ili pukovnik ili pokojnik.
Jasno mozes ic i na sigurno za manje(bolje vrabac u ruci nego golub na grani),ali sta je to danas sigurno??? Evo i GB o kojem govorite je bija siguran do jucer,a danas ne da nije siguran nego ne postoji odnosno barem ne postoji za nase pomorce.

Last edited:
Tom njivom nitko ne prolazi druze. Za proci mojom njivom trebas jos puno mlijeka popit,a preporucujem da ako nisi fudran ni ne pokusavas.
Inace ovakve rasprave su neizbjezne na svim temama sa elektricarima jer njima je filozofiranje urodjeno. Ko da su cjepljeni da filozofiraju.Nagleda sam se dosta tih filozofa u svojoj karijeri,a najveci gust mi je bija razbit takve filozofe i to igrajuci u gostima.
To sam i ovdje vec jednom imao priliku sa motorima od thrustera je li tako? Eto pitajte se zasto se moj gili nije ukljucija u ove rasprave Nobelovaca??? Covik nije filozof sta triba napravi bez puno filozofije i palamudjenja i idemo dalje.Kad posla nema sta ce ga izmisljat i mlatit praznu slamu.Evo gledamo ove vase domace uratke i grohotom se smejem(poput Seselja sudu u Hagu) .
Profesor je jedini ovdje za neke stvari bio zainteresiran jer ih pretpostavljam nikad nije vidio i htio bi znat,a vecina Vas ga popljucala. Pa kao da se radi o elektricaru koji je tek izasao iz srednje skole. Sramota.Sami ste sebi najveci neprijatelji.

Sta se tice Sreleca klasicni lost in translation s Vase strane. Covjek vam pokusava nesto rec ali to do Vas ne dopire jer konstantno obracate paznju na nebitne stvari. To Vam je kao i prije par godina kad sma ja poceo pista na forumu ovdje za drilling nitko nije jos ni cuo,a neki ni danas ne vjeruju,ali to je njihov problem ne moj jel' da??

Ups tek sad sam vidija da sam falija thread,ali poanta je ista.

Frenki :uzdravlje

tebi su oci zatvorene kao i moje do nedavno:confused:

GB ti je firma ludilo pa tamo su zadnje dvi tri godine placali nove nase struje 2550$(jos se skupi koji $ na bonuse i ove cro namete)
tamo je oprema i tehnika do bola tako da si u svemu u krivu
odma iza toga je Topic plovidba

savjetujem ti da progledas njihovim tj sad i mojim ocima

ps niti jedan moj post u GB prici nikad nije bio vezan uz drilling

Ajde brate, dajen in brat bratu jedno godinu dana do totalnog dizastera. Uboja san tri plaće, posadija kumpire i čekan da mi gospodin Frenki odradi dogovor, usput posla san dotičnom gospodinu PM, a na mobitel mi se ne javlja, ima li ko njegov mail nili broj?

I mali osvrt na video uradak. Neznam zaÅ¡to su se neki tako naoÅ¡trili na Gearbulk. Ljudi moji ovo je slobodno tržiÅ¡te radne snage, dok je trajalo bilo je dobro, barem meni, sad je gotovo idemo dalje. Neznam na kojoj bi firmi sa suvin teretom ima 35oo evra plaće svaki misec i ugovor 70 dana. Sad moram poć nabrod 4 miseca a doma ko zna, vidit ćemo. Nije lipo srat po ruci koja te ranila, ko zna kad ti se to može obit o glavu.
E, i zašto je ovi Frenki baniran, baš me je lik zabavlja svojin umotvorinama.

Ajde brate, dajen in brat bratu jedno godinu dana do totalnog dizastera. Uboja san tri plaće, posadija kumpire i čekan da mi gospodin Frenki odradi dogovor, usput posla san dotičnom gospodinu PM, a na mobitel mi se ne javlja, ima li ko njegov mail nili broj?

ma dali ja grisin ili GB ima vec odavno na starije brode filipe za upravitelje masteri su bili misani i struja su drzali naseg
pa je to klapalo nisu propali
zasto bi sad propali?
sam sam davno prije kad je to bilo AU tj cudoplovio na novi kontenjer master filip prvi kuverte makinje filip
kapo cro ili njemac pa kasnije i kapo filip samo su struje branile trobojnicu ali i oni su se na kraju povukli od poljaka
pa ta firma nije propala vec i dan danas radi i gradi brode
nije bas njemac, apple farmer covik koji salje servis na brod :rolleyes:

tako da u ovom slucaju je tipicno nase uzdizanje u nebesa:(

ma dali ja grisin ili GB ima vec odavno na starije brode filipe za upravitelje masteri su bili misani i struja su drzali naseg
pa je to klapalo nisu propali
zasto bi sad propali?
sam sam davno prije kad je to bilo AU tj cudoplovio na novi kontenjer master filip prvi kuverte makinje filip
kapo cro ili njemac pa kasnije i kapo filip samo su struje branile trobojnicu ali i oni su se na kraju povukli od poljaka
pa ta firma nije propala vec i dan danas radi i gradi brode
nije bas njemac, apple farmer covik koji salje servis na brod :rolleyes:

tako da u ovom slucaju je tipicno nase uzdizanje u nebesa:(

Srelec, nije to uzdizanje niti ikakvo podcjenjivanje filipinaca niti ikog drugog! Ja sam ima sasvim dobrog filipinca i zapovjednika i upravitelja. Ali isto tako je cinjenica da kad su uzimali stare brodove uvik slali nase seniore da dovedu brod u takozvani famozni Gearbulk standard a onda ih prepustali ostalima da ih vode, i tako je islo ciklicki. Ova procjena od GB Arrowa da im daje dvi do pet godina stoji i nije temeljena na samoj cinjenici da idu na azijske posade. temeljena je na tome da se Kristian nezna i nezeli bavit ovin poslon...a da ce brodovi ic dole pod samo kinezima i filipima, oce, to je realnost, ali ta realnost funkcionira kod firmi koje brodove drze max 15 godina pa ih prodaju a ne kod Gearbulka koji brodove explatira dok se ne raspadnu.

glede onih koji se ode dijele na pomorce 1, 2 i trece klase, gospodo, iskreno, sramite se. Umisto da ste dali neki oblik podrske, vi ste opalili po ljudima ka da su najgori na svitu. To sta su neki izabrali plovit na Gearbulka, nas je odabir, i bia je dugo vrimena dobar odabir. Neki od nas ipak nevide svit samo i iskljucivo kroz lovu. Nama je bitna bila ii stabilnost a ne minjat firme ka kurva gacice. cast svima ali ode su bili odlicni ljudi, profesionalni pomorci! i svojim kolegama zelin sve najbolje! A koliko znaci nasa navigacija kod gearbulka dovoljno govori da san ja osobno za sekonda makine nasa posal nakon dvi ure!

@Udruga Pomoraca--Cinjenica da se niste rijecju oglasili na ovu situaciju sa Gearbulkom stavlja vas iza Sindikata Pomoraca Hrvatske, bez obzira koliko je onaj Brazzoduro totalno promasia temu o kojoj je laprda kad se saznalo da Gearbulk otpusta ljude. Ali, mozda to ima veze s time sta je vecinom uprava Udruge skupljena od kruzerasa i tankerasa, mi ostali koji se krcamo na bulkove i kontejnerase i ine brodove nismo toliko bitni.

@Udruga Pomoraca--Cinjenica da se niste rijecju oglasili na ovu situaciju sa Gearbulkom stavlja vas iza Sindikata Pomoraca Hrvatske, bez obzira koliko je onaj Brazzoduro totalno promasia temu o kojoj je laprda kad se saznalo da Gearbulk otpusta ljude. Ali, mozda to ima veze s time sta je vecinom uprava Udruge skupljena od kruzerasa i tankerasa, mi ostali koji se krcamo na bulkove i kontejnerase i ine brodove nismo toliko bitni.

postovani jakamar erou pogrijesili ste adresu,udruga pomoraca ne stanuje vise ovdje...........

postovani jakamar erou pogrijesili ste adresu,udruga pomoraca ne stanuje vise ovdje...........

Dragi kolega Mladeno...iz rubrike: O nama na gornjem desnom dijelu pomorac.net-a:

"Na inicijativu upravo tih sposobnih ljudi, okupljenih na forumu, nastaje i Udruga pomoraca Hrvatske (UPH) sa Adrijanom Å uÅ¡om kao predsjednikom Udruge na čelu, a pomorac.net postaje službeno glasilo Udruge i poveznica sa članovima."

znam zasto sam to reka...a ako cemo i iskreno, na sluzbenoj stranici UPH isto nije bilo jedne jedine rijeci...

Gearbulk

Gearbulk

Pozdrav,
frend mi kaže i htio bih provjeriti jeli itko zna iÅ¡ta o tome da Gearbulk ponovno vraća naÅ¡e ljude.
Također, navodno su neki bivÅ¡i zaposlenici dobili neka pisma na kućnu adresu pa ga zanma jesu li to otkazi ili ih traže ponovno. Pa ako netko ima neki info o ovome neka stavi ovdje.

Dragi kolega Mladeno...iz rubrike: O nama na gornjem desnom dijelu pomorac.net-a:

znam zasto sam to reka...a ako cemo i iskreno, na sluzbenoj stranici UPH isto nije bilo jedne jedine rijeci...

Evo posto sam ovo vidio samo bi odgovorio (mada nije mjesto za ovu temu) da je rubrika o nama tako pisala dok je UPH bila tu i nije imala svoju stranicu jer je kako pise pomorac.net bio njihova sluzbena stranica dok se nije napravila nova. Misiim da UPH triba vrimena da bi se oglasila o svemu i da bi napisala jer ipak je to udruga koja radi volonterski i u kojoj su prije svega pomorci koji su spremni pomoci, stoga netriba odma na njih ici ''donom''
Sad o nama mozete procitati ovo o nama

Pozdrav,
frend mi kaže i htio bih provjeriti jeli itko zna iÅ¡ta o tome da Gearbulk ponovno vraća naÅ¡e ljude.
Također, navodno su neki bivÅ¡i zaposlenici dobili neka pisma na kućnu adresu pa ga zanma jesu li to otkazi ili ih traže ponovno. Pa ako netko ima neki info o ovome neka stavi ovdje.

Posto se cujem ucestalo s capt. Bozicem iz agencije Ta-Na koji su drzali (drze) menadment za Gearbulk pa mu mogu uputiti mail i pitati dali je gore navedeno tocno?

Do pisanja i lip pozdrav

Last edited:
Evo posto sam ovo vidio samo bi odgovorio (mada nije mjesto za ovu temu) da je rubrika o nama tako pisala dok je UPH bila tu i nije imala svoju stranicu jer je kako pise pomorac.net bio njihova sluzbena stranica dok se nije napravila nova. Misiim da UPH triba vrimena da bi se oglasila o svemu i da bi napisala jer ipak je to udruga koja radi volonterski i u kojoj su prije svega pomorci koji su spremni pomoci, stoga netriba odma na njih ici ''donom''
Sad o nama mozete procitati ovo o nama

Posto se cujem ucestalo s capt. Bozicem iz agencije Ta-Na koji su drzali (drze) menadment za Gearbulk pa mu mogu uputiti mail i pitati dali je gore navedeno tocno?

Do pisanja i lip pozdrav

Eto, bilo bi lijepo da ljudi saznaju za ter navodne nove infromacije. Znači, pisma koji su neki primili. Moj frend nije niÅ¡ta dobio, no načuo je da su dobili neke njegove bivÅ¡e kolege, te info o navodnom ponovnom vraćanju Hrvata na Gearbulk.
U svakom slučaju, puno je ljd bilo na Gearbulku i sigurno će ih ovo zanimati, ako nije patka. A bilo bi dobro da se netkoi javi sa Gearbulka da se vidi gdje su i Å¡to su, jesu li se snaÅ¡li i slično.

Udruga Pomoraca--Cinjenica da se niste rijecju oglasili na ovu situaciju sa Gearbulkom stavlja vas iza Sindikata Pomoraca Hrvatske, bez obzira koliko je onaj Brazzoduro totalno promasia temu o kojoj je laprda kad se saznalo da Gearbulk otpusta ljude. Ali, mozda to ima veze s time sta je vecinom uprava Udruge skupljena od kruzerasa i tankerasa, mi ostali koji se krcamo na bulkove i kontejnerase i ine brodove nismo toliko bitni.

ako cemo prangijati do kraja po tome uprava cak nije ni sa kruzera i tankera nego sa solidno jaceg od toga, ali apsolutno nema nikakve veze jer u Upravu nisu delegirani ni uhljebljeni nego kroz visestruko glasovanje izabrani od clanova na potpuno volonterske pozicije, i to po integritetu ka ljudi i po onome sta su pokazali da su spremni napravit za zajednicku stvar svih nasih pomoraca bez obzira na rang, firmu i primanja. vrata udruge su otvorena svakome sa cistim putem iza sebe, stovise udruga treba ljude koji imaju snage pored osobnog zivota u bilo kojoj mjeri angazirati se u zajednickoj borbi. ovo je moj osobni stav kao clana ovog foruma ovdje i mladjeg clana udruge. za ostalo, zahvalija bi se bivsem predsjedniku na njegovu odgovoru i zamolija vas ako imate zelju dalje sugerirati, potraziti pomoc, kritizirati ili na bilo koji nacin sudjelovati u radu udruge ili pak samo na ovom pitanju da na najlaksi nacin potrazite odgovarajuce ljude putem sluzbene stranice, foruma ili e-maila udruge.

Eto, bilo bi lijepo da ljudi saznaju za ter navodne nove infromacije. Znači, pisma koji su neki primili. Moj frend nije niÅ¡ta dobio, no načuo je da su dobili neke njegove bivÅ¡e kolege, te info o navodnom ponovnom vraćanju Hrvata na Gearbulk.
U svakom slučaju, puno je ljd bilo na Gearbulku i sigurno će ih ovo zanimati, ako nije patka. A bilo bi dobro da se netkoi javi sa Gearbulka da se vidi gdje su i Å¡to su, jesu li se snaÅ¡li i slično.

Kako sam i obecao poslao sam mail kapetanu Ivanu Bozicu i dobio sljedeci odgovor.

Evo dio maila

*
Za sada Gearbulk ne vraca nijedne Europljane nazad. Njihova odluka je konacna I svi pomorci ( mislim na brodu kao clanovi posade) su planirani biti zamjenjeni Azijatima ( citaj flilipinci I kinezi). Kao jedna izuzetno dobro organizirana kompanija ( do sada) ostavit ce ponesto Europljana supervisora ( zapovjednika, upravitelja, elektricara) koji ce ici po brodovima I reagirati, te pokusati educirati politiku kompanije novim ljudima *na brodovima. Odabrani ljudi ce imati garantiran posao do konca 2013.
*
Jasno ve sada ponekad* zatreba I dodatni iskusni Gearbulk strucnjak na kratko vrijeme.
*
Pisma koja ljudi prime su uglavnom obavijest o konacnom prekidu zaposlenja. Znate I sami da sun a Gearbulka bili permanent ugovori.
*
Iako nam takva odluka ni u kojem slucaju ne odgovara, moram priznati da I to obavljaju korektno I planski, ma kako to nama izgledalo.
*
Jasno da bih ja osobno volio da su vec sada uocili potrebu za Europskim kadrom, no to za sada nije u planu.

Eto odgovor zacrnjen

Pozdrav

Puno hvala na odgovoru. Znači, ipak je bila patka. A ljudi se neki već ponadali. No, osobno mislim da će vrlo brzo doći vrijeme kada će moliti ekipu da se vrati. No, to je samo moje skromno miÅ¡ljenje.

Back